60268
  • N1ggA
    10 másodperces cooldownnal :D
  • Szabi1991
    lol :DD
  • Szabi1991
    Sarlacc Enforcer.. xD
  • Omlás
    Szerintem azért attól nem kell félni, hogy nagy többségben nem az SW fanatikusok lesznek. Azért nem 1-2 millió emberrel kell számolni globálisan akik élnek halnak az SW univerzumért ebből nagyrésze játszik is. Továbbá már számtalanszor ki lett jelentve mmoRPG és ezt hangsújozzák is a BIO-sok szinte minden alkalommal, hogy az RPG élményre fektetnek több hangsújt. Amúgy elég ha megnézel pár riportot és egyéb vidit a készítők nagy része is elég SW fan figura :).

Ha esetleg a kezdeteknél nagy is lesz a hypenak köszönhetően a nem fanok létszáma arra mérget vehetsz, hogy nem rajtuk fog múlni, hogy életben marad e a játék vagy nem. Ugyanis egy biztos fix bázisra jobban lehet építeni és számolni a nyereséggel mint egy kevésbé kitartó "divat" játékosokra akik cirka fél év után továbbálnak jön helyettük másik de sosem fix. BIO mindíg is hű volt az RPG játékosokhoz biztos vagyok venne, hogy most sem lesz másként.

Abban is bízok, hogy a michro tranzakció megsem fordul a fejükben mert kb azzal írnák alá a játék halálos ítéletét.

Persze ez személyes véleményem nem kötekedés képpen írtam csupán ez is egy nézőpont :).

Azt meg csak remélni tudom, hogy az EA bízik a BIO szakértelmében és nem kezdi el az elba**ott üzletpolitikáját...
  • Fenrir
    Nem lett volna akkora vihar ebből ha nem harangozzák be community event-ként. Mert mi ugye a promó cuccokból sem kaptunk (pl Dr. Pepper féle üdítő), de ezen senki sem akadt fent mert tudtuk, hogy azt csak az amerikánoszok kapják majd. Ez azért volt fájó mert azt hitte mindenki, hogy ebből ő is részesülhet, közben még Floridát és New York államot is kihagyták belőle lol.

Ami igazán vicces, hogy Kanadában sincs, pedig a Bioware-nek ott van a székhelye.

Amúgy sem vettem volna én onnan semmit sem mert elég nagy baromságok vannak, de azért az fájó, hogy a Community csak az USA 48 államára terjed ki és a világ megmaradt 95%-a meg le van xarva.
  • Tababo
    Én is erre gondoltam.
    Na de hát ezt csak ők tudják.
  • MrStokes
    Inkabb a kedves kiadot kene hibaztatni, szinte biztos vagyok benne, hogy ez az egesz az EA muve. Valahogy erezni az egeszen az EA eroteljes, de annal kevesbe ertelmes jelenletet.

Az egy masik dolog, hogy a Bioware belement a dologba es a sajat oldalan hirdette az eventet, mivel szvsz nem volt mas valasztasa.
  • Tababo
    Hehehe...elég nagy lázongás megy most a "fake" visszaszámlálás miatt.
    Community Eventként lett beharangozva és csak amcsiban érhető el, de ott sem mindenkinek ezért elindult egy kis negatív kampány amit valaki kirobbantott a következő fórum aláírással...

"I used to be part of the community, now i'm just European"

Na és ehhez sokan csatlakoztak. Van már magyar is. ;D

Na mind1, megértem a lázongást is.

Ejnye, bejnye bioware. A nagy hype könnyen vissza nyalhat.
  • Jeffjohnson
    Nekem is nagyon tetszik a Trooper másik oldalon meg az Agent meg a BH de erőhasználók között is van ami tetszik. Jó lesz ez a játék csak jönne már a beta.
  • Tababo
    Senki nem mondta hogy az erő használók levernek mindenkit és csak ők kapnak fő szerepet, de azért ez a világ erősen az ő mítoszuk/harcuk/történelmük köré épül. Azért azt nem mondanám hogy nullák, de ők is verhetőek.
  • Szabi1991
  • arcosharcos
    Még valami:) Aztán 1 hónapig megint kussba leszek.

