52967
  • Gundark 1 1
    Én leszek a gonosz tudom, de szerintem a látvány igenis fontos része a szimulátornak. Ha nem lenne az még mindig vektorgrafikával nyomnánk. A DCSben a helikopterek nekem nem jöttek be igazán (Erről a részről Lémisztő bácsi tudna nyilatkozni) de az A10 kifejezetten tetszik.
    Lehet hogy a BMS-nek is el kéne indulni a fizetős dolgok felé. Hasonlóképpen mint a RoF. Ott is addig szekáltam a két ingyenes gépet amig megvettem az ICE editiont :) És rendkívül jól szórakozom vele. Mert még mindig ez lenne a lényege a játékainknak.
    Várom a MiG21est és az első "rendes" nyugati vasat. Ha az ígért Hornet tényleg jó lesz akkor kaszálhatnak. Ha nem.. akkor játszunk mással. Bár most az F35öt erőltetik. De elég nagy a felháborodás :)
  • Molnibalage
    A valóságban sem mindig a bullseye használata megy, mert komplikált. Tudtommal csak olyan dolgokat mondanak be, ami úgymond mindenkit érinthet. Pl. úgy SAM-et érzékel az EW felderítés, nagy kötelék, innen, stb. Az AWACS a valóságban is a közeli gépeket, amik XY gépre veszélyt jelentenek a veszélyeztett gépek saját koordinátához képest adja meg. Kis távolság esetén a bullseye adat túl gyorsan avul el a "hozzád képest" koordináta adatokkal összevetve.

A Falcon is úgy csinálja asszem, hogy 40 mérföldig vagy a bubble-n kívüli kötelékeknél bullseye adat, azután meg hozzád képest mondja be. A valami nagyon távoli éppen felszált kötelékről van szó, vagy felvillan egy addig ismeretlen SAM, akkor az FF-ben is lehetett olyan benyögéseket hallani, hogy 100-200 mérföldre levő célok adatait mondja be.
  • Borisz80
    Nem a két játékon akarok vitatkozni. Én csak azt mondtam hogy a BMS az F-16-ra jó az FC3/DCS meg inkább az oroszokra van kitalálva. De amint a BMS fejlesztők megcsinálják full kapcsolható orosz rendszerűre a Szu-27-est akkor vigyorogva fogok vele boldogan repülni. De van olyan érzésem hogy nem sok keleti blokk szakember repüli a Falcon-t, ergó a nagyra tartott realizmusa ismét sérül.

Na, új téma/kérdés.
    Végre valahára rá akarom szoktatni magamat a bullseye használatára.
    A bullseye-t hogyan használjátok? Az oké hogy a műszerekről hogyan olvasom le a bull dolgokat,(meg értem hogy hogyan működik) de ti magatokban hogyan helyezitek el a térben az adott célt? Ki van nyomtatva egy térkép melyen rajta van a bull rács és azon gyorsan megkeresitek? Vagy fejben el tudjátok helyezni?
  • Molnibalage
    A Falconban lassan DCS szintű repcsi modellek lesznek. A DCS-ben a táj az, ami lenyomja a Falcont. (Meg az egyeseknek tetsző agyon HDR (?)-ezett látvány.)
  • z0ty4
    én nem értem miért hasonlítjátok össze egy ingyenes játékot egy fizetőssel? toljatok be pár ezrest a BMS alá, ( persze dollárban ) fél éven belül tuti látszana valami.

Molni: a gépedet meg múltkor kitárgyaltuk, hogy nem százas
  • Molnibalage
    Ha normális LOD kezelés vagy bármi lenne, akkor az FPS közel azonos lenne a két játék esetén. Melyik részét nem érted, hogy olyan egységek megfelezik az FPS-t a DCS-ben, amik még pontként sem látszódnak max FOV-on? Repülön a tenger felé, nincs semmi, FPS 60. Elnézek balra, ahol 30 km-re van 30-40 jármű, az FPS megfeleződik. Ledobok egy CBU-t, a játék átmegy képregénybe, amikor látom a füstöt és robbanást. Bocs, de ez véghetetlen, valami kurvára nem működik jól a DCS-ben.

A BMS4 adatbázisának szarságáról meg én nem tehetek. Hamarosan remélem kiadhatom a MOD-ot, ami - akár elismeri a közösség vagy a fejlesztők akár nem - gyakorlatilag egy új mércét állít fel a Falconban, hogy hogyan kell kinéznie egy DB-nek és minek kellene benne lenni a TE listában, mint választható egység.

A DCS nem csak azért nem fekszik, mert nincs dinamikus hadjárat. Egyszerűen használatatlan. Insabil, atombugos FPS a béka segge alatt és ezen a frissítések sokszor csak rontanak. A legalapvetőbb HP hibákat sem javítják ki néha, de új 3D modellekkel szórakoznak. Vicc...

