52967
Hivatalos forum Oktató videók Kép feltöltése JoeDestroy_cucc Oktató vid_HU L_Viper cucc BMS manual_HU 80's Mod HT kisokos BMS Wiki Falcon4exe
-
#44941 A B betüvel a levegőben tudod lassitani ez a speedbrake ezek nyilnak ki hátul, landolásnál jó ha ezek is nyitva vannak, a kerékféket a K betüvel tudod aktiválni ha alap bill kiosztást használsz.De ezt bizonyos sebesség felett nem ajánlatos használni,Persze a végső megállást a gurulás utolsó részén ezzel kell. illetve akinek van pedálja a kormányzást is a diff fékkel oldja meg.
Emellett a leszállásnál ameddig csak tudod tartsd a főfuton a gépet és hagyd hogy addig lassuljon hogy magátol esik előre, ez az aerodinamikai fék. -
falcon16 #44940 Sziasztok:
Abban kérném a segítségeteket hogy landoláskor mivel lehet lassítani a gépet.
Mert néztem egy videót de ott speedbrake mondott gondolom az a B billentyü aztán meg azt írta whellbrake de ilyet nem találok a bill. kiosztásban, ugyhogy állandóan lefutok a kifutóról nem tudom lassitani a gépet.
Segítségeteket előre is köszönöm.
Ja bocs majd elfelejtettem a Falcon BMS 4-ről van szó.
Üdv:falcon 16 -
#44939 -
#44938 akinek van couger mfd-je az ki szokta kapcsolni a gombok világítását ha nem használja? Nem gond ha megy egyfolytában? -
#44937 ja, az tengapi repülés volt. -
#44936 leszek. -
#44935 18 :30 tól repülünk , ha valaki szeretne... -
#44934 kaját kéne csinálni de az ráér :)
vagyok TS. -
#44933 Este egy repülés kinek jó ? 6tól ráérek -
#44932 Axe: éjszakai küldiket is tudsz majd csinálni? abból is lesz bőven
Vagyok most ts-en, 2-3-ig ráérek ha van valakinek kedve menni egyet. -
#44931 Bennevan a doctrine-ban. -
#44930 Ha már légiharcnál tartunk, ezt a könyvet ajánlom minden komolyabb érdeklődésű "virtuális" pilótának.
-
#44929 One vs Many. Odacsap elhúz taktikát alkalmaztam.
BVR elhatározás után pót leold, cat1.
4 gépes kötelék (mögöttük még egy 4 gépes kötelék) , tws-ben 4 indítás 30ezren. Manőverező cél elleni max indítási zóna felső határán. (ha jól tudom így nevezik ezt a részt. Nem a NOESCAPE zónáról beszélek.)
Elfordultam hogy még lássam radaron a célokat, még a rakéta aktív nem lesz, de...
Közben jött 2 amraam felém is. Ezeket már nem tudtam volna lefutni így az Axe féle rakéta elleni manővert sikeresen alkalmaztam. (Kösz Mester! )
Miután ez megvolt futás elfelé. Utánam lőttek. (csak a briefing-ben tudtam meg hogy mind a 4 rakétám talált.)
Mikor megszüntek a besugárzások visszanéztem, de hült helyük volt.
Awacs lekérd, következő legközelebbi ellenség.
Ismét több gépes kötelék. Ismét magasabbra, gyorsabbra. Ugyan úgy indítottam a maradék 2 amraam-ot.
Itt kicsit messzebbről lőttem. (egy mellé másik talált)
Ismét bejövő rakéta, de ennél megpróbáltam elfutni. 30-ról le földközelbe, és menekülés saját gépek felé.
Itt ismét utánamlőttek még párat. Aztán a saját gépekkel kezdtek foglalkozni.
Üza 2000, rakéta nincs, irány haza.
Azért emberek ellen egészen más arány jött volna ki. Biztos hogy az 5 kill leredukálódott volna 1 -re. Na meg így kissé könnyebb, szabadabban lehet manőverezni mintha kötelékben kellene harcolni. A lelőtt gépek mind F-16-ok voltak. De láttam F-15-öt is a besugárzón.
