Falcon 4.0 - BMS 4.3X

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

axenet

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

axenet
Toljuk le a küldetést, felveszem, már amennyi helyem van rá .

Assistant Director of Operations, 72nd Virtual Fighter Wing , 47th "RONIN" Squadron

z0ty4
Axe: Tõlem tolhatjuk

Vampire: A Mirage gépet azért nem erõltettük, mert kevés rakétát tud vinni, néha a 8 Amraam 2 Sidewinder is kevés volt, annyian jöttek, de mint mondtam nekem minden repülés jó 😊

Axe: kérdés: te szoktál videózni? kéne már valamit felvenni, legyen az csak sima kötelék repülés vagy komolyabb küldetés is.

Molny: jut eszembe a Mod-od videózásában benne vagyok.

ASRock H570 Phantom Gaming 4 \ i5-10600K \ 64gb DDR4 \RTX 3070

axenet
Na no reaction ?

Addig kis nézni való :

Crazy ride on Battle for Sinai

Boconadi
Igen! 😊
Molnibalage
Az EF gépekkel repülve a MOD-ot toltátok? Nem világos, hogy mire vonatkozik. Eddig sem Pilgrim sem RAM nem jelentett egyetlen CTD-t sem.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Molnibalage
Ha van olyan gép, amin a normálisabban kinézõ hármas indító van, akkor kb. 2 perc megcsinálni. A MiG-21 gépekhez lehet, hogy sikerül tolóerõkarakterisztikákat szerezni, ennyivel is elõrébb lesz a modellezés.

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

axenet
Na látom szépen gyûlnek a katonák! Helyes!

Lehet hogy én is tudnék ma csatlakozni. Viszont akkor nem repüljük le a küldetést, amit mutattam ? <#papakacsint> Jó kis levegõ-levegõ harci móka.

Borisz80
Ma este 19-kor, én hostolnám a megkezdett Mirage-2000N-es Eurowar -t, ha nektek okés. (ennek legalább van kabinja 😉 )
Remélem Wolf rendbe rakta a gép fegyverzetét.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

z0ty4
nem kell vele veszõdni, jó az igy is. estére szerintem nézünk másik gépet.
Ami viszont érdekes, hogy ezen a gépen rendesen mûködött az automata pilóta, ezért is a szép kötelék, az F-16-nál nekem valamiért nem megy.

Molnibalage
Brimstone rakéták azok a szárny alatt? Mert igen érdekes racket használ a gép. Javítsam ezt is? 😊

z0ty4
Köszönöm a tegnapit srácok.
Tegnap már volt gondunk a mod-al, én 2szer fagytam ki, asszem a Boci egyszer, és volt olyan küldetés, ahol nekem teljesen máshol volt a célterület mint a srácoknak. A levegõben már alig volt ellenség szerencsére, így mehetett egy kis Interdiction, természetesen 18 Brimstone-al <#violent>

a kiértékeléssel nem tudom mi van,mert azt mutatja, hogy Wolf egy ellenséget sem szedett le, pedig szórta õket rendesen. Kéne ezekrõl a repülésekrõl videót is csinálni, de mindig Jana volt a videó felelõs, mostanában nem látni. Este folyt. köv?

Boconadi
Jöhetnél egyre igazán Viper! <#wink>
L Viper
Jó kötelék <#eljen>
Molnibalage
Igen és nem. Valósághûen nem, de elvben lehet definiálni a utántöltési pontokat, hogy a fix csöves módszer csúnyán, de imitálja.

Molnibalage
Hírek a MOD háza tájáról. Asszem a MiG-23MF és MiG-21MF is modellezve lesz, úgy ahogy. Döbbenets, de jelenleg a MiG-21bisz ugyanazzal az FM-mel bír, mint a PF. Viszont a bisz nehezebb, tehát az elvben legtáposabb 21-es gyengébb repteljesítményû... Jobb ötletem nincs, mint a fékpadi tolóerõ difik arányában a multiplier használatával az PF, MF és bisz tolóereje eltérõ lesz, ahogy a tömegük is. A tüzelõanyag mennyiségek is ki lettek javítva.