Egyébként meg nehogy azt hidd már, hogy külön avionikai modellezés van az FC-ben a gépek mögött. Más a radar display a kabinban, de ugyanaz a kód modellezi mindet szerintem, csak mások a modellező értékek, álá Falcon. Ennyi.

A DCS szériában a rakéták nagy részének most sincs FM-je, amikor már lehetne. Vágod? A FC/DCS szériában az utóbbi 1 évig leszámítva kb. nem volt rakéta FM. Előre beállított sebesség-magasság összefüggés szerint mentek a rakéták tudtommal. A csilivi szimulátornak nem volt olyan modellezése, ami a Falcon 4.0-nál 1998-ban az alap volt. Ej...
  • Borisz80
    Kicsit hasonlítsd már össze pl a grafikát. Szerinted melyiknél ésszerű hogy jóval kevesebb fps-t produkál?
    Meg nyilván azon múlik egy szimulátor szimulátor titulusa hogy mennyire 100%-osan optimalizált...

Az FC-s PvP-s hadjáratokat (pl annak idején a Krím Incidens) ne is hasonlítsd össze a Falcon RedFlag/Shina online kampányokkal. Hogy miért? Mert az FC-s lehet hogy nem hiperszuper dinamikus űber kampány, de sokkal ésszerűbb és szervezetten zajlanak a bevetések, nem úgy mint a Falconban, ahol (most nagyon leegyszerűsítve írom) boldok boldogtalan regiszrál, fellép repülni és gyakorlatilag kénye kedve szerint kóvályog arra amerre akar. Amég a Krím incidensben leesett az állam, addig a BMS-ben meg csak nagyokat pislogtam, hogy csak ennyi? (A világért sem akarom fikázni a BMS PvP-ket, azok is nagyon jók a maguk módján.)
    Na de mindegy, csak az látja a különbséget aki megtapasztalta mind a kettőt.
    Azt azért be kell vallanom hogy az FC online kampányokba nem vehet részt akárki. Nagy szelektálás van a jelentkező virtuális századok között. (ugyanis egyénileg nem lehet jelentkezni)

"....akkor rúg labdába...."
    Csak egy fontos kérdésem lenne e téren:
    Hol is tart a nagy BMS adatbázis?

Na de nem is arról van itt szó hogy melyik a jobb. A DCS/FC vagy a BMS? (személyem szerint egyik sem veri a másikat) Hanem arról van szó hogy a BMS egy F-16 szimulátor, tehát nem orosz gépek szimulátora. Bár lehet repkedni Szu-27-tel úgy hogy F-16 kabinod van vagy ha lesz majd Szuhoj kabin akkor azzal, de még mindig F-16-os avionikával. Ilyen szintű degradálást orosz gépeknél -egy komoly szimulátornál- én nem tudok elfogadni. Mert annyira más a nyugati és keleti avionika.
    Ennyi erővel akkor már játszhatok a Strike Fighters-sorozattal is.
  • Molnibalage
    F-22 készítője írt ezt-azt a kabin készítésről.
  • Molnibalage
    Itt van a cucc. A K-30 a 8052-őt használja. Ha akarod, akkor felhúzhatod a skint 512-ről 1024 méretűre.
  • Molnibalage
    Rakom fel az új DB-t. A meglevő M1 Abramsnak is lehetne normális skint adni. Jelenleg a mértek is hülyék. Van 1 1024-es méretű, egy 256-os és egy 128-as. Az M1 az 307, 308 és 309-es dds-t használja. Valami zöldes skin kellene neki. A listából jelenleg csak a K-30 BIHO van benne.
  • Razor18
    Jana, nézz már rá a prividre léééééééééééégyszi...
  • Molnibalage
    Én nem látom azt, hogy mikor jön el majd az az idő, hogy egyátlalán szólóban játszható legyen, nemhogy multiban...

Az utolsó két megafrissítés is gyak. kivégezte a játékot és csak az utánuk kiadott pacthek voltak azok, amivel szólóban egyáltalán működött.

Az egész DCS csak akkor rúg labádba, hogy 10-20 játékos üti egymást MP-ben egy olyan missionben, amin heteket kell dolgozni. Kösz...A Falconvan meg belövöd a hadjáratot és csá. Ja, és az FPS is játszható, nincs "FPS radar". A DCS-en egy csoport egység felé néznek egy tök sima szólós missionben és az FPS a felére zuhan vissza. Röhej. Kis túlzással egy optimalizáltlan soha be nem érő bughalom, mert folyamatősan bővítik és emitt nem rázzák gatyába. Látványos szép videók készíthetők erőművel, de kb. ezen túl semmire nem jó. Javították már azt egyáltalán, hogy a CBU robbanás és füst effekt ne zúzza le az FPS-t egyszámjegyűre vagy 1 alá...?

