8857
-
#3681 http://pc.ign.com/articles/932/932463p1.html
sok mindent tisztába tehet, javallott végigolvasni -
CAC #3680 Lehet. :) -
CAC #3679 Nos, a kérdésre-kérdést én úgy veszem, hogy nemigen tudsz rá válaszolni. :)
Hogy miért nem lesz reálisabb DF esetén a játék? Szvsz mivel stratégiai játékról van szó, a játékos az adott sereg vezetőjét, parancsnokát személyesíti meg. S, mint ilyen, nemigen fog lődözni. Az a katonák dolga. A parancsnok csak megmondja mit pusztítsanak el, és kész. Ez a katonák/tankok bőrébe ugrálok dolog, minden csak épp nem reális. Akinek bejön, annak jópofa extra, de semmi több.
Hogy miért nem lesz játszhatóbb? MP-ben nem is ecsetelem mekkora pörgés van. Amikor egyszerre két fronton megy a támadás, képességeket kell alkalmazni, figyelni kell a makróra, akkor luxus ez a belső nézet dolog. Persze ezt tudja a relic is, ezért aztán kihangsúlyozta, hogy leginkább SP-re fejlesztették ki ezt a feature-t. Márpedig SP-t csak egy szint eléréséig fog játszani az ember, utána unalmassá válik. A CoH-os ismerőseim nagy része még MP alatt sem akar botokról még csak hallani sem. Én spec, ha épp leállt a relic szerver, és leküzdhetetlen vágyat érzek egy kis CoH-ra, akkor nyomok egy skirmish 1v2 exp AI ellen. De ide is annyi koncentráció kell, hogy nem lesz lehetőség csak úgy ráérősen lődözgetni.
Persze fun game esetén szabadabbá teszi a DF a játékot, úgyhogy biztos lesz akinek be fog ez jönni.
A HP alapú sebzés annyira nem áll távol a valóságtól, mint írtad. Igaz mondjuk egy harcjármű esetén érdemesebb mondjuk strukturális -mint életerő- pontokról beszélni, de tulajdonképpen ugyanez van a valóságban is. Ha elölről kapsz telibe egy tankot, akkor azt felfogja a páncélszoknya (- strukturális pont, de harcképes marad a jármű), aztán bekap még egyet az aktív páncélzat (- strukturális pont), aztán felrobban. Persze vannak szerencsésen bevitt, profi helyre célzott támadások, amik rögtön harcképtelenné teszik a harcjárművet. Ezek is jelen vannak a játékban a kritikus találatok, engine damage vagy épp rear armor-os találatok esetén. Mivel a játékélményre is figyelni kell, nem lehet megcsinálni azt, hogy a végjátékban kiizzadt tigrist, egy két fős sitti antitank osztag egyetlen lövéssel kilőjön. Egyébként ha ilyenre vágysz, szedd le az általam javasolt blitzkrieg mod-ot. Az AT gun-ok egyetlen lövéssel szedik ki, több mint egy képernyő távolságról a könnyű tankokat, ht-kat, m8, puma, stb.
Ha zavar, hogy megy le az "életerő" csíkja a tankoknak, akkor fogd fel úgy, hogy ez a szerencséjét jelzi. Eltalálták már háromszor, de még mozog, mert egy lövedék lepattant a páncélzatról, egy csak a szoknyát robbantotta le, egy meg a láncot károsította...aztán majd ha jönnek a hadmérnökök, akkor ezeket a károkat rendbe hozzák.
A harcrendszer realizmusa számomra abban a sajátosságban ütközik ki, hogy bizonyos egységeket, bizonyos egységek képtelenek elpusztítani. Bár nem lehet összehasonlítani a két játékot, és sarkított a példa, de pl itt az Empire Earth. Megoldható, hogy 6 kardos lovas körbeálljon egy tankot, és szétverjék azt. Vannak napjainkban is olyan rts-ek, ahol ezt meg lehet tenni. Nem azt mondom, hogy ez rossz, mert ettől függetlenül én remekül szórakozom ezekkel is...csak épp nem reális.
-
bgabor #3678 Akkor úgy tűnik a pc guru pongyola fogalmazásának vagy az áldozata.
Direct fire: amikor a ez a funkció aktiválva van, a tank ágyúja oda néz, ahová az egeret mozgatod, és bal egérgomra lősz vele. Ugyanúgy, mint a faces of warban. -
lee56 #3677 Hmm tényleg írnak ilyet hogy "egy katona vagy egy harckocsi szemszögéből élhessük át a csatát", ezért mondtam még az elején hogy majd kiderül hogy oldják meg a dolgot. Nem sok értelme van előre leszídni valamit amiről ilyen "sokat" tudunk és nem is láttuk hogy működik valójában.
