52967
  • Borisz80
    Opsz...
    El voltam tájolva hogy milyen nap is van.
    A csütörtök nem jó, a péntek a jó.
    Bocsesz a kavart.
  • Razor18
    Azt értem, de eddig arról beszéltünk, miért szar szerinted az X52, nem?
  • Molnibalage
    Miért ilyen furán linkeled? Nekem semmi sem jön be. A Tacview igyenes, a pro verziója tud többet.

Itt is elérhető az 1.2.4.
  • z0ty4
    ha valakinek nem lenne meg
    Tacview 1.2
  • Borisz80
    Igen, részemről csüt 18:00 megfelel.
    Lehet, hogy Wolf is lesz.
  • axenet
    Initial Flight Training qualified

Akkor csüt 6?
  • Borisz80
    Nekem a csüt. megfelel. A péntek nem. (este dolgozok)

klassz "névtábla"
    Mit jelent az a kis téglalap izé -őőő nem tudom mi a hivatalos neve ezeknek a "bevetési?" csíkoknak- a szöveg végén?
  • axenet
    Úgy tűnik a péntek is szabad, kinek lenne jó ?
  • axenet
    Csini nem ?

• axenet
    Én szeretnék valamikor egy PVP amramos dogfightot egyfelől, kis ízelítőnek, valamint egy full angolos awacsos repülést is tolhatunk. Csütörtökön 6tól pontban ?
  • Borisz80
    Humán AWACS-al....
  • Borisz80
    Lesz e valaki részéről valami felkészítőszerű reppenés a Red Flag-ra?
    Mehet full angolul meg minden, ace fokozat, ezerszeres túlerőben lévő F-22-esek ellen,... stb.
  • arrow19
    Azt én értem Razor de nekem X65 van.
  • Razor18
    Azt én pl. a joy egyik fel és lebillenős kapcsolójával oldottam meg (a háromból). Felfelé A/A (definiálva neki valami egy gombnyomásos parancsot a BMS Setup menüben), ha még egyszer felfelé nyomod, úgyis visszaáll NAV-ba. A/G ugyanez lefelé. Ennyi...
  • arrow19
    3 állású kapcsolónál kell(ett) volna
    mert ugye AG-AA-NAV az úgy néz ki hogy C-leüt-felenged-ENTER-leüt/C-leüt-felenged-Backspace leüt/C-leüt-felenged asszem ehhez kellett
    Amúgy meg leszarom mostmár megy
  • Razor18
    1. Én még az életben nem használtam adv. macro-t (tehát akár lehet igazad is), de tényleg kíváncsi vagyok, mondj már példát arra, amit nem lehet advanced macro nélkül megoldani?

2. Nyugta

üdv
  • axenet
    Ez amit írtál, az nem az egész joyra vonatkozik, hanem csak a felső részre, az lecsavarható és kompatibilis
  • Borisz80
    Meg is van:
    Warthog stick és Couger gáz esete:

"Detachable handle, crafted entirely of metal:

Also compatible with the HOTAS Cougar™ (and [...]"

A couger meg olyan ritka mint a rózsaszín holló.
    Ami meg van amazon \ ebay-en azt platinába mérik és véletlenül se szállítják hungary-ba, csak JÚÚÚÚÚ ESSSSZ ÉÉÉÉÉÉJ...
  • axenet
    Tudtommal igen, de nem száz ....

Én olcsóbb megoldásnak az X65-öt ajánlom, az bevált az ezrednél is...
  • Borisz80
    @Jana
    Raptor elleni dogfightra készül? :D

@Axe
    Most böngésztem át a TH oldalát. Úgy látom a worthog-ot adják gázkar nélkül is. Vajon kompatibilis egymással a couger gázkarja és worthog botkormánya?
  • arrow19
    Jaja itt Axe látható dogfight előtt.
  • axenet
    Nem. És az alap Cougart nem ajánlom, mert nagy holt játéka és érdekes mechanikája van. Nekem az FSSB mod van bele rakva, ami ugye force-sensoros, hát az álom. Fel van rakva a legnagyobb erőfokozatra, lecsavarozva az asztalhoz. Nagy élmény vele repülni, csak dogfightnál durran be a vállam. Kicsit már vastagabb a jobb karom, mint a bal
  • arrow19
    Persze attól függ mennyi erőt kell kifejteni. X65ön is van idle cutoff de rendre beszopom 10ből 1x. Axe elmondása szerint a Cougar se olyan hűdenagyon nagy cucc (max időtálló a váza) ezért is rendelt hozzá FSSB-t.
  • Borisz80
    X52Pro-n van cut off pozíció meg utánégető pozíció. Ott mindig megakad a gázkar. Enyémnél, relatív nagy erővel kell ezeken áthúzni a kart.
    Csak az a lényeg hogy ha nem rampal indul az ember akkor el ne felejtse előtte a cut off pont fölé tolni a kart