A MiG-23ML és MF-nél is csak a fogyasztással, tolóerõvel és tömeggel lehe játszadozni, hogy legyen valamiféle difi. Nagyon "Frankenstein" megoldás, de tõlem ennyire telik.

Boconadi
Hajlékony csöves légiutántöltés lehetséges a játékban?
Boconadi
Kár, hogy nem túl szép a grafika nálam, de szerintem jó kis repülés volt, köszi! 😊

z0ty4
Van hangulat megint 😊

Molnibalage

z0ty4
ja igen, ami lemaradt: a 2. körre leszedték az Awacs-ot minden manuális azonosítás TGP nélkül, hát volt munka rendesen, de feeling az megvolt 😊

z0ty4
Köszönöm a mait Wolf.
Eurowar-al mentünk egy kört Eurofighter-el, jól pakolható a kicsike.
Barcap-al kezdünk, na volt munkánk rendesen, 2. Sead + SAD, 2 Alarm mellé 12 Brimstone és amit találsz 😊

Kabin sajna nincs megcsinálva:

Wolf mögül kiszedtem egy Miget 😊

F-16 után jól esett menni ezzel a géppel, holnap ha minden igaz folytatjuk a gyepálást. <#boxer>

Molnibalage
Igen, ez most csak ekkora. A ~700MB-os DB-t ennyire összenyomja, a 1000+ skin most nincs benne, csak kettõ új, ami a Block 40/42 pithez kell, meg 2x5 darab dat fájl, ami a \art könyvtárba megy.

Kicsomagolás után csak be kell másolni mindent miután backupoltad a kabin fájlokat. Az F-14-nek van most már éjszakai pitje is rendesen - a ckpartn könyvtárba csak be kellett tenni a dat fájlokat - de mivel kabinvilágítás nincs - ezért nem túl látványos.

z0ty4
kezdek kilábalni a takonyból, este lehet felnézek egy repülés erejéig.

Molny modját csak az F-14 miatt is ki kéne próbálni 😊

Molny: a link csak az elsõ fájlra mutat. vagy csak ennyi lenne a frissítés?

Molnibalage
A MOD release videójához multis segítségre lenne majd szükségem, legalább 3 pilóta kellene ahhoz, amit elképzelek. A várható videózás kezdete kb. április vége. Bárki aki ráér, azt nagy szeretettel várom. 😊

NWolf
Minden nap ráérek este 7-tõl.

HUAF, 1st "Sámán" VFS

Molnibalage
A ckpart könyvtárról elõbb bakup, mert az alap helyszín esetén az új fájlokkal nincs pit a 40/42 gépekhez, mert nem létezõ parentekre hivatkozik a DB-ben.

Molnibalage
Korea 80's legfrissebb DB. Csak be kell másolni mindent a helyébe, a meglevõ skineket most nem pakoltam mellé. A Block 40/42 C változatnak 3D kabinja van. Az éjszakai világítás picit elcsúszott, de ez nem az én hibám, a készítõ ennyi tudott összehozni.

Borisz80
Kicseréltük a Mirage 2000N kabinját a D-re, mert tényleg ugyan olyan a kabinja. Nem értem hogy a BMS-ben hogy nézték ezt el.

Aküldetésedrõl:
Én legközelebb csütörtök 19:00-kor érek rá.Gondolom Wolf is ráérne majd. Kb 21ó-ig talán fent tud lenni.

Molni.
Minket is érdekel a mod-od, csak még nem jutottunk el odáig hogy megnézzük.

Steel Beasts PRO PE v3, Falcon BMS 4.32, DCS: World - F-86F - MiG-21Bisz - Szu-27 - MiG-15Bisz - Mi-8MTV2, FSX ACC: Aerosoft F-14X

Molnibalage
A BMS4 fórumon -Pilgrim- PM-ben a következõt írta a MOD-ról, mint elsõ vélemény, beszállt õs is a tesztelésbe.

