60268
  • QuentinT
    "És akkor a velem partyban lévő havernak mi beleszólása és mi haszna van ebből?" Mert ha most megkéred egy haverodat IRL, hogy segítsen, neki mi haszna van abból? Amúgy meg beleszólása lesz... még nem teljesen világos, de az eddigi cikkek emlegetnek valamilyen vélemény nyilvánítási lehetőséget. A perezentáción bemutatott gameplay során elvileg volt ilyen, mikor azt kellett eldönteni, hogy a Sith+BH páros megöli-e a hajó kapitányát, vagy nem. Jelenleg nagyon úgy fest, hogy a BioWare az mmorpg-ből inkább az ORPG-re helyezi a hangsúlyt, mint az MM-re.
  • Bandras DaSilva #775
    valszeg lesznek klassz specifikus küldik és olyanok is amiket csapatban lehet/kell megcsinálni.

Gondolom majd a történet végkimenetele függ attól is, hogy milyen döntéseket hozunk a questek során.
  • Deathstorm676
    Őszintén szólva questekre én is kíváncsi leszek. Az hogy szinkronos lesz minden az alapból elég arra hogy meghallgassam hogy miről van szó (wowban unalmas volt olvasni) és azt ígérik hogy nem lesz grindelés. Egyébként azt nem értem hogy most akkor ha indítok egy fejvadászt akkor csak fejvadász questjeim lesznek? És akkor a velem partyban lévő havernak mi beleszólása és mi haszna van ebből?
  • s0n1c
    You are not alone!
  • Szabi1991
    100óra ha pontosan tudod mit kell csinálni, hova kell menni, és semmi mást nem csinálsz :DD

ha lenne egy jó kis "fénykard építő-testreszabó" rész, már ott ellennék órákat :))
    (pl. olyan kristály amivel erősebb lesz, hosszabb penge, stb, mint kotor2-ben is, csak azért lehetne több "tuning" hozzá :DD)
  • Torzonborz
    ízlések és pofonok. nekem jobban bejönne egy jól kidolgozott pvp központú sw mint egy menjünkleazx+nedikinstábakifarmolniahupililafasztuggyamit pve fos.
    tudom megint egyedül leszek a véleményemmel. na meg kapitalista világban élünk , a játéknak pénzt kell termelnie , sokat és az csak akkor megy igazán ha rengeteg casual játékost vonz.

de azért remélem lesz vmi értelme a pvpnek és nem csak annyi hogy levágod a másikat kapsz vmi pontot amit kb a hajadra kenhetsz.
  • Freeeee
    Kevés? 100x 8 óra,azért az nem kevés szerintem:) De mindenképpen a pve end game-en fog múlni a sikere. A pvp nagyon jó,de a többséget nem érdekli.
  • N1ggA
    100 óra? az kevés. honnan van ez a szám?
  • s0n1c
    Aham, daocot (gy.k. dark age of camelot) ismered e?
  • Deathstorm676
    Az úgy lesz jó. Valszeg kell majd egy kis idő ahoz hogy elterjegyen a híre de még mesze van a megjelenés(gondolom 2010 eleje)Ha betartják azt hogy classonként 100 óra játék idő és hozza a bioware szintet + azokat amiket ígértek (nincs grind) akkor tuti vétel és valszeg robbanni fog az atom. Én így is nagyon szerettem az összes bioware játékot és még az hogy haverral játszhatok a star wars univerzumban + PVP. Kezdem túl ajnározni a játékot.
  • N1ggA
    és azután a 2 év után milyen jó lesz a jó öreg "veterán" játékosok közé tartozni :)
  • wewi
    Azért szerintem nem kell nagyon elszállni. Én annak is örülnék, ha kezdetben a 2. helyre feljönne az mmo piacon. Ahhoz, hogy "robbanjon az atom" kelleni fog 2 év legalább, de ne legyen igazam :)
  • Deathstorm676
    De gondolom majd lehet barangolni alacsonyabb szinten is a story küldetéseit elhanyagolva és jediket ölni valahol. Nekem még az tetszene ha fejvadászokat fel lehetne bérelni és lenne módszer arra hogy az áldozatokat megkeressék. Bár ez már tényleg sok munka lenne nekik.
  • QuentinT
    Nem is olyan régen olvastam egy gamer újságban az elég elvetemült ötletét az MSO (single player MMO)játéknak. Amikor elkezdték fejtegetni, hogy az SWTOR-ban központi helyen a karakterek saját történetét elmesélő küldetés sorozat áll, aminek nagy részét egyedül is meg lehet csinálni, azt hittem, valaki tényleg meg akarja valósítani az MSO-t... persze azóta a fejlesztők már nyilatkoztak arról is, hogy bár a játék minden karakter részéről végigjátszható a saját küldetés teljesítésével, és lehet rerollolni új karakterre az új sztori miatt, azért lesz benne end content-ként raidelés is... szóval van rá esély, hogy "robbanjon az atom":-)
  • eXequtoR
    A WoW a high end raidelés miatt tart ott ahol tart. Amennyiben ezt átveszik és beépítik az iszonyat SW világába... robban az atom. :) A pjure pvp játékok nem élik meg első évet.
  • MerlinW
    Vagy mint SWG-ben a party
  • Szabi1991
    sztem úgy lesz mint wow-ba is, piros-meg kék csapat, és azonbelül a többi emberke :D
  • adammmmmmm
    Hát nekem megvan a wow és jó játék az csak egy idő után már dög unalmas a grindelés. A pvp a legérdekesebb benne. Ezért is leszek kíváncsi erre a játékra. Főleg a pvp-re meg arra hogy hogyan oldják meg azt hogy ha haveral vagyok partyban (ő fejvadász én sith) ő hogyan szól majd bele az én questembe. Először majd ki fogom próbálni mikor kész lesz de ha olyan jó lesz mint amilyenre ígérik akkor tuti megveszem.
  • QuentinT
    #748 A párbeszédek leginkább a Mass Effect-es megoldásra hasonlítanak... a körcikkelyes megjelenítéssel együtt. Az általam már emlegetett cikkekben erről is van szó.

