52967
  • arrow19
  • axenet
    M.I.A.
  • Molnibalage
    Ezek szerint akkor AS lehet, hogy használja azt a módszert, amit én, hogy egy flag benyomásával teherautó látszik, de mozgás közben is működik a SHORAD/MANPAD. Az alap DB-ben asszem kettő olyan egység van, ami képes mozgás közbe is indítani.

Egyébként fura, hogy eltaláltak, mert a rakéták kinematikai modellező értékei olyan szarok, hogy az esetek nagy többségében még a legjobb MANPAD sem képes egy egyenesen repülő célt eltalálni.
  • axenet
    Hát vasárnap is leszek egy két kör ereéig, megbeszélhetjük h mikor...

A táp már a gépemben, de még vannak gigszerek, holnap igyekszem kijavítani őket

Szombaton este leszek 5től Red flagelni, kb 9ig, ha addigra elindul... A start izgalmas szokott lenni...
  • arrow19
    Tegnap énis megntem egyet legközelebb szóljatok Zotya bácsi 15000-alá csak 500csomóval menjél és télleg hit-and run de neked nem ajánlom mert nincs TIR-ed (és nem tudsz folyamatosan nézelődni), mert 1-2 indítás simán van ilyenkor 3-4 flare .5s 4-6G-s forduló az escape box felé (ahol mondjuk nincs tele az RWR AAA-val vagy akármilyen másféle jellel).
  • z0ty4
    Vasárnapnak jobban örülnék, mert Szombaton szülinapozunk, de lehet este még felnézek, attól függ Bratyó itt alszik vagy megy vissza pestre.

Tegnap mentünk egyet Tibivel, amíg bámultam az Mfd-t és kerestem a célpontot leszedtek lentről. Nagyon erős lett a földi egységek, minden konvojnál számítani lehet vagy Stingerre, vagy ami engem is leszedett Chapparal vagy hogy hívják. A felhőzet 21000 volt és nem érdemes 15000alá menni pont ezek miatt, szóval a magasságot lehet e kettő közé belőni :)

Axe: géped megjavult?
  • axenet
    Redflag : A.S: We are going online Saturday... stay tuned for further more detailed announcements...

Zotya, én nem hiszem hogy feltétlen kell Speedtest, mert mi már repültünk RF-en, de jobb ha van.
  • Borisz80
    1
    Mindenkinek kell speed test, majd belinkelni az eredményt a fórumra.

2
    Ezért kell mav-cbu kombóval repülni
  • z0ty4
    és ilyenkor viszek CBU helyett Mavericket áááááá

• z0ty4
    ma egy repülés?

Red Flagre Speedtest mindenkinek kell?
  • Borisz80
    Véletlenül rátaláltam letölthető "pé em cé" hadszinterekre:
    link
    a Red Flag Nevada az 100%- hogy működik, bms kompatibilis. Kipróbáltam. (hát ugyebár olyan amilyen, de szerintem azért így ingyen kapva elmegy)
    valamint líbia és panama. (ezeket még nem próbáltam)
  • Molnibalage
    A blue on blue játékmódnál kevés uncsibbat és idegesítőbbet tudok elképzelni. Hiperszuper mindenre immúnis rakéták, mindenki F-16-tal repült VID totál szopás, stb.

A köv majdor releaseban elvileg lesznek már más kabinnal rendelkező gépek.

A Mirage gépek AFM-je meg egyébként elég érdekes. Fegyveretelen - rack sincs - Mirage-2000D utánégetővel tengerszinten alig képes a hangsebességnél gyorsabban repülni. WTF...?
  • Borisz80
    Vettem egy jó állapotban lévő G ruhát (mint kiderült az alább kérdezett típusa, az is PPK-3, csak más altípus.)
    Kemény 4000 ft volt.

BMS.
    Igaz most ellent mondok magamnak de jó lenne más jól megcsinált, repülhető típus is a BMS-ben.
    Az FF ezért tetszett ... F-15E, Tornado.... hiányzik najonnnn...

A Red Flag-et meg megcsinálhatnák tényleg Red Flag-re... annak idején, talán a Nevada hadszintéren volt Red Flag kampány, ahol "Blue on Blue" módban is lehetett játszani.
  • Molnibalage
    A rakász szar azért erős túlzás.

Az F-15 paraméterei messze jobbak egyes téren, mint bármelyik másé. -15 fokos hőmérsékletet belőve és a Streak Eagle üres tömegét beállítva a rekordrepülések 3-5%-os (!) pontossággal lerepülhetőek. Nem egy, mind! Ez azért minden, csak nem szar.

