10000
-
szerintem ezek is csak egyszinu kepek pl. http://mars.jpl.nasa.gov/msl-raw-images/msss/00003/mcam/0003ML0000027000E1_DXXX.jpg kivancsi lennek erre a kepre valodi szinekbe, az ott vizhez hasonlit , mintha egy to lenne -
kamov #2034 A két MASTCAM szűrőinek az adatai megtalálhatóak ezen a linken (PDF). -
kamov #2033 Tudnak. Ott vannak az MSL oldalán.
Itt megtalálod őket.
Pontosan a kákán is csomót keresők kedvéért ezen a roveren a hét másik mellett, már van a telefonodban is használt háromszínű Bayer szűrő. -
kamov #2032 A panorámaképet több képből illesztik össze. Mivel a sík képeket egy gömbhéjra kell illeszteni ezért ez sosem teljesen pontos.
Ez a hiány két kép összeillesztésénél van. A képillesztéseknél több helyen máshol is megfigyelhető szakadás, elcsúszás és elsötétedés is -
De miert nem tudnak egy normalis szines kepet kiadni? ra kelett volna arra a gepre akasztani egy Iphonet es meg is lenne oldva :D vagy arra mar nem futotta a koltsegvetesbol ? -
kamov #2030 Mert ezt a panorámát egy egyszínű szűrővel készítették, valószínűleg a topográfia felmérésére használt 445nm-es hullámhosszon. Ezért aztán egyszínű az egész. -
Karcolás? -
Ez micsoda? -
Na ez a felbontas mar eleg jo:) de miert ilyen szinu az eg? -
Találtam nézegetni valót a marson -
Hopp, most tényleg nem jön be - a héten kedden vagy szerdán bejött gond nélkül, és fejből írtam a címüket. -
Garga Pitic #2024 Hosszú idő után tegnap néztem rá először, és meglepődtem, hogy nem jelent meg az oldal.
Megérte ráguglizni, gyűlnek a könyvjelzők. -
Pont a héten nézegettem a weboldalukat, az alapján kitűnő egészségnek örvend, és aktívan csipog hazafele :) -
Garga Pitic #2022 google a haverom, ilyenben:
DK3WN Satblog
:) -
Garga Pitic #2021 Masat-1 milyen állapotban van mostanság?
-
Na ezeket kell átnézni kis zöld emberkéket keresve :) -
COOLancs #2019 Curiosity galéria. -
Valahogy nem futottak oda eloltani
-
-
nem csak nekem tűnt fel... -
COOLancs #2015 Azért Houstonban sem minden fenékig tejfel:
-
lally #2014 Köszi; s Gratulálok! -mert én, mindig is valami hasonlóra vágytam.
-kissé jóval halványabban persze, célszerűbb lenne megtartani(alatta) az echte-"szöveget" is (?!).
(-ez, a picit kekeckedőnek is tűnő üzim, főképp; "TommyC phd"-nek szólt volna inkább.)
-
A panorámakép az Opportunityval készült 2012-ben. A rover minden kerekét külön meg tudja hajtani (így fordul helyben, mint egy tank), és arra is szokták használni, hogy több kereket befékezve egy-egy kerékkel a talajt felkaparják, további vizsgálatok céljából.
-
kamov #2012 Azok nem körbe-körbe forgások, hanem a fordulások nyomai.
Nem menetből fordul mint egy autó, hanem álló helyzetben forogva változtat irányt.
A hat kerék nyoma így szép köröket rajzol, főleg hogy az utolsó fordulója kb. 300 fokos volt -
a panoráma képen látszik a nyomokból, hogy bizonyos távok után körbe-körbe forog, ezt tudja valaki miért van? -
színes képek, miegymás
Ilyen részletességű lesz a lent emlegetett leszállós videó:
900x660 pixel, majdnem HD :) -
bcrics #2009 Panoráma kép:
http://panoramas.dk/mars/greeley-haven.html -
hátha valaki nem nézi a főoldalt - van 3d kép is :) -
Chris Lowe #2007 Üzembe helyezték az antennát, szóval csüt péntek körül jönnek a nagyfelbontású panorámaképek. Gondolom előtte a NASA ellenőrzi mi kerülhet a nyilvánosság elé, de amit megkapunk az utána sok embernél lesz háttérkép. :-) -
Eppen ki, de azert ez mar macerasabb lenne, mert nagy felbontasu es a sok kis kovet mind egyenkent kell szinezgetni (ez ugye egy 512-es kepnel meg nem volt kulonosebben megerolteto). Meg aztan lassan jonnek mostmar az igazi szines kepek (egy mar ki is jott). :) -
COOLancs #2005 Még jó hogy az ExoMars javarészét is ruszki technikára alapozzák
-
COOLancs #2004 -
Én az ernyőzést látnám szívsen színesben. -
Szep lett! Ezt is kitudnad szinezni? -
Hétfőn indult egy Proton-M hordozórakéta is, de a Briz-M hibája miatt a két utasa (Telkom-3, egy Indonéz kommunikácós/kereskedelmi műhold és az Express MD2, egy orosz átjátszó-műhold) nem állt pályára... -
Már elnézést, de ez kurva jó!!! 

-
Photoshop termeszetesen. :)
Kis elmosas itt, kis radirozas ott, az egesze ra egy color filter (kicsit kiradirozgatva, hogy ne legyen mindenhol ugyanolyan voros) es mar kesz is. :) -
Szép. :D -
Hogyan? -
Az MRO is fotózgatott, ha már sikerült beállítaniuk:
forrás