Meg azt is hozzá kell még tenni hogy a küldetés előtt gyakoroltam folyamatosan vagy 1 óráig hogy mit kell csinálni ha jön a rakettya és már nem tudsz elfutni. Úgyhogy még a zsigereimben volt a dolog, és ez sokat számított.
Ma is lerepülöm újra. Kíváncsi vagyok hogy csak szerencsém volt vagy azért már kapisgálok valamit. -
#44928 -
#44927 Nekem meg a facebookos logojukat -
#44926 Kis off topic, nyári hallgatni való :
Beach acoustic - Break your heart
A kongát / djembét / cajont egyebeket nekem sikerült elkövetnem -
#44925 fukkye :DDD -
#44924 Tippem beigazolódni látszik, jövő hétvégén lesz csak RF , úgy tűnik :
"Archer: Guys meeting has been pushed to Sunday on Aug 18th @ 1800 GMT" -
#44923 De, változtat. Pl. messzebből vesz észre az MI és gyakrabban is számolja azt, hogy mikor pásztázza végig szemmel a légteret.
Amikor a nehézségi szintet állított a legördülő opcióval, akkor a mennyiségi sliderek és a skillek is változnak. Ezek azonban egymástól függetlenül is állíthatóak. Rookie esetén a DB-ben levő battalionokból mindkét oldal ugyanannyi slotot használ. Ahogy csúsztatod az egyik kevesebb slotot kap a másik többet. Max. nehézségen csak 8 slotot használ a gyengébb és 16-ot a másik oldal. Többek között erre is figyelni kell a battalionok szerkesztése során. Na ez az, ami hiányzik 10+ éve... -
#44922 Ami a skilleket illeti :
Van ugye a PILOT és ADA skill, ezek valóban az egységek skilljét állítják.
Ettől különbözik a kampánynál az a jobbra balra huzható csúszka, az pedig szimplán a vörös/kék egységek arányát állítja.
A fönti kettő alapján számítja ki a kampány általános nehézségi szintjét -
#44921 Köszike
Ügyes vagy. Milyen indítási távolságokat használtál ? Az 5 az kicsit sok
Feltöltöttem egy javított verziót, ezt mentse le mindenki és tegye el, még fogjuk repülni ezt, egymás ellen is :
RED FLAG BVR
Sajnos részemről ma off a repülés, mert tegnap még 72vel is lerepültük a küldit 14en, 7v7. Na az kicsit más, ott a két F-16 killemmel és sértetlen hazajutással én voltam a majer. A pulzusom viszont hajnali 1 órára állt vissza az elfogadható tartományba...
-
#44920 De jó hogy mindig akkor van jó kis repülés amikor én nem érek rá...
Lerepültem offline.
Tökéletes gyakorló küldetés!
Tömeges bvr harc, gaz imperialista NATO hordákkal szemben. Nem kell órákat repülni hogy kezdődjön a valós gyakorlás.
Egyedül repültem le (nem tudok AI wingman-okat irányítani. úgyhogy hazaküldtem őket)
6 amraamindításból 5 lelövés.
7 amraamot kaptam összesen az arcomba.
de túléltem.
"átmentem"?
Ezt a küldetést biztos meg fogom tartani. Alap BVR gyakorlós. THX Axe! Neked mindig jó érzéked van a küldetés szerkesztéshez.
Ma lesz valami reppenés? Vagy kimúlt a lelkesedés tegnap?
Más.
Red Flag duma topicban jól értettem hogy ha a BMS-ben az ellenség skill-jét növeled, mondjuk ace-ra, az nem változtat az AI viselkedésén. Nem lesz ügyesebb, hanem a mennyiségi fölényen változtat.
Igaz ez? -
#44919 Zotya, pár postal lejjebb.... -
#44918 Nagyon de nagyon hasznos repülés volt.
Teli taktikai cumókkal :)
Axe majd tedd fel a küldit légyszíke vhova. gyakorlásnak kötelező mindenkinek. -
ha vett vki Acmi-t, tegye fel valahova pls. -
#44916 Csak FF-hez csináltam videót, de BMS4 alatt is ugyanúgy megy.
Ha még nagyobb pontatlanságot állítasz be, akkor ilyen szintű kóválygást lehet kapni.
