3429
Minden ami iPod-al kapcsolatos!
  • neevous
    Próbálj ki eggyet és döntsd el.
  • stream man
    jo de nekem má van egy 1gigás nano-m :D
  • Zizou5
    igen.... de én inkább nanot vennék, 8 gigásat. nekem a 4 gigás nanom tele van.
  • stream man
    valaki le tudná irni hogy jo e az ipod 30gb-s (5G)
  • Lacee
    másik topic, legutóbbi hsz
  • stream man
    nekem ilyen fülre rácsatolhatos van nekem megfelel :D
  • Lacee
    stream mannél az igazság, nagyon egyénfüggő: ha van lehetőséged akkor próbálj ki egyet. enegm egyáltalán nem zavar, igaz elsőre elég furcsa érzés de pillanatok alatt megszokod. van 3 "rátét" is, így be tudod lőni a fülméretednek megfelelőt.
    mondjuk az is biztos, hogy egy átlagos earbudhoz képest messze jobb a hangminőség, a komolyabb fejhallgatok szintjét hozza (igaz alulról, de hát ez a méretbeli kompromisszum)
  • stream man
    szerintem kényelmetlen.. DE izlés kérdése
  • chok4
    vmi iesmi lesz az. csak olcsobbat szeretnék :)
    amugy ezek kényelmesek??
  • Lacee
    bizonyára valamilyen in-ear füles lesz, nekem például ilyenem van az iPodhoz:

Sony EX71 SL
    a külső zörejeket egészen jól izolálja, és a hangminőség is ezerszer jobb mint a gyári ipod-fülesnél.
  • stream man
    www.apple.hu a termékeknél van de nem biztos ho egyrol beszélunk...
  • chok4
    nem tudja vki annak a fulhallgatonak a nevet amit elöszeretettel ajánlanak ipodhoz es oan furan nez ki oan csőszerű ugy nez ki mint a koss the plug de nem az???
  • Zomil
    aham köszi meglesem:)
  • Lacee
    felirat + ipod video problémára egy lehetséges megoldás:

Allok video to iPod converter

az ilyesmi konvertáló progikkal Dunát lehet rekeszteni, de ez kezeli a feliratokat is, vagyis közvetlenül "beleégeti" a file-ba a konvertálás során. eddig én csak olyanokkal találkoztam, ahol egy külön progival kellett "rásütni" a feliratot, és utána konvertálni .mp4 vagy h.254 formátumba, ez egy lépésben megoldja.
    remélem segít, próbaverzió szabadon letöltehtő amihez aztán elég egy kód (természetesen csak legálisan ) és hadd szóljon!
  • Lacee
    neked is, vidám 2007-et :)
  • Lacee
    a winchester móddal tudod mobil-adathordozóként használni a cuccot, de ahhoz, hogy rendeltetésszerűen lejátssza a zenéket, az iTunesban kell importálni a zenéket-videokat. más szavakkal: azokat a file-okat, amiket a az intézőben húzol az ipodra, nem fogja látni.
  • Daveee
    KIVÁNOK MINDEKINEK SIKEREKBEN GAZDAG ÚJ ÉVET A 2OO7-ES ESZTENDŐBEN! B.U.É.K
  • Kiki
    Közvetlenül nem? Akkor mi ez a vincseszter mód?
    Azt tudom hogy id3 szerint rednszerez, de akkor mindegyiket manuálisan meg kell változtatnom?Mert egy rock számot simán betesz a house közé...
    Lehet hogy nem kellene minden kérdést ide dobni, de amikor vmi új dolgot veszel és alig várod hogy működjön gondolom nem mindenki tölti az idejét 100oldalas kézikönyvek olvasgatásával. Egyébként el fogom olvasni, ha megtalálom hol van...Egyelőre az itunes súgójára gondoltam...Az apple oldalán is találok vmit???
    És igen tudom hogy nem az ujjatokból szopjátok, de mennyivel jobb lett volna pl. neked is ha nem kell szenvedni,rájönni dolgokra hanem vki segít benne aki már tapasztaltabb, nem???
  • neevous
    Nem hiszem. Jobban jársz, ha ezt eladod és utánna veszel a Pixmania-tól.
  • Lacee
    hangoskönyv olyan text-file, amit fel is tud olvasni a gép (pl komplett könyv, idétlen géphangon meghallgathatod buszozás közben). ha neked nincs ilyen, akkor mondom hogy ne foglalkozz vele, fölösleges :)

közvetlenül nem tudsz zenéket feltenni az ipodra, csak iTunes-zon keresztül. a rendszerezés pedig nem saját kedve szerint megy, hanem az mp3-ak id3-tagjei szerint. ha ezt nem volt kitöltötve, az szívás.

