10224
DUgsdu3.png11106663921180798017.jpg

Linkek: EP2 Steam Oldal - Orange Box Hivatalos Oldal
Van külön Portal topic, Portal ügyekkel kapcsolatban plz oda!
EP2 Magyar Fordítás

!!!A WAREZ KÉRDÉSEK KERÜLENDŐK, A WAREZ/TÖRT SZERVER LINKEK TILTOTTAK!!!!

• RelakS
    Ehh, mekkora egy szopatás ez a "küldjük a törpöt az űrbe" achievement... Legalább lenne csomagtartó azon a kibszott kocsin... Vagy legalábbis lenne nyitva, vagy lehetne Alyx kezébe nyomni, vagy valami!
  • Dodo55
    Ehhh :D
  • Yoda001
    sztem ezt töröld :)
  • gman906
    ez most nem sikerült
  • Yoda001
  • zeli
    Látom átírtad a bannert :D:D
    na, de mosmtmár sztem fejezzük be a magyarítás vs. magyarosítást, mindenki úgy használja, ahogy szeretné :)
  • Dodo55
    Azért a lokalizáció is jelenthet 1-2 más dolgot :D
    De legyen magyar fordítás akkor, az egyértelmű, és nem is hangzik csúnyán, mint a magyarítás.
  • TSL16b
    És akkor még nem beszéltünk a honosításról, fordításról, lokalizációról(!), átültetésről, stb. A magyaros nem ugyanaz, mint a magyar.
  • CaviaR
    A magyar nyelvű szöveget szokták magyarosítani, amikor jön valami fafejű és teleszórja a szöveget különböző magyartalan szerkezetű kifejezéssel.
    Magyarítani pedig az idegen nyelvű szöveget szokás.
    A két szónek ez a jelentése így használjuk így van értelme. Aki rosszul használja az egyszerűen tudatlan.
  • Depridol
    nem mert az törülköző csak a parasztok mondják "türülközönek" mert töröl és nem "türül"
  • fistin
    a magyarosítás müxik is? egyébként meg nem az hogy nem belekötni, ez így helyes! a magyarítás nem tom melyik makkagyú roppant nagyméretű eszéből pattant ki de ez olyan mint a türülköző... : o
  • Depridol
    ehhhe meg "hídfoglalás mod"
  • Dodo55
    Amúgy azon gondolkozom, hogy viccből össze kéne dobni egy magyarosítás textúramodot
    Tehát ez esetben szó szerint magyarosítást. Ismert magyar emberek arcaira cserélni a szereplőkét, Advisorra ráírni, hogy vízágyú
  • Dodo55
    Tudom, de a magyarosítás szót sokkal régebb óta használják erre, és kimonva is szebben hangzik, a magyarítás olyan élesen hangzik, viszont a magyarosítást az o sokkal kiegyensúlyozottabbá teszi.

Amúgy nem is Dr. Az max Gordon Freeman(Lol, most esik le, hogy ő is G.F. ), vagy ha már PM, akkor a 2-vel ezelőtti.
  • Code92
    mivel nyelvtanilag ez a helyes...........magyarosítás az az ha a dunát rakják bele meg ladával lehet menni, a parlamentben van DR. gyurcsány és nem stridereket írtassz a végén hanem tünetőként harcolsz........... ez lenne a magyarosítás.....a magyarítás a helyes szó erre amúgy szal csak ennyi.
  • RocKY2
    májkrém
  • lololol
    magyaros vajkrém
  • doncarlos
    Megpróbáltad már másfajta példánnyal?
  • zeli
    off:
    Dodo, magyarítás nyert
  • Adam II
    Egyszerűen nem igaz ,hogy sehol nem találok megoldást mindig ilyen rohadt ritka hibákat fogok ki.
  • tzsoltika
    köszi, csan nekem nem eredeti :(
  • RelakS
    Eredeti játék esetén van egy Achievements menüpont is. Ott találod.
    Jelentése: iktass ki minden antlion lárvát a játékban
  • tzsoltika
    miaza Get Some Grub Achievement?
  • Ombika
    Akkor igy neki is latok vegre magyarositassal! Ezer koszonet erte! :)
  • RelakS
    Nah, ha akarja valaki teljesíteni a Get Some Grub Achievement-et, akkor ezekre a számokra figyeljen:
    Spoilerbe rakom, hátha nem érdekel valakit ;)
    SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    A számok akkor igazak, ha nem nyírod ki a már következő pályán lévő, de már látható lárvákat, nem lősz át drótkerítésen, stb. A lezuhanó csilléknél a négy dobozzal leszedtem még négy lárvát, ami a barlank másik pontjáról is elvileg látható, szal úgy számolni!
    Első pálya vége: 0

