A Biblia értelmezése

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
Ez a felsõbbrendû logika érdekes téma, másik topicban már vitáztunk róla. Azon az állásponton vagyok, hogy lehetséges, de amint a világunkba kerül, már a mi emberi logikánk alkalmas az értelmezésére.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

U h én kiszálltam. 😊
Hát ez az... weboldal nem lesz ????

A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce

Mi az, hogy felsõbbrendû logika ? Mert, ha közülünk bárki is megért belõle egy szót is, az már nem az. Az a valaki abban az esetben már felsõbbrendû.

Walk the Talk.

SRobert
Azért lehet csak szeretet alapú, mert a bibliai istenrõl kijelentették, h maga a szeretet. Érdekes lenne, ha a megnyilvánulásai nem szeretet alapúak lennének.

És ne kérdezzetek rá, h akkor az ószövetségben miért csinált olyanokat, amilyeneket, mert:
1) nincs kedvem írni a vallások és istenképek evolúciójáról
2) nem venném a szívemre, ha ettõl egyeseknek felállna a szõr a hátán

U h én kiszálltam. 😊

>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...

Már miért lehet csak szeretet alapú? És mi az, hogy "szeretet alapú logika"? o.0

#1797: Igen, de ez nem zárja ki azt, hogy még van tovább.
Ezzel az a gond, hogy amikre azt mondták, hogy nem érthetünk meg, mert felsõbbrendû logika, azokról sorra kiderül, hogy szimpla fizika/biológia. És ma mégis értjük ezeket, sõt általános suliban tanítják.

Gracie Barra

QuippeR
felsõbbrendû logika valóban biztos létezik, de Istennel kapcsolatban ez a logika csak szeretet alapú lehet. mi nem érezzük a szeretet logikáját, sõt a szeretet emberi szemmel kifejezetten kiszámíthatatlan és logikátlan. számomra mondjuk pont ettõl érdekes is.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

SRobert
lelkük rajta. 😊

SRobert
Igen, ez a kép van az emberekben, holott õ lesz az elsõ, akit beb*szarintanak abba a kénkövesbe, ahogy ezt már pici is idézte.

erre szokták azt mondani a keresztény kollégák, hogy vannak olyan dolgok, amiket mi nem érthetünk meg, egy felsõbbrendû logika is létezhet, ami szerint ennek így kell lennie...
SRobert
hát, gratulálok ahhoz a magasabb értelemhez, aki egyáltalán elnézi a szenvedést. 😊

"amúgy meg pont Isten közelsége az, ami kiöli az emberbõl azt a nézetet, h egy szeretõ Isten azzal szórakozik, h embereket kínoz kénköves tavakban, miközben az Õ szentjei egy örökkévalóságig jól érzik magukat a mennyben, miközben tudják, h a szeretteik ezalatt vég nélkül szenvednek."

Ezzel szvsz nincsen komolyabb probléma. A meghalt, és mennyországba kerülõ lelkek úgymond megvilágosodnak, felfogják a nagyobb összefüggéseket, a miérteket, és mindez Isten közelségével ötvözve lesz boldogság.
sz4bolcs
És a Sátán hol van? Nem Isten kínös a pokolban, hanem a Sátán... nem? Én így hallottam.

SRobert
nyugodtan álljon föl. 😉

amúgy akkor pontosítok: az ember örök szenvedése a pokolban nem bibliai tanítás, tehát amikor itt a pokolról beszéltünk, a köztudatban leledzõ fogalom az alap.

amúgy meg pont Isten közelsége az, ami kiöli az emberbõl azt a nézetet, h egy szeretõ Isten azzal szórakozik, h embereket kínoz kénköves tavakban, miközben az Õ szentjei egy örökkévalóságig jól érzik magukat a mennyben, miközben tudják, h a szeretteik ezalatt vég nélkül szenvednek.
De ha neked ettõl is feláll a szõr, hát legyen.

A biblia meg nagyrészt mitológia. Mint a görög, meg a római, meg az egyéb történetek. Azt kell nézni, ami mögötte van.
Tudod, a betû öl, az Ige éltet...

Az Istenhez közeledés amúgy azt eredményezi, h szállj magadba barátom kezdetû, felülrõl lefelé beszélgetõs, erkölcsi magaslatról lefelé nézõs hozzászólásokat ír az ember a másiknak? 😉

sz4bolcs
A legmagasztosabb eszme nevében is lehet csúnya dolgokat elkövetni.
Nézzük... anatta? Hát akkor ugye nem fáj senkinek egy kis karóba húzás..

sz4bolcs
Hát az értelmezés nélküli olvasás... érdekes 😄😄😄 Az valami olyasmi lehet hogy nézi a karaktereket és nézi és nézi, és lapoz, és nézi. Hát szóval ilyen nincs, ez badarság.

Szerintem az "egyik leg korrektebb" vallás a buddhizmus mivel buddha is azt mondta hogy nyugodtan kételkedjünk a tanaiban vagyis az ember tudati fejlõdését tartotta szem elött.
ja és egy apróság... a buddhizmus nevében esély nincs rá hogy vallási hadjárotot indítson valaki

Core 2 Duo E6400 @ 2133MHz, Gigabyte 965P-DS3, 2 GB DDR2 Kingmax, Sapphire X1950 pro,

QuippeR
azért amikor a Bibliát már nem akarja értelmezni valaki, ott elég nagy problémák lehetnek.

de vedd úgy, hogy nem szóltam.