Légiharcrakétákkal és SAM-mal is működik, ezzel lehetne modellezni a "természetes pontatlanságot". Tehát manőverező célnál nehezebben tudna lekövetni. Nagyon régi rakéta meg akár álló célt is elhibázhat. Az effekt nem túl reális, de engem a végeredmény érdekel.
Az MOD-ban pl. a radaros AAA egységek nem valós lövedéksebességet és tűzgyorsaságot kaptak, mert nem tudtam megállapítani, hogy ha pl. négy darab csövet adsz meg fegyvernek, akkor mind a négyet használja -e. Ott is a lényeg az, hogy a radaros AAA gyilkosan pontos legyen a sima géppuskákhoz képest. -
#44915 Tomék, nektek jó ma 6tól repülés ? -
#44914 @molny nevermind found it -
#44913 Balázs a maverick/harm szenzor tweakedről nem találtam videót megvan még? Kéne köszi -
#44912 Hali.
Én amit letöltök, az mindegyik 21 napos próbaverzió. Zotya 1.2.0 verziója is. Honnan tudom leszedni azt ami nem időkorlátos? -
#44911 Juhuu, mindenki oda került ahova kérte , puszi AS-nek -
#44910 Így van, jóban kell lenni a nőkkel mert náluk van a p... -
#44909 Én már elintéztem a fórum és TS reget is. Annyira azért nem vagyok analfabéta inglis-ből mint amit mutatok.
Wolf-ot bíztatom hogy próbálja már ki ő is a red f.-et, hátha nem okádik be a gépe.
Csak mire odajutunk hogy akkor megrágja és regisztrálna, a közben már menni fog a kampány.
A mai tréninget sajnos le kell mondanom. Jobb itthon a békesség.
Ha lesz pénteken akkor arra felététlenül megyek!
-
#44908 mármint ami a ts-t illeti ? Igen, mivel már voltál regelve, azokat nem kérdezik meg mizu, csak regelik TS-en az oldalukhoz. Forumon már regeltél azt láttam -
#44907 uh-oh...asszonynak nagyon nem tetszik a ma esti repülés ötlete... még nem tudom mi lesz.
Ha más nem akkor majd a nehezebb módon (a háborúban) jön bele az ember.
De azért minimum awacs csevejt meg bvr-t kellene gyakorolni.
Ha elkezdődik a banzáj, közben is lehet regisztrálni rá? -
#44906 Egy kis gyakorló küldetés Red Flaghez:
PVP BVR küldetés
Vörös oldalra menjetek, a kijelölt határvonalat ne lépjétek át. Ha meghaltok, csináljatok új köteléket , 10:00-ig tart a buli -
#44905 Gyerekek ma nincs repülés mert ma Szulejmán van, ne felejtsétek.
Viszont, komolyra fordítva a szót én ma visszaálltam a vörös oldalra aki még nem tette volna meg és velünk akar repülni akkor most még van ideje. Ha nem használtatok előtte IVC-t azért próbálgassátok mostmár mert furi lesz UHF/VHF-el legyen tisztába mindenki ROE-SOP minimum 1x olvassátok el. Én csak 26.ától leszek gondolom addig már lelesz tisztogatva a FLOT és a kis Patriotok. -
#44904 Ez a pénteken sztem alsó hangon szombat lesz.... még javítgatják, úgyhogy sztem pénteken lesz installer
Elvileg én is leszek ma este, f9 körül, majd még írok h mizujs -
#44903 pénteken indul a RedFlag?
Még le se lehet tölteni a mod-ot.
Még egyszer bocs, de az este dolgozás nappal alvás néha összekavarja hogy mi hogy merre, és egyáltalán milyen évet írunk... nálam a munkaütem miatt összefolynak a napok. Nincs hétvége, nincs hétköznap, semmi különbség nincs köztük.
Ma is tudnék lenni. Bár az is igaz részemről, hogy nem az utolsó pillanatban kellett volna ezt a felkészülést megejteni. -
#44902 Ügyes, okos
Elvileg péntek is jó, de :
Aphex: Looks like a Friday launch if there aren't any surprises...