633
-
#433 Na bameg! Tökéletesen azonos az ízlésünk!;))) -
#432 Akarhanyszor, amikor az elozo reszegben felzendult ez a zene, nagyon meghatodtam. (peldaul amikor Nakaed Snake ott szalutal BB sirja elott) -
#431 Most hogy mondod nekem fel sem tűnt ,ez most mit jelent? :D
Pedig imádom. Ipod-ra biztos megvan vhol a játékban -
#430 Tonna forumon kerdeztem mar de nem kaptam valaszt.
Miert nem lehetett benne hagyni az eredeti MGS zenet? Ha mar az osszes elozo reszben benne volt... ebben miert kellet egy hoza hasonlot irni? -
#429 De... meg is ki tudok talalni gyorsan valamit, hogy megsem ok voltak a patriotak... ez fantazia kardese.
Tuti lesz folytatasa a MGS-nek csak nem tudni kivel es hogyan. Attol meg, hogy Snake nem lesz benne, nem jelenti azt, hogy szar lesz a jatek...
Bar sokuknak fajni fog a szive Snake utan... megiscsak o a foszereplo nemde?
Ki tudja.... -
Foxhound1980 #428 Szeretném, de csak a lentebbiek után...egy kicsit! :D -
#427 Wolf-ot senki nem szereti?? :D -
Foxhound1980 #426 Maradok a számoknál: 1. 3. :)ppp -
#425 Nekem Laughing Octopus és Ragin Raven jön be és legkevésbé Screaming Mantis :) -
#424 Remélem nem gond hogy raktam be képet a Beauty and Beast bossokról de azon belül is a valódi élő női karakterekről akikről mintázták a boss-okat!Mivel ezek a képek nem szerepelnek a játékban ezért nem raktam spoiler-be őket!
Screaming Mantis - LOVE :D
Crying Wolf
Laughing Octopus
Raging Raven
-
Foxhound1980 #423 Az úriember számomra a szánalmas kategóriát képviselte, arról nem beszélve, hogy kifejezetten zavart, hogy csodák csodája SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!. Hát a kis f@szomat azt...úgy néz ki mint Snake 20 évesen kb -
#422 SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!de a Patriots BB,Ocelot,Eva és Zero halálával befellegzet
Egyébként Johnny(Akiba) lesz a főszereplő a köv részben, szorult helyzetekben klotyót kell keresni sűrgősen,különben összefossuk magunkat és könnyen ránktalálhatnak. Extra felszerelésként liberót és 20 centis dildókat lehet felszedni különböző színekben -
#421 Jó mondjuk abban tényleg van valami hogy Akiba fontos szerephez jut a következő részben/részekben,csak nekem furcsa volt az ő szerepe ebben a részben!Ezt illetve más dolgot leszámítva egy nagyon jo játék lett az MGS4! -
Foxhound1980 #420 Payton már elhintette, hogy lesz 5 és prequel lesz. -
#419 Akiba nagy szerepet fog jatszani a kovetkezo Kojima legendaban.
Elmeletem szerint a Patriots valamilyen szinten tuti megint le fogjak klonozni Big Boss-t es nem lepodnek meg ha Meryl lenne az anyuka...
Itt meg ninc vege a MGS sorozatnak, es ezert kellet eg uj szereplo... -
#418 Van egy olyan karakter ebben a 4. részben aki szerintem kilóg a sorból és nem illik bele a játékba az a bizonyos Johnny(Akiba),akivel Meryl kavar a játékban!
Én arra számítottam legalábbis hogy Meryl és Snake összejönnek tehát ismét egy jo csapatot alkotnak,mert amennyira fontos karakter volt Meryl az első részben,most annyira nem volt képben!Lehet rosszul látom és ha nem így van akkor elnézést kérek mindenkitől!
Viszont hamár volt egy kakuktojás karakter akkor volt egy nagyon jo páros is! Drebin és a majom! :D -
Foxhound1980 #417 Vágom. "Ebben a 4. részben ugy éreztem mintha Kojima kifogyott volna az ötletekből"
Na ez fogalmazódott meg bennem is nem egyszer mialatt toltam. De nem mertem leírni mert mondom kajak velem van a baj. De más is érzékelte ezt akkor..Igen, ez van és ez a dolog nem is csak a Bossokra igaz szerintem. Mondom, a szituációk, helyszínek, kiáltanak a kreatívabb megoldásokért. (Persze volt egySPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!ami azért nem volt gyenge. :D Az is egy érdekes dolog, hogy pl. a motion sens mondhatni szinte teljesen kihasználatlan maradt... Na egy szó mint száz részemről nagyon vegyes. És ez szar mert eddig ez az érzés a MGS játékok esetében ismeretlen fogalom volt.nyomolvasásos szitu -
#416 Igen az a rész egy élmény volt számomra is! Az az igazság hogy az előző 3 részben mindegyik boss egyedi volt! Tehát például a 3. részben a Fury,Fear,Pain,End,Sorrow boss-ok más-más stílust képviseltek és külön trükk volt mindegyikhez hogy hogyan végezzen az ember velük,de az első 2 részben is így volt a boss-okkal!