#750 Hidd el, egy játék nem csupán a grafikáról szól... volt már pár olyan a történelem során, hogy a csodálatos külső ellenére is oltári bukás lett a dolog.

#összes többi wow "gyalázós":-) Nagyjából 3 év játék alapján MerlinW-vel tudok egyetérteni...
  • MerlinW
    Engem sem vonz, ettől függetlenül ha csupa szépet írnak róla, én elhiszem, hiszen a mai "túl igényes" játékosok nem játszanának vele ilyen mennyiségben, ha nem lenne jó. Ahogy mondják a WoW-os emberkék, játszani kell vele pár napot, és csak utána húz magába a játék:)

Tehát a Wow biztosan zseniális játék, ez bizonyítja a statisztika, de hát nem vagyunk egyformák. Nincs ezzel semmi baj. A képeket elnézve pedig nem csúnya, nem is szép, de határozottan stílusos.

Viszont most már ejtsük a Wow témát, van neki vaskos topikja itt.
  • N1ggA
    Hát én próbáltam, játszottam vele 1 hétig kb. és nagyon nem jött be
  • MerlinW
    Én nem játszottam soha WoW-al, de tény, hogy 11 millió ember nem tévedhet..
  • sasvader
    Hátt figyelj szerintem nem a grafikája végett hodit el mindenkit...
  • Fenrir
    Azt nem mondhatják, hogy xar ha jelenleg a legsikeresebb mmo eddig...
  • sasvader
    Crasuss!

De nem az a lényeg a grafika hanem hogy állandoan agyon dicsérik ezt a játékot....amugy meg szar a grafikája...és állondoan dicsérik!
  • [HUN]Crassus
    nem a grafika a lényeg:P mi még c64-es játékokra is aztmondtuk anno,hogy ,de szép!:D
  • sasvader
    Hátt remélem...mert már elegem van hogy akárhányszor kicsitok egy Pc Gurut agy egy Gamestart állandoan Wow-ot dicsérgetik...én szerintem egy lejárt lemez unalmas+grafikája is már eléggé béna.
  • N1ggA
    ez a játék nagyon el fogja verni a wowot
  • N1ggA
    olyan lesz mint a kotorban vagy a mass effectben? hogy nem tudsz közbe mozogni, hanem egy ilyen mozis szinten lesz a párbeszéd?
  • [HUN]Crassus
    jaja az lesz az
  • QuentinT
    #743: Valóban nyersre sikerült a fordítás... (fordítóprogram?)

#744: Ez arra értendő, hogy a program "instancol" mikor a küldetést felveszed, illetve valamilyen tárgyalást folytatsz egy NPC-vel... így nem fogja a hangulatot megtörni egy másik játékos karakterének idétlen viselkedése... ezt az interjúkban bővebben kifejtették már.

