A Biblia értelmezése
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Walk the Talk.
És hagyományos értelmében, ha egy UFO hívõ kimegy a gabonakörökhöz idegeneket várni a társaival, az vallásos megnyilvánulás.
és akkor fussunk neki mégegyszer.
Katolikus Egyház katekizmusának egyik fejezetcíme:
HITünk megVALLÁSa
Részemrõl ennyi. 😊
>:] Hiábavalóság, minden csak hiábavalóság...
Walk the Talk.
Olyan nem minden rovar bogár alapon:
Minden hívõ vallásos, de nem minden vallásos hívõ.
Hehehe
Jót okoskodtam mámeg.
Majd most jól elmegy a kedvetek attól, h kérjetek a befirkálásra. 😉
Walk the Talk.
Úgy gondolom, hogy a jó-rossz, és hasonló ellenpárokat az emberek teremtik maguknak. Megteremtik minden pillanatban, hogy aztán benne éljenek.
A hívõk ezeknek a minõségeknek a megismerésére törekednek.
Engem jobban érdekel az, amiben ezek a dolgok megjelennek. Hogy mindez milyen természetü, hogy miként ragadunk bele a minõségekbe, és a tulajdonságok általi megkülönböztetés megragadásába.
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Walk the Talk.
Walk the Talk.
1)
1Móz. 1,26
Akkor ezt mondta Isten: Alkossunk embert a képmásunkra, hozzánk hasonlóvá: uralkodjék a tenger halain, az ég madarain, az állatokon, az egész földön és mindenen, ami a földön csúszik-mászik.
1Móz. 1,27
Megteremtette Isten az embert a maga képmására, Isten képmására teremtette, férfivá és nõvé teremtette õket.
1Móz. 1,28
Isten megáldotta õket és ezt mondta nekik Isten: Szaporodjatok, sokasodjatok, töltsétek be és hódítsátok meg a földet. Uralkodjatok a tenger halain, az ég madarain és a földön mozgó minden élõlényen!
2)
1Móz. 2,7
Azután megformálta az ÚRisten az embert a föld porából, és élet leheletét lehelte orrába. Így lett az ember élõlénnyé.
1Móz. 2,8
Ültetett az ÚRisten egy kertet Édenben, keleten, és ott helyezte el az embert, akit formált.
...
1Móz. 2,18
Azután ezt mondta az ÚRisten: Nem jó az embernek egyedül lenni, alkotok hozzáillõ segítõtársat.
1Móz. 2,19
Formált tehát az ÚRisten a földbõl mindenféle mezei állatot, mindenféle égi madarat, és odavitte az emberhez, hogy lássa, minek nevezi; mert minden élõlénynek az a neve, aminek az ember nevezi.
1Móz. 2,20
Így adott az ember nevet minden állatnak, az égi madaraknak és minden mezei élõlénynek, de az emberhez illõ segítõtársat nem talált.
1Móz. 2,21
Mély álmot bocsátott azért az ÚRisten az emberre, és az elaludt. Akkor kivette az egyik oldalbordáját, és húst tett a helyére.
1Móz. 2,22
Az emberbõl kivett oldalbordát asszonnyá formálta az ÚRisten, és odavitte az emberhez.
1Móz. 2,23
Akkor ezt mondta az ember: Ez most már csontomból való csont, testembõl való test. Asszonyember legyen a neve: mert férfiemberbõl vétetett.
A kérdésedre választ kaptál. Az ellentétes nézetekkel nem kívánok vitatkozni. Ezt írja a Biblia és én ezt hiszem.
AXIÓMA
Akiben Isten
hisz: teljesen mindegy, hogy
hisz-e Istenben.
(Fodor Ákos)
😊
Ezért fontos, hogy ilyen kérdésekben az ember ismerje Azt amirõl beszél.
Egyszerûen fáradt vagyok ahhoz, hogy (most pedig Te ne bántódj meg) szembe menjek a hivatalos keresztény "propagandával".
