6461
  • Kori
    amúgy
    http://www.tnt-home.de/hgl/hellgatelondonmap.html#spot
  • Kori
    covenant garden állomáson keresd a leicester square felé vezető utat és menj arra
  • genory
    Csaó!

Hogyan tudok a Charing Cross állomásra eljutni? NEm találom az oda vezető utat valaki segítsen!
  • veresj
    A guardianok bírták az ütéseit, de a polipokat és a kis lila bogyókat már ők sem. Mérnök marksman halt egy ütéstől.
  • csuszi
    és akkor a guardianek mit csináltak vele? egyet rácsap aztán futás?:)
  • veresj
    3.15 és fél 8-kor keltem :)
  • Petyb
    Szóval 2:30-3:00 kor végeztetek?Így még fel bírtam kelni:)
  • veresj
    Guardianon kivül mindenkit egyből lecsap, (1800hp +700 pajzs néha kibirt 2-t) élettöltő felesleges :)
  • veresj
    Pety nem voltál elég kitartó.:) Még 1,5 óra kellett miután elmentél.
    Csapat: 2 Guardian,2 Marksman, 1 mérnök
    3 óra St. Paultól Sydig
    3 óra kellett még syd leöléséhez. De sikerült! Dobott egy modot amihez 57es fegyver kell, meg ugyanazt az idéző páncélt (mantle of sydonai) amit normálon is szokott :( A syd előtti bossok csak zöldeket dobtak.
    Sajnos meggyújtani szinte esélytelen, 1530 gyújtással egyszer sem gyúladt ki 3 óra alatt.
  • savior
    szerintem meg syd-hez a legjobb: 1 mernok, 1 idezo, es a masik 3 barmi lehet, csak ne orzo es ne pengemester. pengemestert a bossok leutik 1 utesbol, az orzot meg 2-bol. viszont az elementalokat folyamatosan lehet idezni es a drone is jol birja. amugy jobb ha nem fog bele senki, mert halal unalmas mar az elso boss is(lenyegeben egy helyben allva kell loni fel oran keresztul), masreszrol meg rosszak a dropjaik.
  • Petyb
    Nightmare Sydi irtós tapasztalatok:
    -Csak mesterlövész csapatnak nincs sok esélye:(
    -Legyen pár őrző a csapatba, ők még valahogy bírják a strapát.
    -Szánj rá 5-7 órát, különben bele se kezd.
    -Készülj fel, hogy számolhatatlanul sokszor meghalsz!
    -Unalmas és szenvedés az egész!