A kérdésedre pedig kérdésemben lesz a válasz :) Vagyis inkább az a kérdés, hogy szerinted miért nem lesz egy játék reálisabb, szabadabb (a játszhatóbbról meg majd később) ha oda lőhetsz ahova szeretnél?
Életerő alapú sebzés van a CoH-ban a járműveknél, ezt ha játszottál már vele nem hiszem hogy be kéne mutatni, tudod miről beszélek, ha meglősz egy tankot bizonyos sebzéssel, az levonódik a HP-jából és ha eléri a nullát akkor fölrobban, na ez a lehető legtávolabb áll a valóságtól :) Nem írtad konkrétan hogy ez reális, általánosabban fogalmaztál igaz. Nekem szinte ez egy olyan része a játéknak ami nem igazán tetszik, de persze azért a többi életerős hasonló játékhoz képest még mindig jobb. -
CAC #3676 Én szerintem nem értettem semmit sem félre. Zsoltika 007 és a pc-guru leírása alapján ez a fícsör fps nézetet fog produkálni.
Szerinted a direct fire-val játszhatóbb/reálisabb játékmenet lesz? Miért is?
Mit értesz egész pontosan "életerőalapú" sebzés alatt? S hol írtam én azt, hogy az reális? :) -
lee56 #3675 Akkor itt valamit úgytünik félreértettél, a direct fire vagy controll csupán annyit jelent hogy szabadon célozhatsz valamivel (fps nézetet nem tudom honnan vetted, lehet hogy a war frontban úgy van, azt nem ismerem, de amiről én beszéltem az ugyanúgy külsőnézetes taktikai irányítású mint a CoH), ahelyett hogy kijelölsz neki egy célpontot és magától lövöldözik, ráadásul ez még nem kell hogy azt jelentse, hogy a lövedékek pontosan abba a pixelbe fognak találni ahova a rágcsálód mutat a tüzeléskor, a soldiers-ben igaz moddolással, de megoldották hogy minél meszebbre célzol annál pontatlanabb lesz a célzás tankokkal és géppityukkal, és ez sokkal jobb mixje a játszhatóságnak és a reálisabb játékmenetnek szvsz. De mondjuk ha itt csak singlében lesz ez a fícsör, úgy nem látom sok értelmét én sem.. És amikor az árkádos kifejezést használtam CoH-ra, a tankok sebzésrendszerére gondoltam főleg, ha azt mondod hogy az életerőalapú sebzés reális akkor szerintem sincs miről beszélnünk :) -
CAC #3674 Hát én spec a War Frontról beszéltem. Zsoltika 007 ugyanis azt említette. Egyébként meg: "A Direct Fire azt teszi lehetővé, hogy egy katona vagy egy harckocsi szemszögéből élhessük át a csatát, és abba aktívan bele is szólhassunk." Szóval igen, tényleg azt hittem, hogy FPS nézet, mert ez az.
(forrás: pc-guru) -
bgabor #3673 Te milyen fps nézetről beszélsz? Direct Control lesz, Faces of War és SHoWW2 stílusban. Komolyan azt hitted hogy FPS nézetben fogsz lövöldözni, mint a COD-ban? -
moho #3672 köszönöm -
hapi #3671 Játsz automach-al. ha szerencséd van másik kezdőt kapsz. Azért sikerre 1 darabig ne számíts... -
moho #3670 Sziasztok!
Játszanék online a COH:OF -al de mivel online még kezdő vagyok (gondolom) nem játszik senki velem. Amelyik játékba belépek kilöknek. Hogy/hol lehet valakivel/valakikkel normálisan játszani? -
CAC #3669 Mi az, hogy ennél jobban? A CoH jelenleg a legjobb arányban keveri a realitást, a játszhatósággal. Ha szerinted ez arcade, akkor szerintem nincs miről a továbbiakban beszélni. Az irányítást meg tudtommal senki nem kritizálta. Arról nem is beszélve, hogy az egységek zöménél, eddig is meg tudtad adni, hogy hova lőjön konkrétan (attack ground ugye). Tök felesleges ez az fps nézet.
Inkább szedjétek le a blitzkrieg modot a játékhoz! Reálisabb játékmenet, új skillek, skinek, egységek, tech tree, pályák. Mindez ingyen. 1000x használhatóbb és jobb, mint amit pénzért fognak majd vesztegetni (no persze az előzetesek alapján). -
lee56 #3668 Hmm, érdekes vélemény, el-árkádosítani? ennél jobban? :), azzal hogy oda lősz egy tankkal ahova te szeretnél. Hát én inkább az ellenkezőjét érzem, de majd meglátjuk hogy valósítják meg. SHoWW2-t a mai napig azért játsszuk (igaz mostanában ritkábban) mert olyan amilyen, direkt kontroll nélkül már rég kihalt volna... -
Neo92 #3667 értem, köszi -
#3666 ha csak az alapjátékod van, igen. -
Neo92 #3665 Sziasztok!
