8857
  • robotnyk
  • bgabor
    Nem emlékszem hogy ilyet állítottam volna.
    Gyakorlatlan vagy, de ezen lehet változtatni, csak szándék kérdése.
  • Zsoltika 007
    Ezért jó steamen. Mert ott egyből a legújabbat kapod :D
  • robotnyk
    már nem azt a két sort kell beírni a hosts fileba, hanem ezt:

127.0.0.1 reliclive.quazal.net

patchelni meg lehet nem azzal próbálod, amivel verzió szerint kéne. sorban kell felrakni a patcheket sajnos, a legújabb nem tartalmazza az előzőeket.
  • wendi1106
    HÁT .... halljátok nem tudom miért de nekem nem engedi a patchelést :S a már említett ok miatt (#3593) és valamiért a frissítést se tudom letiltani pedig ugy csináltam ahogy a #2481 -es HSZ írja :S és mivel nem tudom letiltani se előre csak hátrafele (exit) működik a dolog :(

nem lehet hogy rossz verziót töltöttem le a játékból :S ? + engem egyenlőre csak a single része érdekelne
  • robotnyk
  • bajgunar
    Igazad van bgabor, hülye vagyok a stratégiához!
    Igaz a #2482 -es hsz-t én irtam xD
    Csumi
  • bgabor
    #2481 -es HSZ!
  • wendi1106
    Hello!

Lenne 1 kérdésem 1 warez verzióval kapcsolatba: Company_Of_Heroes_Opposing_Fronts_CLONEDVD-PROCYON

Hogy lehet kikerülni az Accountos dolgot ? - meg ha felakarnám rakni a patch-t akkor ezt írja ki:

An error while patching the file "F:\Program Files\THQ\Company of Heroes\Engine\Archives\Engine.sga" . The patch may be corrupt, or the file may be different from the version the patch was created for. If you cannot resolve this problem, pleas contact THQ technical support. (Error code 101014)

Mit tehetnék annak érdekében hogy elhárítsam ezt a problémát ?
  • imp99
    jah igen a craftban is az átlag játékidő 5-10 perc :D:D:D:D
  • imp99
    star craft pont erről szól....én jómagam is azért álltam át erre mert pont ugyan ez...csak szebb grafóval.....kész taktikáknak kell benne lennie a fejben pontosan miután mit kell építeni....ha már meglátok egyetlen egy egységet tudom h milyen taktikkal próbálkozik.....persze ehhez tényleg kell legalább 2-3 év aktív játék. 8-10 év után meg már szó szerint érzi a játékot az ember.....fel se derítem az ellent egy két ütközet után pontosan fel tudom mérni hogy áll....
    Manapság már nincs időm gamelni csak hobby már.......minden játék után érdemes visszanézni a meccset és elemezni melyik volt a sorsdöntő fordulat.
  • CAC
    Igazából nem feltétlenül az egész on-line részre igaz, amit írtál (kőkemény taktikázás, profizmus), hanem szerintem csak a ranked meccsekre. Vannak a basic matchek között fun és noob címűek is, és ezek szerintem ténylegesen szórakoztatóak tudnak lenni, ha valaki sima kikapcsolódást akar. Továbbá a budapest chat szobában is lehet kezdő, baráti társaságra szert tenni, akik hasonló szinten űzve a játékot ideális ellenfelek lehetnek.
    Van itt megoldás jópár, csak ugye keresni kell...
  • bgabor
    Nézd, szerintem te egy alapvető dolgot nem értesz itt.
    Egy ilyen játéknál teljesen más a single és a multi. Sőt, továbbmegyek, teljesen más a haverokkal vagy LANon való multizás, mint az online multi.
    Ha haverokkal játszotok, van idő építkezni, fejlődni, kiválasztani mivel akarsz támadni, azt felfejleszteni stb. Egy jó ideig még AI ellenfél ellen játszva is izgalmas. Ugyanez a single.