-Csalogassátok a szörnyeket a pokolkapuhoz, mert ha feltámadsz legalább nem kell sokat sétálni :)
    -Legyen 100% pajzsátütésed (nem kötelező de hasznos)
    -A legjobb ha sikerül felgyújtani, mérgezni, fázistváltani...
    -Nem fogod meglátni az élet csikon, ha sebzed
  • Petyb
    Jaj mit hallottam, a 1.2-es patchnél a mesterlövész nem fogja tudni a használni egyszerre a multishot-ot és a rapidfire-t! Könyörgöm cáfoljon meg valaki!
  • Petyb
    A 200 az nem a sebzése, hanem egy viszonyszám a fegyver erősségéről! Sebzését akkor látod ha megnyitod a fegyver adatlapját.
    Szerintem se érdemes ilyenre pocsékolni a pénzedet, majd később (lvl 50)
  • Noodlee
    Szerintem ne pazarold a pénzedet fegyver tunningolásra, mert ilyen szinten nem nehéz beszerezni jobb csúzlit. Az állomásokon begyüjtött elismeréseknek még nem sok szerepe van a játékban. Nightmare fokozaton úgyis tovább nőnek a pontok.
  • Ace McCloud
    A másik kérdésem a küldetésekre irányulna.
    Az első, és második, valamint az Oxford Circus állomáson nem tudtam maxra felhúzni az elismertségemet, holott a többin elértem a csúcsot, és ígyis kapom a küldiket meg az elismertség pontokat. Lehet valamit rosszul csináltam, vagy ennyire el van baxva a játéknak ezen része??
  • Ace McCloud
    Sziasztok!
    Bocsi hogy lehetséges, olyan kérdéseket teszek majd fel amikre a válaszok már elhangzottak, de nincs időm 5000 hszt végigolvasni.
    Lövésszel játszom a játékot, és jelenleg a karakterem egy Zeus fegyvert szorongat. A kérdés, hogy a hamarosan összegyűlő palladiumból rakjak rá legendás tulajdonságot, vagy várhatóan lesz jobb fegyver a játékban.
    Ami tetszik benne hogy a lövés folyamatos, és 100% pontos, ellenben a sebzését 17. szinten csak 200 körülire tudtam fölhúzni.
  • savior
    rosszul irtam. szoval normal nightmare es elit nightmare guildhall-ig lehet eljutni.
    singleben nem jatszom.
  • ZÓÓÓcsi
    Ja nightmare-en meghal a dolog rendesen!
    Nem tudom hogy a 0.6-os single patch javít-e ezen valamit?
  • savior
    nekem az elso 2 karakter viszonylag erdekes volt, de a harmadikkal mar alig jatszom.
    normal es nightmare fokozatra is igaz: a guildhall-ig barmelyik kaszt barmilyen buildje eltud jutni akar egyedul is, viszont utana meg senki nem tud normalis tempoban haladni, se csapatban se egyedul. st paul allomason kozelharcosok eselytelenek, mert tul hamar lecsapjak oket. pokolkapunal oltuk 5-en es orzovel mindig meghaltam, mert bossoktol pl 1 utest birt ki, a masodikkal megoltek, de a sima monsterekkel se volt sokkal jobb a helyzet. jo cuccokat minimalis farmolassal belehet gyujteni, es utana mar nem erosodik tul sokat a karakter, hiaba szerzunk neki uberjo cuccokat. (pl orzomnek van 1500 hp-ja, hiaba tornazom fel 2500-ra, annyit erek el, hogy a lvl 60-as boss nem a masodik, hanem a harmadik utesevel ol majd meg)
  • Mike
    jah, mit beszéljünk róla, átrágtuk már teljesen
    új emberkék meg nem nagyon vannak
  • ZÓÓÓcsi
    Úgy látszik a HL-ről már nem lehet annyit dumálni...
    Bár én szívesen játszanék vele többet, de nightmare-en egy szenvedés az egész így hanyagolom!
    Multi meg nálam kizárva, de ha lenne LAN...
  • wedge31
    Tiszta flame lett ez a topic az utolsó 40-50 hsz-nek semmi köze a témához...
  • Lendova
    ez egyre furább, a konigunk pedig alig tér el, nálam még is atom ratyi, főleg a végén
    más helyen is írtak nekem, hogy náluk is bibi van, hasonló konfig, csak épp x2 3800+ athlonnal
    csak tudnám meg végre mi az isten baja a játéknak :S
  • Mike
    nekem nagyon tetszett, hogy volt élet
    volt élet a városokban, az utakon
    ezzel ellentétben pl. az Obilivonban nem volt

HL egy bukás, de mégis jó vele játszani :)
  • totya4
    A fablet eléggé lehúztam a topikjában amiért pár nagyarcú törölgetett is, annak is van egy olyan "hibája" ami rpg-nél szerintem hiba kell hogy legyen, hogy az ellenségek újratermelődnek ész nélkül. Tehát átlépek egy területre, ha abban a pillanatban visszamegyek már tele van ellenséggel, mintha ott sem jártam volna. A beleélési lehetőségről ennyit...azaz szerepjáték=0. :)
  • Árnyvadász
    Fable szerintem ki van annyira dolgozva, hogy rá lehet húzni az RPG fogalmat. Ott eleve kijön a hatása annak, ha a cselekedeteidet a jó vagy a rossz erkölcs szolgálatába állítod. Sőt ott gyerekként (játék első szakasza) még inkább hathatósabb ez a szerep. Ráadásúl itt látványbelileg is különbség van a játszott szerepek közt. A Fable sok lehetőséget kínál, rengeteg morális döntés van benne, mindez egy egészen jó sztorival nyakonöntve. Házasságot lehet kötni, saját lakásod lehet, az emberek csodálhatnak és köréd gyűlve meghallgathatják a tetteidet, vagy félhetnek tőled, gyakorlatilag hatással vagy a környezetedre. És ez "érződik" a képernyőn látottakkal. Kicsit egyedi is de hát Molyneaux ebben zseniális a maga módján.