Ebben a 4. részben ugy éreztem mintha Kojima kifogyott volna az ötletekből hogy hogyan kellene igazán jo és eltérő stílusú ugyanakkor egyedi boss-okat csinálni!Mert az oké hogy amikor még rajtuk van a cyborg páncél és ahogy kinéznek az rendben van,de amikor levetik a páncélt magukról az szinte ugyanaz mindegyiknél és ugyanazt kell csinálni csak mások a karakterek,tehát semmi kihívás nincs!
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!Talán Mantis-nél és Wolf-nál volt az hogy kicsit taktikázni kellett,de amúgy semmi komoly
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!az viszont tetszet például amikor az első rész helyszínén azon a folyosón kellett végig menni ahol az első részben a Cyborg Ninja lemészárolta a katonákat és a vérnyomok még mindig ott voltak,meg amikor a helikopteren rosszat álmodott és bedobott egy részletet az első részből :D -
Foxhound1980 #415 Értem, köszi a véleményezést. Megjegyzem a Spoileredben irtak az egyik csúcs pont volt számomra is. Évek óta vártam a bekövetkeztét, a kivitelezése frenetikus volt annak a résznek. -
#414 Én teljesen meg vagyok elégedve ezzel a 4. résszel is! Jo mondjuk ha teljesen őszinte akarok lenni,akkor én például a bossfight-okkal nem voltam tul megelégedve,mert könnyű őket megcsinálni és mindig ugyanaz a helyzet ált elő az összesnél!Persze a kidolgozásuk és a női karakterek akiket beszerveztek nagyon jok lettek!
Szavatosságára nem lehet panasz a játéknak mert mindig van mit felfedezni benne és rengeteg olyan trükk amit el lehet érni!
Rendkívül jol megformált karaktereket csináltak illetve a régieket nagyon jol kidolgozták a mai szinvonalra!
Én a játék első részében szinte "beleszerettem" Meryl-be és mikor megtudtam hogy ebben a részben ismét látni fogjuk már ez elég volt ahhoz hogy eldöntsem azt hogy meg lesz nekem ez a játék!
A másik meg az hogy az Act 4-ben amikorSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!visszajutunk az első rész helyszínére és láttam hogy a mostani grafikával milyen jol nézki a helyszín és amikor a REX-et kellett irányítani és azzal megküzdeni a RAY-el az fenomenális volt számomra
Grafikailag szintén azt tudom mondani hogy nagyon sokat foglalkoztak a játék kinézetével és tényleg szép minden(árnyékok,fények,víz stb...)
Ahogy te is említetted a rengeteg fegyver választék és azok tuning lehetőségei is nagy ujitás ebben a részben!
Videók önmagukért beszélnek,már ugy voltam vele hogy inkább nézem ezeket a videókat mint egy mostani uj akciófilmet!
Tehát ha az én szemszögemből nézem akkor egyedül a Boss-ok könnyűségét látom negatívumként és persze még elviseltem volna pár rossz arcút :D
Ezeket leszámítva ha pontozni akarom akkor 10-ből 9,5-öt adnék neki,de ez csak az én szempontom szerint van így!
Nem akarom agyon dicsérni,de akinek PS3-a van és játszott az előző részekkel azért az ne hagyja ki! -
Foxhound1980 #413 Nem sajnos, azt bezzeg sikerült kivágniuk...ehh -
#412 Spoiler.