(amúgy nem beszólásból mondom, de ahelyett hogy azonnal ideböfögnél egy-ey kérdést, esetleg utána is nézhetnél előtte, mondjuk az apple.hu környékén vagy a kézikönyvben, lehet hogy hamarabb találnál választ mint itt. ugyanis mi sem az ujjunkból szopjuk ám ki ezeket a dolgokat)
  • Daveee
    eccerű, ha tölteni akarsz fel, akkor elöször töltesz a libraryba, ha megvan, akko jelöld ki az egészet
    és töltés rá ipodon lesz egs mappa és oda betölti
    attán kis ipod jelre, jobb gomb,update, félpercig másojja a számokat, és ottis vanr ajta minden
  • Kiki
    Még mindig nem vágom hogyan kell tudatosan felmásolni,letörölni a számokat.
    Pl. bemásoltam f1-f13ig könyvtárakba explorerrel számokat-nem látja.
    Hogy van ez a szinkronizálás?
    Az itunesban mi a különbség a library,a devices és a playlist között mert mind3ban ua. számokat találom amiket feltöltöttem.
    Ha felmásolom a számokat, saját kedve szerint rendszerezi őket, egy kategóriába rakja a rockot a house-al....
    Please Help Me!!!
  • Kiki
    Köszi az infót....
    A hangerő egy színtre állítás azt jelenti hogy mindegy hogy max hangerőre állítom ha bekapcsolom lehet, hogy mindegyik szám halkabb lesz?
    Még mindig nem tudom mi az a hangoskönyv???
    Radio menüpont?
  • Daveee
    sztetek oyat emglehtnee oldani, hogymost az apölné van az 1g black ipod nanom, kicserélik, nah szval azt megleehtnee oldani hogy ráfizetek pár ezeret és 4gigás uj nanot külgyenek vissza?
    mert pixmania 48 ezer az uj ipod 4 g
  • Zomil
    meg is talaltam 39$ ami itthon 14ezer
  • Lacee
    a műanyag biszbasszal tudod beletenni az ipodot a dokkolóba (amit nyilván külön lehet venni jó sok pénzért, cserébe van rajta s-video csatlakozó és infravevő), itt egy link
  • Zomil
    itunes-ba is lecsatlakoztattam:S nah mind1 lenyeg h megint jol mukodik

lenne meg 1 kerdesem, kaptam a tokba csatlakozo kabelt, fulhallgatot es meg vmit vmi muanyag ize es sehogy sem tudok rajonni mire lehet hasznalni. valaki vilagositson fel pls:)
  • Lacee
    hangerőt külön nem tudod zárolni, erre van a hold kapcsoló a tetején. igaz, akkor mást sem tudsz vele csinálni, de a zsebedben legalább nem nyomódik le semmi...
    hangerő egyenlítés azt jelenti, hogy megpróbálja nagyjából egy szintre hozni az mp3-ak hangerejét, ergo nem kell annyit kézzel "finomítani" az egyes számok között. hangoskönyvek a hangoskönyvekre vonatkozik, ha nincs ilyened akkor ezzel nem is kell foglalkozni.
    keverés pedig értelemszerűen a shuffle mód, vagyis random sorrendben játszik le számokat, ha az albumokat választod akkor pedig komplett lemezeket játszik végig, de szintén véleltenszerű sorrendben.
    alvás ugyancsak olyan, mint bármilyen eszköznél a TV-től a rádión át: beállítod hogy x idő múlva kapcsoljon ki magától, és megteszi.
  • Kiki
    ÉN kérek elnézést ha bárkit megsértettem némileg csalódott állapotomban a durva véleményeim kifejezéseivel!!!
  • neevous
    Légyszi egy kicsit vegyél vissza.
  • Kiki
    CD??? Hát az nincs, de ez köztudott.MIre jó a kijelző zárolása?
    A hangerőt nem lehet zárolni, mert valahányszor hozzányúlok mindig eltekergetem?Mi a hangerő egyenlítés Ki-be?Válogatások Ki-be?Hangoskönyvek ?Keverés?(Dal-albumok-ki)
    Mit takar a radio menüpont?Nike+ipod?Alvás?
    Köszi előre is minden infót...
  • Lacee
    #474 nem neked szólt :D