Hivatalos magyar oldalon ki milyen kasztot indít felmérés szerint
    a nagy többség az erőhasználókra gerjed.Ami mondjuk meglepett,nem értem
    hogy miért.Ne ájuljunk már össze az erőhasználóktól,oké,hogy filmen a
    cselekmény rájuk volt kivetítve és ők voltak középpontban de mindig volt
    valaki a közelükben aki kihúzta a szarból.
    Pl végső összecsapásnál Master Yoda simán ott marad ha nem hozzák ki légi úton,Sith Lordot"emeletről"ledobják azt annyi is,vagy Anakin szénné ég ha nem mennek érte,Han csempész barátunk meg kismilliószor mentette meg Jediket stb...
    Ha meg a konfrontációnál tartunk rohamosztagosok ronggyá és halomra
    lőtték erőhasználókat filmben,szerintem nagy nullák úgyhogy ne ajnározzuk körbe őket annyira.
    Gaméban sem lesz másképp ha a sith warrior meg jedi knight akik első sorokban fognak harcolni nem kapnak healt erő képesség ide vagy oda hullani fognak mint a legyek.Ne kergessünk bárányfelhőket nem legyőzhetetlenek.
    Én a trooper meg az imperial agentre szavazok,előbbi megkapta a stock strike skillt vagyis ellenfelet közelharc távból visszalöki távolsági
    skill távra és már DPS-i tovább seperc alatt,ez a lökdösős skill nagyon kellemetlen tud lenni.Agent meg szerintem messze legsokoldalúbb,
    rejtőzködik talán lopakodik is majd mivel van hátba szúrás skilje,
    mesterlövész puffkával DPS-el és healel is.

• arcosharcos
    EA pumpálja a pénzt rendesen ebbe a fejlesztésbe,EA oldaláról kb
    2 millió előfizetőre számítanak,szerintem csak mondtak egy számot,
    nincs az az ember aki ezt most megmondja.Ezekben a felmérésekben
    sosem bíztam: kis hazugság --> nagy hazugság --> statisztika.

Az biztos,hogy az MMO piac erősen kezd átalakulni ami annak tudható be,hogy egyre több MMO van a piacon,mindegyik nem célozhatja meg a hardcore előfizető réteget de valahogy be kell törniük a piacra
    talán ezzel magyarázható,hogy egyre több a mikro tranzakciós MMO.
    Ha életben akarnak maradni a nem HC játékos rétegre is építeni kell.

Ezért nem lehet létszám becslésekbe belemenni,mert nem az SW fan tábor
    lesz többségben a játékban akik a story questekben akarnak elmerülni
    és kiváncsiak,hogy X bolygó,hogy néz ki filmhez képest vagy X fegyó
    mér nem úgy néz ki mint a filmen.

A többség csak hentelni,cuccolni és pvp meg pve tartalomra megy rá
    nem a hátér story-ra vagy a SW univerzumra gerjednek.Ők határozzák majd meg,hogy mennyi lesz a populáció gaméban.
    Szurkolok fejlesztőknek,hogy valami jót dobjanak piacra ami nem félkész
    és nem a lehúzásra megy és nem 1évig tart.Sok az MMO fan akinek mindegy
    melyik világban tobzódnak csak jó legyen.

• arcosharcos
    Azért némi infó már lejött,kezd körvonalazódni ez a lézershow.

Interjúkból kiderül,hogy game fizetős lesz és megemlítették,hogy
    valamilyen formában azért díjat szeretnének szedni a játékosoktól,
    hogy ez olcsóbb előfizetést vagy mikro tranzakciós ingame rendszert
    takar,esetleg kitalálltak egy 3ik verziót majd kiderül,egyelőre csak utaltak rá.

Aztán,nagyon úgy tűnik,hogy a hibrid kaszt irányba mennek vagyis
    egy kaszt több szerepet is betölthet majd.Gondolom talentolástól
    függően akár trooper is healelhet majd,hogy milyen szinten az
    még passz.Az tuti,hogy sok irányba fejleszthetjük a karinkat.

Folyamatos fejlesztést ígérnek havonta patch,félévente nagyobb update
    és 1-2 évente kiegészítő.

• Tababo
    Ez a nem mind1...

Viszont már van holonet, de gondolom mindenki tudja már.
  • Fenrir
    Az a vicc, hogy náluk se mindenkinek :D
  • Tababo
    Hát ez a bióvér visszaszámlálás mi volt már???
    Már mindenki készült hogy valami nagy bejelentés lesz erre csak egy fos bazár nyílt meg ami persze az amcsiknak elérhető.

• [HUN]Crassus
    amióta "elévelték" a release-t jól meghalt a totyik:)
  • Tababo
    és fordítva
  • Omlás
    Cry engin soha nem lesz erőforrás takarékos :) Azért Aionban is befigyeltek néha elég durva fps lagok pl. A másik lehet szép a graf ha az egész rpg mehanika egy rakás sz*r.
  • Tababo
    Igen.
    Köszi szépen.
    Na ez már valami, ez nagyon szép játék lesz és ha jól tudom nem lesz valami hatalmas nagy igénye. Mondjuk nálam döccenés mentesen is elfutott az Aion és több mint két éves configom van.

