52967
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#44861 na nem baj, úgy is találtam egy 1000x realisztikusabb szimulátort....
Ace Combat -
#44860 Ma lesz e valami reppenés bárki részéről? -
#44859 admin nem írta még át, de a kérés már elment. -
#44858 regeltem vörösre.
még kékek vagytok. -
#44857 Janával vagyunk TS. -
#44856 helyes, fasza -
#44855 Vörösek leszünk mi is Red Flagen, Tibi majd átkér minket a fórumon. -
#44854 -
#44853 LOL köszi -
Magic 1 -
#44851 hát legnagyobb különbség a környezet összetettsége, sokkal durvább helyzetfelismerés kell, plusz ugye a rádiózás. ha későn szállnánk ma fel, akkor bevállalom, hogy nyomom az awacs-ot angolul nektek, hogy szokjátok... -
#44850 Á, magyarul. Ezért is volt jó veletek repülve angol brevityt használni, mert saját repkedéseken nem az van.
Nemtom ez a Red Flag milyen lesz, de a repkedés sokkal izgalmasabb élő ellenfelek ellen, mint AI-t lövöldözni. Persze jól tudom, hogy mekkora a különbség ha humán ellen megy az ember, sokat nem is várok magamtól, csak hogy ne legyek Kenny :) -
#44849 Ja kihívás lesz bőven mindkét oldalon ne aggódj...ha nem PVP-ztetek BMS-el még, akkor lehet kicsit sok is. A kérdés csak az, hogy szervezett csapatban, vagy szóló hősökként akartok repülni .
Amúgy repüléseket angol brevityvel nyomjátok, vagy magyarul ? -
#44848 Jövök szerintem, ha nem jön közbe vmi... 8ig érek rá, utána 72vel repülök. -
#44847 Ja, pl. Amit írtam, az tapasztalat. SA-10-nél előfordul, hogy az rwr-en éppenhogy felvillan, és eltűnik. Majd nemsokára kapod a raksit a fenekedbe. A Patriot RWR-en jól követhető, ha kiszúrt akkor pucolás. Pont ezért Patriotnál jobban működik az a taktika, hogy csali kötelék szórakoztatja, míg egy másik kötelék alacsonyan berepül és kiiktatja. Az eddigi RF tanúlsága alapján a vörösek nagyobb hatékonysággal iktatták ki a Patriotokat (persze lehet csak ügyesek voltunk ) -
#44846 Jajj, ezt ne mondd, akkor biztos marad kéken :D (szereti a kihívásokat). De este beszélek majd vele, úgyis tervezünk repülést 18:00-tól Sínain (akinek van kedve, jöjjön fel TS-re). Felszállás szerintem olyan fél 7-7 felé, ha hozzuk a formánkat :) -
#44845 Mitől nehezebb célpont az SA-10, mint a Patriot? A Patriot olyan modellező értékekkel bír, hogy a világ végére is elszáll a cucc, pedig az SA-10 sem kurta lábú. (Asszem annyira nincs elbarmolva annyira egyik rakéta HMZ modellezése sem, de hogy esetleg mit változtattak rajta RF-fen, azt nem tudhatom.) -
#44844 Gépek és fegyverzet terén annyi a különbség, hogy a vörös oldal 52+ beépített ECM-el, amúgy fegyverzet megegyezik. A vörös oldallal orosz gépek vannak, és SA-k. Amúgy megsúgom, hogy szerintem a vörös oldal kicsit előnyben van technika terén, az SA-10eket nehezebb kiiktatni a patriotoknál, és ahogy nézem a regisztrálókat, 1st, 87, 72 VFW, kicsit szervezettebb repülés lesz a vörös oldalon...
Tőlem maradhattok a kék oldalon. Hozzá tenném, hogy a 72nd és ezzel együtt én is aktív részvételt tervezek az RF-en, ami annyit tesz, hogy sokkötelékes támadásokat szervezünk esténként, amibe mindenkit bevonnak, aki fent van a TS-en, és hajlandó. Kék oldalon sok szerencsét ehhez... -
#44843 Köszi az infót. Már kérdeztem Tibit, nem nagyon ugrott a témára. Majd még győzködöm :)
A vörös oldalra állás egyébként min változtatna? A térkép és a skineken kjvül? Fegyverzet pl? -
#44842 Sziasztok Tomék. A Red Flag regisztrációval kapcsolatban, maradtok kék oldalon? Én a vörös oldalt erősítem, ez az ezredem és Archer közös döntése volt, én sajnos nem tudok beleszólni. Még át tudtok állni, ha akartok.
Még egy kis info ezügyben :
NOTE: It will be inevitably to be on TS in order to join the server.
Only Pilots registered in the campaign and approved with a RED- or BLUE-side teamspeak flag AND BEING ON TS are able to join the server.
Others wont be able, even if they try.
