52967
  • Borisz80
    Wolf biztos nem lehetett. Nála úgy szaggat az izraeli hadszintér, hogy ahoz képest egy diavetítő nézése valóságos gyorsított film.
    Jana volt aki tudott veletek repülni.

@Axe!

(ileltve aki még használja az alábbit)

A műszereket megjelenítő monitorodon te is a TFT Display - ATD+ típusú RWR-el repülsz.
    Jól működik ez?
    Mert amikor kapcsolgatom a zavarótöltetes panelon az üzemmódot akkor az RWR bal alsó sarkában megjelenik a NOGO, bal felsőben meg valami PFL???
    Illetve az RWR jobb felső sarkában folyton zöld MAN világít. Gondolom ez mutatná hogy milyen üzemmódban van a kivető. De hiába kapcsolom én AUTO, BYPAS stb-be ez mindig MAN marad.

Valamint, RWR-en:
    - felső sorban az OTR1 és OTR2
    - alsó sor TAC, SYS, TST
    - jobb oldal NVL
    ...ezek mit takarnak? Működnek ezek egyáltalán?

Ha bekapcsolom a CMDS Panel megjelenítését akkor az is baromságokat mutat, nem azt mint a 3d-s kabinban lévő.
  • VO101Tom
    Csütörtökönként clod-ban is van online war, ez kavarta meg kissé a dolgokat, mert kihagytam volna, csak úgy alakult, hogy belefolytam a szervezésbe is, és akkor már illett repülnöm is. Azt a csapatot láthattad TS-en. Onnan léptem át Tibiékhez, és utána repültük le a küldit (kb 10 felé ültünk gépbe). De akkor ti már nem voltatok fent, csak Wolf.
  • axenet
    Jól láttam, hogy külön repültetek tegnap, míg a többiek 3an repültek valami küldetést ?
  • Borisz80
    utána jártam ennek a simpit váznak.
    "csak" fél millió magyar forint + posta pár jól vágott fadarabért....
  • VO101Tom
    "A modern gépekre való TB féle oktatást megtartottátok már?"

Nem. De majd rákérdezek hogy mostanában mennyi ideje van.
  • Borisz80
    uff. ha sínai akkor nekem most kilőve.
    le kellett szedenm mert kellett a hely. az az jelenleg nincs helyem hogy felrakjam.
    na majd.

A modern gépekre való TB féle oktatást megtartottátok már?
  • VO101Tom
    Megbeszéltük, lesz este Falcon, 9-től Sínain (lehet, hogy én kések kicsit, de nem számítok arra, hogy 21:00-kor már taxiznátok). Két srác lesz még a VO101-ből, egyikük Mortuus, aki régebben sokat repkedett, csak kihagyott 1-2 évet, a másik Mate, ő új a Falconban, viszont Tibi kollégája, szal együkük sem totál kezdő, de lehet, hogy magyarázni kell ezt-azt. TB-vel együtt őket keresétek majd TS-en, ha jöttök.
  • Borisz80
    Wow! Ez igen! Kettőt kérek!

Hát ilyen hiperszuper vágó/maró gépekkel könnyű ilyen pontos és részletes "fülke makettet" csinálni.
    Próbáljon meg valaki dekopír fűrészzel meg 2 db vonalzóval összehozni egy olyat :D
  • VO101Tom
    Igen, Sinai lenne. Most egyezkedek még a többiekkel, hogy kinek mikor jó. Ha nem lesz nagy össznépi, akkor lehet, hogy én is CloD-ozni megyek ma, aztán holnap vagy szombaton repüljük ezt.
  • Borisz80
    A ma esti 9 órás repülés a Sinain lesz?
  • axenet
    Jaja, jóság lesz. Én már a rendes installeres változatot várom, bár az még odébb van. Olyan lesz mint a BFS, SP/MP verzióval, fasza működő kampánnyal...

Viszont ezek a retardált rádiózások... Demo-nak se ártana átnézni, hogy mit is kéne mondani vezérgépként...
  • axenet
    Tökre sajnálom, de nekem se jó ma. Század repülés van 72nél, és ráadásul én szervezem

Pedig nagyon megnézném a csapatot egyben
  • axenet
    Jana , Zotya, többiek, regeljetek Red Flagre, látom pumáink már megtették. Mázlitok, hogy egy oldalon vagyunk
  • z0ty4
    ez a Balkan nem néz ki rosszul:

• z0ty4
    nekem a ma este sajna ne jó, pénteken 6ra megyek, este korán alcsika :)

Redflag kérdezz-felelek
  • VO101Tom
    Mi a NATO oldalra megyünk (ROK).