Namost az online multi teljesen más, az nem erről szól.
    Az online multiban általában elég profi emberkék(értsd: évek óta nyomják) ütköztetnek taktikákat egymással. Ezeknek a taktikáknak szép hátterük van, egész weboldalak foglalkoznak vele, például hogy hogyan lehet egy Pioneer rusht megindítani.(Ez volt az a taktika, amivel téged legyaktak) Az ellenfélnek pedig tudnia kell az ellentaktikát erre a taktikára, vagy elbukik. Például ha te amcsi vagy, az ellenfél meg wermacht, neked korán fel kell tudni ismerni ha az ellen a Puma taktikát alkalmazza, tehát nagyon korán sok Pumával letámad. Ekkor te vagy időben felismered a helyzetet és beveted az ellentaktikát(esetünkben páncéltörő ütegek), vagy elbuksz. Olyan ez, mint a profi sakk. Az online multi erről szól. (Már a 10 évvel ezelőtti Starcraftban is erről szólt)

Szóval nem csalás ez, csak gyökeresen más mentalitás, mint amihez a haverokkal multizó emberke szokott. Az én véleményem az, hogy ez az egész online multinál tapasztalható hozzáállás éppen a játék lényegét öli meg. Én egyébként pont ezért nem játszom soha online multit.
    Néha játszom egy jót öcsémmel LAN-on AI ellenfelek ellen, illetve skirmishben 1v1 expert AI ellen, de eszembe nem jutna soha abba a taktikázós villámgyors online mészárszékben résztvenni. Nyilván annak is megvan a szépsége, csak én nem látom. De én nem is szeretném megismerni.

Szóval el kell fogadnod, hogy az online multi erről szól. Ezekután vagy játszol a haverokkal, esetleg singleben, vagy pedig elkezded megtanulni, hogyan kell online játszani. Profik játékának visszajátszását nézegetve, és sokat gyakorolva, és az online etikettet betartva(még csak véletlenül se nyomjál itt ALT+F4-eket, ha vesztésre állsz, mivel a sakkban se borítja rá az ember a táblát az ellenfelére, ha vesztésre áll. Ez elég gyáva és megvetendő magatartás). Aztán ha mindez megvan, és sokat játszol, akkor talán egyszer még sikeres is leszel benne.
  • Tiensin
    Illetve mégvmi..ez nem egy új játék. Sok ember már megjelenése óta játszik vele, így rengeteget kell gyakorolni már csak ahhoz is ,hogy alap szinten megállja a helyét az ember. Ez sajnos ilyen.
  • CAC
    Ó azt hiszed, hogy ha odaírod, hogy "ne válaszoljatok", akkor az majd jól mentesít a tömény baromságtól, amit irkálsz? Ha nem akarsz eszmét cserélni, akkor vezess otthon naplót, aztán azt írd tele, ne közösségi oldalon prédikálj!
    Már az elején fel akartam adni ennek a töménytelen mennyiségű hülyeségnek az olvasását, de gondoltam nem mindennap találkozik az ekkora blődséggel, így végig küzdöttem magam rajta.
    Roppant nagy csalás, hogy tudjuk mi az a Fog of War! Sőt! Az is, hogy tisztában vagyunk azzal, hogy mit jelentenek az annihilate, victory point, play és game szavak. Mi már csak olyan elvetemültek vagyunk, hogy elolvassuk azokat az írásokat, melyek megjelennek a játék kezelőfelületén. A FOW, mint olyan már a Düne 2 óta létezik. Ez ugye 92-ben jött ki. Biztos sokat várok tőled, hogy ismerned kelljen egy -az RTS iparban- legalább 17 éve létező fogalmat. De tudod mit, nem is kell ismerned, de akkor legalább hülyeséget ne írjál. Igazán sok időbe került volna rákeresni a guglin, ehelyett beégetted magad jól. De hát a sírós mentalitásod már ismerjük...
    Batch téma: ténynek veszed egy user levegőbe előtt találgatását? Gratula! Ha van is ilyen a CoH-ban, akkor sem ad kb semmi előnyt, csak a retardáltaknak, akik képtelenek kettőt kattintatni, akkor is csak ökonómiai téren.
    " ti meg mien felvilágosítottak vagytok!!!, Azt engem ugattok le, hogy legkönnyebb rinyálni, hogy "-csalók!!!" LooL!!!"
    Na bezzeg a lol-t ismered. Akár "felvilágosítottak" vagyunk, akár nem jogunk van leugatni a faszságokat írókat.
    Alt+F4 a vége? Igen, kedves drophacker köcsög? Na az ilyenek miatt nem szeretem néha ezt a játékot. Béna kis, tudatlan pöccs vagy, és a végén kiderül, hogy te csalsz. Őszintén remélem, hogy a relic banolja az accountodat, mert -bár biztos nem tudod, de én csúnyagonosz felvilágosított, elmodnom neked- egy ideje a notórius drophackereket letiltják.
    Ha figyeltél volna az általad említett többszáz meccs alatt, akkor tudnád, hogy a statoknál először írják a nyert, aztán a vesztett eredményeket.
    A NAT hiba csak a csatlakozást hiúsítja meg, ha már megy a játék nem lép fel.
    Na a többire se időm, se kedvem.
    Valami félelmetes vagy vazz!
  • Tiensin
    Ember milyen csalás?..A fog of wart replay nézése közben ki tudod kapcsolni. Sőt akár át is válthatsz az nmyre, hogy megnézd épp mennyi nyersanyaga van. Ezért sem lehet csalni a játékban ,mert egyből kiderülne a replayből. Batch file..ez meg a másik..Ez nem olyan micro igényes játék ,hogy megérné bármit is írni rá. Max a pio/es/ketten akárminek érdemes kiadni egy pár pontot előre(shiftclick ugyi..), amit elfoglaljon, de ez kb 2 mp és aztán elvan percekig vele. Nem sírni kell,hogy lenyomnak, hanem tanulni a hibákból, nézni a replayeket. Ha az ellenfél ennyire lenyom, akkor te csinálsz valamit nagyon rosszul.
  • formatuq
    "Csak azt nem értem, h én a 3. (harmadik) egységemet gyártom, ő már 4., vagy 5. lángszóróssal (kb 10 ember) a HQ -mat égeti!!! Aztán előhívok egy egység support-ot (akármit) és mintha meg se jelentek volna, ugy letarolja a lángszórós munkásaival, és közbe máár a 8. tankját építit, mikor én közbe megpróbálok talpra állni, aztán persze h Alt+F4 a vége, mert esélytelen a meccs, kb 5 perc game utánn."