Ez azt jelenti, hogy RF kezdés előtt valamelyik nap menjetek fel mindannyian Falcon-online TS-re , és ott is regisztráljátok magatokat a vörös/kék oldalhoz. Valamint amikor repültök RF-en, akkor is a szerver valamelyik adott oldalhoz tartozó szobájában legyetek, és a nevetek előtt legyen VO101 . (Valamint a játékban a nevetek megyeggyezzen a TS szerveres nevetekkel)
-
#44841 reggel korán kelek, én passzolom. azért mindenkinek jó repkedést. képet tessék betenni majd :) -
#44840 Ok. Sínai. Mostanában csak azon repülünk. -
#44839 Nekem tegnap jó lett volna, ma már nem.... :(
Megkérhetlek arra, hogy ha terveztek repülni és ide is kiírod, azt is írd már ki légyszives, hogy melyik hadszintér. -
#44838 Este 9-kor tervezünk repülni egyet, akinek van kedve, jöjjön TS-re. -
#44837 Igazad van. Én sem megyek hacsak nem hoznak valami olyat (22-35 B2 :) ami miatt érdemes lenne. Nem volt rossz, de nem is estem hanyatt. Voltak szép momentumok, a török csillagok Mozarttal, meg a Frecce Pavarottival. Az oroszok is profik voltak. Szét térközök, szép bemutató, de valahogy üres. Érdekes volt hogy alig használták az utánégetőt és mennyire kis helyen fordul meg a batár. Tudom hogy a bemutatók után selejtezték a mi 29eseinket, de azért ennél többet kellene bírnia a vasnak. A 22esek is szépet repültek, jó volt nézni. -
#44836 Tudom nem ez az a fórum de így kora reggel, hogy ne csak negatív legyek a repnappal kapcsolatban, mert természetesen nekem is voltak élményeim:
(senki se várjon hiper képeket, mert egy egyszerű mezei digi kamerám van, amibe sajnos valami kosz is belekerült, így utólag látva... ahol bírtam paint-el kiszedtem, úgy ahogy. )
Élményeim
http://www.kephost.com/images4/2013/8/6/a1_2013_8_6_czaj5xvqfh.jpg
http://www.kephost.com/images4/2013/8/6/a1_2013_8_6_qsy67tt3pf.jpg
http://www.kephost.com/images4/2013/8/6/a1_2013_8_6_wtq431ss9q.bmp
http://www.kephost.com/images4/2013/8/6/a1_2013_8_6_dkn6bzub6b.bmp
http://www.kephost.com/images4/2013/8/6/a1_2013_8_6_j5729qiome.bmp
http://www.kephost.com/images4/2013/8/6/a1_2013_8_6_ay67v924vx.bmp
http://www.kephost.com/images4/2013/8/6/a1_2013_8_6_9yw00ur7it.bmp
....valamint a végre repülő Szu-22 -esek, L-29, MiG-21L, Gripen féle képességbemutató (azért jó lenne valami új forgatókönyvet is kitalálni, mondjuk reptér támadása, olyan brutálgyors áthúzásall) az orosz Vityaz (még ha számomra unalmas is volt a bemutatójuk, azért mindenesetre jó volt látni repülő 27-eseket), és a szokásos harci típusok.
Aminek meg nincs sugárhajtóműve az meg nem repülő
Benéztem volna még az SA-6 kezelőpultjaihoz is de annyi kisgyerek lógott rajta és tobzódott bent hogy nem volt türelmem kivárni, na meg az apukák is csak úgy rakosgatták be őket, nem számított hogy előttük más is várt arra hogy benézzen. Na dehát ilyen ez a repnap, tolakodni kell különben nem jutsz semerre se. -
#44835 Igazán nincs mit! -
#44834 Részemről a repnapról utoljára.
Most olvasom a légierő blog-ot a repnapról.
Hát én nem értem az embereket.... biztos más repnapra mentek mint én. Nem tartom magamat megrögzött fikázónak de ami szar az szar. Mi újat láthatott az az ember aki 1997 óta jár kecsóra?
Olyan érzésem van a repnap már nem a repnapról szól. Meg belsó infók szerint is elég hülye elképzelése van pár nagyokosnak.
Úgyhogy szerintem, részemról ennyit a magyar repnapokról. Többé el nem megyek.
Majd ha lesz kecsón képességbemutató F-22 és F-35-el egyetemben akkor ismét elmegyek...
Más.
Járt már valaki a Fairfordon? -
#44833 The FA-18 cockpit will be part of the next major release.
Ámen -
#44832 Wolf, Vampire köszi a mai repülést. Hiányzott ez már nagyon, a végén a kékhalál annyira nem.
Legközelebb nemtom mikor lesz jó, majd beírok.
-
#44831 Azért kérdezlek téged (is) mert igazából te vagy itt az összekötő :D
Erről mesélt TB is, hogy az F-18 (E? vagy G? már nem emlékszem) pilóta is miután beült a szimulátorba elismerte hogy nagyon alábecsülték a Grip-et, és van amiben kicsit jobb is az avionika mint az ő gépébe.
A légiharc mizériával kapcsolatban meg persze előbb oda is kell jutnia az orosz Szuhojnak :D Szegények még mindig az R-27-es családot használják túlnyomó többségben.
