5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
AranyKéz #2702 << hit nélkül pedig SENKI nem létezik >>
ojjj, pedig itt vagyok én. -
#2701 nem igazán
általában az intézményesített dolgok nem nekem valók -
patiang #2700 De, hogy megmagyarázzam, úgy értem, hogy Te nem vagy szemellenzős.
De, ha tévedtem....(( -
patiang #2699 Hát én is: he? -
#2698 he? -
patiang #2697 Ne érts félre, de úgy érzem, hogy Nálad az Istenhit nem egyenlő, a hivatalossal. Vagy tévednék? -
#2696 igen
(most mit vártál? hogy ellent mondok saját magamnak, ami már beírtam?) -
patiang #2695 "Isten nem ítélkezik
azt adja, amit kérsz"
Nem kötözködni akarok, de Hitler azt kérte meg is kapta, Pol-Pot azt kérte meg is kapta??
Hát ez faramuci. -
#2694 ...előbb-utóbb
...
valamikor -
HUmanEmber41st #2693 Sok olvasás, találkozások különféle vallások lelki tanítómesterivel, meditációs technikák elsajátítása stb. Ez inkább egy belső út. Aki hajlandó keresni Istent és komolyak a szándékai, ( és nem csak beszólogatni jár ide, mint Aranykéz :D ) az biztosan és garantáltan megtalálja . -
#2692 még egyszer leírom neked:
isten nem ítélkezik
azt adja, amit kérsz
meg persze annak következményeit
olyan, hogy sátán, olyan pedig nincs
legfeljebb ostobaság van
hit nélkül pedig SENKI nem létezik -
#2691 miért ne?
minek jár ide, úgysem érdekli az igazság?
nézzen csak anime-t és kérjen fagyit anyukájától továbbra is -
patiang #2690 Igen!!
Tehát a jóság, avagy a gonoszság nem attól függ, hogy valaki hívő, vagy sem. Csupán a Biblia útmutatás a benne hívő emberek számára. -
#2689 Egyszer nálunk a pap megkérdezte, hogy "Szerintetek melyik ember él Istennek tetsző módon? Az aki megkeresztelt ember, minden nap buzgón imádkozik Istenhez, de közben családjával, embertársaival rosszul bánik. Vagy az aki még nem ismeri Jézust, Istent, de mégis családját, embertársait szereti, tiszteli és jó emberként él?"
Az egész csoportból kb. 2-en válaszolták az első esetet, a többiek mind a második esetnél jelentkeztek. És a pap is a másodikra gondolt. -
patiang #2688 Amikor megkérdeztem az atyát -
patiang #2687 Csak kérdezem milyen dolognak jártál utána? Mert ez így olan semmitmondó.
Amikor megkérdeztem / mivel számtalan lehetőség adódik rá, még most is /, hogy hol lakik az Úristen, erre ő: ez hülye kérdés volt fiam. Az Úr benned
is lakik, ha helyet teremtesz neki -
patiang #2686 Ilyenkor NE nyomd meg a gombot, bár tisztelet, hogy magad is minősítetted.:) -
patiang #2685 Még csak annyit, hogy sok hívő barátom van, s soha nem bántjuk egymást.
Bár ők is győzködnek engem, nem erőszakosan, és én is őket. Ez így a normális. -
patiang #2684 Ha elovasod a Jelenések Könyvét, ahol emberek milliói fognak halálok halálával kinyúvadni, de csak azért, mert a büdös kölke olyan helyre született, ahol nem eszik nagykanállal a kereszténységet, akkor ez mi, ha nem ítélkezés. Először próbált volna a saját környezetében rendet teremteni.
Jah, a sátán. Nagy csöcs. Az Isten még mindig harcban áll vele, és sajnos egyenlőre az ördög felé billen a mérleg nyelve. Jah, hogy majd egyszercsak megelégeli, és 1000 évre láncba veri. MIÉRT nem örökre? De ezeket, akik leírták, honnan és 1000X HONNAN tudják?
A nyamvadt benszülött, aki netán még jólelkű is, mások miatt, és önnönmaga miatt jó. De mivel nem lesz rajta az isteni jel, a hét angyali trombitára szétrohad.
Ezért, aki hisz Benne, legyen meg a lehetősége ezeket átélni, de aki nem, arra ne erőltessék rá a végitéletet. Valaki ne azért legyen keresztény, mert ezzel előjogokat biztosít "ott" magának, és ne azért, mert fél a gyehennától.
Hah, ez hosszú volt:) -
AranyKéz #2683 Éppen animét nézek. Benéztem SG fórumára, de tudnám minek, csak mikike adja a szokásos színvonalát.
-
#2682 ezen a szinten nem is érdemes utánajárnod
(és most kivételesen nem annyira a szellemi képességedet akarom fikázni, hanem a viselkedésedet
ami kb. egy 6 éves, dacos kigyerekének felel meg és ennyiből áll:
nem! nem! enyém! enyém! fagyit! fagyit!) -
AranyKéz #2681 << Míg utána nem jártam a dolognak, én sem hittem Isten létezésében... >>
Míg utána nem jártam a dolognak, nem foglalkoztatott ez a téma.
-
HUmanEmber41st #2680 NP :D :D
Míg utána nem jártam a dolognak, én sem hittem Isten létezésében...
Aranykéz: A személyes tapasztalat bizony sokat segít.. :D -
#2679 (((az előbb kicsit gondolkoztam, hogy megnyomjam a mehet gombot, de hát mit tagadjam, ha bunkó vagyok?))) -
#2678 (talán végre megtudjuk, hogy régen ő is akkora gyökér volt, mint te) -
AranyKéz #2677 Jéé, volt materialista szemléleted ? Mert eddig minden témában amiben láttalak, a spirituális dumát nyomtad.
-
HUmanEmber41st #2676 Természetesen, többször is olvastam a Károly-féle fordításban.
Ezzel a könyvvel kezdődött az én materialista szemléletem "pálfordulásba". :D -
#2675 nem ítélkezik
de ha ítélkezne is, már csak azon a jogon is megtehetné, hogy ő teremtett
de mivel szeret, ezt nem teszi meg
azt adja, amit kérsz -
#2674 sajnos én nem ismerem betű szerint az egész művet :( -
AranyKéz #2673 << Hát tényleg ez is elég "rémisztő" >>
Cherry picking.
Bizony bizony a biblia többi részét is figyelembe kell venni, nem lehet a legszebb mondatokkal takarózni.
-
patiang #2672 Hiszem, hogy ez a napi életre is lefordítható: "Szeresd Uradat,"
És, akkor értelmezzük tovább az Írást, s ne csak a csiribát lássuk benne. -
patiang #2671 Mondjuk az ugyanaz, ugyanis én mondtam.
Én csak azt próbáltam érzékeltetni, hogy milyen jogon ítélkezik az Úr azok felett, kik ne hisznek benne.:) -
#2670 félreérted. nem téged neveztelek a topik legaljának, hanem azt a bizonyos mondatot, amit leírtál. -
#2669 Hát tényleg ez is elég "rémisztő":
"Hogy próbára tegye, az egyik törvénytudó kérdéssel fordult hozzá: „Mester, melyik a főparancs a törvényben?” Jézus ezt felelte: „Szeresd Uradat, Istenedet teljes szívedből, teljes lelkedből és teljes elmédből. Ez a legnagyobb, az első parancs. A második hasonló hozzá: Szeresd felebarátodat, mint saját magadat. Ezen a két parancson alapszik az egész törvény és a próféták.”
-
patiang #2668 Hát ami azt illeti, elég horrorisztikus. -
AranyKéz #2667 Aki elolvasná, az megrémülne és hagyná az egészet a francba.
-
patiang #2666 Nem tudom Te olvastad-e? Bár olvasni a Bibliát nem lehet, csak értelmezni.
És abból viszont annyi van, mint.....
Semmi másért,csak mert csupa ellentmondás az egész.
-
#2665 talán mérges volt
amúgy én csodáltam, hogy eddig bírta -
HUmanEmber41st #2664 Ez a pap nem olvasta akkor az Újszövetséget???
Ejnye-bejnye..pedig ott elég világosan le van írva, mit kell csinálni, hogyan kell élni.. -
patiang #2663 Azt tudod-e, hogy engem nevezett valaki a topic legaljának?
Nem panaszkodni akarok.