60268
  • V43 1105
    Nyugodj már meg.. majd lesz ami lesz, én aztmondom előbb játszunk vele 1-2 órát és utána alkossunk véleményt : o)
  • N1ggA
    Az SWG-vel ellentétben az SWTOR világába beleillik a sok Jedi kevés nemJedi felállás. Az SWTOR-nak nem az lesz a lényege, hogy az SW univerzumban élj, hanem az, hogy Republic-Sith háborúban játssz. Szóval én annyira nem aggódok.
    Főleg, hogy ez a 60%-40% nem is olyan rossz, hisz a választható kasztok fele Erőhasználó csak, így viszonylag jól el lesz osztva.
    Az NGE-SWG-vel az volt a legnagyobb baj, hogy 9 kasztnál volt az, hogy 60% játszott egy kaszttal, és 40% a másik 8-cal.
    Szerintem túlreagáljátok ezt a problémát.
  • HiPPoNaX
    Igen, üzletpolitikai szempontból nyilván sokkal jobban megéri az a verzió, hogy bárki rohangászhat erőhasználó karakterrel. Csak ez így nem igazán klappol a SW univerzumhoz :D Főleg akkor nem, ha így az egyensúly miatt túl táposra kell venni a nem erőhasználókat.
  • Kandurex
    Na, most ugyan ezt a képet fordítsuk* meg...röhej :)

[apro]*Töméntelen Jedi állja körbe a fejvadászt
  • Chris
    Ez. :D
  • Kandurex
    ahh...az emlékek, az első MMORPG -ém az SW volt..de tetszett!..:)
  • Kandurex
    Geci jó volt vadászni rájuk :D

...volt felelősség és érdekesség az egészbe! Szerintem is kiváló rendszer volt.
  • Torzonborz
    ha nem is 1 de több trooper padlóra küldhet egy jetájt. elég csak SW III-ra visszaemlékezni.
  • Chris
    Aztán azután 1 órával meg ott volt Jango Fett meg Sámuel rövid és gyászos, párharcnak nem igen nevezhető afférja... :)

Viccen kívül értem én, hogy változatos kasztokat szeretnének csinálni, meg elég izzadtságszagúan belemasszírozható ez a dolog a világba, de azért az alapján, ahogy eddig ismertük a star wars-t, eléggé megerőszakolják a bennem/bennünk kialakult képet azzal, hogy pl. egy trooper vagy egy smuggler felér majd egy jedivel vagy sith-el.

Jobb megoldást nem tudok, vagy ez, vagy mindenki jedi/sith lesz, vagy hosszas sötétben tapogatózás után lehet unlockolni az erőérzékeny karaktert, mint az swg kezdetén. Ez utóbbi számomra szimpatikusabb, vhogy még mindig előttem van az a néhány klasszikus kép az első swg-s jediről, ahogy a canteenban körbeállják, faggatják, ajánlatokat tesznek a kardjára, meg a másik, ahol fut a pusztában és amolyan Brian élete módra rohan a tömeg utána. :D
  • sasvader
    Nem értem hogy mért ba*ogatja mindenki Jediket...Kandurex! kevés jedi legyen? Ahogy látom mivel bejött ez Sith Inquizitor a világ háromnegyede a birodalom oldalán lesz...
  • s0n1c
    SW:TOR az Episode I előtt játszódik kb. 3-4000 évvel, a két játék, ami (nagyjából (-300 év)) ebben az időszakban játszódik és alapjául szolgált az mmonak a KOTOR I és II, amikben bizony rohadt sok jedi/sith van.
  • s0n1c
    Kényes kérdés, ez így van, de próbáld úgy felfogni, hogy ezek a jetik, akik a swtorban kreálódnak a játékosok által, nem ikonok, mint windu, vagy yoda, vagy palpatine, hanem "mezei" erőérzékeny karakterek.

Kföldi forumokon a force-sensitive / non force-sensitive arány kb. 60/40% (a sith-republic arány meglepő, de szinte mindenhol 50-50%) a szavazások alapján, szerintem ez bíztató, na persze abszolút nem reprezentatív. A vér istván osztagokkal, meg sajnos nem tudsz mit kezdeni :)
  • edios
    Sztem arra céloz, h kicsit illúzióromboló lesz egy olyan világban szaladgálni, ahol rajtad kívül szinte mindenki jedi/sith, hiszen a filmek alapján még a köztársaság fénykorában is csak nagyon kevesen voltak.