Harc pedig gyakorlatilag mindegyik számítógépes RPG műfajába sorolható játékban van. Itt persze az kérdés milyen mennyiségben és milyen hatással. Ahogy lentebb is fejtettétek. A Fable-ben ezt megfejelték egy remek aréna harccal, bár a Jade Empire-ban is van hasonló elem. A JE szintén egy remek mese. Az bár egy picit lecsupaszított RPG, talán jobban, mint egy Fable, de a története, párbeszédei és a jó-rossz cselekvés rendszere meg az erre épülő harci képességek tanulása nagyszerű játékká teszi. A JE egy nagyon igényes akció-RPG.

Visszatérve a Fable-re, bár nincsenek annyira szabad lehetőségek, legalábbis a mászkálásban, mert fix utakon kell kalandozni, mégis tengernyi elem teszi "élőbbé" a játékot és azok az NPC-k, akikkel találkozunk lényegében jól visszaadják az emberi jellemeket. Ez is fontos része egy szerepjátéknak. Bár ebben a JE szerintem verhetelen. Régen nem láttam ennyire kidolgozott és érdekes történettel, vagy életúttal kidolgozott karaktereket, akikkel igazán jókat lehetet beszélgetni. Az már már hajazott kicsit a papíros szerepjátékra. Gondolok itt elsősorban a halászfalú egyik orrgazda nőszemélyére, akinek férjet kellett keresni.

Na ennyi off után, legyen némi on is: HL egy bukás :)
  • Mike
    még mindig off
    ti a Fable-t hová sorolnátok?
  • ZÓÓÓcsi
    Az Oblivion szerintem pont azért szerepjáték, mert a játékosra van bízva hogy mit csinál, milyen szerepet vállal magára, még ha az általa kiválasztott kaszt nem is ennek megfelelő. Abban a játékban akkora a szabadság, hogy bármit megcsinálhatsz, amit akarsz. És nem utolsó sorban, de inkább az elsők közt van a rengeted változatos küldetés. Soha nem volt unalmas, mindig volt valami csavar bennük és a tetteidnek következménye is volt ugye! Tudom, mert vagy 400 órát nyüstöltem...
    Nem felejtem el, amikor megmentettem egy várost a pusztulástól, szobrot emeltek az emberek a tiszteletemre...
    És persze ha gyilkolászol össze vissza akkor nem fogadnak tárt karokkal.
    Szerintem az ilyen elemek emelik közelebbé a játékot az RPG stílus felé, sajna ezt a Hellgate-ben teljesen kihagyták.
  • Mike
    hm... ez érdekes
    alapvetően egyetértek, de az rpg is fejlődhet, változhat, mint ahogy a minekt körülvevő világ is változik
    ma már pl. nem egy tanulmány ír arról, az emberek egyre kevesebb hányada választ magának egy életre hivatást, sokmindent kipróbál, nem árt ha enm egy lábon áll
    ugyanez van a játékban is
    szeretek varázsolni, nyillal lövöldözni, de jó ha ki tudom nyitni a ládákat is, ha meg unom a lövöldözést, akkor kardozgatok
    igazi szerepjátékban én már szenvednék
    Oblivionban meg nem mondom már mikkel harcoltam, a végére emlkészem (nem játszottam végig) láthatatlanság, éjjellátás, aztán odaosontam a delikvenshez és orvul leszúrtam :) ez ugye tipikus tolvaj
    de korábban meg simán kardoztam
    egyébként a Bérgyilkos céh volt a legélvezetesebb
  • stevyxix
    eredetileg van mivel, vannak kasztok és azok be vannak sorolva
    csak mint írtad mindenki ugyan azt fogja csinálni felpáncélozza magát stb. és itt jön a fordulat ők nem szerepjátszanak, ha így tenne tolvajjal nem öltene magára nehéz vértet stb
    a lehetőség megvan, csak van aki nem él vele, inkább a könnyebb utat választja és csinál egy átalány kasztot (nehézvértes stb)
    nézőpont kérdése amúgy minden megvan hozzá (szinte) egy rpg-hez
  • Fantusz
    Az Oblivion már olyan szinten szabad játék, hogy ott a főküldetés is csak egy a sok közül, nincsen jelentősége mikor csinálod a fóküldetést, mikor guildos, vagy mellékküldetéseket.
    Kasztok sincsenek, bármelyik lootolt tárgyat magára veheti a kari, mágusból lehet nehézpáncélos harcos, de a harcos is lehet tolvaj, vagy mágus - erre megint szokták mondani, hogy semmi köze az RPG-hez.
  • stevyxix
    Hát végeredményben a dio is az, hiszen pontra klikkelsz és úgy érsz el hatást (beszélsz valakivel, mész adott helyre, itt nem nyilakkal vagy wasd-vel mozogsz hanem az egér mozgatása és klikkelése segítségével).
    Szerintem talán ezért sorolják ezt is ide, bár igaz az az igai point 'n' click amit te is mondasz (szerintem is).
    Bár Oblivionnal nem sokat játszottam, de rpg-k közé sorolnám, sok npc egy fő szál sok mellékküldetés (igen ezek dioba is vannak pl), számtalan kaszt amivel pl guildekbe mehetsz és ott tanulhatsz (ez is szerepjáték elem lenne, bár azt hallottam a végére minden karakter ugyan olyan: nagy páncélzat és harc előtt benyom vagy 20 mágiát biztos ami biztos, szóval ebből a szempontból nem valami szerepjátékra emlékeztet ha igaz, bár meg lehet tartani a kaszt eredeti mivoltát csak úgy gyengébb)(persze nem próbáltam csupán hallottam), amúgy meg egy nagy világba barangolhatsz amiben vannak emberek álltaok növények valamennyit fel tudod használni céljaidhoz, szóval ezek alapján merem állítani, hogy rpg, hogy van jobb? lehet ezt se játszottam sokat ...)
  • Lazarus
    Nálam normálisnak tűnik
  • Noodlee
    Valakinek van tippje arra, hogy miért ilyen sötétek a képek, amiket a játékban csinálok?

