5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
patiang #2342 Azt mondtam: " Veled úgy érzem nincs közös témánk"
De mondd melyik zsebedben hordod a bölcsek kövét?!
S Te hova "sorolod" Magad?!
-
Takezó #2341 Ez pontosan mi is? -
Takezó #2340 Ha elutasítod a bölcset, butáktól kell tanulnod. :D -
Nagydorog #2339 Nálunk a tanítás 1 órás(átlagosan). Az alatt énekel kezdünk aztán aki ép tanít,(mert sok tanítóvan) az fel olvas a bibliából és aztán egy ima, elmagyaráza és a végén összegzi a tanítást. 1 ének, 1 ima, 1 ének és utána kimennek és csak a hívek maradnak. Ja itt nincs gyermek keresztség. Itt mindenki maga dönti el, hogy akar ilyen valású lenni vagy sem. -
patiang #2338 Te aztán mint egy úthenger: "Atyaég, eddig nem szóltam az ordító faszságokra". Lehetőleg ilyeneket tartsd a szádban! És örülj, hogy Te "normális" vagy! Gratula!!!!!!!!!
Veled úgy érzem nincs közös témánk.:(( -
patiang #2337 Természetesen minden Istentisztelet "emberfüggő". Hidd el, hogy párnak részese voltam.:)) -
Takezó #2336 Atyaég, eddig nem szóltam az ordító faszságokra, de el se hiszem, miről beszélsz. Mivel evangélikus iskolába jártam, volt alkalmam protestáns istentiszteleten is részt venni, amíg gyermekkoromban x évig ministráltam katolikus miséken.
Egyszerűen hülyeség, amit mondasz - teljesen úgy hangzik, mintha hallottál volna valamit, aztán talán alátámasztottad volna 1-1 példával, aztán sanyi. Lehet, hogy kifogtál egy igazán jó reformátust és egy igazán rossz katolikust, de ettől még nem feltétlenül ez a jellemző.
Teljes mértékben lelkiatyafüggő ez az egész - persze erre minden normális ember rájön magától, és nem kell neki mondani. -
#2335 Családom egyik fele katolikus, másik református, én katolikus vagyok, tesóm református, és náluk misén a lelkész a Bibliai történeteket elemzi, nálunk pedig általános dolgokról beszél az atya...
Szóval szerintem ez mindig a paptól/lelkésztől függ, hogy milyen egy-egy prédikáció, milyen egyáltalán az egész gyülekezet hozzáállása. Nem tagadom, voltam már olyan katolikus misén (pl.: Pannonhalma), hogy azt hittem elalszom, de ez már megesett 2 órás református Istentiszteleten is. Szerintem menj el több helyre is misére katolikusokhoz, reformátusokhoz egyaránt, és meglátod minden plébániáról különböző élményekkel érsz haza.
Vagy esetleg a neo-protestánsokról beszéltél?? Hát azokról inkább nem szólnék :D -
patiang #2334 Csak úgy: halgass meg 14:30-kor egy katolikus, és egy református félórát.
Az elsőben még mindig mintha a középkorban lennénk, a reformátusban pedig az emberek napi problémáival foglalkoznak.
Katolikus vagyok.
Hát ennyi.:(( -
patiang #2333 IGY igaz!!!!!!!!!:))) -
patiang #2332 Hidd el nem hazudok!
Más: már "mindenkit" szentté avattak. Bruno-t akit LASSÚ tűzön égettek el, mert az merte állítani, hogy más bolygókon is lehetséges élet, még mindig nem rehabilitáltak.
Hát ennyi.:((( -
#2331 Én erről miért nem hallottam??? -
#2330 Most pl. nem húz föl ez az idézet, de szerintem is létezik a szeretet Istenhittől függetlenül. -
#2329 Jobb későn, mint soha...:) -
patiang #2328 Amiről most hallottam / TV /, és azt hittem, hogy dobok egy hátast: II. János Pál megbocsátott Galliei-nek, mert azt állította, hogy mozog a Föld.
300 év múlva???? Én nem a volt pápát akarom bántani, mert talán ő volt / hibáit leszámítva / a legrealistábban gondolkozó egyházi vezető, s meg merte tenni. -
#2327 ha egyszer neki ez a meggyőződése, akkor mit kéne csinálnia, hazudni vagy csöndben maradni? -
patiang #2326 Mert nem??:((( -
patiang #2325 Rádió reggel: "azért vész ki az emberekből a szeretet, mert kitaszítják magukból Istent"
Milyen jogon veszi magának a bátorságot, hogy egyenlőségjelet tegyen a vallásosság / kereszténység/, és a jóság közé. Aki nem hívő már nem is lehet jó, aki meg keresztény az eleve az. -
#2324 Én csak azt nem szeretem, amikor egy hívőnek róják föl az inkviziciót, az erőszakos térítéseket, és egyéb sérelmeket, ráadásul, mikor ő elhatárolja magát ezektől, akkor azt mondják, hogy homokba dugja a fejét.
