A Biblia értelmezése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
1 Mózes (avagy a teremtés könyve) 5,4: Sét születése után Ádám nyolcszáz évig élt, és még nemzett fiakat és leányokat...
Vagyis ebben az esetben a leánytestvérei közül kellett választania...
Csak ezt idõrendben késõbb említi meg...
Mát. 12,30
Jézus mondja: A ki velem nincsen, ellenem van; és a ki velem nem gyûjt, tékozol.
És igazad van én csk hittel :o)))
És megmaradok ez mellett :o)))
"A Bibliát nem lehet olvasni." -Miért nem talán kínaiul van?
"Értelmezni kell" -ez igaz
"A Biblia nem törikönyv, amibõl megtudhatod a Téged érdeklõ dolgokat."
a) Részben törikönyv is, mert pár történelmi dolgot igenis megtudhatsz belõle ami más irodalomban is megmaradt, csak nem olyan részletes. Az események jelentõs szakasza nem íródott le valami oknál fogva. Vagy nem maradt meg a szájhagyományabn, vagy nem tartották fontosnak... Pedig most milyen jó lenne.... Kielégítené kíváncsiságunkat...
b) Azért sok olyan dolog van benne ami érdekelt és onnan tudtam meg...
"A cenzúrázott Biblia sok mindenrõl szégyenlõsen hallgat." A cenzúrázottnál, gondolom a kononizálásra gondoltál... Igen nem minden könyvet vettek bele a Bibliába ami abban a korban ismert volt, de ezt már egyszer leírtam... Ha szégyenlõsen hallgatnamindenrõl, akkor nem írná le a nagy szent emberek (Dávid, Salamon, SÁmson stb.) hibáit hiányosságait, bûneit... Nem szégyenli hanem leírja. Nem magyarázza ki magát mint manapság Gyurcsány, hanem tényként kezeli.
semmi bajom a...
a többinek olvass utána. 😉
És ezen az alapon egy nézetnek sem kell utánajárni, mert mindenre azt mondom, h Isten adta a homokot, így érvelés helyett szajkózom tovább a magamét...
A quantum-fizika ismerete nem azon múlik, h ki teremtette, de mindegy is. 😊
És mielõtt félreértés esne:
Van terület, ami tényeket állapít meg, se többet, se kevesebbet.
Amivel Te ezekre válaszolsz, az HIT. Akkor is hinni és vallani fogod, ha semmi köze nincs a tényekhez.
De télleg fáradt vagyok, u h további jó egymás mellett való elbeszélést mindenkinek. 😊
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
Régen hallottam egy viccet kb így hangzott...
Az ember fellázadt Istene llen és azt, mondta most már én is mindent meg tudok csinálni, nem kellesz hozzá Isten!
Erre az Isten azt, mmondta, jól van akkor teremtsünk embert...
Emberünk neki akart kezdeni, hogy a föld porából embert teremtsen de Isten rászólt:
hé, használd a Te homokodat!
Na most kéne nevetni...
Mondanivalója, hogy legalább a por kellett ahhoz hogy...
A Biblia azt mondja: És lett. Vgyis elmondja, hogy hogyan lett. Ha a tudósoknak hiszel inkább ám higgy. Egy bizti sokkal tudományosabb elõadásokat tudnak tartani velem szemben. Nekem elég annyi, hogy a Biblia azt írja és én éppen ezért így hiszem.
Ha érdekel többször olvasom, többet foglalkozom vele, ezért marad meg.
Aki valamivel azért ért egyet, mert érdekli az nem biztos, hogy a legjobb út.
Az alap kérdés az volt, hogy értelmezve, vagy nélküle olvassuk-e a Bibliát.
Még mindig nem tudom, hogy lehet nem-értelmezve olvasni. Akkor csak nézed a betûket, de nem érted, nem fogod föl.
Olyan, mint amikor egy szöveg tele van idegen kifejezésekkel, olvasod, aztán elálmosodsz. Azért, mert nem érted.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Walk the Talk.
Suliban is lehet, hogy figyelmesen tanulsz, de ha nem érdekel, akkor kétséges az eredmény.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Gratula !!!
Te vagy az elsõ aki ily tömören kifejezte a lényeget.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Volt anno 1925-ben egy per az USA-ban, Dayton városban.
Egy biológia tanár ült a vádlottak padján, aki az evolúciós elméletet is tanította a diákjainak. Akkoriban volt egy törvény az USA-ban, ami kimondta, h a Biblia tanaival ellentétes tanítás nyilvános iskolában büntetendõ.
A védõügyvéd egyik érve a felperesek és a Biblia abszolut igaz volta (a teremtésre nézve) ellen az általad feszegetett téma volt.
A védõügyvéd megnyerte a pert, a biológiatanárt felmentették az istenkáromlás vádja alól.
Így már megfelel?
Nem hiszek Istenben, de nem tudom, hogy van-e vagy nincs, sem az ellenkezõjét nem hiszem.
