60268
  • MaRee
    Én csak azt nem értem hogy honnan szedték ezeket a rohadt idétlen saber hilteket(a fénykard markolata), olyan vastag mindegyik mint egy sodrófa :D
  • Ecoterrorist
    ooops! Közben rátaláltam az igazságra! :)
    Mythic zakó >>> beolvaszt Bioware, EA games meg mondja mindkettőnek hogy s merre! Nem vok túl naprakész! :)
  • Ecoterrorist
    Üdv! 2011 tavasz? Ejjj...csak kibírom valahogy addig?! :D
    Látom ill. olvasom azért aggodalmak is előfordulnak bőven. Nha igen! Emlékszem 2008-ban mennyire vártuk/vártam a warhammer-t. Install után egyből hónapokig tartó kattanás, mindenféle karakterrel tele szemeteltük a szervereket(kerestük a megfelelőt ugye:)), de lassan elmaradoztak az emberkék, fogytak a szerok és a többi és többi. A sok kis "vérpistike" keze és agya nem állt rá az erősen csapat alapú játszadozásra. Hála Istennek mára a maradék 4-5 szerveren már egész jó kis közösség van. Visszatértünk! Ez ilyen és most jó! :) Persze csak a Star Wars kiadásának napjáig!
    Aggodalmak ide vagy oda azért a Bioware név igencsak jól cseng.
    Régebben olvastam valahol, hogy WHO-s Mythic is részt vesz a fejlesztésben. Ez igaz?
  • Tababo
    Ha péntek akkor ügye frissítés.
    6. Timeline videó.Sith Empire

"Kínában meg eldőlt egy zsák rizs."
  • Omlás
    Én csak abban bízok, hogy a történet orientált kicsit bonyolultabb játékmenet megszűri a játékosokat és a vérpistikék maradnak vagy rövid időn belül visszatérnek az egyszerűsített „free epic” mmo-k mellé.
  • Torzonborz
    " lásd milyen egy MMO" mmo és mmo között óriási különbségek tudnak lenni így az elvárások ,igények is mások.
    lásd pl preCU SWG <--> WoW között különbséget vagyis sandbox vs themepark.
  • MerlinW
    Miért lenne single egy játék, csak mert történetorientált? Azt a történet x ezer emberel együtt kell véghezvinned. Senki sem kötelez arra, hogy haladj a történetben. Ahogy arra sem, hogy egyedül haladj. Valószínűnek tartom, hogy egyedül nem is haladhatsz benne. Már a Star Trek-ben sem lehet a többi játékos segítsége nélkül haladni a játékban.
    Kiállhatsz a homokba és hónapokon keresztül lövöldözheted az állatokat, vagy dumálhatsz a kantinban a többkiekkel, ha neked az a jó.

Ajánlom, próbálj ki egy ingyenes MMO-t, AD&D-t, Guild Wars-t, vagy hasonlót, hogy lásd milyen egy MMO. Ahhoz képzelj hozzá egy komolyabb történeti szálat és kb ezt kapod.
  • N1ggA
    Lesznek rendes endgame contentek, raid, pvp, ráadásul 8 különböző kaszt 8 szinte teljesen különböző történettel. Szóval ez a majdnem singe szerintem túlzás.
  • Tababo
    Akkor tulajdonképpen havidíjat kell fizetni egy majdnem single játékért?
    Bár még nem derült ki hogy havidíjas lesz e de szerintem tuti.

• MerlinW
    Folyamtosan jön a folytatás, ahogy SWG-ben is (5 nagy kieg-ről tudok), WoW-ban is (ott is már kb 6 DVD méretű kiegészítő van), ill. a legtöbb történettel rendelkező MMO-ban. A történet általában úgy készítik, hogy hónapokba telljen a végére érni. A lényeg, hogy ne eszetlen grindelés, bizniszelés legyen a játék célja, hanem egy innovatívabb dolog.

Egy példa (a játéktól független): tegyük fel, hogy hősünk csatlakozni szeretne a lázadókhoz. Ehhez el kell jutnia a főhadiszállásukra ami másik rendszerben van. Egy offline játékban ez pár óra alatt megoldódhat, elmész valahova, lopsz egy hajót, és odarepülsz.