Jó lenne már kipróbálni egy Couger-t. Talán én is beszereznék egyet. De egyszerűen minden drága joy-t előbb ki kell próbálnom. Pláne úgy hogy a Couger-t ha jól tudom nem is gyártják már? Egyáltalán lehet boltban kapni?
  • z0ty4
    itt a szinkronos előzetes :)

• z0ty4
    a holnap az jó. remélem másnak is :)
    remélem a J7-es elment jó messzire :)
  • axenet
    Jóvanna, nem baszogatás volt

Nálam sajnos csak a csütörtök játszik repülésre megint...
  • arrow19
    @z0tya:Én elvileg leszek holnap este ha valakinek jó szívesen beugrok.
    @Razor :
    1.Én úgy emlékszem a PRO-ban is van mágnes. Viszont az SST-vel nem is ottvan a gond hogy rájössz hanem amikor mondjuk csinálsz egy advanced macro commandot és hajlamos memory dump-al kékhalálozni a gép. Sztem amúgy a keyfileal akad össze mert más játéknál nem láttam csak Falcon Allied Force-tól FF-en át BMSig.
    2.Ne haragudj valószínű nem tudtam azonnal visszaírni és elfelejtettem de sztem hagyjuk a monitort mert jelenleg nincs rá keret mégegyszer köszönöm hogy félreraktad.
    @Axe: Mondhattad volna előbb is nem koptatom a szám köszi a leírtakat
  • z0ty4
    köszönjük Axe bácsi
  • axenet
    És még egy fontos dolog a lentiekhez. Egyik nagy előnye a taktikai formációnak, hogy nyugodtan lehet a kötelékhez képest megadni az ellenséges kontaktok/ földi egységek pozícióját. Amíg taktikai kötelékben vagyunk , ne használjunk bullseye pozíciót egymás közt, hanem sima irányszöget és távolságot (illetve legcélszerűbb óraszöget használni)
    pl : jobbra 2 óránál 20 mérföldre / two has contact right 2 o'clock 20 miles, 5 thousand

Ez neked szól leginkább, Jana testvérem
  • axenet
    Taktikai formációkról írogattam régebben már itt, most kicsit kiegészítettem. Fogyasszátok egészséggel :

Taktikai formációk

Elsőként fontos megjegyeznem, hogy az alább leírtak a légiharc taktikai formációira vonatkoznak, földi támadó feladatoknál más szempontok játszanak szerepet.
    Taktikai formációnál fontos, hogy még lássátok egymást minden pillanatban, de ne legyetek túl közel egymáshoz. Taktikai formációk alapvetően két gépesek, a 4 gépes formációk a két gépes kötelék tovább gondolása, variálása. Azonban 4 géppel igen nehéz taktikai fordulókat végrahajtani, ezért harci helyzetben, amikor manőverezés kezdődik, két kétgépes formációra célszerű bontani a köteléket.

Alaphelyzet

A legalapvetőbb taktikai formáció a „vonal” (spread), ez a kiinduló formáció minden taktikai manőverhez. Számos előnye van ( Kölcsönösen ráláttok egymás holtterére, egyszerre tudtok támadni, stb. )
    A vonal formációban a két gép orra egy vonalban van, kb 1-1,5 mérföld a távolság a két gép között. A wing lehet kicsit alacsonyabban, vagy magasabban, mint a lead. Sebesség általában 350 CAS. Ha a wing „előreszalad” , akkor húzza fel a gépet kicsit, így lelassul, majd tolja le a gép orrát, hogy sebességet nyerjen, mikor újra vonalba kerül. (Ha a wing hátramarad, akkor ezt fordítva kell eljátszani)