kép

A játékban normális fényerősség van beállítva.
  • Mike
    bocsánat, csak le vagyok maradva 80 hsz-szel :)
    megpróbálom egyben, csak így kicsit nekem nehézkesebb

a besorolást nem a kiadó állítása határozza meg
    mert ők azt mondanak amit akarnak, bármilyen vacakra ráfognak bármit, ha az érdekeik úgy kívánja

az Obliviont már némi jóindulattal nevezhetjük majdnem rpg-nek szerintem
    a Fallout jó példa
    egyetértek Zóanagyvarázslóval
  • Mike
    most nem azért de a point 'n' click az, amikor végigpásztázod a képernyőt hová lehet kattintani, kalandjátékok ilyenek
    pl. a Monkey Island sorozat
  • Mike
    A diablo mitől rpg?
    azért mert fantasy környezetben játszódik, vagy mert vannak szörnyek
    point n click?
    inkább hack n slash
  • Mike
    az xp 4 gb fizikai memória címzésére képes
    ellenben egy 32 bites process csak 3 gigát képes használni
    a vista 32 biten szintén csak 4 gb-ot támogat, 64 biten (nem home) ellenben 128-at (és a 64 bites XP is)
  • Mike
    nálam mediumon simán fut
    kint is, bent is
    igaz csak single player
    még úgy sem lassú, hogy közben a fraps felvette (igaz csak felezett felbontásban)
  • Zóanagyvarázsló
    Igazad van, természetesen egy cRPG (computer role-playing game) nem adhatja vissza a pen and paper RPG-t, ezért is szokás olykor elétenni azt a fránya 'c' betűt. Megjegyzem, a Falloutra szokták azt modnani, hogy szinte mindent meg lehet tenni, az már igazi RPG, nem is cRPG. Persze nyilván ezt is lehet tvitatni, de legalább máris ajánlottam egy cRPG-t. Sok kiemlekedő darabja a műfajnak, az újabbak közül ott van a KotOR I-II vagy a The Witcher, ezekben tényleg van hatásunk a történtek alakulására, és különböző szerepeket eljátszani. Bizonyára hallottál ezekről is, és a régebbi klasszikusokról is (M&M, Wizardry, avagy Ultima széria, Betrayal at Krondor, Baldur's Gate stb).