I really like the changes so far! The SAM engagements (down to MANPADS) just "feel" better. I am really enjoying this.

axenet
Tegnapi küldetés :

ORD5

Sajnos csak 12en voltunk, abból ketten kiestek még a földön, onnantól igazi káosz volt, de aki fent maradt az igen jót repült....jövõ hétvégén újrarepüljük...

z0ty4
nem nagyon. ágyba döntött a takony. amint jobban leszek meglesem.

a frissítés jöhet.

axenet
Jó képek. Mikor értek rá lerepülni a küldetést ?

Molnibalage
z0ty4, volt már idõd tesztelni a MOD-ot? Holnap feltöltsem a legfrissebb DB-t a Block 40 kabinnal?

Borisz80
EuroWar.
Elsõ bevetés.

Kötelék.

Egyik beton kész.

MiG!

Molnibalage
Bele, csak én nem értek hozzá. Spit néhány óra alatt megcsinálta a DB feltöltéssel együtt. No comment...

Borisz80
Mindenkinek van saját valós élete. Itt csak az a kérdés hogy az ember akar e ennyire belebonyolódni egy játékba, illetve van e rá ideje.
Való tény hogy az ilyenfajta virtuális századosdi csak egy réteget vonz. AKit nem vonz az ne játszon így és kész.

Más.
A Block 40-es HUD-ot bele lehetne integrálni ismét az alap BMS-be? Hogy ne csak a '80 mod-ban legyen benne.

Boconadi
😄SA😄SAD:sadasDasdsa
Molnibalage

Molnibalage
Nekem van életem amit élni kell. 😊
(Én emellé nem fér el egy VFS.)

Az én bajom nem az, hogy hol zajlik egy fikcionális hadjárat és hol a száad. A hadájrat elemei nem mûködnek, de ez TE-re is igaz.

Egy hülye hasonlattal, színpad van, a fõszereplõ jól kidolgozott, de a mellékszereplõk, vagy bénák, vagy sánták, vagy süketek és vakok, egy kivételtõl eltekintve, amikor félistenek és nincs ellenfelük és mindent levernek egy lövéssel akkor is, amikor erre esély nincs. (egyes AAA)

Ez olyan, mint a most kijött Sim City. A modellezés alapja az lenne, hogy az útvonalkeresõ algoritmus normális legyen. De nem az. Egy repszimnél a minimum az, hogy a fõ fenyegetések modellezve legyenek legalább alapszinten. Erre 10+ év alatt sem sikerült eljutni. Én és más is megmutatta, hogy hogyan lehet. Nem csinálták meg. Innentõl fogva lehet csûrni csavarni, de értelmetlen. A darab írói hülyének néznik a közönséget...

repvez
L Viper
Jaja! Nagyon jó a füstje <#eljen>
Borisz80
"""""Razor18: a karbantartási dolgot szerintem ugy értette, hogy a logbook alapján bizonyos repült óránként a gépeken karbantartást nagyjavitást kell végezni ,Tehát mondjuk 14 gépbõl csak 12 gépet lehet választani repülésre ha 2 gép elérte a repidõt. Skin oldalszámcsererével mondjuk megoldható. Vagy ahogy utalt rá más századok már kitalálták a rendszert hozzá."""""

Ahogy Repvez mondja fent, és még a többi is közel áll hozzá.
Az 59-eseknek több mint 10 évük volt kiforrni a századüzemeltetés dolgait. Amikor velük repültem tagfelvételes kiképzéseken, volt belepillantásom a dolgaikba. Feelinges hogy nem csak úgy, "na jössz repülni egyett?" módon üzemel a század, hanem tényleg él.