M0 és M2,2 tartományban 0--100 ezer láb átfogással ezek szerint a légellenállás és a tolóerő pontos. Az, hogy magasabb álásszögnél mi van, az persze más tészta, de az igazi szar gépek azok, ahol még a vízszintes repülés közbeni gyorsulás is rossz.
  • axenet
    Először a Mirage-hoz született meg az AFM, később az F-16hoz mai formájában. Ezek közelítik a repülhető kategóriát, a többi gép FM-je egy rakás szar, ez a fő oka, hogy nem használják őket PVP-n
  • Borisz80
    Sürgős segítség kellene. Hátha valaki nagyon benne van a témában.

Magyar MiG-29-es pilótákon lehetett látni, szürke G ruha (vagy inkább nadrág) típusa kellene.
    Lehetett látni még zöld színű G nadrágot is rajtuk az a PPK-3. Szóval a SZÜRKÉNEK kellene a típusa.
  • z0ty4
  • Molnibalage
    Azt engedi a PvP? Egyébként az F-15-höz képest, de főleg az A-10A-hoz képest az reálisabb. Mert pl. van neki AFM-je.

A Shrike kinematikai hatótávolsága kisebb, de attól még irdatlan pontos az is.

Ha majd kijön a Korea '80s, azzal multizzatok. :)
  • Borisz80
    Áh értem. A hiperrealisztikus M2000-rel viszont lehet repülni...
    Meg az alias Shinai "modellezzük a 80-as éveket de sisakcélzó, HAD meg TGP azért van" realisztikára törekvés is furcsa.
    Vagy az ellenkezője. 90-es évek és felette, de HARM az pl nincs, csak a fostalicska vietnámot megjárt Shrike.

A RedFlag-nak is simán más nevet kellene adni mert köze sincs "A" RedFlag-hez.

Ma morci vagyok, az idő is borús és éjszakáztam is....
  • Molnibalage
    Az olyan kabinokkal semmi értelme foglalkozni. Ha bárki is csinál valamit, ahhoz hogy valóban szép és full 3D kabin legyen, ahhoz 0-ról kell kezdni.

A PvP-nél a max. realizmusra törekednek, abba nen fér bele az, hogy ilyen "torzszülött" gépekkel repülj.
  • Borisz80
    Ha már orosz gépek; a BMS-ben lévő félig kész MiG-29 cockpittel miért nem kezdenek valamit? Be kellene fejezeni.

Egy másik sarkalatos gondolot. PVP-ken miért nem lehet repülni az A-10 és az F-15C-vel? Ezeknek is van szinte kész cockpitjük. Sőt, az A-10 az teljesen kész is van.

RedFlag.
    Dejó. Pont akkor akarnak kezdeni amikor este kell dolgoznom.
  • Molnibalage
    Minden particle tweak egyben. Igazi "must have" cucc.
  • Molnibalage
    611-Eagle és Szu-27.
  • axenet
    Jó napot. Repülés kicsit később ? Mondjuk az új Red flag tesztelése keretében ?
  • Molnibalage
    Ez volt még ami szóba jöhet, de a rövidsége miatt más zene is kellhet.
  • Molnibalage
    Igen, de nem fogok bele akkora energiát beletolni már. Ez volt az egyik zene, amire gondoltam, kicsit "demósabb" /"pormósabb / "featiure" felsorolásos lenne.

Ez a másik jelölt. Erre megcsináltam az alternatív ITO2-es videót, de soha nem raktam fel Youtubra.
  • z0ty4
    attól függ milyen a videó. Fun vagy vmi attack? tényleg a MolnyFalconhoz akartál vmi videót is nem?

Red Flag: "We are going online very soon (maybe wednesday or thursday) and want to use this weekend as the last opertunity to pre-fly the whole thing together and to stress-test it so to speak."
  • Molnibalage
    Szerintetek ez illik egy Falcon videóhoz?
  • z0ty4

Red Flag: Gents... we are almost done. We are just testing stuff to see actually if we have not seen and forgotten anything.
    Like a "lets look over the shoulders" so to speak..so its not much more time to START.