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

A jel 13,4 nem Istenrõl szól. A sárkány a Sátán (Nézd elõbb 12 fejezetet.) és ez ad hatalmat majd egy Isten ellenes világbirodalomnak.

Hát barátom szálljál egy kicsit magadba és kezdj Istenhez közeledni. Milyen zöldségeket hordasz erre. Mondjuk ha egy filozófus vagy megértelek. Még a hátamon is feláll a szõr....

Látod pont itt van a baj, amikor valaki elkezdi a Bibliai dolgokról ezt mondani: Valószinû; úgy gondolhatták; szerintem; ezt úgy kell érteni stb.
Szerintem úgy igaz ahogy le van írva és addig 100%-os amíg valaki el nem kezdi (félre)magyarázni.

A gyávák is éppen úgy megtagadták Õt. Vagyis nem vállalják Õt a világ elõtt. Az Ige pedig azt mondja:

Márk. 8,38
Mert valaki szégyel engem és az én beszédeimet e parázna és bûnös nemzetség között, az embernek Fia is szégyelni fogja azt, mikor eljõ az õ Atyja dicsõségében a szent angyalokkal.

vagy máshol:

Mát. 10,32
Valaki azért vallást tesz én rólam az emberek elõtt, én is vallást teszek arról az én mennyei Atyám elõtt;
Mát. 10,33
A ki pedig megtagad engem az emberek elõtt, én is megtagadom azt az én mennyei Atyám elõtt.

Dehogy is nincs: állandó szenvedés

Jel. 20,10
És az ördög, a ki elhitette õket, vetteték a tûz és kénkõ tavába, a hol van a fenevad és a hamis próféta; és kínoztatnak éjjel és nappal örökkön örökké.

Jel. 20,14
A pokol pedig és a halál vettetének a tûznek tavába. Ez a második halál, a tûznek tava.
Jel. 20,15
És ha valaki nem találtatott beírva az élet könyvében, a tûznek tavába vetteték.

De érdemes az elõtte lévõ verseket is elolvasni :o)

Jel. 20,11
És láték egy nagy fehér királyiszéket, és a rajta ûlõt, a kinek tekintete elõl eltûnék a föld és az ég, és helyök nem találtaték.
Jel. 20,12
És látám a halottakat, nagyokat és kicsinyeket, állani az Isten elõtt; és könyvek nyittatának meg, majd egy más könyv nyittaték meg, a mely az életnek könyve; és megítéltetének a halottak azokból, a mik a könyvekbe voltak írva, az õ cselekedeteik szerint.
Jel. 20,13
És a tenger kiadá a halottakat, a kik õ benne voltak; és a halál és a pokol is kiadá a halottakat, a kik õ nálok voltak; és megítéltetének mindnyájan az õ cselekedeteik szerint.

sz4bolcs
régen sok ilyet gyüjtöttem, csak soha nem találtam megfelelõ alkalmat elmondani, leírni, és eldobtam õket. 😞

ez jó: )
SRobert
nekemeztetszik

sz4bolcs
Két ember beszélget.
-Te tegnap találkoztam Jézussal.
-Ne mond már, az nem lehet.
-De de, biztos hogy õ volt!
-Honnan tudod?
-Õ mondta.
-De hátha csak hazudott.
-JÉZUS NEM HAZUDIK!!!

SRobert
nyilván. 😊

sz4bolcs
Szerinted. 😊

SRobert
A hangsúly a látszikon.

és tényleg^^
sz4bolcs
SRobert bölcsnek látszik. 😊

Mostmár értem. Robert sportot ûz a szûkszavúságból 😊

SRobert
nem. két sárkány.

sz4bolcs
mint az összeesküvés elméletek...

Ez már megint hogy jön ide????????<#banplz><#banplz><#falbav>

sz4bolcs
Láttátok az Ú[email protected]?

Ha úgy tetszik, képzeld úgy el -.-
Isten az egy sárkány?

Jel. 13.4
Én is támogatom az ötleted!

Egyébként remek ötlet.
SRobert
semmi olyan kérdés nincs mostanság, amit ne írtam volna le részletesen valamikor. 😊 Vagy csináljak egy honlapot, amire felírom egyszer a válaszokat, aztán csak hivatkozásokat szúrkáljak be ide? 😄

Hallod Robert, ha nem írsz 3 sornál többet, be fog halni a topig..
Olyan jó lenne legalább a fõ kérdéseken hosszan elbeszélgetni..de ha nem, hát nem.. 😞 😞

SRobert
Úgy értem, h nem volt eredetileg tanítása a Bibliának.
Késõbbi magyarázatok és Biblián kívüli hitek "eredménye".

sz4bolcs
Ha úgy vesszük valóban nem.. Keleti vallások irataiban is olvasni pokollakókról, és istenlényekrõl.

SRobert
nem. ugyanis a pokol nem alapvetõen bibliai fogalom.
egyszer le is írtam, amikor még írtam 3 sornál többet.

lehet visszakeresni 😄

sz4bolcs
A Biblia szimbolikusan értendõ szövegek, és példázatok lenne, egy szimpla erkõcsi kódex?
Mert Pokol, Menny, Isten meg hasonlók nélkül azzá válik. 😊

SRobert
mondta ezt valaki?

sz4bolcs
sok millióan hiszik,(nyilván létre kellett tõle jönnie egy pokolnak😊) jézus meg csak szimplán hablatyolt volna?

sz4bolcs
bizonyítsd be 😉