(Szó se róla a BMS4 particle effeket is totálisan optimalizálatlanok...)
  • Borisz80
    Ha már orosz cuccal kell repülni akkor inkább DCS/FC3. ;)
  • z0ty4
    Eladó a procim :)
  • repvez
    Bocs az offéert,de nem tud valaki egy biztos helyet ahol tudok venni vizálló nyakba akasztható tokot amibe egy mobil (Defy) kocsikulcs és igazolványok beleférnek?Mert a neten csak 2 fajtát találtam.De az egyik 2k a másik meg 400ft lenne viszont a posta vagy a futár költség 3k körül jönne még rá. és nem mellékesen nekem már csütörtökre kéne
  • Razor18
    @ Jana: küldtem egy privit #2
  • Molnibalage
    Mármint, hogy melyik esemény? A Szu-27-ről gözöm nincs, hogy mikor lesz kiadva. A "baj" (?) az, hogy egyre többet és többet építek be a MOD-be. Már két hónapja is ott voltam, hogy "na, mindjárt hadjáratot hegesztek", de mindig van valami, amit "na ezt még berakom" felkiáltással nem csináltam meg. Most a K-03 BIHO tökeletesítése, a Szu-27 és az új F-22 integrálásáa is megfontolandó. Az F-22 csak poénból, mert hadjáraba fix, hogy én nem tenném be, még hipotetikusba sem.
  • z0ty4
    Ámen atyám és az mikor is lesz?
  • Molnibalage
    OSD vagy Shadow készít valami AFM szerűséget hozzá, és Qawa elvileg pitet. Ha ez kijön, akkor bizony a MOD-om Eurowar része kőkemény PvP hadjárat lehet.
  • arrow19
    Kb úgy repül mint a fadarab
  • z0ty4
    wow, ha ez kijön átállunk a vörös oldalra
  • Molnibalage
    Szu-27 video, WIP.
  • Molnibalage
    A skinek nem layerezhetőek, ezért a módszer nem jó. A license platsnél az adott skin elem cserélődik és nem rárakódik egy másikra.

Tegnap megnéztem fenrir új particle effejét. A hosszú SAM füst eszméletlen jól néz ki ott, ahol a renszer több rakétát is indít pl. a Kub-nál és a Szu-30-nál megnéztem még valamit. A flare dobása picit randomizálva van, nem mindig szimmetrikus a dobás.
  • repvez
    azt hittem megoldható,hogy mintha egy külön egység lenne az oldalszá ,mint egy rakéta pl és ugy lehetne kiválasztani az oldalszámot a fegyvervariácio választó oldalon. igy csak egy plusz számsort kéne legyártani és mehetne a meglévő skinekre.
  • Molnibalage
    A meglevő modellek utólag nem készíthetőek ilyenre, a skinkiosztást a LOD-on újra le kell zongorázni. Tehát csak akkor lehet ezt megcsinálni, ha a LOD + skint újragyártják az alapanyagból.
  • Molnibalage
    Az oldalszám variálás tudtommal nem ilyen. Annyi, hogy az oldalszámos részekre külön skin rész készül, és a kötelékben levő gépek számától függően az adott gépre adott sorszám kerül, tehát variációs és választási lehetőség nincs. Ha letöltöd a F-22 pakkot, akkor láthatod, hogy egy farokkódos skin setnél négy függőleges vezérsík van egy fájlban.
  • repvez
    jó lenne ha ezt az noldalszám variállás meg tudnák csinálni minden gépre,vagy legallább az f16-ra,mert akkor a 08-as számot le is foglalnám :)
  • Molnibalage
    F-22 kabin és 3D modell. Asszem megpróbálom majd integrálni. Elvileg ez már támogatja azt, hogy a kötelék gépeinek sorszáma eltérő.
  • Molnibalage
    Nekem már megvan a MOD. Mindjárt fel is rakom.
  • z0ty4
    új demo videó:

06:13-tól lesz szép a dolog.

• z0ty4
    Flare mod:

itt a fórum
  • Molnibalage
    Kis off. Ért valaki a memteshez?
  • Molnibalage
    Erre gondoltam.
  • Molnibalage

Július 4-i állás.
  • Molnibalage
    Vajon ebből lesz valami valaha? Eszméletlen szép az, ami készen van belőle.
  • Molnibalage
    A változtatások egy része Fenrirtől van.
  • z0ty4
    A.S videó, pár új dologgal:

• Gundark 1 1
    Csak egy kérdés vitéz urak. Használja valamelyikőtök több monitorral a falcont? Az a "baj" hogy nekem egy 24es és egy 22 es van. Az igazi 3 lenne, de az nem fér el :)
  • VO101Tom
    Ok.
  • Molnibalage
    Ahhoz majd kell a MOD-om. CCC pakkjában találtam használható járműveket, csak előbb integrálnom kellene azokat. Nem biztos, hogy mindet tudom integrálni, de a K-200AD, K-30BIHO, K-1 és Leopart I van a terítéken és esetleg az SzT-68 radar. Amint megvan az integráció felteszem az új DB-t.