Te meg anno volt egy trailer ahol Snake meg az elso Chapter helyszinene dugja a szajaba a pisztolyt.. az itt a veglegesben nem volt ugye? Mert en nem lattam ilyen jelenetet. -
Foxhound1980 #411 Jaj isten ments, hogy bárkinek is akár a legcsekélyebb mértékig is lelohasszam a hype-ját!!! :D Ez szimplán csak a személyes meglátásom. Van pár dolog ami tettszett de nem írtam le még spoilerben sem mert full meglepi és üt! És persze van mi negatívumként ért de nem jegyeztem meg mert lehet az már valóban az én (esetleges) ízlésficamomat jellemzi. Mindegy, miután végigtoltad, hagyd leülepedni és mindenképp tiszteld meg a topikot rá pár napra egy értékelővel. Nagyon kíváncsi vagyok mint MGS fan, hogy élted meg a 4. részt (ez mindenkire igaz persze aki ide jár) -
#410 Nekem jelenleg úton van a megrendelt MGS4, de a leírásod után, úgy gondolom, hogy az örök kedvenc a 3as rész marad.. -
#409 En meg hozza tennem a eredeti zene vonal totalis kivagasat.... es kb egyetertek veled. -
Foxhound1980 #408 Na akkor leírnám magam is a gondolataimat a játékkal kapcsolatban így a befejezés után pár nappal, 2. végigjátszás közepette. Tisztán csak pontokba szedve mi tettszett illetve mi az amiben csalódnom kellett (sajnos):
Ami bejött:
A grafika rendkívűl jó lett és most itt nem is a felbontásra, textúrákra (mert az van, hogy csak szimplán jól fest de semmi kiemelekedő), hanem a desginra gondolok. Ezenkivűl jó látni, hogy semmilyen vsync illetve framerate problémát sem ismer a stuff. A karakter animációkat is lecserélték, mocapolva van szinte minden és ragdollt is alkalmaztak.
Új mozgások, lásd gugolva járás, az ellenfél freeze-elése után motozási lehetőség, földrekényszerítés pl.
A helyszínek amik változatosságában ez a rész lett a legerősebb. Gyakorlatilag akik az előző 3 rész helyszineit szerették el lesznek kényeztetve nem beszélve új, a sorozat történelmében eddig nem nagyon látott megoldásokkal.
Rajongók seggének esetenkénti fényesrenyalása, a temérdek flashback infónak és easter eggnek köszönhetően. Játék második felében kifejezetten sok utalás van az előző részekre, ezeket átélni rendkívül kellemes élmény volt.
Az új koncepció egyik alapja (egy másik nem valósult meg sajnos) a fegyver kosztümizáció. Talán több mint 100 fegyver és szinte mindegyik átalakítható vagy módosítható, estenként változóan több-kevesebb lehetőséggel. Élvezet a sok vas közt mazsolázni és fejleszteni. A fegyverekről természetesen kissebb ismertető is olvasható.
Az álcázás egyszerübb működése, immáron nem kell a menüben lépkednünk percenként ha új camo-ra van szükségünk.
MKII-es kisrobot megérkezte a sorozatba, gyakorlatilag teljesen új megoldás ez is a sorozat történetében.
Gekko Metal Gear-ekkel való küzdelem, pazar.
Megszokott Kojimától az átvezető animációk döbbenetes minősége, most ezekre sem lehet panasz. Természetsen ugyan ez igaz a szinkronokra is és prsze a hangokra. Játékban ilyen jó hangzást még nem hallottam.
Ami nem jött be:
A rombolhatóság hiánya, ami az egyik alap pillére lett volna a 4. résznek, nem valósult meg. Ennek köszönhetően nem kapjuk meg azt az élményt amit a 2005-os MGS3 motorral készült teaserben ígértek. Nem bírta a HW sajnos. Persze hozzá kell tennem azért, ügyesen van palástolva ez a dolog.
Az AI előző generációban maradása, mondhatom azt szvsz hozzá sem nyúltak. Én legalábbis semmilyen változást nem érzékelek a korábbi részekhez képest, segghülye a gép.
A BB osztag semmilyensége, minimálisan kidolgozott háttér. Igazság szerint úgy éreztem azért kerültek be a játékba, hogy ne maradjon Bossok nélkül a cím. Mentségükre legyen mondva mint karakterek nagyon jól ki vannak dolgozva, beleillenek a világba a kinézetüket tekintve.
Főellenségek legyőzésnek casual szintre való lesüllyesztése, óriási csalódás volt ez számomra. Gyakorlatilag kimerül abban szinte mindegyik, hogy lőd szét oszt jó van...Vérgagyi.
Kritikán aluli script rendszer ami a PMC elleni harcot jellemzi. Vannak olyan harcok, hogy nem lehet a lázadókat győzelemre vinni. Act1-ben az egyik utcai harcabn pl 4. helikopter és kb. az 100. lelőtt enemy után sem történik semmi. A script alapján mindig abból az utcából jönnek ahol épp nem tartózkodom, egyszerűen nem fogy el az ellen. Ez csak egy példa, sajnos bővelkedik az ilyenekben a stuff. Elég illúzió romboló, prevgen szint ez is....:S
Sok estben az átvezetőanimácók mellett elveszettenek éreztem az azt követő gémpléjt. Kojima mintha nem engedte volna a játékos kezébe adni az irányítást.
