Űrkutatás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.05.28. 15:50:03
[merlinw.org]
Kedvenc peldam a tablazatkezelok megjelenese (a.k.a Excel es elodjei). Hirtelen automatizaltak 100ezernyi munkahelyet, es a toredekere csokkent a kalkulaciok ara. De ezek utan mar nem csak a legfontosabb uzleti terveket szamoltak ki, mindent ami csak eszukbe jutott, mert vegulis majdnem ingyen volt. Es a vegen tobb penzt koltottek erre a cegek mint az automatizalas elott, annyira megugrott a kereslet.
De ha a NASA ugy gondolja hogy nekik is fontos a marketing-erteke, akkor akar kedvezmenyt is adhatnak ra.
Sok az akadaly amit meg kell oldani hozza, de nem egy elvetelt otlet.
Egy másik dolog ami eszembe jutott a tegnapi közvetitést nézve, hogy ez az uj urruha egy kicsit gagyinak tünik számomra. Persze a funkcióját betölti, meg biztos mindent tud amire tervezték, de amit láttam, hogy folyamatosan kézzel kellett feszegetnie a sisakot ha el akarta forditani a fejét vagy lefele akart nézni. Eléggé mereb a nagy résznél és nincs megoldva a forgatás.
A régi őrruhában szabadabban mozogtak , itt mintha a robotok mozognának törzsből fordultak.
KB erre a mozgásra emlékeztet 😊
Meg azt irták, hogy egyrészes a ruha , de látszólag két félből áll egy kabátszerü részbol és a nadrágból és nincsenek rajta zsebek.
Az egyik urrhajós a székbe szijjazva 5 percig matatott a kabát alatt mire ki tudta venni a szemüvegtokja, hogy kivegye belöle a törlőkendőt.
Tehét a kabét alé kell nyúlkálni ha valamit el akar érni.
Mert most piaci alapokra akartják terelni az űrhajózást, hogy bármilyen cég aki akar az megtehesse, hogy microgravitációba kisérletezzen és fejleszsen ki uj anyagokat technológiákat. Nem mellesleg ahogy irtad is szeretnék a jövö nemzetékének egy iránymutatást addni, hogy igy több fiatallal kedveltessék meg az ürhajózást és a technológiát és esetleg belölük megtalálják az uj elon Muskot stb..
Szóval egy kicsit többről szol mint egy filmforgatás Tom Cruise-al
A pénz meg azért fogyott el, mert elfogyott az amerikai adófizetők érdeklődése a téma iránt.
Ezt az érdeklődést meg csak "Elon Musk" féle paraszt marketinggel lehet fenntartani.
Rövidesen HA, és a többi influencer is holdbázisról rajong/jutubol/posztol majd, heti x-szer...
Utoljára szerkesztette: Hpasp, 2020.05.28. 08:31:37
Két választ is adott rá, egy rövidebbet, meg egy hosszabbat...
A rövidebb szerint, semmi akadályát sem látja.
A hosszabb válasz szerint, az 1975-ös születésű Bridenstine gyermekkori kedvenc filmje a Top Gun volt, és annak hatására lett a haditengerészet, majd a nemzeti gárda pilótája, így abszolút támogatja az Elon Musk által az űrrepülés körül csapott hype-ot, és abszolút pozitívan áll hozzá egy az űrrepülést népszerűsítő filmhez.
Tom Cruise felkészül...
Ha minden igaz, akkor valamikor utána való napokban meg az SN4es 150m-es ugrása lesz és a starlink 8as fellövése.
Utoljára szerkesztette: MerlinW, 2020.05.16. 23:05:40
[merlinw.org]
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
Reddit link
level 1
My fiancée would love this, where can I buy it
level 2 Bismuth81 2 points ·4 months ago
I honestly don't know, I got it from a quarterly subscription box, the Curiosity box
A következő teszt a 150m-es ugrás lesz, ami még vár az FAA engedélyére.