Vagy...érkezik (Q4) FF-XIV...Brutális graffal és mmo lesz.

Oké elismerem hogy minden gépre akarnak optimalizálni de azért ne fejlesszenek már 486-ra is.

Mindezek ellenére nincs komoly gondom a megjelenéssel, mondjuk nem is láttunk még sokat belőle.
  • MrStokes
    OFF:
    Sztem erre gondolsz: Project E:ST
  • Tababo
    Ez oké, de lehet úgy is megcsinálni hogy szép graff és kb 1000 féle képpen lehet beállítani...kismillió csúszka stb...

Pontosan nem jut eszembe a game címe de a lényeg hogy jön ki egy új asia mmo....(engem hidegen hagy mert nem szeretem a grindfestet) és cry engine 2-őt használ és nem lesz nagy gépigénye.

Tudom a content számít de azért még dolgozzanak azon a grafikán.
  • overx
    Jogos, de az a két egy örökkévalóság lesz, addigra már az autópályát is átadják :(
    Amúgy a garafika nekem soha nem állt az elsők között, legyen jó a rendszer és kész.
  • V43 1105
  • Fenrir
    Az a helyzet, hogy ez egy MMO és mivel benne van ebben a rövidítésben a Massive szó mint tömeges ez azt jelenti, hogy nem egy kis rétegnek készül hanem több ezer vagy tízezer játékost akar vele lekötni. Nincs mindenki atomerőmű gépe, ha azt akarják, hogy széles körben terjedjen a játék akkor bizony nem szabad túl nagy gépigényre méretezni a játékot mert akkor nem sok ember lesz aki majd tud vele egyáltalán játszani.

Nézd meg a Wow grafikáját. Nem nagy szám és mivel nem kell hozzá erős gép ezért még egy laptopon is elfut ezért szélesebb körben tud elterjedni.
  • overx
    Nem azért mert leakarom húzni a játékot ( Istenlátjalelkem ) de gondoljatok bele 2 éve milyen játékok voltak és mik vannak most ?
    2 év múlva, már next next gen játékok lesznek és tuti hogy ezt is jól megcsinálják, de mellette addigra csinálnak sokkal jobbakat is... bárcsak lenne jedi academys live action mozágsa, ahol még ugrani is lehet és ne egyhelybe állós klikk&kill namind1 :(
  • V43 1105
  • Fenrir
    Nagyon valószínű, hogy akkor, ha nem akkor 2011 őszén.
  • Fehercsoki
    Egyébként valahol ki volt számolva hogy leghamarabb 2011 elején jelenhet meg,ez mennyire igaz szerintetek?
  • MerlinW
    Igen.
  • Fenrir
    Valószínűleg.
  • ApPa123
    Bocsi msot olvasagtok a játékról de ez igaz fizetős játék lesz??
  • Tababo
    Volt erről egy cikk hogy miért is tolták ki az időpontot.
    Nem azért mert agyon akarják fejleszteni...max e mögé burkolóznak.

A játék már készen áll egy bétához.

A pénteki frissítések nem webcomic-ok meg developer cuccok lettek volna hanem nagyon kemény frissítések.

Ezt a folyamatot lelassítják ahogy tudják de az érdeklődést fentartják. Ezt ők nyilatkozták.

• N1ggA
    Nem baj, még így is hamarabb kijön, mint a swg emu, ami kész állapotban is félkész lesz, akár az swg
  • XenHai
    Érthető hogy nem akarnak szart csinálni...Egyébként ez a +2 év fejlesztést nem nevezném negatívumnak , hogy előröl kezdhetik ez igaz de ha ennyivel tovább csinálják ennyivel igényesebb munkát tarthatunk a kezünkben..
    Mert a mostani el kapkodott mmoknál hát mindegyikre mondani lehet ,hogy korán adták ki és még minimum 1-2 év kellet volna nekik...
  • Fenrir
    Ezt mondom én is :\
  • Kandurex
    2 év? Azért az már akkora időtartomány, hogy egy elég nagyszámú csapat akár a legelejéről is kezdheti újra írni. :(
  • Fenrir
    Ezt én is így gondolom, de amikor már azt pedzegetik, hogy lassan jön a zárt béta akkor arra gondol az ember, hogy a játék már olyan állapotban van ami csak pár hónappal van a kiadás előtt. Most, hogy ráhúznak még 2 évet bele sem merek gondolni, hogy milyen állapotban lehetett akkor.
  • XenHai
    Inkább csinálják +2 évig mint , hogy 1 félkész valamit adjanak ki..Ami az mmoknál sajnos gyakori..