Űrkutatás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Sanyix
És ha az akkor mi van? 😄 akko ménem alkalmas?

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

En speciel a fizikai alkalmassagra gondoltam. 😊
Tehat: nem szemuveges, nem tomottfogu, stb 😄

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

Kis-Bob
Nem kell izgulni,még nagyon messze van ez az egész. Pláne, ha Bushon múlik. De a Holdpázis talán közellebbinek tûnik/tûnhet. Oda még eljuthatunk, ha megéljük a 80 éves kort.

Sanyix
Hát igen, itt fõleg agyilag kell alkalmasnak lenni rá, hogy a hosszú utazás közben a bezártság, és a családjának/nõjének hiánya miatt ne kattanjon be, és mészárolja le a többi legénységet, vagy legalábbis ne elmebetegen térjen vissza az ember<#vigyor3>.
Meg persze kell egy kis g terhelgetés is, hogy hozzászokjon, és ne ájulgasson el a felszálláskor/leszálláskor/gyorsításkor/lassításkor fellépõ erõk következtében 😄

Vain ei kuulu terroristien käsiin! CS. N. T. K. K.! SG az a hely ahol sunyi módon csöndben törölgetik a hozzászólásokat, indok nélkül. ;)

Csak ugye nem mindenki alkalmas ra. 😊

Sanyix
Hát szerintem is jópár ember szívesen bevállalna egy ilyen utazást, ennél nagyobb, fontosabb utazás nem is lesz egy ideig 😊

[NST]Cifu
Vannak olyan emberek, akik per pillanat a déli-sarkon élnek apró kutatóállomásokon, ahol hónapokig nincs utánpótlás, ahol nyáron nem kell fel soha a nap, télen meg sose nyugszik le, és folyamatosan fagypont alatti a hõmérséklet. Hidd el, hogy nem jelentene problémát egy Mars-bázis személyzetét összehozni...

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

Kis-Bob
Szerintem egy kissé a szélsõséget írtad. A Marson elsõsorban természti, földrajzi okai vannak, h nem lehet letelepedni, és csak másodsorban társadalmi. Ti. mindig vannak olyan emberek, akik az extrémet is bevállalják.

oniel
namármost kell elöször is genetika meg antigravitocio meg némi társadalmi helyrepofozás.
ja és körfolyamatokat kell az ürbe felvinni,mert ha nem viszünk olyat akkor egyszer csak elfogy!
elsö kédéss:mondjuk ha valakinek azt mondanák hogy élhet a marson megvan mindene
csak egyedül kell lennie és nem jöhet vissza a földre többet.
ki az aki vállalkozna rá???
az ember társas lény,és veszélyes önmagára.
tehát ha nem tud fingani, vagy jot enni ,akkor ideges lesz.(a többirõl már nem is beszélek)
persze ha élvezetessé vagy elérhetelené vagy csupán versenyzésböl indulnánk a cél megvalositására, akkor egészen más lenne a helyzet!

Ja a Mol Rt. már érdeklõdik a Titán ügyében!
Kis-Bob
Megint aktuális lett a Kliper... Sajnos negatív hír van vele kapcsolatban. Kár, hogy így kirekesztik az oroszokat. Pdeig már vége a hidegháborúnak. Itt is megkérdem, hogy nem-e tudja valaki, hogy mennyi volt az ESA elõzõ 4 éves költségvetése?

Kis-Bob
Arányait tekintve értettem. Egyébként, ha másra nem, üvegház-gáznak tökéletesen jó 😊

[NST]Cifu
A metánt azért használják pár célra, például lehet belõle Hidrogént elõállítani. 😊

Kis-Bob
A Titánnal kapcsolatban: kár, h a metánt csak alig használja a vegyipar... Nem baj. Sebaj, el lehet égetni 😄

Hely az ûrben több van! De a stabilabb és tényleg közelebb van a nyersanyag, de csak egy darabig...
Sanyix
Hold az kicsit stabilabb, és hely is van rajta, nameg valami nyersanyag is 😊

De akkor meg minek a holdra, tegyük inkább földkörüli pályára!
Sanyix
Mielõtt más csillagokra vagy messzebbi bolygókra szeretnénk eljutni, addig végre a holdon kéne ûrbázist építeni 😊 nincs olyan nagyon messze, és kicsikét konnyebben szállnának fel róla az ûrhajók mint a földrõl 😊

Sanyix
Ez komoly video 😊 tök jól hallani ahogy magasabbra megy egyre jobban elhalkul a rakéta zúgása.