De nem sok választásuk van a fejlesztőknek. Ha kihagynák az erőhasználókat, akkor jelentősen megfogyatkozna a potenciális előfizetők tábora. Legjobb esetben annyit tehetnek (és sztem TOR esetében is erről beszélhetünk), hogy legalább olyan hatékonnyá teszik az összes másik osztályt, mint a jedi/sith, és akkor egyensúly lesz az erőben:)
  • Kandurex
    Jó maradjunk annyiba, szerintem a megfelelő út az SW világban:

kevés: dzsedáj
    sok: egyéb kaszt

mint, ahogy az összes létező könyv, film, játék eddig is taglalta
  • Torzonborz
    szvsz többről szól az de ebbe itt nem biztos hogy bele kell menni.

mindenesetre az biztos hogy a jeti/sith classon kívül a többit is élvezetessé/hasznossá kell tenni hogy meglegyen a megfelelő alternatíva.
  • XenHai
    SW alapból a sith vs. jedi ellentétről szólt .Nem csoda hogy domináns az erő használok kasztjai.
  • Kandurex
    Pont ez a problémám...

Ez az út járható, ha nincs korlátozás, felerősítik a többi karakterosztályt, akkor meg mi értelme van a jedi kasztnak?! Attól, hogy a fénykorát élte a régi köztársaságban, akkor sem ugrott elő minden bokorból egy "Jeti"...nem azt mondom, h nem kell, sőt, kifejezetten szükség van az SW világban rájuk,...de annyi számra, mint a rohamosztagosok!
  • s0n1c
    Próbáljuk már meg elfogadni, hogy ez az era erről szól. SWG-be valóban hülyeség volt a jediket belerakni olyan formában, ahogy azt megtették. Ez viszont nem swg, hanem swtor, ebben az időszakban a jedik a köztársaság őrzői, a sith birodalom pedig a fénykorát éli. Az erő ennek az mmo-nak az alap pillére, nem korlátozhatják le. És bízzunk egy kicsit a Bioware-ben is, nem az a cég, aki mindenféle szart szokott az asztalra rakni.

Egyébként attól, hogy fénykardod van nem leszel mindenható, ezzel tisztában vannak a fejlesztők is, egyik interjúban erre a kérdésre egyébként az epi II-ben látható obi-wan és jango fett párharcát hozták fel, ami a legjobb példa arra, hogy mennyire van esélyük a nem erőérzékeny karaktereknek az erőérzékenyekkel szemben.
  • N1ggA
    Consular leszek
  • EnxTheOne
    bounty hunter, sith warrior, agent. Ezek a szimpatikusak. :D
  • Agamemnon69
    Az ember nem azért szeretne SW:TOR-al játszani, hogy pizzafutárként játszon; főleg nem, ha lehet Jedi vagy Sith is...
  • Kandurex
    A sok dzsedáj...nem lesz ez így jó, valahogy be kellene korlátozni a sok erő érzékeny karaktert, legalább valami kurva nehéz fejlődési rendszerrel...már csak, hogy ne kapjon azonnal minden Vér István azonnal lightsaber -t...
  • Agamemnon69
    Jedi wari.
  • Torzonborz
    smuggler vazze . az lenne a jó ha lopkodni is lehetne vele. az összes kötsög jetitől elcsórnám a fénykardját.
  • gibson9
    Bounty Hunter
  • edios
    Jedi Consular
  • slow66
    Sith Warrior
  • XenHai
    Sith Inquizitor
  • sasvader
    Na és itt ki mivel fog nyomulni elöször? Én Jedi Knight vagy Trooper-al indittok lehet.
  • sasvader
    Megnéztem énis és 100% igaza van!
  • Burca
    Kár hogy nincs ignore
  • sasvader
    Szerintem meg tök mind1 ilyen sza*ságon veszekedni! Mindegyikötöknek igaza van de akkor is ha én most fénykard helyett "lézerkardot" irok akkor ugyis tudod hogy miről van szó...mind a 2 szó esetében 1 dologra gondolsz...akit meg zavar az ne olvassa el!
  • N1ggA
    Nem bizonyít semmit, csak azt, hogy létezik a kifejezés: "lasersword"
  • edios
    Ez így van, csak nem tudom mit bizonyít:)

Attól h a laikusok azt mondják az amerikai focira, h rögbi, még nem az.
  • Burca
    Episode I-ben Anakin egy 9 éves rabszolga kisfiú aki meséket hallott a jedikről kb :P
  • sasvader
  • Kandurex
    Láttam a filmet, nekem a lightsaber ugrik vissza.
  • Kandurex
    ugye?! :)
  • N1ggA
    Anakin Skywalker: You're a Jedi Knight, aren't you?
    Qui-Gon Jinn: What makes you think that?
    Anakin Skywalker: I saw your laser sword. Only Jedi carry that kind of weapon.
    Qui-Gon Jinn: Perhaps I killed a Jedi and took it from him.
    Anakin Skywalker: I don't think so. No one can kill a Jedi.
    Qui-Gon Jinn: I wish that were so.
  • N1ggA
    Ep I-ben a kis Anakin is mondja asszem Qui-Gonnak hogy "I saw your lasersword." Van olyan "nyelvjárás" ahol laserswordnak mondják