3429
Minden ami iPod-al kapcsolatos!
  • neevous
    Akkor sry, nem vgayok otthon 5G-s iPod témában. Gondoltam, ha az mp3-makon is konvertál valamit, amikor hozzáadom a playlisthez, akkor a videókat is konvertálja.
  • petkom
    köszi majd rákeresek
    Amúgy iTunes valamicskét azért konvertál;) ...vma-t AAC-re asszem:D
  • petkom
    Egyébként már énis legalább 1 éve belevagyok zúgva az iPodokba és most végrevégre úgylátszik összejön.
    És amit nagyon bírok még az az iTunes szóval én winamp és akármi helyett abban hallgatom a zenét mert szerintem sokkal-sokkal átláthatóbb
    ugyhogy már csak kevesebb mint 2hónap és videót nézek buszozás közben:D
  • Lacee
    itunes nem konvertál, de vannak ingyenes programok, pl jó a Videora nevű.
  • petkom
    remélem úgvyan és nemkell utólag Quicktime Prot szerválni
  • neevous
    szerintem csak annyit kell csinálnod, hogy behúzod az itunes-be és az átkonvertálja.
  • neevous
    NEM KELL
  • petkom
    Lehet, már valaki kérdezte de én január végén szeretnék (itt Magyaro.n) venni egy 30Gb-s videós iPodot és a legtöbb videóm mpegbe van amit ugye ipod nemszeret és láttam,hogya készülékhez nem adnak cédét tehát én mivel tudnám ezeket a fájlokat "iPod által szeretett" formátumba konvertálni?
  • vibo
    yo.
    kell?
    vanha kell.
    :D
    p
  • vibo
    yo.Eladó ipod füles.A normál ami jár a nanokhoz.
  • neevous
    Lehet, hogy hülye kérdés, de elveszíthetem a garanciát, ha a nano-m hátuljára gravíroztatok vmit?
  • Morphin
    Januárban gyün amcsiból egy fekete 30as!! Már régóta szeretnék egy ilyet, szval rendesen rávok "gerjedve" :D a többi nekem nem nagyon jön be...túl kicsik és már nem adja vissza az USA feelingjét!
  • Lacee
    sőt:
    összehasonlítás más eszközökkel

hogyan találtam? google-ba: ipod audio quality
  • Lacee
    a nanora ugyanez vonatkozik, leszámítva hogy nyilván nem volt soha merevlemez-hangos probléma vele.

a megadott honlapról te is megnézheted két kattintás után a téged érdeklő részt, de íme a nano hangminőséggére vonatkozó passzus:

Apple has in the past quietly described its attitude towards iPod sound quality as being progressive: it is interested in making each new iPod model sound at least as good or better than the ones that came before. Earlier iPods have received endorsements on audio quality from even audiophile-centric publications, and with small exceptions - hard drive noises and interference in certain fourth-generation iPods, and some distortion when bass levels are artificially exaggerated using equalization - we've also generally been very impressed with the sound quality of Apple's music players.

In direct comparisons between old and new nanos using lossless audio and reference-quality earpieces from Ultimate Ears (UE-10 Pro) and Shure (E500), we noticed only a few small, possibly related differences: the newer nano has slightly tighter, more detailed treble and mid-bass than its predecessor, which gave our tracks a cleaner overall sound. The difference is barely noticeable through Apple's stock earbuds, and most users won't be able to tell the difference at all, but by that small margin, we prefer the new nano's audio to its predecessor's. On a related note, when bass is artificially exaggerated using the Bass Booster feature, it sounds a little cleaner than before, but still distorts at the bottom of the bass scale. Hard core bass fans won't find much more to cheer about in this new nano iteration. But Apple has addressed one user request - gapless audio playback - by having iTunes research over the Internet whether your albums' tracks have gaps, a process that takes tens of minutes initially, storing information that iTunes and the iPod use to provide nearly gapless playback in songs that have been properly identified. Preserving original iTunes and Gracenote song tags increases your chances of having properly identified music.

hangerőről pedig már volt szó, az bőven elegendő még egy öreg buszon ülve is, pláne ha "kikódolod" a limitet.
  • Kiki
    tudom hogy nincs noname ipod, csak nem tudom azokat a márkákat, amiket ipodnak látszó tárgyként adnak el.
    Egyébként úgy látom ez a leírás a merevlemezes-re vonatkozik, engem viszont a nano hangereje és minősége érdekel
  • Lacee
    kikerestem neked a hangminőségre vonatkozó részt az ipod-leírásból...