[NST]Cifu
Az aszteroidamezõre is vonatkoznak a kepleri és newtoni törvények, tehát az is kering a csillag vagy bolygó körül.

herczeg
helló mindenki!
nem vagyok egy nagy csillagászzseni, de van egy kérdésem és gondoltam, hogy talán ti tudtuk segíten. Ugye az aszteroidamezõ egyhelyben áll? Tehát elõfordulhat hogy az aszteroiadmezõ a nap egyik oldalán van és egy bolygó, mindegy melyik, akármelyik a nap másik oldalán?

@herczeg (Defiant/Union) A politika egy nagy sakkjátszma, amiben mindkét oldalon sötét parasztok állnak!

attól függ mi formálódik a fejemben...
😊
[NST]Cifu
Attól tartok az, ami a te fejedben formálódik, annak semmi köze a topichoz...

Szerintetek kell-e fegyver az ûrhajóra?
Nem most szemjélyzet nem érdekel.
Ja és szuborbitális ûrhajó sem. Ha már ûrhajó, hát legyen igazi, olyam emilyekkel szomazédos csillagokra lehet eljutni.
Még konkrét kép nem formálódott bennem, de már lennének ötleteim, hogyan fognék hozzá!
[NST]Cifu
Hát komolytalan honlapból már láttam egy párat, már több Galaxy- és Akira-osztályú Star Trek hajó személyzete szervezkedik a neten, meg ha jól tudom egy csaknem komplett Csillagromboló-személyzet is volt.

Ha komolyan akarsz ûrhajót építeni, arra is vannak példák, bár értelemszerûen elsõ sorban a szuborbitális ûrrepülésekkel kapcsolatosan. Érdemes szétnézni az Xprize.org-on, meg az ott található linkeken.

ScaledComposites
XCor
KellySpace

SpaceFuture.com (számtalan hasznos cikk, és ismertetõ)

Látom van érdeklõdés... 😊
Van aki esetleg tud ilyen jelegû honlapot is?

Milyen legyen az ûrhajónk?
<#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2><#vigyor2>
Ok. Adom hozzá a Magasszem térlokátort 😊).
müszaki adatok:
- hatékony érzéklési távolság térben: alapból 2 km, nekifutásból 3 parszek 😊
Idõben: negatív tartományban 3 generáció, 0 tartományban 100% pozitív tartományban kalibrálásra szorul még (a fûszer mennyiségétõl függ).
- energiaigény: 4 kvad és évi 1 db 400 karátos brómgyémánt (1 az 5000-hez szennyezési arányban).
- élettartam: Számításaim szerint Föld periódus számítás alapján 10 év.

Toldi osztályú támadó hordozó és Kinizsi osztályú mélyûri vadász fejlesztésébe kéne kezdeni.

Reszkessen a jövõ! Az Úristen se menti meg õket a magyarok turbólézereitõl!
[NST]Cifu
Hát végülis a románoknál készül az Orizont szub-orbitális ûrhajó, mi is nekikezdhetnénk egy sajátnak. 😊

Én jobbat tudok, csináljunk mi is ûrhajót!
Jo lenne egy kis ûrverseny. Szurkoljunk a kinaiaknak. :]

Kis-Bob
Milyen meglepi lenne az amcsiknak, ha leszállnának a Marson, és egy kínai tévériporter fogadná õket... 😄

Kis-Bob
Azért néha van elõnye is az egypárt rendszernek! 😄 Félre a tréfát, jól rákapcsoltak a kis kínaiak! Õk legalább tudják, h mit akarnak.

Háááá én aztatat nem értem én hogy mié kell a zürben kutat ásni? Há ott nincsen fõd, osztan abba nem lehet beleásni a kutat. Komolyan mondom nem normális...
[NST]Cifu

Ugrokapu akkomá

Pluskast
Õõõõ. Térhajtómû?<#idiota><#idiota>

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Dimenziokapu 😄

Szerintetek, mi az a dolog, mia az a találmány, ami hiányzik ahhoz, hogy mi az ûrbe jussunk, és meghódíthassuk azt?
<#wave><#wave><#wave><#wave><#wave>
[NST]Cifu

Egyébként meg szerintem igen is lehetne látványosság a mars! sõt az emberek már azé hajlnadók lennének fizetni, hogy felölrõl megnézhessék a földet.
De szerintem a világûr nem turista szempontból a legérdekesebb, henem mint nyersanyagforrás. pl. vasércbányát legideálisabban egy oriási vasmeteoriton lehetne nyitni. <#wave>
Jó de akkor minek fizet valaki mostanában 20 millió dollárokat az oroszoknak, hogy az ûrbe jusson...?
Amig nincs ott semmi, minek utazna arra sok ember 😊
Hát ezé nincs járat a marsra, mer senki sem fizetne érte
[NST]Cifu
Spam OFF!

😊
na jó, akkor egy tömbjegyet 😄

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

nem reális!
pontosan egy BKV jegy árát.

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny