A Biblia értelmezése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
itt most nem "a jó kis" tanokról van szó, hanem magáról az "isten" /földönkívüli/ dologról 😊
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Az értelmezést majd a Biblia kutatók meg a tudósok elvégzik.
lehet , hogy szándékos, mert azért a niceai zsinaton történhettek furcsa dolgok 😊
(lehet egy kicsit Daniken fan vagyok <#alien>#alien> )
na most lehet megkövezni, lehet rám mondani, hogy hülye meg egyéb, de nekem ez a véleményem
922044:16 SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE SYSTEM FAILURE \"I think I crashed your plane\"
Walk the Talk.
Ha ezeket kipecáztad, elõtted van egy "könyv", mely rámutat hogy kellene élnünk.
Csak mellékesen minden vallási könyvnek ez a célja, mégha rejtetten is.
Sokkal könnyebben lehet az embereket "kordában" tartani, ha valamiféle misztikum lengi körül.😊)
Walk the Talk.
Ajánlanám mindenkinek Einstein szavait, hogy ön okosnak véli magát professzor úr? Erre õ, csak amennyit a sors adatott nekem. Tehát õ sem képzelte azt, hogy a maximális tudás birtokosa.
Fogalmunk sincs mennyirõl nem tudunk, és soha nem is fogjuk megtapasztalni, bizonyos korlátok miatt.
Walk the Talk.
hát még amirõl fogalmunk sem lenne hogy létezik? 😊 Én errõl beszéltem
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
Walk the Talk.
Walk the Talk.
A kaktusz is azért szúr, mert soha nem simogatják... Nem a remény hal meg utoljára, hanem a sejtszintű enzimműködés. n_n
én arról beszélek ami itt van/volt, létezik de nem lehet(ett) felfogni
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Tak. Télleg fölösleges itt bármit is.
Majd dumázzuk meg, mikor sörözünk. 😊
|nem néz le senkit, csak...|
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
Most elõször tévedtem be ide, kérdésem nincs is igazán, inkább csak leírom, mit gondolok errõl a témáról.
Önmagában a Biblia az egyik legjobb könyv szerintem, és egyáltalán nem csak hívõknek hasznos az olvasása. Egy ateista is nyugodtan forgathatja, annak ellenére, hogy nem hisz Isten létezésében, mert a Bibliában lévõ tanítások a szeretetrõl és a helyes viselkedésrõl követendõek mindenki számára szerintem.
Én személy szerint nem hiszek, nem járok templomba, annak ellenére hogy meg vagyok keresztelkedve, de olvasgatom a Bibliát😊 És a mai világban az emberek 99%ának el kéne olvasnia... talán több jobb ember lenne a Földön.
Miért csak a múltban voltak Istennel közvetlen kapcsolatban levõ emberek, miért csak akkor történtek csodák. Miért lehet a Szenthármasságot Szenthármasság a tizediken magyarázni? Nem akarok senkit érzéseiben megbántani, de a vallás /bármelyik/ olyan ahogy elhitetik velünk.
Érdemes lenne elgondolkozni laci3000 felvetésén. Csak egy teória, de ha mégis.........?
Görögök: istenek-emberek
Ma :egy Isten-emberek
Mi a különbség?!
Walk the Talk.
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
Teleportálásra gondoltál, nem?
Autonómiát Székelyföldnek! \"A szeretet nem szűnik meg soha\" Pál apostol
(de szerintem érted, hova akarok kilyukadni. ha nem, olvasd el még egyszer.)
The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.
gondolj arra, mikor felvesznek filmre egy száguldó autót. a film lesz a mi világunk, az autó valami, ami nem tökéletesen visszaadható a világunkban. lépjünk túl azon, hogy ha nagyon száguld, akkor elmosódott lesz, csak két dimenzióban látjuk stb, ezek csak minimális problémák, nézzük a kerekeit.
ha a kerekek bizonyos sebességgel forognak, akkor a filmen elképzelhetõ, hogy úgy látjuk, hogy visszafelé forog a kerék, mivel másodpercenként csak huszonöt képet lehet a "világunkban" visszaadni. ettõl még a kerék elõrefelé forog, de a mi világunkban az autó haladása teljességgel illogikus lesz, és sokan talán nem is hisznek abban, hogy a száguldó autó valóban létezik a filmen kívüli világban.
a film világában a hátrafelé pörgõ kerekekkel elõrefelé haladó autót leíró ember lesz a filmvilág szent könyvének írója, aki látszólag ellentmondásokba keveredik, mikor leírja az autót, az egész jelenség a világ logikája szerint nem is létezhetne.
mi így vagyunk Istennel, csak éppen nem tudjuk, hogy mik a világunk korlátai, hol van olyan 25 képkocka/másodperces keretek közé szorítva, amik teljesen megmásítják a más világból átvett képeket, és logikátlanná teszik az ott logikus dolgokat.
a mi logikánk a mi világunkban létezik, más világról, a mi világunkon kívüli dolgokról nem tudunk semmit.
(példa a Bibliából:
1)Isten teremtette a világot -> nem része a világnak
2)Isten mindenhol ott van -> része a világnak
megoldások:
elsõ verzió: a Biblia nem logikus, téved <->ateizmus>->ateizmus>
második verzió: Isten útjai kifürkészhetetlenek, nem evilági logika szerint létezik <->teizmus>->teizmus>
vagy akár mondhatnám a Szentháromságot. egy, de három. három, de egy. meglehet próbálni logikával kibogozni, esetleg még közelebb is kerülhetünk a megoldáshoz, ki tudja.)
de ez estben mi csak egy kisérlet vagyunk egy fejletteb lény (lények)
"laborjában"?!
Szar érzés fehér egérnek lenni.....
És ha ez a fejletteb lény képes vlm úton módon létrehozni egy világot,
mi garantálja azt hogy nem egy elcseszet tudós kisérlete vagyunk hanem isten teremtményei.
Miért hiszik sokan azt hogy aki/ami képes valamire amire mi még nem
az mindeható?
Pl: Ha képesek leszünk a transzportálásra akkor képesek leszünk
(star trek) akkor képesek leszünk a semmibõl is ( energi/fény) anyagot elõállítani.....akkor mi istenek leszünk?!?<#worship>#worship>
És valyon a nem evilági lények hogy "teremtõdtek"?
Ha nem logikus, akkor viszont nem tudom felfogni.
Az IC-k számomra felfoghatatlanok, a Te kérdésed is, csak a tiéd értelmetlen.
Szerinted van a mindenség, és ezek fölött "Valaki"?
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Márpedig logikailag valamelyiknek meg kellett történnie.
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...