ezt egy hozzad hasonlo nub-nak be tudod meselni, aki egy kicsit es ert hozza, kirohog.
    kerunk egy replay-t, kulonben nem hisszuk el. nem azt mondom hogy hazudsz, csak ...

De ha segitseg kell:
    1., olvass utana egy kicsit pl itt
    2., nezzel replay-t (pl innen) es gondolkozz egy picit, mit miert csinaltak a jatekban
    3., vagy felraksz egy replay-t, mi megnezzuk, es elmondjuk mit basztal el.

"Mert ha elkezdene gyártani, vagy fejleszteni, meg védekezni, OK, de nem egyböl így le -RUSH olni!!! Azt esélyem sincs semmit se tenni. Ezektöl tudnék hányni."

Ez a jatek lenyege, nem engedni a masiknak, sem nyersanyagot (ammo, fuel) sem MP (man power).
  • bajgunar
    Igazad VAN !!!!
    Köszi! Szólj ha mehet a game, vagy irj PÜ-t, felveszlek msn, azt tolhatjuk multiba!
    Meg mi ez a Fog of War ?? Nincs köd???
    Jaaaaa!!! Meg batc file?????,
    Azt én sírok egyből h csaló?????? Elnézést cimborák!!!!!
    Ezekről nem is hallottam, de még csak meg se fordult a fejembe, hogy csaljak, ti meg mien felvilágosítottak vagytok!!!, Azt engem ugattok le, hogy legkönnyebb rinyálni, hogy "-csalók!!!" LooL!!!
    Neeeem.
    Csak azt nem értem, h én a 3. (harmadik) egységemet gyártom, ő már 4., vagy 5. lángszóróssal (kb 10 ember) a HQ -mat égeti!!! Aztán előhívok egy egység support-ot (akármit) és mintha meg se jelentek volna, ugy letarolja a lángszórós munkásaival, és közbe máár a 8. tankját építit, mikor én közbe megpróbálok talpra állni, aztán persze h Alt+F4 a vége, mert esélytelen a meccs, kb 5 perc game utánn.
    Nah ezektöl van kibaszottul tele a faszom. Mert ha elkezdene gyártani, vagy fejleszteni, meg védekezni, OK, de nem egyböl így le -RUSH olni!!! Azt esélyem sincs semmit se tenni. Ezektöl tudnék hányni.
    Nem baj Cefre!! Mad írj, msn -en megtalálsz, kicsit többet kéne gyakorolni!! Igaz, mikor még nem volt meg eredetibe, és hamachin toltuk multiba, sose volt ilyen kiegyenlítetlen game, mindig órákon át zajlott egy MATCH, és szinte az utolsó embereken múlott minden, nem pedig egyből LERUSH-ol, rengeteg lángszórós cigóval, meg stb... hanem el lehetett játszani, élvezted is. az idő is telt, nem pedig 2 perc utánn felirta veszteségnek. Aztán meg persze a gyökér profi feljöm 2/6000 -es stattal amiböl a 2 veszteség is NATNEGOTATION miatt következett be, és lvl 1 -en van, igazából 2/18 as stattal, csak uj profilt kezdett, még ha te HOST -olsz is, és ugy bedarál minket, mint ha muszály lenne. Nah ezektöl mászok a falra, de ha te mész fel, pl egy max lvl 7-re, és a statod lvl 5, és 28/47 ugy KICK -elnek, mintha kötelező lenne, nehogy tanulj töllük valamit is.
    Erről ennyit!
    Kösz annak, aki segítő szándékkal írt, meg annak is, aki leugatott, ez bebizonyította nekem azt, hogy:
    "Nem az a dicsőség, hogy sohasem bukunk el, hanem az, hogy mindannyiszor felállunk!!"
    igaz ez az idézet, akár ki is írta!
    Bocse, ha felkavartam a vizet ezen a fórumon, többet erre ne válaszoljatok, mert ugyse jutunk dülöre!!
    Továbi szép estét/napot, és győzelemben, nyereségben gazdag 2009 -es esztendőt kívánok mindenkinek!
    Csumi.
  • Heuro #3583
    Tényleg nálam is a legutolsó, hogy csalást tételezek fel ... ebben az esetben lehet, hogy batch-fájlt alkalmaznak, már az egeret/billentyűt nem is nyomkodják, csak rányom a .bat-ra, és legyárt egymás után x egységet és küldi középre.
    Így nem kell felesleges időt pocsékolnia holmi egérmutató áthelyezéssel, meg kattintgatással ...

De komolyan ... időnként meglepődtem, hogy lemaradtam, pedig csak ide pillantottam, azt néztem meg ... aztán csodálkoztam, hogy a nyakamba szakadt egy kisebb sereg.
    Ezért nem is multizom többek közt. Én szemlélődő fajta vagyok.
    FPS multiban valamivel nagyobb sikerem volt.
    A másik, hogy egyértelműen vannak kritikus esetek, de a jó fene kezdjen el nyomozgatni utána :-))

Nem baj!
    Idén meglesz a saját szerver, aztán ott nyomhatjuk ... mert igen kedvelem ezt a játékot.
    Egy éve szinte mindennap játszom vele. Sok jó MOD ... meg saját pálya.

Csak azt nem tudom, hol kell venni szerverváltozatot, meg milyen engedélyek kellenek ... a többi stimmel :-))
  • Rolika16
    replay-t meg kell nézni...Fog of War-t bekapcsolod és látod is egységeit...
  • Cefre
    ilyet már én is tapaszaltam . középre indultam mindjárt az első szerelővel amit legyártottam de már ott volt neki 3 nekem még a 3 ik at akkor kezdte gyártani ő meg már ott volt ez fölöttébb éedekes .
  • rambo109
    Ja,ok
  • CAC
    Nem is neked írtam, hanem bajgunarnak.
  • rambo109
    Nem azért írtam mert nem tudok vele játszani ,néhány pályát megcsináltam de meguntam. Amúgy a Fow sokkal nehezebb.
  • m0tTh0w
    Előfordul, igen.
  • Prince23
    Hamachin sokan játsszák?
  • CAC
    Ez így van. Csakhogy itt nem volt semmi "betekintés". A csóka idejött leszarozni a játékot, mert nem tud vele játszani.
    Rengetegszer kaptam már ki, de valahogy mégsem az volt az első ötletem, hogy csalt az ellen. Inkább azt néztem meg, hogy hogy tudtam így elbaltázni? Pl: hogy tudta az ellenfelem ilyen gyorsan kihozni a pumát, miközben nekem még stickym sem volt, stb.
    Ha a kedves fórumtárs linkelt volna egy repet, akkor minden bizonnyal kaphatott volna tanácsot, építő jellegű kritikát...így max lesajnáló mosolyt.
  • Heuro #3574
    Egy megjegyzést engedjetek meg "csaló vagy nem csaló" témában:
    - Ha van elég manpower mindkét oldalon, és egy adott egység legyártása 20 másodperc, akkor tényleg kérdés, hogyan tud 5 egységet legyártani 1 perc alatt az elején?
    Mert később építhet még barakkot, akár többet is ... de az elején a nagyon szapora termelés mindenképp megér egy betekintést.
    Szerintem ...
  • AndrewT
    Annak idején én is beleestem ebbe a hibába, hogy mindenáron össze akartam hasonlítani a kettőt, pedig ha nem is gyökeresen más, de eltérő műfajokról van szó, és szintén a FoW volt szimpatikusabb, mert akkor éppen az futott jobban és szebben :P
    Azóta már "kicsit" másképp gondolom, de természetesen ízlések és pofonok :)
  • Tiensin
    Ember..ott a replay. Nézd meg ha valami nem világos, de szerintem te rontasz el valamit(főleg ha kukás stattal rendelkező emberek megvernek:). Esetleg tölts fel replayt, szívesen megnézzük és segítünk.
  • Tiensin
    Még is ezt játszák többen valamiért..a faces of war amúgy tényleg realisztikusabb, de a CoH játszhatóbb és egy játéknál ez a lényeg!
