Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Borisz80
Apropó. A mirage-nál az éjszakai cockpitet is ki kell cserélni. A kampányban már sötét van.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Borisz80
Skinezés meg egyéb század dolgok:
Szerintem mindenki dõljön hátra, egyenlõre senki se foglalkozzon semmivel, én lefektetem az alapokat.
Meg a túl nagy demokrácia csak káoszhoz vezet. <#pias>

Hidjétek el, jó lesz a skin meg minden. Inkább a realitáshoz közelít mint repülõnaposcsillivillivagányakvagyunkhoz.

Na de lehet hogy nem lesz ebbõl a századosdiból semmi <#fejvakaras>.... ha nem jön be nektek majd a próba kiképzõ repülés, amin kb körvonalazódik hogy hogyan is kéne ezt csinálni.

Mai reppenés:
Én munkehelyrõl netezek. Este 19:00-kor leszek. Az M2000N-es EuroWar-t nyomhatnánk tovább.
Aki még nem tette meg cserélje ki a Mirage2000N kabinját a 2000D-re. Wolf elmondja hogy mit kell hová másolni.
A bal oldali MFD felett van egy zöldes nyomógomb fehér nyíllal. Ha azt megnyomjátok a bal MFD átvált, és a Falcon bal MFD-jét jeleníti meg.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

NWolf
9-tõl ráérek.

HUAF, 1st "Sámán" VFS

z0ty4
Ennek örülök, hogy ennyien már fenn vannak, akkor mehetünk ts-re egy kis reggeli repülésre 😊)))

viccet félre téve ebédig jó vagyok repkedni, tegnap Boci csinált egy Block 60-as TE-t, le kéne tesztelni

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

NWolf
Az igazság az, hogy Axe utasításait követtem csak. Azt, hogy szerverhez mit-hogyan kell állítani nem tudom. Én nem tudok szervert csinálni a gyenge vas miatt. Axe a te embered.

Már csak azt a problémát kellene megoldani, ami idõnként a szerverrõl kidob. Érdekessége a dolognak, hogy Vámpírhoz vissza tudok csatlakozni egy bms restart után, de Axe-hoz nem. A BMS.exe leáll.

Én is köszönöm a tegnapi repülést. Kár, hogy nem voltunk többen.

Ami a skinezést illeti: szerintem Vámpír nem sejtette, hogy mit szabadít el.<#eplus2>

HUAF, 1st "Sámán" VFS

Borisz80
Az alap koncepció az jó.
De majd Axe megcsinálja 😉

z0ty4
huzzáá mááá aludni <#eplus2>

nekem tetszik a skin, épp itt lenne az ideje egy jó skinnek. ezt Axe-tól kaptam lassan egy éve <#dumcsi>

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

Boconadi
Természetesen a lehetõségetet senkitõl sem szeretném elvenni, (Sõtt!) csináljatok Ti is, aztan majd eldöntjük/titek, hogy melyik a jobb, vagy szebb.

Na még annyit, hogy természetesen a feeling kedvéért kétüléses gépre is rárakom ha gondoljátok....

Spoiler (katt a megjelenítéshez)
sry a 3 üzenetért, valamit még írni akartam de nem jut eszembe
Boconadi
További képek:

Egy
Kettõ
Három
Négy

Akarom mondani HuNAF 1st "SÁMÁN" VIRTUAL SQN, tényleg nem látok 😄
Boconadi
Na én ennyire jutottam, ez is túlságosan meghaladta a képességeimet... Néha fogtam a fejemet, hogy mi hogy van, szóval egyáltalán nem tökéletes, van még rajta javítani való.
Az én elképzeléseim szerint csináltam, lehetne szebb, vagy nagyobb felbontású, de ennyire futotta 😊

A skin a Belga F-16MLU dds filejait használja, de bármelyikre konvertálható.

Elnézést Molny, hogy nem raktam rá a Horseman logo-t, csak késõbb láttam, hogy írtad, pont akkor lettem kész a függõlegessel, és nem akartam mégegyszer elkezdeni

Na megyek aludni, mert már nem látok, és egy óra mulva ébresztõ <#idiota>

A vezérsíkon: HuNAF 1st "SÁMÁN" VIRTUAL SQB

Milyen szép lenne tényleg egy ilyen magyar kötelék 😄

Molnibalage
Ha valakinek magyar VFS jár a fejéban a Csikós lógómat fel tudom ajánlani. Lehettek betyárok. 😊

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Boconadi
Valaki tudja, hogy ez miért van? LESCO nálad mi volt, a síneknél?

axenet
Jól van Vampi, Skint megbeszéljük

Köszönöm a mai repülést

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

repvez
Ne értsd félre nem lebeszélni vagy ellenezni akarom, csak gondoltam elõre szólok ha esetleg komolyabbá válik a dolog, akkor nem árt ha körbe van járva a téma ilyen szempontból is vagy megnézni hogy a 47. HRE -nek van e hagyományörzö egyesülete akiknek ha csak egy email erejéjikg is de meg van emlitve a dolog mint utólag . Persze nem hiszem hogy bármi akadályt is görditenének az utba lévén a repülést népszerüsiti ez is valamilyen formában.