Fontossági sorrend a kötelék tartásnál : Irány, sebesség, magasság (Egyáltalán nem baj pl, ha a wing lejjebb vagy feljebb van, mint a lead, de nagy baj ha más irányszögön megy )

Check turn, vagy „kis” forduló

Egyszerre végrehajtott lassú forduló. 40 fokos bedöntés, majd a gépet csak a horizontvonalon tartjuk (nem hagyjuk süllyedni, emelkedni) és hagyjuk, hogy magától forduljon, valamint a sebesség is konstans (általában 350 csomó) . A lead részéről tipikusan egy végső irány is elhangzik a forduló paranccsal együtt (Check left 220 / bal forduló 220-ra).
    Ha hosszabb ez a forduló, akkor a wingnek érdemes sebességet változtatni, hogy vonalban maradjon. Ha külső íven van, +50 csomó, ha belső íven, -50.

TAC turn, vagy „sarok” forduló

NEM egyszerre végrehajtott 90 fokos forduló. A KÜLSŐ íven lévő fordul először, a belső íven lévő pedig akkor kezdi a fordulót, amikor a másik gép orra pont rá néz.
    Maga a forduló 80 fokos bedöntés, és 3G-s forduló a sebesség és magasság tartásával.
    Nem könnyű forduló, jó ritmusban és pontosan kell végrehajtani. Az eredmény egy 90 fokkal elfordult kötelék, a kötelék tagjai felcserélődnek. Előnye, hogy igen gyorsan irányt vált a kötelék, a spread/ vonal formáció megtartása mellett.

Hook turn

Egyszerre, egy irányba végrehajtott 3G-s manőver full „military” gáz mellett (legnagyobb kakaó utánégető nélkül), lehetőség szerint a sebesség megtartása mellett. Ha a gép túlságosan lelassulna a forduló közben (tipikusan 300 csomó alá), akkor utánégetőt is lehet használni.
    Ha a parancshoz nem járul irányszög, akkor 180 fokos fordulót jelent (Hook right). Ha járul hozzá irányszög, akkor értelem szerűen erre kell fordulni ( Hook left 220).
    Amennyiben jól hajtottuk végre a fordulót, és az kb 180 fokot fordított a köteléken, akkor a két gép ismét vonalban lesz. (Ha közel sem 180 fokos a forduló, akkor ez természetesen nem áll fent, éppen ezért ezt leginkább 180 fokos fordulókra használjuk)

Cross turn

Egyszerre végrehajtott, 180 fokos, 5G-s forduló egymás irányába, TELJES utánégető mellett. Tipikusan védekező manőver, ha hátulról meglep benneteket az ellen.
    A wing szerepe, hogy figyeljen arra, nehogy összeakadjon a két gép. Legcélszerűbb, ha forduló közben bemondja, hogy lead alatt vagy fölött megy el ( Two, crossing under/over).

Nem taktikai fordulók :

Break turn

Ha valaki valamilyen védekezési célzattal „break turn”-be kezd, ezzel értelemszerűen felmenti magát a kötelék tartás alól. Ugyan ez igaz, ha a kötelék másik tagja utasít erre ( Lead, break left/right/high/low , samlaunch two o’clock).

Crank turn

Abban az esetben használjuk, ha a kötelék több gépből álló formációt támad, és mindenki más időpontban indít rakétát ( leginkább BVR szituációnál). Ilyenkor tipikusan a következő hangzik el :

„Two, fox-3 , cranking right”

Ez annyit jelent, hogy a 2es gép lőtt, és elkezdett kifordulni jobbra, annyira, hogy a befogott célpont még pont a radar befogási szögében legyen. Ezzel egy időben természetesen a 2es gép taktikai formációt is bontott. Ezután tipikusan a következő hangzik el :

„Two, pitbull, out to the west”

Ez annyit tesz, hogy a rakéta már önmaga keresi a célt, így 2es gép kifordult teljesen , „háttal” a harci szituációnak, és megadta körülbelüli irányát.
  • z0ty4
    köszi a választ. akko' keresgélek tovább :)
    ebben a hónapban 2hétig csak reggelre megyek szóval egy repülés esténként belefér.
    csak tudjak reggel felkelni
  • Razor18
    Szeva Jana!