A 72-eseket nem ismerem ugyebár belülrõl de a századra vonatkozó kiképzési szakanyagaik amiket Axe adott azok kivállóak hogy átvegye az esetleges magyar Falcon század. (ugyebár az 59-eseké a MiG-re volt kiélezve... akkor.... így az övék nem jó)

Igazából leegyszerûsítve:
-repülés közben vannak szabályok amiket be kell tartani
-kb 1 perces "papírmunka" komoly (tehát nem "fun" jellegû) repülések után
-századon belüli feladatmegosztás, hierarchia (semmi komolyra nem kell gondolni, ez csak a századvezetés dolgaira vonatkozik)
-a "pilótáknak" szükségük van a tanulni akarásra (eljárások, ismeretek stb. elméleti elsajátításához)

Amit Molni kifogásolt:
Nem érzem hogy ezek befolyásoló tényezõk lennének.
Egy repülõszimulátoros játék sem tökéletes.
Nem lételeme egy honi századnak hogy csak és kizárólag magyar országot tartalmazó hadszíntéren repüljön (azért ne legyen sivatagos 😄 ). De természetesen szívesen venném én is ha lenne egy ilyen hadszíntér.
Koreába kinevezünk egy bázisrepteret oszt csókolom. A kiképzési repüléseket onnét repüljük. Ha meg el akarunk kezdeni egy kampányt akkor meg (húúúú, "szerepjáték" szerûen) elõbb áttelepül a század a kampányban használatos reptérre.

Mint írtam, a virtuális századnak az a lényege hogy ÉLJEN!

Szóval ismét mondom, akit érdekelne egy ilyen, az szóljon nekem. Mondjuk PM-ben.
Wolf-ot természetesen érdekli .... neki nincs más választása <#idiota>

Molnibalage
Csak õk nem erre használják a módosítást.

repvez
A Flare megoldását jó lenne átvenné a BMS az az egy az nagyon tetszik az FF ben .
L Viper
Kár az FF-ért, hogy soha nem tudták megoldani ezt a két dolgot. Szerettem, de mindig a legrosszabbkor omlott össze. A BMS-re nem jellemzõ, ezért nem is erõltettem tovább az FF vonalat.
L Viper
<#eljen>
Ez pontosan így van. Tisztán látszik, hogy mióta lett BMS4, hibái és hiányosságai ellenére is, soha nem látott méretûre duzzadt a Falcon tábor. Ehhez meg pont a stabil multikód és a stabilitás is elég volt. Hoába vannak pontos modellezõ értékeh, ha valami instabil és játszhatatlan, mint anno az FF volt.
repvez
Elmondom neked.Talán azért mert fegyvertelenül szervezett körülmények között simán lehet gyakorolni az 1vs1 2vs2 dogfight a bombavetés fortélyait .Ehhez semmilyen DB nem szügséges még szépen kidolgozott terület sem.
Az hogy a Te mododat elkezdték használni az azért van mert miért ne használják ami javit a dolgokon,de ha nem kezdtél volna bele a mododba , hidd el anélkül is menne tovább a Falconos élet és online századok elötte és utánna is voltak lesznek.

Elismerem a munkád és köszönjük a fáradozásaid,de azért ne legyen már minden annak alárendelve,mert lenne ezez más terület ahol van még mit javitani és vannak is akik ezen a területen dolgoznak már,de mégsem veszik el a kedvet mástól csak azért mert nem olyan valami amilyennek elkébzelted.

Razor18: a karbantartási dolgot szerintem ugy értette, hogy a logbook alapján bizonyos repült óránként a gépeken karbantartást nagyjavitást kell végezni ,Tehát mondjuk 14 gépbõl csak 12 gépet lehet választani repülésre ha 2 gép elérte a repidõt. Skin oldalszámcsererével mondjuk megoldható. Vagy ahogy utalt rá más századok már kitalálták a rendszert hozzá.

Ha ugy vesszük ez is egy szerepjáték része benne.
Hát én biztos nem állok neki kabintetõt takarítani, az tutti! <#szomoru2> <#nyes>

Molnibalage
Nem tudom, hogy RAM és a 420th miért repül vele, de repülik. A legnagyobb PvP helyszín a Sinai is a MOD-om felé mozdul el. Nos, akkor szerinted...?

A szerepjátékos példa totálisan rossz.