5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
patiang #2582 De ha nem vetted volna észre, nem vagyok gyökött bólogató.:) -
patiang #2581 Jah! De csak kettő.
OK?! -
#2580 "A döntés... A probléma a döntés" -
#2579 "Előbb-utóbb rájössz te is arra, amire én:
más dolog ismerni az utat és más járni rajta" -
#2578 feladod? -
#2577 Isten, mindent tud! Isten már előre tudta, h enni fogunk a fáról, h megválasztjuk Gyurcsányt, h Amerikában iskolai lövöldözés lesz, h 1x eljön az Apokalipszis és az akkor élő legtöbb ember elkárhozik..
Mi faszért teremtett bennünket? Játékszernek?! -
#2576 -
#2575 A Tudás Fája van említve a könyvekben, ha jól emléxem. Ami sokak szerint a lelkiismeretet jelenti, amivel tudjuk h mi a rossz és mi a jó cselekedet.
De mivel Isten már teremtéskor szabad akaratot adott nekünk, választhatunk kényünk-kedve szerint.
A Paradicsomban volt még 1 fa, az örök élet fája. Erről nem ettünk. Bár már nagyon régen olvastam.. [pironkodóarc] :) de lehet h igen és az örök élet, a lelkünkre vonatkozik.. -
#2574 miről beszélsz?? Pluskast jól mondja.. -
AranyKéz #2573 << És mi van ha a pokol pont az, hogy nem érezheted isten szeretetét? Ergó minnél távolabba vagy tölle annál jobban szenvedsz. >>
Hát nem tudom, valahogy én nem szenvedek hogy nem érzem egy buzi pedofil nekrofil sorozatgyilkos szeretetét.
-
#2572 Te hány éves vagy? 8? LOL -
#2571 ez baromság, sok ember most sem érzi.. aki nem hisz benne, azt nem érdekli..
a Biblia kénköves lángokról ír, meg a kínok kínjáról.. -
#2570 Nos igen ez igaz nem is jutott eszembe (lásd: a bibliában említett angyalok háborúja) -
AranyKéz #2569 És mi van a tudással ami szükséges hogy szabad akaratából döntsön ? (Mert ha a tudatlant rábeszélik, nem nagyon ő a felelős)
Vagy direkt úgy rendezte isten hogy elbasszák ? Nagyon kedves.
-
Nagydorog #2568 Mivel az angyaloknak is volt szabad akaratuk(de ezt már megtárgyaltuk) -
Nagydorog #2567 Szabad akarat az még a tiltotfa gyümölcse evése elött is volt. -
AranyKéz #2566 << ha már rendelkezik a szabad akarat képességével >>
Meg a jó és a rossz fogalmával.
-
#2565 Az a probmétheusz, és az tüzet hozott le! xDD -
#2564 Bocsánat a tudás fájának gyümölcséből ettek. Lehet hogy erre már én emlékszem rosszúl de azzal, hogy ettek a fa gyümölcséből azzal megszerezték a szabad akaratot is. De ha nem így van akkor elnézést. Ma úgy is az elnézést kérés napja van nállam. -
#2563 A bűn fájáról ettek, mer az finom, nem a szabad akarat fájáról. xD -
#2562 "De mivel csak azután szerezték meg miután ettek a tudás fájának gyümölcséből"
ezt ki mondta? -
#2561 Na mondjuk ez marha ellentmondásos. A kígyó csak abban az esetben tudta volna rábeszélni ádámot és évát, ha már rendelkezik a szabad akarat képességével. De mivel csak azután szerezték meg miután ettek a tudás fájának gyümölcséből akkor, hogy beszélhette rá őket a kígyó? -
#2560 És mi van ha a pokol pont az, hogy nem érezheted isten szeretetét? Ergó minnél távolabba vagy tölle annál jobban szenvedsz. -
HUmanEmber41st #2559 Isten mindent megenged az embereknek. Isten jól tudja, mi lesz a vége az emberek cselekedeteinek. Istere hallgatva jót cselekszel, ha meg Isten akarata ellen akkor rosszat. Ez ilyen 1szerű. -
HUmanEmber41st #2558 Ha esetleg Vérmes Materialista Aranykéz benézne ide:
Isten megmondta Ádámnak és Évának, h "az tudás fájának gyimilcsébűl ne egyetek". Aztán jött a kígyó és ő beszélte rá Évát a kóstolásra. Majd miután Éva evett, beszélte rá Ádámot is a Bűnre. Igazából a kígyó volt a főbűnos, az emberpár pedig hülye, h hallgatott rá. -
#2557 gondolom te meg merő jóindulatból vagy itt.. -
#2556 istenem...
rettentesen messze vagytok
ráadásul mintha nem is akarnátok megérteni, legalábbis számomra hihetetlen, mennyi ostobaságot hordtok össze
quipper-t nem értem, miért szán időt rátok, látszik, hogy teljesen felesleges a munkája
-
patiang #2555 A Biblia szerint semmi sem történik az Isten akaratán, és tudtán kívül.