Holnap este 9-től akkor jó lenne nektek a repülés?
  • Borisz80
    red flag.
    ha van valaki aki karattyol angolul akkor amennyire az időm engedi reppennék párat.
  • Borisz80
    szimulátorban max a paraméterek betartását tudod gyakorolni meg a műszeres repülést.
    Ha ezekre tudsz figyelni egy szimulátorban akkor a való életben sem lesz gond. Az igazi légben nem ezekkel lesz problémád, hanem inkább azzal hogy ott hatnak rád az erők (meg kell szokni, eleinte kissé zavaró illetve furcsa lehet) valamint a levegő nem egy homogén közeg. dobál, süllyeszt, emel, lökdös.... ezt számítógépes szimulátorban nem lehet gyakorolni mert ezt a "seggel" kell érezni :D Szóval élőben teljesen más így vezetni.

Amúgy sok sikert! Csinálj pár harci fordulót! ;)
  • z0ty4
    elkezdődött a regisztráció

link

melyik oldalra regisztrálunk?

ez meg faceről van: SERVER GOES LIVE 28TH JULY 12PM EST.
  • z0ty4
    a héten 8körül érek haza. próbálom csekkolni a fórumot. holnap megjön már a 4gb ramom is :) ( a proci is már csak idő kérdése )
    de nagyon kiestem a formából. egyedül meg nincs kedvem repkedni :P
  • VO101Tom
    Nekem is ekkor szóltak
    De nem vesztettetek semmit, csütörtökön fogjuk lerepülni. Mivel csak mi voltunk, és jön tőlünk egy újabb srác repkedni, inkább neki tartottunk egy kis frissítést a Falconból, a küldit meg elhalasztottuk.
  • axenet
    Ja detto...
  • axenet

NO COMMENT
  • z0ty4
    ó bakker, későn tetszett szólni
  • L Viper #44757
    Kipróbáltam több X-Plane verziót, de annyira félkész benyomását kelti az FS széria után. A menüje egy egybefolyó kaotikus valami. Nagyon nem felhasználó barát.
  • VO101Tom
    Ma este 9-től tervezünk egy kisebb küldit repülni, akinek van keve beszállni, a TS-re jöjjön föl 9-re. Sínai térkép, IAF oldalon. A célpont 3 repülőtér, a támadásban 30 gép vesz részt.
  • z0ty4
    huzzá vissza nyaralni

• Razor18
    FSX
  • axenet
    Köszönöm a tanácsokat, sejtettem hogy számíthatok rátok :D
  • Molnibalage
    Normál üzemi tartományon belül nem feltétlen sőt, adott estben pontatlanabb is lehet azért, mert a valós aerodinamikai modellezést irgalmatlanul butítani kell, hogy valós időben mehessen. Pont nemrég merült fel ez a téma a BMS4 fórumon.
  • repvez
    Ha jól tudom akkor az Xplane dinamikusan folyamatosan számolja a légerőket , az fsx-el szemben. Sztem igy az valósabb érzetet adhat.
  • Molnibalage
    Hírek az új UI-ról. Ha ez tényleg ilyen szép lesz, akkor lehet, hogy lecserélem a MOD UI-t.
  • L Viper #44749
    Ha van alá vasad, FSX-et javaslok.
    Nem írtad le, melyik típus, de feltételezem, hogy 172-es.
    Ez alapváltozatban ilyen.
    Ha meg komolyan érdekel, akkor itt van et :)

Ezt is megnézheted...
    De majd ilyet azért ne csinálj élesben :)
  • arrow19
    Sztem akkor a Cessna 172höz az X-Plane gyári lenne a legjobb választás.
  • Molnibalage
    BMS4 full installer.
  • axenet
    Na akkor kérdés :

Augusztusban lesz egy fél órás repülésem Chessna géppel, fel szeretnék kicsit készülni. Melyik szimulátort ajánljátok leginkább erre a célra ? FS, FSX, X-plane 10 ?

Fontos, hogy nagyon nem akarok vacakolni az addonokkal, patchekkel, beállításokkal.
  • Molnibalage
    Új UI preview Bár csak alkalmazható lenne az én MOD-omra is. Ha készen lesz, akkor lehet, hogy megkérek valakit, hogy a minimális változatásokat pakolja már be ebbe is. Egy hozzáértőnek elvileg 5 perc.
  • Molnibalage
    Kínai Szu-30MK(K) skin Tomcatz modelljához. Ezt is használni fogom.
  • L Viper #44743
    Hát igen. Jó korszak volt, amikor komolyan toltuk online azokat a fantasztikus AF hadjáratokat. Jó rá visszagondolni
    Sajnos nagyon nincs sok időm repkedésre, ami van, az is inkább az FS vonalon zajlik mostanában. Kikapcsol nagyon.
    Egyszerűen szeretem, mert szép :)
    Van pár FS mappa a képek közt :)
  • Molnibalage
    A Falcon ilyet nem tud modellezni vagy ha igen, akkor gőzom sincs, hogy hogyan. Az AF-ben asszem megoldották, csak az AF hadjárat kódja fényévekkel a többi változat előtt járt, mert arra nagyon ráfeküdtek.