Utólagos elnézést a mai szeánsz résztvevõitõl, sajna kicsit elkeveredtem egyéb teendõk között, pedig jól esett volna már egy kis reppenés...

Boconadi
Wolf, ha van egy kis szabadidõd, leírnád nekem, ha szépen megkérlek, hogy az IVC szerver oldali módját hogyan kell beállítani?

Vagy nem egy ördöngõsség, és magamtól rájövök...
Borisz80
A MiG-29 után a TACAN illetve datalink-el el sem tudod képzelni milyen egyszerû több gépes köteléket tartani, irányítani stb...

Borisz80
Na ezeket az idióta jogi dolgokat hagyjuk.
Nem hiszem hogy bárkit bántana ha akár "Heineken Század" lennénk.

Nem "üzleti", vagy egyéb vagyonszerzési módra használnánk a nevet.
Na meg nem hiszem hogy egy értelmes magyar szót le lehet trademarkolni.

Amúgy az 59-esek sem használták mindig hivatalosan a nevüket.... nem rémlik hogy problémájuk volt ebbõl. De ha volt is akkor a Sámán Század már nem egy aktív század. Ennyi erõvel a 2. vh-s magyar századok sem használhatnák a Ricsi, Boszorkány... stb neveket.

Amúgy csak érdeklõdés képen. Kinek lehetne a tulajdona a Sámán név???
Pláne ha igaz az urban legend, hogy hogyan jött létre ez a század név:
"Ne baszogasSÁ 'MÁN! " <#nevetes1>

NWolf
Akkor is lehet jogi bonyodalom, ha egy megszûnt század nevét akarja valaki használni? A Puma esetében érthetõ mert egy aktív századról van szó. Bár nem tudom, hogy a Sámán század jogutóddal vagy anélkül szûnt-e meg.

HUAF, 1st "Sámán" VFS

Sharks
Miért ne? Imádom az F-16-ost és a mostani videókon már nem rókáztam, mikor kinézett a pilóta a kabinból, szóval megér egy próbát. Ha a lengyeleknél elfér egymás mellett a két típus, akkor nálam is! <#papakacsint>

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

Sharks
Köszönöm! <#worship>

A képzelőerő sokkal fontosabb, mint a tudás. A tudás behatárolt, még a képzelőerő felöleli az egész világot. És csak két dolog végtelen: a világegyetem és az emberi hülyeség.

repvez
A névválasztással csak óvatosan ,mert abból lehetnek jogi dolgok is ha valakinek a védjegye.
Ha jól tudom a Pumák is hivatalosan támogatottak az eredeti szervezet által.

Mindazonáltal jó a névválasztás és én örülnék a legjobban neki, lévén a környéken tevékenykedtek és megérdemlik hogy ilyen formán õk is fenmaradjanak,de elötte nem árt tisztázni a felhasználási kört.

Ha valaki nem látta volna még ilyen állapotban van most a modellem:
Borisz80
Axe!

Megköszönném ha csiinálnál egy magyar f-16 skin-t.
Tökéletesen megfelel egy meglévõ skin átrajzolása a megfelelõ kritériumokkal.
Az alap skin-t még majd kiválasztom...

-low visibility a felségjel
-a gép orrfutójánál kamuflázs kabinfestés
-oldalszám a szívócsatornán
-a farok részen még majd kigondolom hogy hogyan legyenek rajta a firkálmányok.

Borisz80
Bizony. A Falcon F-16 szimulátor. Más géppel való repülés csak gagyizás. Nem lesz Gripen-ezés. Max csak fun képen. De ha valaki a lehetõségekhez képest nagyon jól megcsinálja akkor meglátjuk 😉 .

Mint mondtam mindenki képzelje azt hogy, a Gripppppenek helyett F-16-ot rendszeresített magyarisztán.

Majd a következõ reppenés alkalmával, akit érdekel a virtuál századosdi, meg kellene beszélni egy nagyon nagyon kezdetleges próba kiképzõ repülést. Csak hogy mindenki érezze hogy mirõl is kellene szólnia az egésznek.