Egy MMO-ban (ahogy SWG-ben is) ki kell tanulnod a repülés mesterségét, különböző kalandokon keresztül hajóhoz jutsz (meg kell dolgozni az áráért => questek tömkelege), hiperhajtóművet kell szerezned, meg kell tudnod hol van a főhadiszállás, el kell jutni oda némi ellenállással megküzdve, stb. Csak ez általában napokat vesz igénybe. Ezután még csak ott vagy, ahhoz, hogy csatlakozhass meg kel felelned, és itt jön a többi nehézség.

Gondolj bele, hogy pl a KOTOR-nak volt ~40 óra játékideje, szorozd meg mondjuk 10-el, annak a tartalmát vagdosd fel tízed akkora darabokra, tegyél hozzá más játékosoktól függő részeket, és máris ott vagyunk 6-7 hónapos játékidőnél - ami ha Bioware-es színvonalú - élettel teli - questekkel van tele, már jóságos.

Legalábbis remélem, illetve Bioware-től ezt elvárom, csupán meg kell tartaniuk egyrészt az ígéretüket, másrészt a jó szokásaikat. Ámen:)
  • Tababo
    És ha végigvitted a történetet?
  • MerlinW
    Az SWG PreCU előtti időszaka a mai napig a legbonyolultabb, legkomplexebb MMO-ja (lenne, ha még lenne), és tegyük hozzá, hogy abban az időszakban volt a legnagyobb "népsűrűség" ~2millió játékossal. Tehát a kérdés, hogy 5millió idiótának évesnek készítsünk játékot, vagy 2-3millió értelmesnek. Előbbi hozza a pénzt, de elkergeti az új játékosokat, utóbbi valamivel kevesebb pénzt hoz eleinte, viszont vonzza a játékosokat, színvolnalassá teszi a játékot.

A marketing része tehát bizonyos szinten nem számít, az számít, hogy a fejlesztők kevés munkával akarnak sok pénzt keresni. Ez is normális, de már más téma.

Egyébként Bioware-t ismerve, közel sem lesz olyan egyszerű a játék, mint a WoW, kezdve ott, hogy a questek változatosságára, történetre fektetik a legnagyobb hangsúlyt, az összes NPC szinkronhangot kap, stb. A dev blog alapján inkább egy coop cucc lesz ez, mint a megszokott grindelős, gyüjtőgetős szociális marhaság. Persze majd meglátjuk.
  • arcosharcos
    Minden világnak vannak rajongói de csak Fanokra építeni nem lehet.
    Dungeon&Dragons legnépszerűbb fantasy világ hatalmas rajongó táborral
    rendelkezik és mindössze kb 50K tolták D&D online-t,mióta ingyenessé
    (mikro tranzakciós)tették így lett csak nagyobb létszámú a populáció.
    A WHO-t meg pont a warhammer rajongók hagyták ott elsőnek kb 2-3 hónap
    után.
    A StarWars is nagy rajongó táborral rendelkezik de ez csak akkor ér
    valamit ha a game is jó lesz.

• Tababo
    Bizony...

Sajnos mindannyian tudjuk hogy ez csúnyán Themepark mmo lesz.

Hátha...
  • Torzonborz
    na hát ezért nem lehet versenyről beszélni.

"többnyire a WoW-ot tekintik ideálisnak." és valószínűleg ezért nem lesz bejövős nekem ez az SW:TOR :((((
  • Muki100
    A Star Trek online fejlesztési története eleve sokkal húzosabb mint az SW:Tor-é, azon túl pedig meg is lett mondva hogy ezt nem szánják hardcore MMO-nak, a céljuk az hogy a sok ST fant megpróbálják a gép elé kötni. Nyilván a Bioware-nél a vérbeli játékosok tömegére számítanak, akik többnyire a WoW-ot tekintik ideálisnak.
    Nyilván jobb minőségű játék lesz a Star Treknél, és ezt nem is bánja a Cryptic.
  • Torzonborz
    és honnét veszed hogy a Cryptic "versenyezni" akar a Bioware-el ?
  • MerlinW
    Kipróbáltam a Star Trek-et -akármilyen távol áll tőlem a világa-, nincs mitől félnünk:) Kényelmetlen és rideg lett, unalmas ismétlődő quest-ekkel. Két pozitívuma van, egyik bizonyos téren a grafika (az űr környezet szép nagyon, a földi/belső terek elmennek), másik hogy bár távol áll az SWG PreCU összetettségétől, de messze bonyolultabb mint egy WoW vagy Lineage, vagy akár a jelenlegi SWG.