a leírás elvileg a hozzá kapott CD-n van, no meg persze az apple honlapja dugig van használattal kapcsolatos tippekkel, troubleshottinggal, ilyesmivel.
  • Kiki
    Mikor csatlakoztattam volna le???? Csak lehúztam, de nem ez a gond. Megpróbáltam egy ásik gépen is, elsőre ott sem jött össze de végül is működik. Nálam talán a quictime-ok akadtak össze.Mondjuk egy fülhallgatót mindenképp vennem kell mert ez sz.r.És ráadásul fehér a fekete ipodhoz???
    Nice.Az usb kábel is fehér, meg adtak vmi tartót is ami még fehér, de nem tudom hova lehet dugni.Talán a hangszóróállványába?
    Minden esetre nem sok leírást adtak hozzá...
  • Lacee
    nem akarom az apple-t védeni, de ha egy ilyen elterjedt program nem hajlandó installálni magát, akkor a hiba gépeddel (pontosabban a windows-zal) kell, hogy legyen...

az ipod nem hibás, hiszen a gép felismeri meghajtóként, és a ketyere ki is írja hogy do not disconnect. (ezt egyébként úgy tudod megszűntetni, hogy a tray jobb alsó sarkánál választod a hardver eltávolítása gombot, ezután már leszedheted nyugodtan az iPodot)
  • Lacee
    rendesen lecsatlakoztattad, vagy csak kihúztad a dugaszt? csak mert ilyet nem szabadna csinálnia, én rendszeresen használom mobil merevlemezként.
  • Kiki
    Ma vettem egy 8as nano-t, gondoltam a hangerő kevés lesz meg a hangminőség is szar, de akkor még nem sejtettem hogy milyen nehéz lesz életrekelteni egyáltalán.
    A haveromnak egy 50 eurós philips pendrive-ként használható mp3-a van az ment elsőre mint állat, ezzel meg már elsőre is szo.ni kell...már nem szímpatikus.
    Szóval usb-re feldug elkezdődik a töltés nemtom meddig tart mert már egy ideje itt ülök mellette, lehúzni nem akarom mert azt írja do not disconnect.Semmit nem tudok most vele kezdeni kizárólag akkor ha újraindítom a gépet, amíg bejön a windows tudok mászkálni a menüben,utánna megint nem.Szóval Itunes letölt, telepítés, hibával elszáll miszerint a quicktime telepítése nem teljes, de az itunesnak szüksége van a quicktimera.Kilép,de nem értem mert a legújabb 7es quicktimom van fenn.2 dolog változott, megjelent az ipod meghajtó 3 könyvtárral ill. egy szoftver update ikon került a programok könyvtárba.
    Ráklikk, 1 új elem installálása, majd ez is elszáll,de felajánlja hogy csinálhatom manuálisan.OK.A package könyvtárban 3 file van,egy quicktime amit felinstallálok, egy itunes setupadmin amitől semmi nem változik és egy itunes ami ua. mint az első installálás.Szóval sehogy sem megy, de már legalább unszimpatikus az egész.
    Ötlet, tipp ???
  • Zomil
    emberek van isten:DDDDD
    sorry csak most kvara orulok,mert most megjavult, es eleg nagy ko esett le a szivemrol mert bexartam h mar most elbaxtam a karacsonyi ajandekom:)
    szoval al eny h mar kb 12 oraja szenvedek vele, kb 5* fullra lemeritettem( picit toltottem ra es hagytam h lemeruljon), plusz kb mig merult 30-szor ujraindult, neha menu+kozepso gombal is rezeteltem, aztan most megin radugtam a gepre megin lemerult es mikor bekapcsolt megin resetletem egyet, es utana meg kiirta megin h alacsony a elem varjak, pcit toltott majd bekapcsolt es azota nem indul ujra
    szoval most nagyon happy vagyok:P
    legkozeleb 2* is meggondolom h vmi adatot rakok ra:S
  • Zomil
    lehet azert van mert a 2 fajlt a jegyzetekhez masoltam be?
    ja es ez igy eleg nagy problema mert igy itunes-al se tudom leformazni meg semmit csinalni mert mindig ujraindul
  • Zomil
    (bocsi nincs ekezetem)lenne egy olyan problemam h gondoltam megnezem h mukodik az ipdo winchesterkent es toltottem ra parr cumot, majd mikor lecsatlakoztattam lefagyott, en ujrainditottam es azota mindig bekapcsol es egybol ujraindul lemeritette az aksit utana feraktam toltani es kezte elolrol
    pls help
  • Zizou5
    jo szted ez most kellene fog apple ipod-ot birtokló embereknek?