As the fourth-generation iPod increased in popularity, so did calls from serious music lovers for Apple to improve its audio quality. Despite praise for the iPod’s neutral sound balance, people eventually identified three different areas of audio gripes with the prior iPod: a static and hard drive noise that overlapped songs every time the hard disk was accessed, a general lack of bass power and related distortion when the “bass booster” equalizer was activated, and sizzling distortion that could be heard around the edges of notes on piano solos. So we immediately connected our most sensitive headphones to the 5G iPods, and were pleased to find that all three of these issues had been either reduced or eliminated. Here’s what we found.

The hard drive and static noise issue is gone. This problem was initially obvious in black-and-white 4G iPods, but thanks to some tweaking on Apple’s part, became hard to notice in color 4G iPods unless using high-end headphones. Now, even using $900 Ultimate Ears UE-10 Pros, the noise isn’t there. We’re thrilled.

Bass performance has been improved. In testing with a collection of lossless tracks and the UE-10 Pros, small but noticeable enhancements of the bass are definitely apparent, giving tracks an inoffensively warmer sound. With Bass Booster turned on, distortion is not absent in the 5G, but is definitely lower, and has a smoother, less mechanical edge.

Piano solos are now clean. Previously, in certain tracks, distortion (a light sizzling) could be heard around the silent edges of piano notes. Comparative testing with one of the sample identified piano tracks("Bladiator") provided by iLounge readers shows that this distortion has been completely eliminated.

All of these fixes make us considerably happier about the 5G iPod’s audio performance than we were before, and we’re thrilled to see that Apple has addressed them. That said, the iPod is still not perfect in audio. For instance, iLounge readers correctly point out that there’s a minor bug that occurs when you stop a video to play back an audiobook: the video’s audio track continues to play and overlaps with the audiobook, creating a messy, staticy sound. And we continue to wait for the company to provide custom dynamic equalization through graphic equalizers on the 5G’s screen, a feature found in many of the iPod’s best competitors, and still hope that Apple will add pro-friendly features such as crossfading, tempo and pitch adjustment.
  • Lacee
    hát nem tudom, szerintem nincs baj a hangminőséggel... átlag fülhallgatóval úgysem lehet felfedezni bármilyen különbséget, pláne ha mondjuk utca forgalom háttérzajában hallgatod. bár én rendszeressen használom igényesebb, 2.1-es hangrendszerrel is itthon, és nincs semmi baj vele.

noname ipod nem létezik, ahogy nem-microsoftos windows sincs, mivel ez egy márkanév :D