Amen
  • Borisz80
    Nem, ott nem lehet a felhőzetet állítani. Csak az előre beállított időjárás sémákban változik.
    De ott is a cumulus meg az összefüggő felhőzet mindig 15000 környékén van. A felettük lévő cirus felhőzet is mindig 30000 környékén. Ezeket nem tudom állítani a belső időjárás opciókba.
    Kint nem lehetne?
  • Molnibalage
    Az időjárás határozza meg, hogy ez milyen magasan van. A játék belső weather részében van szeritnem, de én eddig azt nem nagyon babráltam, csak a hőmérsékletet, amikor a Streak Eagle rekordjait repültem le újra.
  • Borisz80
    Molni.
    Felhőknél ugyebár van a fair poor inclement-ben láthaó cumulus illetve összefüggő felhőzetek. De ezek felett kb 30000 ft-n van egy újabb 2d-s felhőréteg. Ennek a 2d-s felhőréteg magasságát lehet valahogy valami file-ban állítani?
  • z0ty4

[URL=http://www.benchmarksims.org/forum/showthread.php?15992-CBU-effects-quot-fix-quot]CBU effects "fix" [/URL]
  • Molnibalage
    A MOD be lesz fejezve, de csak a '80-as évek. Az a kis rész ami nem fejlesztek bele az annyira elhanyagolható, hogy észre sem veszi senki a hiányát, mert a jelenlegi DB-nél meg annyiva több a mostani. Egyszerűen nincs 20-30 órán arra hogy belőjel egy új radaros AAA-t, amikor mindkét oldalon elvielg van már működő.

A '90-es évek modnál legfeljebb arra lenne erőm, hogy pár egységet és századot lecseréljek, de semmi több. Ezt bárki képes megtenni néhány óra alatt, ha van rá igénye. Nekem viszont nincs. Az ARH-k totál bugosak, ilyen környezetben repülni szerint 0 élmény, mert tudom hogy immúnisak a chaff-re.

Évek óta nem repültem igazán a Falconnal, tehát nagy eltérés nem lesz most sem :)

A fejlesztés pihenővágányra tevése az, ami "új" bár ezen a téren is már vége az aranykornak. A suggestion threadben felvillantottam a szerintem követendő irányt és lehetőségeket. Ha nem élnek vele a fejlesztők, akkor én azzal nem tudok mit kezdeni. Lassan két éve, hogy posztoltam az első észrevételeket. Egy nyomorult dispenser fejlesztést nem tudtak megcsinálni. Nem, az nem érv, hogy nincs rá idő. 5 perc text edittel az összes letudható. Még azt is felajánlottam, hogy megcsinálom én. Úgysem kellett...
  • z0ty4
    ma meg holnap itthon vagyok. ha valaki repülne jelezze itt vagy priviben.
  • Borisz80
    Személy szerint sajnálattal hallom Molni.
  • Borisz80
    Nálam is hiába rakom le a beton elejére, megfelelő leszállási sebességgel, hiába próbálom az aero fékezést, mire lelassul a gép annyira hogy lehetne kerékféket használni addigra a kerékfékkel sem tudok megállni, illetve nagyon neccesen a végén.

Az aero fékezés szerintem sem működik a játékban.

Repvez kerékfékgombhasználtát még azzal egészíteném ki, hogy _nyomva kell tartani_ a K betüt.
  • Molnibalage
    Korea '80s MOD és közlemény.

Asszem lehet, hogy egy időre elhagyon a Falcon világát. Ha a fejlesztők akarnak valamit, akkor kérdezzenek meg, de a javaslatok posztolását abbahagyom, egyelőre úgy tűnik, hogy nincs értelme.

Repkedni lehet, hogy néha jövök majd - ha lesz újra majd egyszer normális joyom - de most annyira sűrű az életem, hogy talán karácsonyra majd rendelek magamnak valamit.

A topik benn marad a kedvencekben és a házigazdaságról nem mondok le, figyelem a topikot, de aktivitásom lehet, hogy a mostanit sem fogja elérni.
  • repvez
    itt nincs is belőle hiba,de a valóságban túlmelegedik és szétrobban a kerék miatta. jó ha hozzászokik az ember a végső harmadban lévő használatkoz és nem a kerékérintéstől használva.

A diff-féket meg lehet hogy nem dedikált gombokra teszik, hanem a sima orrkerékforgatást állitják be hozzá és a boton lévő NWS-el kapcsolják ki be.
  • Molnibalage
    Van differenciál fékezés a Falconban? Ezt nem is tudtam. A kerékfék használatának mellőzését nem értem. Mivel az airbrake és magas AoA hatása nem túl erős mi mással kellene fékezni? Nekem már volt igen nagy sebességű leszállásom is és soha semmi baj nem volt abból, hogy használtam a kérékféket.