Magyar virtuális századnak magyar századnév dukál.
Puma, Dongó, Fürkészdarázs már foglalt.
A 29 és Gripenek elõtt magyarország elit százada a MiG-23-as század volt. Megérdemlik hogy az õ nevük is "örökké" éljen legalább virtuálisan.

1. Sámán Század

1st Virtual "Sámán" Fighter Squadron (vagy valami ilyesmi angolul)

Na majd a próba repülés után meglátjuk hogy be jön e az érdeklõdõknek.

repvez
Még a BMS4 kiadása elött msnen chateltem vele és küldött pár modellt és beállitás instrukciót ,de azóta idõ hiányába nem tudtam foglalkozni vele és már el is felejtettem mit kéne csinálni az animáláshoz. ezért mondtam hogy akinek kell az felhasználhatja .
axenet
Hó, sok mindenre, majd megmutatom

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

NWolf
És ez mire is jó?

HUAF, 1st "Sámán" VFS

axenet
<#eljen> Ha még nincs fent neked a Weapon Delivery Planner, akkor töltsd le , aztán megnézzük ezt az IVC dolgot is

NWolf
Megbeszéltük.

HUAF, 1st "Sámán" VFS

axenet
<#zavart2> Jó lenne. 1700re érek haza, 1715 ?

NWolf
16.00?

HUAF, 1st "Sámán" VFS

NWolf
Az utolsó lépést felejtettem el. Majd gyakorlom.

HUAF, 1st "Sámán" VFS

axenet
Király, mikortól ?

NWolf
Én.<#wave>

HUAF, 1st "Sámán" VFS

axenet
Ma ráérne valaki repkedni ?

axenet
Jó kis oldal rádió felvételekkel :

http://www.milaircomms.com/audio_library.html

Awacs exercise

Boconadi
Nem is látok különbséget <#idiota><#idiota>
Molnibalage
MiG-23ML, R-35-300 tolóerõ BMS4 vs. valóság. Asszem felhasználom a görbéket. A fajlagos fogyasztást is megpróbálom csekkolni. Tegnap megnéztem a MiG-21 gépek értékeit. Finoman szólva érdekesek.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Ha valaki modellezni akar és nem spíler, akkor elsõ körben szerintem egyszerûbb egységekkel kellene kezdeni és nem egybõl egy repcsivel. Ilyen lehetne pl. egy harckocsi vagy légvédelmi egység, mert összese két DOF-os animációval bír.

Felvetted már a kapcsolatot 611-Eagle-vel?

repvez
Nekemm is van egy gripen modellem, igaz még csak modell azt nem tudom hogyan lehetne még az animációkat megcsinálni hozzá,de ha ez megvolna akkor sztem a legnagyobb LOD számú modell helyére betehetõ lenne.
Molnibalage
Placeholderként van Girpen bejegyezés. Snailt megkérdeztem az MolnyFalconvan használt Gripen modellrõl. Valamit mondott - már nem emlékszem - de úgy tûnik, hogy nincs LOD belõle. Megkérdezhetem újra.

axenet
Hát, mivel normálisan csak az F-16 van modellezve, így nem sok értelmét látnám. A Mirage-ok flight modellje mondható még jónak, a többi ...

Boconadi
Így van ahogy Molni mondja. Csak felelevenítettem az emlékeket, hogy volt ilyen is.

Csak az a kérdés merült fel bennem, hogy a BMS-be miért nem került bele?
Úgy értem, ha magyar századot szeretnénk létre hozni, akkor kár hogy nem lehet Gripennel <#smile>
Molnibalage
Ez screenshot még kb. az FF3-as idõkbõl. Neuro név van a pilóta helyén a képen. Õ kb. 5-6 éve nem járt erre.

Azért még pici szépítgetés ráfér a kicsikére... picikét még olyan kis szteroidon nevelkedett külseje van...

axenet
Teljes skint nem tudok készíteni, de Photoshopban nem nagy kaland egy meglévõ skinhez hozzányulni

Boconadi
axenet
Hát sajnálom nagyon , hogy ki kellett hagynom a tegnapit.. mondjuk az a fejjel lefelé formáció az érdekes... az azért van, hogy hirtelen süllyedésnél ne kelljen negatív G terhelést elszenvedni ? .<#eplus2><#zavart1><#banplz>

Molnibalage
Gõzöm sincs, hogy van -e, de a tippem az, hogy van. Kérdezd Mav-jp-t vagy Dee-Jay-t.

Borisz80
Tud valaki skin-t készíteni a BMS-hez? Magyar F-16 kellene pár kritériummal.

Molni!
Mirage 2000D \ N -nek van datalink-je? Olyasmi mint az F-16-on van?