olvasgasd: www.ilounge.com
  • Kiki
    Na és mi a helyzet a hangminőséggel?
    Amit hallottam nem igazán voltam elájulva tőle.
    Olyan középtompán szólt az egész.
    Szerintem nem az mp3 minősége miatt.
    És mi a különbség az apple és a többi noname ipodok között??
    Van egyáltalán???
  • Zizou5
    hát én mondjuk nem tudom, hogy az uj nano se jácc e le videót, de elm, a régebbi nano ami nekem is van, csak képet, és mp3at jácc le meg még pár fajta hangtípust... ( wav stb.. ) és ha esetleg az uj nano lejácc videót, akkor azt ugy tudod, hogy átkonvertálod, a videót, ipodnak megfelelű formátumba és késtz.
  • Morisz
    aham értem azért kössz!milyen ipodod lesZ?
  • Morphin
    Halee!Hát nekem MÉG nincs iPodom! De szinte már mindent tudok róluk!A nanora hiába raknál videot az nem játsza le tudtommal...a képeket meg az iTunes mappájába kell elhelyezni vhol...nem csináltam még olyat szval nemtom...de a video az tuti...
  • Morisz
    csáo!ma vettem egy 2Gb nanot szóval most használom elöször az iTunes t szóval nem értek hozzá:D nos az lenne a bajom h a zenéket simán feltom nyomni de a képeket,videókat hová kell tenni???mert 1szerűen nem jövök rá
  • Zizou5
    nekem is nanom van, és 65%ra felhűztam, és sokan kérdezik, h nincs e halláskárosodásom... és még tudnám húzn 45%föll... xal..
  • neevous
    Én csak a nano-ról tudok nyilatkozni. Szvsz ha felveszed a hangerő limitet maxra, akkor szerintem elég hangos.
  • Zizou5
    nem tudom kérdezd meg a sony ceruzavékony uj lejátszó topicba.
  • Kiki
    Tehát ajánljátok az ipodot és tudom majd hangosabbra állítani????
    Vagy inkább van valami tutibb csak hangos jó minőségű zenehallgatás célra?
    Mi a helyzet a sony ceruzavékony új lejátszójával?
  • Lacee
    a hangerő-problémán lehet sokféle programmal segíteni, pl goPod: ez kiveszi az EUs ipodok szoftveres hangerő-limitálását a firmware-ből, egyetlen bináris változtatás (1 helyett 0)
  • Zizou5
    nem recseg füles, hisz ezért 12.000HUF újjonnan. azt a füles amit kapsz hozzá, azt elméletileg külön, eredetiben nem lehet vásárolni, csak utángyárottban. Amit lehet vásárolni, az IN-EAR fajta
  • PSP PSP
    Apropo füles. Az új ipodokhoz adott füleseket meg lehet venni külön?
  • PSP PSP
    Pontosan. És kurvára fog recsegni a füles...
  • Zizou5
    felhúzod iTunsba 100%ra, és sztem még a buszbol kihallaccik az utcára is, napersze, a füled minden perc után 10%ot rosszabbodik...
  • Kiki
    Hi
    Szeretnék venni egy mp3 lejátszót, de az ipodot elég halknak találom,
    minden tipus ilyen halk?
    Vagy függhet ez fülhallgatótól is?
    Mondjuk egy normál pendrivnak meg lenne az az előnye, hogy nem kell kábelezni, csak feldugom.
    Egyáltalán mitől jó az ipod azon kívül hogy kicsi és design-os és márkás????
  • Darkon
    Most vettem egy uj shufflet nincs valami jobb program a zenek feltoltesehez mert az itunesszal eleg korulmenyes.
  • sipki
    Csőváz! Most vettem egy 4g-s ipod mini-t,nincs benne háttérvilágítás,pedig a menüben be kapcsoltam... mi a baj? Ja és kéne bele egy új akksi... valaki tud olyan helyet,ahol lehet kapni ehhez akksit? (Pesten,vagy vmi magyar oldalon)
  • ajem kisa
    Innen talán lehet rendelni is...
  • Zomil
    egyébként még mindig viccesnek tartom h pixmania oldalán a fehér 30gigás ipod 71ezer a fekete meg 65 :D elvileg egy árba kéne lenni akkor most melyik az igazi?:D
  • Lacee
    képet nem tudok, de bármilyen boltban (media markt stb) lehet kapni: az egyik vége 3,5mm-es jackdugó (az ipod fülhallgató-dugaszába, általában világoszöld jelzésű), a másik végén pedig 3 dugasz: sárga, piros, fehér.
  • Zomil
    köszi mindenkinek a válaszokat egy a tv-s dolog is csak azért érdekel mert pl szállodába esténként nem kell a xar külföldi adokat nézni hanem elökapom ezt v éppen olyan helyen ahol nincs kéznél dvd lejácco:):P
    egyébként értem h kábal nem kell apple-s dugo csak azt mond meg h milyet vegyek(jó lenne egy kép v link):)

és most már egyre jobban kivánom a gépet:) még összeszedek egy kis pénzt és megrendelem(vagy ha esetleg tudtok ugyanennyiért máshol ahol bolt is van annak örülnék)
    és mégegyszer köszi a helpet
  • Lacee
    ja és pixmania-házhozszállítástól nem kell tartani, korrekt cég (mint a legtöbb netes, lásd amazon.com és tsai), a korábbi iPodomat (4gen) én is tőlük rendeltem.
  • Lacee
    az iPod kijelzőjén nagyon jól mutat a lejátszott video, TV-re nyomva már megoszlanak a vélemények (egy haveromnak nem tetszett)... szerintem teljesen oké, körülbelül olyan minőségű a kép mint egy átlagos VHS-felvétel, nyilván a videotömörítás miatt, amit egy nagyobb képernyős TV már kihoz. de nem kell aggódni, egyáltalán nem vészes a dolog. villantásnak mindenképp nagy dolog, amikor egy filmről beszélve előhúzod a zsebedből és vetíted a tévére :D

ja és egy apró de fontos tipp: bár az apple azt mondja, hogy csak a saját gyártmányú AV kábel jó hozzá, ez persze kamu.. annyi a csel, hogy a sima kábel 3 dugaszának (jobb hang, bal hang, kép) sorrendjét meg kell cserélni, mikor a TVbe dugod, és máris használható, így nem kell az x ezer forintos apple-kábelt venned :)