A magnet mod a Youtube-on X52-höz szól, csak jelzem. Biztos vagy benne, h az X52 Pro-hoz is jó?

A spring mod-tól erősebb lesz a központozó erő, utóbb többen inkább azon sírtak, hogy eleve túl erős. Molnynak ez is volt baja vele, többek közt. Egyébként az én X52-mnek soha semmi baja nem volt, és az SST-vel sem volt soha bajom (az X52-ről beszélek csak), ha az ember egyszer megérti a "Keypress", "Macro" és "Advanced Command" helyes használatát. Ha ma épp ennyi pénzem volna rá, ma is gondolkodás nélkül ezt venném. Nyilván van jobb is, rosszabb is, amit az ár is követ.

A "privát" témánk felejtős? Viszonylag régóta próbálok Tőled választ kapni a kérdésre itt is, privátban is, no joy. A "nem" is válasz, csak tudjam, és akkor megyek "tovább", semmi gond. Y/N?
  • arrow19
    A joystick setupban a throttlenél balklikk az afterburner, jobbklikk a throttle idle, nemtom van amikor használom de sztem ha nincs épített cockpited saját throttleel amiben kivan dolgozva az idle ne használd mert csak szívás van belőle mikor visszahúzod nincs amiben megakadna és lepörög a hajtómű. Én az ilyen wireless cuccokra nem bíznám az életem főleg ha repülés közben:
    a. lemerül az elem
    b. összekell szinkronizálni
    c. nemlátja az adóvevőt
    d. a saitek softwareeji amúgy is kb olyan fostalicskák hogy egy 100as magne B6 kell szanaxal hogy ne kapjál idegrohamot míg belövöldözgeted etc.etc.etc. nem sorolnám.
    Szvsz Thrustmaster HOTAS X, 1000ftal drágább cserébe van különálló gázkar gondolj bele mennyivel jobban tudsz így adagolni mint egy ilyen lepkefüllel.
    Vagy SAITEK X52 PRO+Magnet+spring mod ezzel ígymár el lehet repülgetni elég pontosan (A.S.-nek is kb ugyanezvan) de azmeg 3x ennyibe kerül a simát azért nem ajánlom mert molni is már asszem 2db-ot cseréltetett ki plusz eléggé panaszkodnak az anyagminőségre a sima X52nél.
  • Molnibalage
    OFF

[URL=http://beyondthesprues.com/Forum/index.php?topic=227.15]"Mi lenne ha" festések.[/URL]

Kedvenceim:

Jenki X-wing, angol BSG vadász, TB skines Me-262, birodalmi F-14 és a lázadó Super-Defiant, de több eszméletlen jól kinéző fantáziafestéssel is találkozhat az ember.

ON
  • z0ty4
    Srácok!

Saitek Cyborg Evo Wireless joy-ról ki-mit hallott?
    érdemes ezeket a zsinor nélküli cumókat megvenni?
  • Borisz80
    igen közben rájöttem én is gyorsan.
    jobb klikk a set AB-n.
  • repvez
    Bocs, jobb clikk !

"yes, basically, you have two lines int he throttle axis in Falcon controller page
    the first one is the usual AB line and set by placing your throttle at the Ab point and then right click in the button SET AB
    The idle point is made the same way, set your throttle against the idle point, left click the button SET AB and the second line goes there and that's your reference for the cutoff code

I may have the right/left click mixed ;)

the idle detent keystroke is not used anymore with that code, and thus doesn't need to be programmed
    the engine stops when the throttle goes past the idle point, and is started automatically by moving the throttle handle from cutoff position to idle. no more keystroke needed

Once that works, forget that stupid idle detent code which was wrong and created a full generation of virtual pilot having a wrong understanding of how the throttle actually works"
  • repvez
    ha jól emlékszem akkor shift vagy control nyomása közben tudod a hozzá tartozó cikot mozgatni a setup panelnél miután a játékon kivul a configban engedélyezted a használatát
  • Borisz80
    az idle cut off-ot hagyan lehet bekonfigolni a joy gázkarjára?
    A BMS konfigban bekapcsoltam, de nem látok sehol olyan állítási lehetőséget mint pl az utánégetőnél, hogy gázkar mely állásától legyen.