Első Acid Antlionnal való találkozás előtt: 23
    Első tó előtt (van előtte is pocsolya csak úszni nem lehet benne): 56
    Cseppkövet lefejelő Antlionnál: 72
    Pálya vége: 91

Alyx és az őt élesztő Vort védésekor: 93
    Pálya vége: 96

Súlyokkal megpakolandó liftek előtt: 142
    Súlyokkal megpakolandó liftek után, mielőtt a Vort kinyitja az ajtót: 171
    A tölcsérben lévő Zombine-nál: 185
    Második Antlion harckor: 226
    Pálya vége: 236

Őrrel való első közvetlen találkozáskor: 236
    1. búvóhely (fészek) kitakarítása után: 272
    2. búvóhely kitakarítása után: 286
    3. búvóhely kitakarítása után: 295
    4. búvóhely (zsákutca) kitakarítása után: 300
    5. búvóhely kitakarítása után: 311
    Javítandó lift körüli teljes takarítás után: 329
    Pálya vége: 332

Alyx meglátja az őrt: 333

Egyéb kérdés? :)

• doncarlos
    thx. én ezt csak az antigrav fegyverrel próbáltam. ráálltam és fel akaram lőni magam hehehe.
  • RocKY2
    Itt ha balra fordulsz látsz egy gránátos ládát kikapsz néhányat és a kis mélyedébe becsusztatod majd ráálsz a végére annak a cuccnak és feldob.
  • doncarlos
    Nemtok megintcsak megoldani egy "rejtvényt". Elárúlná valaki a titkot? Ugyanott később kocsival az 1. alagút mellett kis furgon a falba fúróda, rajta keresztül lehet bejutni épületbe, és...X
    Nagyon jól jönne ami ott van, mert a medikitem az igencsak lefogyott.

• doncarlos
    természetesen kinyitottam előtte.. írtam is hogy nyomkodtam a kis gombot a fegyver mellet... de ezen már túl vagyok.. visszatöltöttem, és már robbanás utan az volt aminek lennie kellett.
  • RelakS
    Csak hozzá vagdostad, vagy ki is nyitottad a bal oldali cuccot?

A HL Community oldala a steamen keresztül nektek is akadozik? Csak mert enélkül hiába kínlódok az achievementekkel
  • doncarlos
    amiket dobál gáránátokat dobd rá vissza a z antigrav-val.
  • doncarlos
    akkor visszatöltöm, mert azóta nem töltöttem vissza.
  • doncarlos
    eddig 5-öt dobtam bele, de legalább akkor megtudtam hogy bug. köszi.
  • Blekk Síp
    Dobj gránátot a bal oldali izébe. =)
  • doncarlos
    Hali! Elakadtam ep2-ben itt: Under the radar. 3 nagy mozgásérzékelő, és 1 kicsi van itt. Roncstelepszerű, kocsikból kirakott ösvény, kúszva lehet átkelni.m Teherautóról beugrani epületbe, sok katon majd... X Se kijutni, se tovább jutni nemtok. Kapcsolgatom a kis gombot a fegyveren, de semmi. Help!

• TomBond
    Köszönöm, közben rájöttem. Miután továbbmentem ezt a nyamvadt helikoptert le tudom lőni? vagy mit tegyek vele?
  • RocKY2
    Ohh bocsi, legközelebb tagbe teszem.
  • Rip
    Haha, hihetetlen, épp be akartam írni, hogy vajon ma is lesz-e a hidas kérdés! :D Megelőztek :)

Rocky: használd a spoiler tag-et, azt jobban szeretik (érthető módon). Nálam ilyen lassulás nem volt szerencsére.
  • chooselee
    Már volt ilyen kérdés visszább!!!
    Le kell lökdösni minden verdát a hídról,akkor beáll a megfelelő pozícióba és utána a tuningos sárga áldással nyargalhatsz tovább! :)
  • TomBond
    Feljutottam egy hídra de nem tudom mit kell csinálni. A egyik törött részén van egy működő autó de nam tudok vele menni sehova mert a híd el van törve, és magasan van.
    Mit kell itt csinálni?