Akkor hogy is van??! -
patiang #2554 Bocsi, de keményen fogalmazol. Nem az a hibás, akit mi megteremtettünk, hanem amivé tettük! -
patiang #2553 Talán megmagyarázzák.:) -
patiang #2552 hitetlekkel=hitetlenekkel -
patiang #2551 Rádió. A riportalany neves, és közismert: " a vallással nem rendelkező emberek lelke sivár, azok nem érdemlik ki ebmertársaik tiszteletét, és szeretetét, stb, stb......" Kb fél órás műsor.
Bár jönne el az egyház már eltűnt hatalma / szerencsére/, és kardélre, máglyára a hitetlekkel, másvallásúakkal!!!
-
#2550 Azért ha nézed a Sándoratya vasárnapi műsorát, akkor látod, hogy először elmondja, hogy mit ír a Biblia, aztán hogy ezt hogyan kell érteni. Szóval ők is elég keményen belemagyaráznak. -
#2549 Ez viszont ellentmondás. A Bibliában néhány helyen az szerepel, h Isten érzelemmentes, tőlünk teljesen különböző. Nem érez semmit, mert olyat csak primitív lényei tesznek, a bűnök is abból fakadnak..
Más helyeken meg szeret, haragszik, megsajnál.
Mi az h haragszik?? Kire, akit ő formált a saját képére? Akkor az ő hibája. Annak aki tévedhetetlen! Neki ezt előre látnia kellett, mielőtt megteremtette a csillagokat, tudnia kellett h a soksok ember, akit majd teremteni fog, eszik a tudás fájáról és 1mást gyilkolássza és sok ember csak úgy bűntetlenül fog szenvedni.. de ő ezt leszarta, v pont ezért, megcsinálta a kis terráriumot szadista hajlamaihoz..
Ez a logikus magyarázat, nincs más. -
#2548 na ja ez nem volt jó példa.. ;) -
#2547 ez marhaság. a pokol 1 öntudatlan állapot? az 1 bűntetőhely. az ottani örökkönvaló szenvedés szolgáltat igazságot a bűnös embereknek. Most tökmin1 h fizikai (a szellemnek) létező hely, v csak úgy érzi mintha.. mert ha öntudatlan, akkor nem érzi úgy mintha.. aki öntudatlan, az nem szenved.
Szal a Bibliának nem sok esélye van, ennyire elvonatkoztatott képekkel felfedni az igazsságot, sőt valószínűbb h (szinte) szó szerint kell (persze a mai nyelvünkre lefordítva) értelmezni, mint pl a Hit Gyülekezete (meg asszem a Jehovák) és néhány keresztény szekta teszi.
A történelmi 1házak még nem tudták eldönteni, h mi a szimbólum és mit kell 1 az 1ben érteni.. belemagyarázni sokmindenbe lehet bármit!
Az Ablakzsiráf is szimbólumokra épít, simán belemagyaráz6juk a világ teremtését.
-
#2546 na jó, ezt még én is tudom értelmezni. xDD
szerintem nem a szimbolikussággal van baj, hanem az egértelmű ellentmondásokkal. -
AranyKéz #2545 << Nincs ellentmondás semmiben sem. Az ellentmondás abból ered, hogy kiragadsz bizonyos részeket, vagy verseket, az összes többit meg figyelmen kívül hagyod és így nem egészében látod a Bibliát. Mivel az egy összefüggő egész. >>
János 3:8 - "A szél fú, a hová akar, és annak zúgását hallod, de nem tudod honnan jõ és hová megy: így van mindenki, a ki Lélektõl született."
Elmondanád hogy milyen ellentmondásmentes, összefüggő egész tartalmazhat egy ilyen mondatot ?
-
patiang #2544 Nos azért ez érdekes: Isten végtelen szeretete vs. végtelen haragja. -
patiang #2543 De a lélek a születéskor hófehér. Csak az évek folyamán válik azzá ami. Az, hogy egy lélek milyen tulajdonságokkal fog rendelkezni nagyban függ a körülményektől. Ne várd el egy olyan lélektől mely egy más környezetbe született, hogy dalolva váljon Isten hű szolgájává. Vagyis ahhoz, hogy valaki a mennybe juthasson el kell veszítenie minden eddigi rá jellemző tulajdonságot, és tök tudatlanul kell, hogy létezzen. Bár azt hiszem ez nem nehéz, mert az ember mikor megszületik beszarik, és pólyázzák, és amikor vén lesz beszarik, és pólyázzák.
Amikor Isten országa eljő, midenkinek Őt kell imádni, szabad akarat nélkül.
Hát, ha az Isten ezt követeli / de ki tudja ezt ?????/, akkor ez= diktatúra. Lehet vitázni.
De mégegyszer, akkor hol is van korhatár. Egy éves, avagy kettő, netán tíz.