5328
A Biblia és a keresztény vallás értelmezése, gyere be ha van kérdésed, és válaszolj a feltttekre, ha szeretnél.
-
HUmanEmber41st #2422 Amíg ez van addig nem fogják sokan szeretni a katolikusokat..:
link1
link2link3 -
dante89 #2421 Igen valóban Einsteintől csentem ezt a aranyköpést,de nem voltam biztos hogy pont így mondta ,ezért nem tettem idézőjelbe.... -
patiang #2420 Erre majd az utánunk esetleg jövő értelmes lények keresik a választ az ásatásaik folyamán. -
Cmdr #2419 Lézerkardokkal, és az erővel! -
#2418 Einstein sem tudta. :) -
dante89 #2417 azt nem tudom hogy a 3. világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a 4.-et botokkal és kövekkel..... -
Nagydorog #2416 Lehet hogy most nincs nagy hatalma de hamarosan eléggé nagy lesz (újra). A bibliában találsz erre utalásokat, ha jol tudom akkor a János evangéliumában. És mi a véleményetek a 3.világ háborúról??? -
#2415 pedig már azt hittük a Bibliában találtad :P -
#2414 csak nem ide, hanem a diablos fórumba. :D -
#2413 pénteken találtam egy 3 trap + 30% faster run circletet.
...nem tudtam, mit ér. :D -
dante89 #2412 Helló mindenki!
Szerintem a pápa már régen nem az a tekintély aki képes beleszólni a világ alakulásába...
Már régóta "csak" egy szimbólum,régi önmagának az áryéka...
Régen ha valakit kiátkozott,az szégyenben érezte magát.Ma pedig nemhogy nem átkoz ki senkit,de pl:Törökországa ha jól emlékszem alig mert elmenni mert megfenyegették...!!!!!
Ez abszurdum szerintem... a pápát megfenyegetni????
Más a hitük,oké....
De egy vallási vezetőt megfenyegetni szerintem elég nagy felelőtlenség és még nagyobb tiszteletlenség....
Nem tagadom hogy a történelemben a pápák se a jóhírükről voltak híresek ,de ilyet nem mert volna velük megtenni senki....
II.János Pál pápát meg próbálták ölni,Isten nyugosztalja....
Sokan mondogatják ,hogy napjainkban a Világ teljesen kifordult önmagából,de ez nem csakvélemény szerintem hanem tény....
(egy református) -
Nagydorog #2411 A bibliában benne van hogy a mostani idökben nagy szerepet fog játszani a valás. És egyre nagyobb lesz a szerepe a pápának. Meg lesznek majd nagy szenvedések. Neketek mi a véleményetek erröl?? -
#2410 ja.. most meg már nem égetnek. -
#2409 nem tudom.
Úgy 1500 éve, mikor még nem ismerték a liberalizmus fogalmát -is voltak olyan liberális ürgék, akik azt mondták, hogy "ne égessünk már el embereket, mert másképp gondolják".
Szerintem ez akkor nagyon liberális volt. -
#2408 és úgy látod, hogy mostanában nem voltak/lesznek ilyen változások? (természetesen a változtatás lassú folyamat.) -
#2407 Az már elég liberális volt, amikor kezdték nem megégetni a boszorkányokat (esetleg tudósokat). Szerintem itt sem beszél senki ilyen kis csekélységeknél nagyobb változtatásokról. ;-) -
#2406 egy vallásnak nem az a dolga, hogy liberális legyen. (alapból el kéne már gondolkozni azon, hogy mennyivel az egyház létrejötte után gondolták ki a liberalizmust és kezdett el terjedni az írástudás. minimum 1500 év. még ha meg is jósolhatták volna, hogy mi lenne 1500 év után, ők kábé úgy gondolták, hogy Jézus újra eljön pár évtized vagy évszázad múlva...) -
laci3000 #2405 szomorú hogy nem gondoltak a jövőre....
vagy azt feltételezték hogy nem fog változni semmi és csak egy csomó írástudatlannak fognak prédikálni
egyébként semmi összeesküvés elmélet csak simán hatalom éhség
és tudom mára már sokat változott a papság de lehetnének liberálisabbak
(habár azt meg már túlzásnak tartom hogy az amcsi miséken erőssen popp-rock jellegű az egyházi ének....) -
Nagydorog #2404 Szerintem amit kihagytak azok semiképpen se lehetek olyanok amit ki kellet volna hagyni, hisz akort nem gyüjtötek volna össze. -
patiang #2403 Ezzel én is tisztában vagyok.