Tehát akárhogy gyúrnak a Cryptic-nél, egy Bioware-el nem tudnak versenyezni:)
  • Tababo
    Sok ember van így ezzel.Sokan úgy gondolják a BH sem illik sith oldalra de ez legyen a legkevesebb amit eltolnak.
  • sasvader
    Nekem az nem tetszik Old republicban hogy a Troopernak sith oldalon kéne
    lennie és nem a köztársaság pártján...(pl:KOTOR1 is Sith Trooperok vannak) meg nekem személy szerint
    jobban tetszik páncélja is..ez csak egy személyen vélemény!
    Akkor énis sith párti lennék de igy köztársasági maradok mert ott van Trooper...
  • Monoton
    KOTOR 2-vel az volt a bajom hogy rohadt könnyű volt magas nehézségen is, és persze rövid is volt.
  • N1ggA
    nem ugat le senki, ha az tetszik, hát az tetszik
    Nekem a KOTOR1 minden szinten jobban bejött, történet, helyszínek, sidequestek, companionok, minden szinten, talán a ruhák jobbak voltak a kotor2ben, de azon kívül minden kotor1.
  • sasvader
    *mint a ...
  • sasvader
    Tudom hogy most jó sokan lefognak úgatni de nekem a KOTOR2 jobban bejön
    mint az KOTOR1...de csak 1 picivel jobban...
  • Hixer
    2011 tavasz lehet a megjelenési dátum (angol)
  • Fenrir
    Obsidian Entertainment
  • sasvader
    Ja bocs én ezt nem tudtam...akkor a KOTORII kik csinálták?
  • N1ggA
    Csak a kotor1 volt az övéké, de tényleg profi munka volt.
  • Fenrir
    Délután.
  • sasvader
    Off:hajnali vagy délután 4-ig alszol XD
    On:Én nem bánom a 2011-et,sőt nagyon is örülök neki és ugyanakkor nagyon imádkozom hogy idén semiképpen ne jöjjön ki. Legalább akkor az ember azt mondhatja hogy
    99.9% hogy profi munka lesz...
    KOTOR I-II is pro munka volt tölük,annyira jó lett hogy még ma is játszik vele az ember...én már vagy az I-et 5 vittem ki a II-öt meg 3szor...
  • MerlinW
    Rossz nem lehet a játék... adjatok alám egy bolygót sok homokkal, két csillaggal és John Williams nótákkal a háttérben. Meg is lettem véve..:)
  • N1ggA
    hopp, a magyar oldalra nem mentem fel, bocsi. hát ezek szerint tényleg 2011. nembaj
  • Agamemnon69
    Legalább nyugodtan tökéletesíthetik :)
  • N1ggA
    a másik lehetséges meg a most nyár, és régen nyilatkoztak valami olyasmit (sajnos forrást nem találok), hogy az old republicos könyv környékén jön ki, ami pedig idén nyár. úgyhogy még a nyár is bőven benne van a pakliban
  • Jeffjohnson
    szerintem a wow új kiegjének köszönhető de így legalább lesz idejük mindenre
  • [HUN]Crassus
    wtf? nem 2010-ről, volt szó?:(
  • Jeffjohnson
    Sajna most már szinte biztos ,hogy 2011 tavasza lesz a megjelenés részletek a magyar oldalon.
  • Fenrir
    Én például most fekszem le aludni, 3-4-ig biztos elleszek az ágyamban.
  • sasvader
    mért te 13 órakor kelsz fel!? XD
  • Me0w
    Termeszetesen az akkro = akkor, csak ugy latszik, meg nem hatott a reggeli 2 kave :)