Átlag 20h játékidő mindennel együtt. Az előző részek mindig dupláztak. Itt ez nem történt meg.
1. Act szétspoilerezése a trailerekkel, Konami fuck!
A segg, szarás, és egyéb alsó fertályi poénok túlzott erőltetése, abszolut nem ültek számomra.
Hatalmas ziccer kihagyása ami azSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!helyszínt érinti. Könyörgöm, miért kell cutscene-ben lejátszani azinkognítós városiSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!, miért nem bízták ennek a feladatnak a megoldásást a játékosra?? És miután megkaptuk az irányitást miért merül ki annyiban az egész, hogy egyellenőrzésen való átjutástSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!emberünket?! Ha már Kojima annyira ajnározta az Assassin's Creed-et valami ötletet vehett volna onnan azüres városban kell követniSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!illetően.elvegyülést
Ezeken felül volt jó pár átvezető animáció amit erőltettenek éreztem. A végét pl teljes mértékig, illetve aSPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!vonal sem nyerte el a tettszésemet. Sok esetben úgy éreztem, hogy el van poénkodva az egész vagy túl művi. Snake Eater messze jobban teljesített számomra. Jóval drámaibb jeleneteket tartalmazott, sokkal komolyabbnak éreztem azt az alkotást. A végső katarzis meg úgy elmaradt mint annak a rendje.Johnny-Merly
Mondhatom ez az első MGS az ahol sajnos nem voltam 100%-ig megelégedve. Persze így is fantasztikus alkotás lett csak tudom milyen állapotban keltem fel az előző részek stáblistáját követően, közelében sem vagyok annak az érzésnek sajnos. -
#407 Ezek jok :D
Amugy mas is megcsinalti a kis sezis jelenetet a Laughing Beauty-val az agyban? -
#406 Vege...
Sajnos nem ez lett a kedvenc reszem. Jo , hogy van, de messze nem mulja felul az elozo reszeket torteniteleg.
A negy BOSS-nak messze nem volt olyan eros szemelyiseguk mint az elozo harom resz akarmelyikenek. VAMP fight tul egyszeru volt, meg ugy hardon is.
A vege nagyon teccet de az utolso parbeszedek toltal kaoszba botlodtak.
Tudnek meg meselni de maradjunk abba hogy csodalatos jatek volt, de nekem meg mindig a 1 2 3 az igazi :)
A legnagyobb csalodas az volt zeneileg, hogy a jatek soran csak Iphone-rol tudtam meghalgatni a csodalatos MGS zenet...
En nem mondom, hogy jobbat tudtam volna alkotni, viszont sokmindent mashogy csinaltam volna.
Sajnos nem jutott at a szivemet, mint ahogy az elozo harom resz tette. -
#405 Elso a francot. Talan elso kep az 576 oldalan. -
#404 Első magyar BigBoss -
zkon #403 Eladó vadonat új még bontatlan MGS4
Ár: 12e
[email protected] -
SlickAdam #402 Nocsak mit kapunk ma -
#401 Van olyan magyar honlap, ami leírja a játék történetét, karakterek sorsát - történetét. Nagyjából az angol wiki, csak magyarul? -
#400 SPOILER
Shadow Moses.... aztakurva mekkora fealing... nem hittem volna, hogy valaha visszakerulunk abba a kurva bazisban... de egy csomo dolog ott maradt, itemek... a nagy harcok itt jatszodtak le hehe.
Mekkora volt mar az amikor Otacon odament a MKIII-mal ahoz a szekrenyhez, ahol elbujt Gray Fox ellol ?:D -
#399 Menüből -
#398 az Octo maszkot hogyan tudom magamra húzni? -
Papesz #397 Metal Gear Solid 4: Guns Of The Patriots játékteszt -
#396 inkább lopakodj és késsel nyírd ki őket, sztem úgy több pontot lehet kapni -
SlickAdam #395 Spoiler-es kérdés!
Figyuzzatok már! Most kezdtem másodszor a játékot, és úgy tervezem, hogy 0 kill 0 alert-et akarok csinálni. Namost pl az Act 1-ben, amikor Meryl-ékkel megyünk kifele az épületből és jön az a különleges alakulat, akkor ha azokat nyirbálom, az beleszámít a Kill statisztikába?
Ja meg legelején a játéknak, amikor leszállunk a teherautóról és jönnek a Gekko-k, akkor nem ad a játék riasztás számlálót, de ha meglát egy ilyen "tehén", akkor megszólal a figyelmeztető hang. Ez is alert-nek számít? Nem bírok egyszerűen elszaladni az ajtóig, hogy ne vennének észre... -
#394 Jaja figyeltem :D Tobszor visszafordultam miatta :D