Mindeközben pedig az SN5 már jóformán kész, csak a végső összeszerelés van hátra, és az SN6-hoz is megjelentek az első alkatrészek.
"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB
Tehát a mostani 3 pályázónak szerintem Orionnal kellene dokkolni.
http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1
Ami a cikkben van, hogy három jelölt van a holdkomp készítésére.
Utoljára szerkesztette: Irasidus, 2020.05.03. 15:14:52
És mondjuk, ha a SpaceX nyerne (kétlem, hogy 2024-re elkészülne) akkor akár Ők is eljutathatnánk Orion helyett az emberkéket Hold körülre, Orion-SLS árának töredékéért.
1: Orion-SLS párossal eljutnak az emberek Holdkörüli pályára
2: Ott randervú ezzel a külső (magán) partner által gyártott járművel,
3: Holdradszállás
4: Randerú Hold körül Orionnal. És írány a föld
1 indítás lenne: 1 SLS és egy a holdkomp részére.
Ezt nem lehet használni megsemmisítésre ha hajtóműve már nem működik vagy többi része kipurcan?
"The following companies were selected to design and build human landing systems:
Blue Origin of Kent, Washington, is developing the Integrated Lander Vehicle (ILV) – a three-stage lander to be launched on its own New Glenn Rocket System and ULA Vulcan launch system.
Dynetics (a Leidos company) of Huntsville, Alabama, is developing the Dynetics Human Landing System (DHLS) – a single structure providing the ascent and descent capabilities that will launch on the ULA Vulcan launch system.
SpaceX of Hawthorne, California, is developing the Starship – a fully integrated lander that will use the SpaceX Super Heavy rocket. "
- Eleve nem mutatja az atrepuleseket amikor feletted van ugyan, de nem latszik (pl nyilvan napkozben es ejfelkor). Az osszes idopont napnyugta utani es napfelkelte elotti.
- Megmondja hogy pontosan merre kell nezned a te lakhelyedrol.
- Percre pontosan mikor jelenik meg es mikor tunik el.
- Pontosan mikor es hol valik LATHATOVA, tehat mikor fordul ugy hogy felenk tukrozze a fenyt. (eloszor csodalkoztam hogy hogy erti hogy az eg kozepen tunik el, es miert nem a horizonton, aztan az eg kozepen az elorejelzesnek megfeleloen elhalvanyult es eltunt)
Szoval nekunk csak az idojaras jelentest kell megnezni, es ha tiszta az ido akkor csak oda kell nezni ahol mondja, akkor amikor mondja, es az eredmeny garantalt.
Olyan egyszeru az egesz, hogy mindenkinek erdemes legalabb egyszer megnezni. Talan egy kozepesebb tavcsovel meg a reszletei is lathatoak (nem csillagasz tavcsore gondolok, azzal nem nagyon lehet lekovetni)
-éjszaka van (sötét az ég)
-fölötted van (LEO pálya és egy van belőle, ugye)
-süti a Nap, azaz nincs árnyékban
-nem felhős az ég(értelemszerűen)
Ha ezek megvannak, akkor valóban a legfényesebb dolog az éjszakai égen a Hold után. KB a vénusszal pariban. Egy-egy ilyen alkalom pár percig tart, többnyire hajnalban, szóval -ahogy a kolléga írta- készülni kell rá.
Utoljára szerkesztette: gothmog, 2020.04.30. 12:57:19
A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. Intel Core i5-4690K 3.5GHz, GTX 960 4GB, 16 GB DDR3 1600 MHz https://htka.hu/author/molnibalage/
Itt lehet lekerdezni hogy mikor lathato a te lakhelyedrol, nezd meg magadnak. Multkor kineztem mikor jon, felneztem az egre, es azonnal kiszurtam, mintha a venusz mozgott volna.
https://spotthestation.nasa.gov/sightings/
Es egy rakas mas muhold is lathato barmelyik este ha kiulsz csillagaszni.
A 4-es számú starship tesztdarab nem durrant szét.
Utoljára szerkesztette: gothmog, 2020.04.29. 11:53:41