Csak a "hülye" népet lehet így is meg úgy is butítani.:( -
HUmanEmber41st #2402 Az viszont tény, h Bibliát a "sötét" középkorban még a papok sem tarthattak maguknál. Misekönyvből, meg fejből prédikáltak, de sokan még csak nem is látták a könyvet életükben.. -
#2401 teljesen felesleges lett volna a rövidített példány. tisztában vagy azzal, hogy hányan tudtak akkoriban olvasni?
nem tudom, szerintem már az is eléggé intelligens döntésre utal, hogy négyféle elbeszélést is kanonizáltak. sok értelme nem lett volna többet elfogadni, mert csak megosztotta volna a hívőket. persze ez csak az én véleményem, és más oka is lehetett, hogy miért csak ezek az evangéliumok kaptak helyet a Bibliában, de szerintem az meglehetősen paranoiás megközelítés, hogy biztos el akartak tussolni valamit. de persze mindenkinek joga van összeesküvés-elméleteket gyártani. -
laci3000 #2400 de azoknak a valakiknek a többség érdekeit kellene képviselniük....
és miért kellet egy csomó mindent kidobni a bibliából?
esetleg 1-2 kötettel vastagab lenne....
(lehet hogy fontos dolgokat hagytak ki amiről az akkori emberek azt gondolhatták hogy lényegtelen)
tehát bármilyen információ vesztés az információ torzulását azaz igasság elferdítését okozza.....(hacsak nem ez volt a céljuk.....)
megtehették volna hogy a "komersz" haszálatra egy "rövidített példányt" vezetnek be, míg a teljes példány (az összes irat gyűjteménye) is elérhető lehetett volna az érdeklődők részére... /de ugye ez naív gondolat/ -
#2399 az miért igazságos, hogy a parlamentben egy rakás okos képviselő eldönti mennyi adót fizessek?
lehet nem tetszik, de az emberi közösségek úgy működnek, hogy valakik vezetik őket, és azok a valakik is emberek. -
patiang #2398 Persze azt én is tudom, hogy az igazság relatív.:) -
patiang #2397 És mondd miért igazságos az, hogy egy zsinaton egy rakás okos pap kijelenti, hogy ez érvényes, a többi a szemétbe?! -
patiang #2396 "Nem egy személy írta hanem sok és valakinek ezeket a különböző írásokat össze kellett szedni."
Ez így igaz, csak nem valakinek, hanem VALAKIKNEK a saját szájuk íze szerint. Te is tudod, hogy egy ugyanazon időben a kereszténységnek több ága is létezett, és, hogy melyik került ki győztesen..........?! -
Alice Sabbat #2395 Igen de úgy pontosan a Vallás, kereszténység úgynevezett hivatalosodásakor
szedték össze ezkeet a könyveket és fűzték őket össze, ha jól Mléxem pl a jelensések könyvéről vita is volt hogy bele kerüljön e ... -
Nagydorog #2394 Hisz abbol prédikált.
-
Nagydorog #2393 Végülis igen. De az ó szövetség márt meg volt mikor jézus megszületet. -
babajaga #2392 "Akkor tehát hogy is íródott a Biblia"
Nem egy személy írta hanem sok és valakinek ezeket a különböző írásokat össze kellett szedni. -
Nagydorog #2391 Én legalább is úgy tudom találtak vkmit. -
HUmanEmber41st #2390 Akkor mostmár utána kelene nézni.
Voltak-e vagy sem, találtak-e valamit vagy sem. -
Nagydorog #2389 A szeptember 11-röl is tudot bush. És mégse került nagyon fény rá. -
#2388 Rosszul konspirálsz? :D -
tomcat1 #2387 Ennyi erővela torinói lepel se lenne meg, vagy rosszúl konspirálok? -
#2386 Meglepő, mennyire következetlen vagy. -
#2385 Ha nem lennének, akiknek érdekükben állna eltitkolni, haha... -
HUmanEmber41st #2384 Ha eljutottak volna és találtak volna ott bármit, biztosan világhír lett volna belőle sztem. -
Nagydorog #2383 Én olyat is halottam, hogy megtalálták csak olyan vastag rajta a jég réteg, hogy nem lehet kiolvasztani. De ez szerintem a mia tecnikával nem lehetetlen.