Álltam én is azon a magaslaton.
Aztán megláttam Jézus szellemiségét, de Õ lent állt a tanításaival együtt.
Elszégyelltem magam a nagyképûségemen és leereszkedtem mellé. 😊
curse the stars with vertigo!
Azt írod: "A hit meg a hittan maradjon csak ott, ahova való. A templomba."
Ahol pedig a hit megreked a templomba ott nagy baj van. Mert nem oda való, hanem az emberi szívekbe... De te ne értenéd? Hisz elolvastad Billy Graham lányának bizonyságtételét hova is vezet az istentelenség.
Nincs olyan, hogy én most vasárnap 11-tõl 12-ig vagyok hívõ, aztán meg nem. Ez egész lényedet átformálja. Ha pedig nem hát...
Egy lelkész mondatát hadd idézzem: "Baj van azzal a hittel ami mindenhol jól érzi magát." Jól érzi magát a templomban és jól érzi magát a kocsmában is...
A hit nem vita kérdése. Valaki vagy hisz, teljes egzisztenciájával, vagy nem. Nincs arany középút...
Az én Isten képem a szívemben van. Érzem. Olyan ez mint a napsugara. NEm látod, de érzed... És Õ ad bölcsességet is :o)
A tudósok sem várják el, hogy a templomban kémcsövekkel kísérletezzenek a hívõk.
Az iskolák, pontosabban a tanárok dolga pedig, hogy tudást öntsenek az emberek fejébe, a munkahelyen meg nem szentbeszédeket kell mondnai, hanem dolgozni.
"Úgy hiszem, Istent nagyon elszomorítja, ami velünk történt,..."
-Ja persze, közben millioegy szép dolog történt a világban, de Isten épp miattuk szomorú. 😊))
Amúgy a Biblia hozzátartozik az alapmûveltséghez, úgyhogy olvassák csak szorgalmasan.
A lelkiismeret pedig attól függetlenül is kifejlõdik, hogy valaki hallana a Bibliáról, vagy Istenrõl.
Ef. 3,17
hogy a Krisztus lakjék szívetekben a hit által, a szeretetben meggyökerezve és megalapozva
Ef. 3,18
képesek legyetek felfogni minden szenttel együtt: mi a szélesség és hosszúság, magasság és mélység;
Ef. 3,19
és így megismerjétek Krisztusnak minden ismeretet meghaladó szeretetét, hogy teljességre jussatok, az Isten mindent átfogó teljességéig.
Talán pár nappal ezelõtt aktuálisabb lett volna de érdemes elolvasni még ha egy kicsit hosszú is...
Miért engedheti ezt meg Isten?
Billy Graham lányával készítettek interjút egy USA-beli kora reggeli mûsorban szept.11-e után.
Billy Graham lányával készítettek interjút egy USA-beli kora reggeli mûsorban szept.11-e után, és Jane Clayson, a riporterno megkérdezte tõle: "Hogyan engedhette meg Isten, hogy ilyesmi történjen?"
Anne Graham nagyon mély, éleslátásra utaló választ adott: "Úgy hiszem, Istent nagyon elszomorítja, ami velünk történt, ám évek óta azt mondjuk neki: menj ki az iskoláinkból, menj ki a kormányunkból, és távozz az életünkbõl. És Õ, amilyen úriember, csendben hátrahúzódott. Miképpen várhatjuk el Istentõl, hogy áldását és védelmét adja, ha egyben arra szólítjuk fel, hogy hagyjon bennünket egyedül? Ha nincs idõd, legalább fusd át ezt az írást. Tudom, nagyon sok levél ment körbe szeptember 11-ével kapcsolatban, de ez igazán el kell, hogy gondolkodtasson.