Nem hiszem, hogy ez a keresztény szeretet, max nagy iróniával, egy idézőjellel, és ehhez elég rosszindulattal. -
#2323 Úgy ez rendben is lenne, ha azt mondod, hogy egy kalap alá veszed az álhívőket, és a valódi hívőket. Akkor lennének hívő térítők, hívő gyilkosok stb.. -
Nagydorog #2322 Az a baj, hogy aki keresztény, de egy cseppetsem törödik a valásal az nem is fogja nagyon be tartani a 10 parancsolatot. -
patiang #2321 Nem mindenki meggyőződésből / a szíve mélyéről / az ami, vagy aki, bár ennek lehetnek pozitív oldalai is.
Ha minden fasiszta meggyőződéses náci lett volna, lehet, hogy sokkal több lett volna az elpusztultak száma. -
#2320 "mindenkinek a saját jól felfogott érdekében betartani" - szerinted ez miben különbözik attól, hogy bízni benne? -
patiang #2319 A Tízparancsolatban nem bízni kell, hanem mindenkinek a saját jól felfogott érdekében betartani. Téved, aki azt hiszi, hogy a Tízparancsolat csakis vallási szólam. Nem. Az MINDENKINEK szól függetlenül, hogy hívő avagy hitetlen, esetleg tökre más vallású. -
#2318 Hitet? Még a tíz parancsolatban sem bíznak. -
patiang #2317 Szerintem ezek az emberek a hitet használják tetteik igazolására.
Talán ezért is fogy oly vészesen az igazán hívők tábora.:(((( -
#2316 Vagy nem tudom.. a térítőkben/hódítókban akik halomra gyilkolták az embereket, hol található a kersztény szeretet?
Talán a "szeretek gyilkolni" jelenti a "keresztény szeretet"-et? -
#2315 nem tudom, szerinted a keresztény szeretet, és a rémtettek hogy egyeztethetőek össze.. -
patiang #2314 Ugye Te is tudod, hogy magának a kereszténységnek hány "ágazata" van?
S szinte mindegyik a más-más módon értelmezi a bibliai üzenetet. De így van ez más vallások esetében is. Irakban a siita és a sunita, egyazon hithez tartozó emberek, HALOMRA gyilkolják egymást. De ne felejtsd el a keresztényi szeretet alatt megtörtént rémtetteket sem. Attól, hogy egy strucc a homokba dugja a fejét a világ még létezik.:)) -
Nagydorog #2313 Jó, én 7 évről tudok, és én nem mondtam olyat, hogy a hit követeli meg a szeretetet. A furcsa gondolkodásra alatt azt értettem, hogy SZÁMOMRA furcsa az, ahogy a bibliát értelmezitek. -
patiang #2312 Még csak annyi, gondolod Ő előtte ismeretlen volt a szeretet érzése?? -
patiang #2311 Nem EGY szerzetes "számolta" ki, hanem hit-, és világi tudósok közösen.
Nem hét, hanem három évet.
Hogy nekünk vannak furcsa gondolataink??
Nézőpont kérdése. Lehet, hogy a Tied a furcsa.
Az azért elég fura, ha valaki azért szeret valakit mert a hit úgy követeli, és nem a saját szíve!!!!! Mert akkor megette a fene!!
Bocsi! -
Nagydorog #2310 Én nazarénus vagyok. El olvastam(nagyát) a mit irtatok. Vannak nagyon furcsa gondolataitok. Azt én is halottam, hogy a szerzetes aki kiszámolta, hogy mikort született Jézus 7 évet tévedett. A Jézus és a szeretet persze, hogy elégé össze kapcsolodik mert, Jézus "hozta" le a szeretet. -
#2309 Akkor te júliusban ünnepled Jézus eljövetelét -
Takezó #2308 Madách Imre és a magyar irodalom eléggé összekapcsolódik, de Madách Imre születésének évfordulóján őt fogom ünnepelni, a Magyar Irodalom napján pedig azt: ) -
#2307 Azért Jézus és a szeretet eléggé összekapcsolódik -
#2306 :) -
patiang #2305 " ":) -
#2304 ?miért? -
patiang #2303 Ez az amire még az Isten sem "tudja" a választ.
Érted ugye?:)