  • CAC
    ...hát igen. Sírni és csalót kiáltani mindig is egyszerűbb volt, mint mondjuk replayt visszanézni, stratégiák után kutatni vagy épp gondolkodni egy picit.
  • rambo109
    Szerintem ez a játék SZAR. a Faces of war sokkal jobb ,lehet hogy nem grafikailag de sokkal élethübb!!!
  • Rolika16
    Ez egyszerű pio spam,ezt a legkönyebb kivédeni...ennél vannak nehezebben kivédhető taktikák is.http://www.gamereplays.org/companyofheroes/portals.php?show=page&name=weh_piospam2.0
  • hapi
    Szerintem nem csalnak. amit leírtál az 1 taktika. Én is ezt játszom ha wermacht vagyok britt ellen. Le van írva a neten hogy mi után mit kell építeni mit kell elfoglalni hogy ez működjön. Az is le van írva hogy mi a taktika ez ellen. itt (http://www.gamereplays.org/companyofheroes/) olvasgass 1 picit ha tenni akarsz ellene, esetleg nézz meg pár meccset abból sokat lehet tanulni. De ha végleg lemondtál róla akkor játsz egyszerűbb játékkal...
  • bajgunar
    :D
    Jéé Cefre !!!!
    Csak nem az a cefre, akivel toltam???
    Háát, nem is tudom, én akármit is csinálok, engem mindig lerusholnak.
    De ÉN még soha a büdös életbe nem tudtam lerusholni az ellenfelet!!!
    Hiába csináltam egyböl lángszórós egységeket csak, nekem nem jött össze, amikor az ellen csinált, neki mindig sikerül!
    Nah ez hogy???
    És nem igaz, hogy nem tud elbánni 2 csipás, 2 gépfegyveres osztag, 1-2 lángszórós munkás sereggel!!????? Hogy a picsába erösebbek???? Undortó!!!!
    Gyakoroljak???
    Mennyit??? Már vagy 400 menetet letolta, de még sehogy se jutottam elörrébb!!!
    Mit építsek? csináljak?? honnan az anyámból szívjam ki, hogy most rush-ol e a paraszt, vagy nem? meg stb..
    Meg feljön a genny 13/48 -as statjával, és ugy abál le, mint aki ezen nőtt fel. És nem szarul csinálom, meg nem értek hozzá, hanem az:
    -hogy egyböl 3x annyi embert legyárt annyi idő alatt, mint én
    -egy lángszórós melos brigád letarol egy fél század gépfegyverest
    -3 tank nem elég egy rohamosztagra
    asdfafskdlékxjmb
    áááááhhh mind 1
    Kibaszottul megutáltam, felbaszta az agyam, rohadtul leszarom, csak azért irtam most is, mert kiváncsi voltam, mit reagáltatok!

Neked meg bocsánat Cefre !!!
    Nagyon jó barátom, cimborám lettél, még ha meg se ittuk együtt a pertut.
    Ha netám CoD-ozni van kedved, vagy más játékkal multizni, vagy csak dumálni, gyere fel nyugodta TS -re. Itt mindig megtalálsz.
    Továbbri is a barátom maradsz, most ezért nem foglak letiltani.
  • Cefre
    Nem arra mondta hogy lerohanták ,hanem h annyi egysége volt , neki még semmi mert nem volt menpower.
  • gezmo
    Köszönöm a segítséget!
  • mike0013
    :)
    nem kell egyből csalóknak vádolni azokat, akik egy kicsit jobban tudnak, mint te...
    amúgy ez egy nyerő taktika, hogy egyből lerohanod az ellenfelet, és ez miért is lenne csalás?
  • Zsoltika 007
    Gyakorolgass kicsit.