Helytelen értelmezés (és hit😊, hogy aki nem hisz Istenben az tagadja Istent.
Én úgy gondolom, hogy ha ezek a feltételek nem teljesültek volna, tehát nem ezen a pályán mozogna a Föld, messzebb lennénk a Naptól, stb. akkor most nem beszélgethetnénk errõl. Az, hogy élek számomra nem igazolja, hogy bármi is tökéletes lenne, vagy tervezett, hanem azt, hogy adottak a feltételek, ezért alakult ki az élet, meg minden más.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
quantum mechanika
közös õs
😊
És jelzem, semmi bajom a bibliai hiteddel, csak máséban is legyél tájékozott. 😊
Hasonló stílusban kaptam válaszokat : te ehhez hülye vagy fiam.
A tudósok nem azt mondják, hogy a majomból származunk / ne haragudj, még én sem/, hanem azt, hogy lehet, hogy közös volt az õsünk.
No de fel a fejjel.
Walk the Talk.
Na de akkor nézzük sorba:
Igen, ez bizonyított, tény, hogy minden embernek van kultikus hite. Mindenki hisz valamiben. Ezek valójában arra szolgáltak, hogy: " mi a megteremtettek féljünk".
De én nem félek az én Uramtól, mert úgy szeretett, hogy egyszülött Fiát adta, hogy ha hiszek benne el ne veeezk hanem örök életem legyen.
Mózes könyvei. Tudósok szerint nem is Mózes írta, és ebben van igazság, hisz hogy írhatta le saját halálát???? Ezek szájhagyomány útján terjedtek tovább és késõbbi korokban (a fogságban) írták le.
A Biblia minden egyes könyvét emberek írták, akiknek különbözõ volt a stílusuk, de egyben egyek voltak: Isten ihlette õket az írásra.
írod: "A Biblia csodálatos, de csak egyike azoknak a csodálatos dolgoknak, amit az ember teremtett." A Bibliát nem az emberi értelem teremtette!!! Nem emberek kitaláció!!! És hogy amit az ember teremtett... És ki alkotta az emberi értelmet? Ki adott érzõ szívet? Ki alkotta meg oly csodálatosan a törvényszerûségeket, hogy az esõ nem csap agyon, hogy a nap nem éget meg, és még meg sem fagysz... Pedig ha kiszámolod, nem sokat kellene változtatni a bolygók pályályán, hogy a földön lehetetlenné válljék az élet. De nem!!! A bolygók pont a legjobb helyen vannak!!! Hiszed, hogy ezt egy õsrobbanásból keletkezhetett? Mi az a "véletlen" ami ilyen csodálatosan egybehozza ezeket a dolgokat...?
Nézd én elfogadom, ha Te majomból származtatod magadat, de engedd meg, hogy én azt hogyem: Engem Isten teremtett.
A Biblia ír nagy állatoról és nagy emberekrõl csak nem nevezi meg õket...
Ha meg mindent leírtak volna benne, ugye nem hiszed, hogy elolvasnád...
Hit mindig is volt és mindig is lesz. Ha azt mondod: "Nem hiszek Isztenben." Máris van egy hited: Nincs Isten. Az már más kérdés, hogy nincs igazad...
"õs Biblia" Itt ugye az apokifokra gondolsz... Igen valóban volt zsinat és valóban vettek ki belõle. A válogatásnál két fõ szempont volt:
1) Isten ihletése alatt keletkeztek-e?
2) Az ember életére és hitére nézve eligazításul szolgálnak-e?
J. Brúnó -Ha az elõbbi hozzászólásokat elolvastad volna akkor rájöhettél volna, hogy erre írtam, hogy nem mindenki hívõ aki az egyházban van. Még a püspök vagy a pápa sem kivétel ez alól. Aki valóban Õt (Jézust) követi az nem tesz ilyet.
Isten adjon Neked bölcs látást, hogy meg tudd különböztetni a hívõ és vallásos embert, és Õ óvjon attól, hogy vallásos ember kezébe ess, mert akkor véged van.
Akkor a hónapban már nem is írok többet. 😊)
"hitrendszer külsõ jelekben megnyilvánuló megvallása"
írtam ezt a vallásra
Miért is kéne belátnom valamit, amit leírtam? 😊
EVIDENCIA, h ha nem pofázok róla, vagy nyilvánítom ki cselekedetekben, akkor nem vallom meg, tehát nem ugyan az...
DE
Amiért írtam azt amit.
Ha valaki hisz valamiben, bezony-bezony az életvitelében is megnyilvánul, tehát cselekedeteivel vallást tesz a hitérõl.
ezé' van az, h aztat mondom, h minden hívõ vallásos.
Csak gondoltam egy ilyen helyen már nem kell szájbarágósan levezetgetni egy gondolatsort.
BELÁTOM, tévedtem. 😊))
Walk the Talk.