Skirsmish-be csak németttel, és amcsival lehet tolni?
Köszi! -
Babo #3664 megoldottam jeeeeeeeee -
Babo #3663 a másik. regisztrációnál van egy product key és egy optional product key. mindkettőt magától töltötte ki és az optional product key volt az ami a dobozban volt a sima product key meg valami más azt nem tudom honnan vette. és az van odairva hogy ha ez illegális akkor bannolják az accot.
ilyenkor mi a teendő? -
Babo #3662 nem magánembertől vettem hanem boltban... -
CAC #3661 Hát ez elég gáz! Mivel életemben egyszer kriételtem kb 2 éve, már elfelejtettem mi a helyes menete, de biztos nem ez. Ha magánembertől vetted, akkor élnék a gyanúperrel, hogy átvert, és a bannolt accountját adta el. -
CAC #3660 Szia!
Igen, tudsz. A lényeg, hogy ugyanaz legyen a verziószámuk. Tehát fel kell peccselned 2.301-ig. -
#3659 igen, de akinek csak az egyik van meg, csak az abban lévő két factiont használhatja. és ugye legalább 2.101ig patchelve kell lennie. -
moho #3658 sziasztok!
bocs a hülye kérdésért de:
az opposing fronts és az alapjáték tudnak egymással játszani neten?
Köszi -
Babo #3657 az mért van hogy megpróbálok regisztrálni és rákattintok a create-re és kiirja hogy bannolták az accountomat. hozzáteszem ma vettem a játékot és eddig patcheltem.... -
Babo #3656 1000 hála ;) -
#3655 fel tudod patchelni 2.301-ig, csak szedd le az ahhoz tartozó patcheket, ne foglalkozz vele, hogy azt írják, hogy az opposing fronts-hoz tartozik, ugyanúgy fel lehet tenni a sima alapra is -
Babo #3654 ha csak az alapjáték van meg akkor nem tom 2.301-re patchelni és replayokat nézni? -
Neoncsoves #3653 nnem -
#3652 Szisztok!
lenne egy kérdésem:
Az opposing Fronts Live-os? -
CAC #3651 Én anno végigjártam a szamárlétrát: kampány, exp ai elleni skirmish, hamachi majd csak ezután merészkedtem ki on-line.
Egyébként emlékszem, hogy tetszett a kampány is, mert hihetetlenül hangulatosra sikerült. -
#3650 multiban úgysem lesz, a kampány meg erre fog épülni. talán ezért még az utóbbit is megnézem, mert eddig egyetlen rts kampány sem tudott lekötni. -
CAC #3649 Így van. A hőkövetős bazookák és stickyk esetét mindenki ismeri. :)
Egyébként igazad is lehetne, de jelen esetben tomcsa4 kollegával értek egyet. Én is próbáltam már a War Frontban és nem begyere.
-
#3648 ennek mondjuk az ellentéte is igaz, ha azt számolta ki a lövés előtt, hogy a lövésnek találnia kell, akkor néha kanyarodik a lövés :D
egyébként szerintem várd meg, nézd meg, aztán ráér mindenki sírni, ha nem jó. -
CAC #3647 Nehogy azt hidd, hogy ha nincs semmi közötted és a célpont között, akkor értelemszerűen eltalálod!
Először a progi megnézi milyen fedezékbe van a megtámadott, aztán, hogy mozog e a támadó, mekkora lőtávon van, milyen eséllyel talál a támadás, van e visszarúgási módosítás, stb. Ha a sok negatív módosító miatt nem talál be egy lövés, akkor a grafikai megjelenítés 'kitalál valamit' a lövedék sorsáról. Értsd: földbe csapódik, szétlő egy tereptárgyat, vagy épp friendly fire-t okoz. :)
Az ilyen direct fire nevű fossal, csak elarcadeosítják ezt a jó kis stratégiai játékot. Tök felesleges parasztvakítás. Érzi a thq, hogy nem kérhet egy marék szeget sem a kiegért, ha nem tesznek bele valami újat, ezért kiszúrja a playerek szemét ezzel. -
Neoncsoves #3646 simán jó, hülyét kapok amikor király tigris a földet lövi nem az orra előtt levő shermant:) -
tomcsa4 #3645 Igen? Akkor jó, mert én utálom azt a fícsört. Nem használtam a War Frontban sem.
Ott asszem direct control a neve (vagy az a Heroes of WW2?), ezért gondoltam rá. -
#3644 Jó mert olyan itt nem lesz. Ugyanúgy fentről irányítasz mindent csak a torony arra fordul és céloz ahol az egred éppen van. -
tomcsa4 #3643 TPS nézetre gondolt. -
#3642 " végre lehet a tankot irányítani"
nem tudom te eddig mivel játszottál de az én verziómban eddig is lehetett tankokat irányítani! vagy nemtom mire gondoltál