Bocsánat az okoskodásért!
  • MerlinW
    Azt lehet félrefordítottam, nem tiszta nekem sem:
    "Localised instancing - When getting/handing in a quest you are the only one at NPC"
  • [HUN]Crassus
    "Egy területre korlátozott feladatok -, egy NPC-től egyszerre csak egy játékos veheti fel az adott küldetést az adott területen"
    nem gáz ez egy több ezres populációval bíró szerveren???
  • MerlinW
    Csak gyorsan és nyersen fordítottam, a lényeget:

*Csak PC-re, konzolra nem lesz kiadva
    *PvE és PvP módok
    *UI Bar
    *A játék fő történetvonala egyedül, mindennemű segítség nélkül is végigjátszható
    *Űrutazás/harcok is lesznek a játékban, de ezen még dolgoznak
    *Idegen fajok beszélgetéseinek feliratozása
    *A játék figyeli és megjegyzi/értékeli hogy elolvasod-e a párbeszédeket, vagy átugrod-e őket
    *A kezelőfelület teljes testreszabása
    *Név szűrő nem engedi hogy a karakterek neveiben számok, speciális karakterek, hivatalos SW karakterek nevei szerepelhessenek.
    *Az összes játékban szereplő karakternek saját szinkronhangja lesz.
    *Néhány hangot a Battlestar Galatica szereplői adnak.
    *Nem lesz grindelés (szükség vay lehetőség?) (tapasztalati pontért való unalmas hentelés)
    *Eddig 8 osztály van megerősítve
    *Elképzelhető, hogy lesznek külön PVP és RP szerverek
    *PvP, aukciós házak, razziázó(?), és gazdaság megerősítve
    *A játék teljesen operatív lesz
    *Egy területre korlátozott feladatok -, egy NPC-től egyszerre csak egy játékos veheti fel az adott küldetést az adott területen.

Karakterek:
    *A játék elején a szereplőknek bolygóhoz kötött élete van, (Fejvadásznak pl egy Hutt segítségére van szüksége, hogy elhagyja a bolygót, csempésznek nincs hajója (ellopták)
    *Még nincs információ a nem emberi fajok játszhatóságáról
    *A fejvadászok története Hutta-nál kezdődnek
    *A fejvadászok képességei többek között a pusztakezes, távolsági harc, valamint a piszkos trükkök.
    *A csempész története Ord Mantell-el indul
    *A játékos ugorhat
    *Több hangnem beszélgetés közben
    *Teljes test és arckifejezések beszéd közben
    *Tájékoztatás a fajokról
    *Jellembeli szolgáltatás testreszabása
    *Bizonyos osztályok kapnak rejtőzködő képességet.
    *Speciális mozdulatok, mint pl Csempész, (letérdelteti az NPC-t majd fejbe lövi)
    *Mixed Party Quest - különböző osztályok támogatják egymást a küldetésben.
    *Mass Effect szerű párbeszédválasztó panel
    *Minden osztály történetének egy főszála van, amit kiegészíthet minden egyes mellékszállal.
    *Világos/sötét oldal pontokat szerezve dől el hovatartozásod

Harc:

*Nem lesz automatikus támadás
    *Gyors léptű harc(Majdnem konzol sebességű(?))
    *Ha ez ellenségek gyorsan jönnek, támadnak, azonnali döntésre lesz szükségünk.
    *A pihenés nagyon rövid lesz, és a tulajdonságok feltöltődése azonnali lesz
    *A TOR nem a megszokott MMO harcmódot alkalmazza (lásd videó 2:43) Gamespot június 17.
    *Speciális mozgásokhoz pontokra lesz szükség (mint a Rogue-nál a WoW-ban).
    *Fénykard párbajok
    *A harc gördülékenyebb nem olyan mint KOTOR-ban

Loot:

*A tárgyak világos sötét/oldal függők lesznek
    *Loot olyan mint a többi MMO-ban
    *Osztályokhoz kötött felszerelések (lásd videó)
  • Torzonborz
    én meg már meg se tudom számolni ... :P de úgyis fos lesz. csak hogy egy kicsit negatív legyek.
  • MerlinW
    Nekem SWG után ez a második MMO lesz amivel játszani fogok:)
  • Szabi1991
    szintén.. :))
  • Kandurex
    Az első MMORPG amivel játszani fogok aktívan...feltéve, ha...:)
  • QuentinT
    A videó nagyrésze már külön kis videókban látható volt a hivatalos oldalon... ha minden igaz van amin azóta finomítottak is... amúgy jó kis összeállítás lett. Az infók egy helyen való szerepeltetése pedig szuper. Jó lett volna két nappal ezelőtt tudni róla... megspóroltam volna azt a sok olvasást:-))
  • XenHai
    Meg az infok is jók a vidi alján én ennek örülök.
    * No Auto Attack - Mentioned in Multiple Reviews