A legutóbbi történések fényében.... terrortámadások, iskolai lövöldözések, stb., lássuk csak, azt hiszem, ez akkor kezdõdött, mikor Madeline Murray O'Hare (akit meggyilkoltak, testét nemrégen találták meg) panaszkodott, hogy nem akar imádságot az iskoláinkban, és mi azt mondtuk, rendben. Aztán valaki azt mondta, jobb, ha nem olvasunk Bibliát az iskolában....- a Bibliát, amely azt mondja: ne ölj, ne lopj és szeresd a szomszédodat (felebarátodat), mint magadat. És mi azt mondtuk, rendben.
Aztán dr. Benjamin Spock az mondta, ne fenekeljük el a gyerekeinket, ha rosszul viselkednek, mert a kis személyiségük megrongálódik, és lerombolhatjuk az önbecsülésüket (Spock fia öngyilkos lett). És mi azt mondtuk, egy szakember biztos tudja, mirõl beszél, és az jobb, ha nem fegyelmezik a gyerekeinket, amikor rendetlenül viselkednek. És az iskolai ügyintézõk azt mondták, a tanári kar tagjai inkább ne is érintsék meg a diákokat, mert nem akarunk rossz reklámot az iskolának, és semmiképpen nem akarjuk, hogy bepereljenek bennünket (nagy különbség van a fegyelmezés és megérintés, valamint a verés, pofozás, megalázás, megrúgás, stb. között!). És mi azt mondtuk, rendben.
Aztán valaki azt mondta, hagyjuk, hogy diáklányaink abortuszt végeztessenek, ha akarnak, és nem kell, hogy ezt elmondják a szüleiknek. És azt mondtuk, rendben.
Aztán egy bölcs vezetõ azt mondta, mivel a fiúk fiúk, és úgyis meg fogják tenni, adjunk fiú diákjainknak annyi óvszert, amennyit akarnak, és nem kell, hogy errõl szüleiknek beszámoljanak. És azt mondtuk, rendben.
Aztán valaki, az általunk jelentõs posztra megválasztottak közül azt mondta, hogy nem számít, mit teszünk a magánéletben, ha elvégezzük a munkánkat.
Újból egyetértve velük, azt mondtuk, nem számít, mit tesz valaki (beleértve akár az Elnököt is) a magánéletében, amíg van munkánk, és a gazdaság jól mûködik.
Aztán valaki azt mondta, nyomtassunk újságokat meztelen nõk képeivel és hívjuk ezt a nõi test szépsége feletti egészséges, természetes csodálatnak. És azt mondtuk, rendben.
Aztán valaki eggyel tovább lépett ebben a csodálatban, és meztelen gyerekek képeit publikálta, majd tett még egy lépést, és ezeket elérhetõvé tette az Interneten. És mi azt mondtuk: rendben, a szabad szólás joga feljogosítja erre õket.
És aztán a szórakoztató ipar azt mondta, csináljunk TV-mûsorokat és mozifilmeket, amelyek az erõszakot, erkölcstelenséget reklámozzák és a tiltott szexet. És készítsünk olyan zenefelvételeket, amelyek bátorítanak a nemi erõszakra, kábítószer-fogyasztásra, gyilkosságra, öngyilkosságra, és különbözõ sátáni témákat dolgoznak fel. És mi azt mondtuk, ez csak szórakozás, nincs is rossz hatása, és különben sem veszi senki komolyan, úgyhogy csak hadd menjenek.
Most pedig feltesszük magunknak a kérdést: miért nincs a gyerekeinknek lelkiismerete, miért nem tudnak különbséget tenni jó és rossz között, és miért nem okoz nekik problémát, hogy megöljék az idegeneket, osztálytársaikat, saját magukat?
Talán, ha elég hosszan és keményen gondolkodunk rajta, ki tudjuk találni. Azt hiszem, elég sok köze van ahhoz, hogy "AZT ARATJUK, AMIT VETÜNK..."