Az meg megint egy másik dolog hogy ha a pilóta nem ismeri (vagy ismeri csak nem érdekli, tapasztalatlan) a gépe korlátait. Ugyebár melyik vadászpilóta légiharcolna olyan helyzetben ahol tudja hogy a gépét nem tudja jó paraméterek között tartani. Ez az az eset amikor a támadott rákényszeríti hogy pl a MiG, ne a számára kedvezőbb módon harcoljon. Mint pl vietnámban. A tapasztalt F-4 pilóták nem kezdtek el fordulóharcolni a MiG-ek ellen, hanem kihasználva a power függőleges manóvereket alkalmaztak.
Annak idején az FC2-ben én meg másik srác 29-ben ülve légiharcoltunk egy darab, tapasztalt VMH59-es Szu-25-ös "pilótával". Hát.... nagyon tudott a srác (már nem emlékszem melyikük volt az). Nem nagyon lehetett lőpozícióba kerülni. Tisztára hülyére vett minket -
#44830 Én nyilatkozzak? Még a Falconban is új vagyok, 2vh-s gépekről tudnék mesélni, de az meg másik fórum ;) Látatlanban azt mondom, hogy a gripen pilóta elsősorban elkerülné, hogy ide jusson, mert az azt jelenti, hogy előtte elqrt már sok minden mást :)
Annyit mesélt Tibi régebben, hogy a Gripen avionikája, és a svédek nagyon sok innovatív ötlettel felturbózott informatikai rendszere miatt a felderítésben, és a közeli légtérről adott információban nagyon jó, és nem csak az orosz típusoknál jobb, hanem az átlag nyugati típusoknál is. Voltak itt Navy F18 pilcsik, ők is lenézték a "kis svéd madárkát", egy hét múlva meg már bent kempeltek a szimulátorban, és repkedtek össze vissza :)
IMHO a légi harc egyébként nem a bemutatórepülésről szól, a ruszkik világ életükben látványos bemutatót tudtak repülni, de leginkább csak azért mert az elektronika nem vette ki a pilóta kezéből az irányítást, mielőtt odavernék magukat. Ha arról van szó, hogy tömeg/tolóerőben melyik jobb, ott persze, a Szu jobb, de abban alacsonyan a 29-es is jobb volt, aztán mire mentek vele. Szimulált légi harcban még Albával is meg lehetett szívatni szegényeket :) -
#44829 Ha már rákérdeztél jó volt az a Grip-Mig dogfight. Persze erősen szemléletesre csinálva, hogy a nézők is értsék hogy mi folyik. De ennek ellenére tetszett a koncepció.
A Vityaz-t meg nem úgy fikázom hogy bénák, mert elismert bemutatókötelék, és a mostani kis szösszenetükből is látszott hogy tudnak ezek (Thunderbirds közeli formáció precíz tartása, brutális tolóerő) csak valami miatt nem mutatták meg valós 100%-os bemutatóképességüket. És ez a baj!
Azért arra kíváncsi lennék hogy mit csinálnának a Gripen pilóták, milyen taktikát követnének ha egyszer dogfight-ba kerülnének egy ilyen típussal (magyar viszonylatban ugyebár sisakcélzó illetve nagy látószögű rakéta híján)
Tom, TB nyilatkozzatok kérlek.
Visszatérve még a repnapos mizériára.
Hová lett Márványi Péter mint kommentátor? Miért kellett Gundelt bepaszírozni a helyére? Ő legalább értett is ahhoz amit csinált. -
#44828 Inkább másabb. Nem szakértő szemnek az RV nem sokat mutatott, néha még én is unatkoztam rajtuk. -
#44827 akkor a 3 évvel ezelőtti Gripen-Mig29 dogfight jobb volt? -
#44826 Hát ez az hogy semmi sem volt... Szerintem a közönség kb 90%-a azt várta hogy kettétörik a Szuhojokat olyan manővereket csinálnak, na meg infracsapda tűzesőket... de gyakorlatilag annyi volt az egész bemutató hogy Thunderbirds szerű szoros kötelékben köröztek, bukfenceltek, valami hihetetlenül kicsi sebességgel, hogy majd megaludt a tej a számban... és kb ennyi.
Hatalmas csalódás :( . A nagy atrakció totális kudarc volt. Szerintem többé nem fogják hívni őket...
Ja és kérem vissza a belépő árát!
Egyetlen pozitívuma az volt hogy láttam 27-est repülés közben.
Ennyit a Szuhojokról.
Többieknek.
Nem tudom kinek tűnt fel hogy a reptér melletti mozgássérült parkolóba\ból hány ember bicegett vagy jött\ment tolókocsival...
Köszönjük a be \ kijutás "hibátlan" szervezését, legközelebb azért jó lenne ha még távolabb raknák a parkolókat. Olyan 10 km-re jó is lesz. -
#44825 repnap képek
vannak közte háttérképnek valók is :)
infracsapdák miatt nem volt tűz sehol sem? -
Frenky #44824 -
Frenky #44823 Sziasztok! Idén sajnos nem tudtam elmenni, csak ami két éve volt. Neten néztem :-)
Szép napot -
#44822 A zöldbe viszonylag könnyen kijutottunk.
Az oroszoktól én is többet vártam. Csalódtam bennük.