"Kedves Isten, miért nem mentetted meg azt a kislányt, akit megöltek az osztályában? Tisztelettel, Egy Érintett Tanuló" és a válasz: "Kedves Érintett Tanuló! Ki vagyok tiltva az iskolákból. Tisztelettel, Isten."
Furcsa, milyen egyszerû az emberek számára megvetni, kidobni Istent, zagyvaságnak, értelmetlenségnek tartani üzenetét, aztán csodálkoznak, miért megy pokolra a világ.
Furcsa, mennyire elhisszük, amit az újságok írnak, de megkérdõjelezzük, amit a Biblia mond.
Furcsa, hogyan mondhatja valaki "Hiszek Istenben", miközben a Sátánt követi, aki egyébként szintén "hisz" Istenben. Furcsa, milyen gyorsan készek vagyunk az ítélkezésre és mennyire nem a megítéltetésre.
Furcsa, milyen gyorsan továbbküldjük viccek ezreit, és bozóttûzként terjednek a köztudatban, de ha az Úrról szóló üzenetekkel tesszük ezt, az emberek kétszer is meggondolják, mielõtt továbbítanák. Furcsa, hogy az erkölcstelen, durva, vulgáris és obszcén dolgok szabadon áramlanak a világhálón, miközben az Istenrõl való nyilvános beszédet elnyomják az iskolában és a munkahelyen. Furcsa, hogyan lehet valaki Krisztusért lánggal lobogó vasárnap, és láthatatlan keresztyén a hét további részében.
Nézi a szenvedést... AMikor amerikai isjolákban lövöldöztek, megkérdezték: Hé Isten, hol vagy ilyenkor? Hát nem látod mi történik?
Valaki a kérdés után odaírta: Engem kitiltottak az iskolából...
Vagyis ne fogd az IStenre a földi szenvedést mert az ember csinálja magának a balhét...
Vagyis nem azt keresem miben kételkedhetem, hanem azt, hogy mit üzen az én Uram nekem.
Míg a teológusok vitatkoznak, mi hogyan lehetett, honnan vehették át, addig én megtaláltam Megváltó Uramat :o)
Míg õk eszeveszettül boncolják az Írást, addig én találkoztam Õvele :o)
Ahogy az egyik evangéliumi ének mondja: "Ki kétkedõn boncolja õt annak választ nem ád, de a hívõ elõtt az ÚR megfejti önmagát" :o)
HAdd monsjak el egy történetet, hogy megérthesd a vallásos és a hívõ közötti különbséget... Ez még a régi rendszerben történt.
Egyszer behívattak egy papot az õrzsobára ott faggatták, mire az egyik válaszra azt mondta a tiszt, ja igen maga vallásos. Ekkor javította ki az öreg pap: NEm vallásos vagyok hanem hívõ.
Megkérdezte a tiszt, hogy mi a különbség közötte?
A pap válasza egyszerû volt. Ugyanaz, mint a párt-tag és a kommunista között. Valaki lehet párt-tag de attól még nem biztos, hogy vallja a kommunista elveket.
Lehet valaki vallásos, de nem biztos, hogy a krisztusi utatu követi...
+1 idézet:
"A gyülekezeti tagok azok, akik életükkel megtapasztalták az örökkévaló evangélium erejét. Ezek alkotják az igaz, Isten szerinti gyülekezetet, és ez sokszor nem azonos azzal, amit az emberek egyháznak neveznek."
Origenesz
Leírom, h fáradt vagyok, erre feltételezed, h az a bajom, h nem értenek velem egyet. 😊
Hát az ilyen nem az nem beszélgetés.
Walk the Talk.
Fáraszt már a dolog, ennyi. 😊
És nem most kezdtem el fáradni. 😉
Walk the Talk.
Walk the Talk.
Legalább értelmesen válaszolt, h õ nem jön többet ( vagy valaki helyette) akár be is zárhatják a modik..
A bölcsek nem tudósok - a tudósok nem bölcsek Lao-Ce
Na, télleg pápá, befejezem a pályafutásom. 😊