6461
  • stevyxix
    Esape-re egy skillpont, ha forró a helyzet segít a menekülésben vagy kis időt lehet vele nyerni (ha multiban nyomod (vagy sp 1.2-es patch fennvan), akkor mielőtt elnyomod a skillt be kell nyomni egy egészségügyi csomagot, ugyanis az escape-et minden támadás, skill vagy tárgy használat megszakít és nem leszel tovább láthatatlan.
    Egyébként van pár különböző build mm-nek, ha segít megmutatom az eddigiek szerinte tervezett buildem:
    MM build
    Dead eye-t gondolom nem kell magyarázni, ha sokat akarsz lövöldözni akkor alap,
    ugyan így a multi shot is ami a hatóideje alatt további 2 lőszert lő ki így lényegében közel 3x sebzés érhető el (azért csak közel, mivel minden lőszer adott intervallumon belül sebez vagyis -tól -ig sebzés van),
    Multi beacon tömegre tudsz hatni vele (bár őszintén szólva ezt nem próbáltam még a gyakorlatban),
    tactical stance, ha kicsit távolabbról akarok lövöldözni (én nem vagyok kifejezetten az a sniper típus),
    kát gránátból pedig a gyújtó gránáton van a hangsúly, de ilyenkor felmerül a kérdés miért a fázis gránáton van 10 pont? hát azért, mert az növeli minden gránát elemtális támadás erejét, így a gyújtó gránát elég erős, és jó eséllyel felgyújtja az ellenséget, ami 5% életerő veszteséget jelent másodpercenként. A maradék 3 skillt pedig csak úgy megvettem (egy használatánál is van esély a másik kettő működésére, de hangsúly a concussion rounds-on van, ami növeli a megszakítás esélyét.)
    Persze játék stílus függő ez is, van aki sniper-ra megy rá, vagy a 3 légicsapásra, változó és van még pár lehetőség ...
  • Mike
    vki meséljen a mesterlövészről, mire érdemes tenni
    most kezdtem el vele
  • sipikacsa
    örök hála! Ha lenne FAQ, bele kéne tenni.
  • stevyxix
    Van egy patch történetesen az 1.0-ás, ami túl nagy ahhoz, hogy egyszerűen letöltse és magától telepítse. Ezért ezt külön le kell szedni és neked felrakni:
    1.0 Stonehenge patch
    Ha ez felkerült az újabb frissítéseket már automatikusan el fogja végezni és beléphetsz EU (gondolom EU vagyis Sydonai szerveren szándékozol játszani) szerverre.
  • sipikacsa
    Sziasztok,
    Tegnap feltettem a Vista64-et, rányomtam a HL-t (eredetit). Letöltötte a frissitéseket (1.58.70.4256) és ha elinditom, akkor a karakter választó képernyő helyett feldob egy hl-es ablakot, hogy frissitések elérhetők a hl.com-on. Ha rákattintok kilép a játékból és feldob a hl.com-ra a frissitésekhez. Találozott már valaki ilyennel? Mert én már kissé feszült vagyok ettől... Előre is kösz.
  • stevyxix
    Ott van linken angolul, ha nem lenne angol, nyelvet kell váltani csak (középen fenn).
    Van még egy Flagship fórumon is:
    Flagship fórum skilltree
    de mint látható ez nem lett fejlesztve (marksman-nál látszik nagyon), vagyis elég régi 2007.10.22-én lett utoljára fejlesztve.
    Több ilyen skilltree kalkulációs honlapról nem tudok.
  • Mike
    ez a skilltree mintha lett volna angolul is vmelyik oldalon, nem?
  • stevyxix
    Bocs a multi shotot csak összehsonlításnak használtam az marksman képesség.
    Molotov assault nagyon jó! ajánlom figyelmedbe, legjobb és leghatásossabb támadó skillje.
    A droid azért jó mert tud tankolni, vagyis amíg őt ütik, addig te vígan lövöldözhetsz vagy használhatod a skilljeidet, és azért kell armor, hogy nehezebb legyen leverni (és ezért kell növelni az armor retrofitet, hogy az erősebb templomos vérteket rá lehessen aggatni).
    A droid hathatós segítségével öltem meg szinte gond nélkül a reapert a vonatos küldetés végén, nem volt valami erős a droid, de így se tudta szétverni a reaper, közbe én lőttem, ill ha volt elég energiám skillt is használtam. Természetesen a droidot folyamatosan kellett javítgatnom a harc közben ,de szét, nem verte.
  • ZÓÓÓcsi
    Há! Én nem igazán használtam a molotov-ot, se a multishot-ot mérnökkel. Lehet jók, de én tettem a Bomberbot-ra is! Na azt nem bántam meg, spectrális sebzése van ha jól tudom, eléggé legyengíti az ellent. Mint írtam a Nanobotokat megbántam! Egyáltalán nem méltó a 30-as szintre, 40 sec-ig vannak jelen és újra kell varázsolni őket -> nem tetszett!
    Haste bot eleinte bejött, de 25 szint felett már a bomber+rocket bot párost használtam.. Nem játszok neten, ezért nem vettem(ük) sok hasznát.

Amit még megbántam: drone fejlesztés. Alig fejlesztettem ezt az ágat. Az élesztésre, javításra tettem össz-vissz. Látom többen (köztük te is) tettetek a drone armor növelőre, nem tudom miért éri meg ennyi pont rá?

Továbbá még használtam a területsebző ágat is(napalm stb.), így nem nagyon maradt pontom bármit is kimaxolni! Mondom én arra számítottam mint a dió-ban volt, hogy tenni kell a skillekre, hogy kifejleszthesd a jókat(30), majd azokat kimaxolni. Hát ez itt nem jött be...
  • stevyxix
    Great defender csak akkor kell ha nagyon szorul a hurok, mint mondtad ritkán használható, épp ezért elég rá az az egy pont, ha kell életet menthet, nem beszélve róla, hogy a csapattagokra is hat aurán belül, ami méginkább ütösebbé teszi multiban.
    Az én tervezett skillfám így néz ki:
    Skilltree
    innen amúgy le is lestem mit tudnak a skillek, néhányat már ismertem mm-től, az első pár szinten lévő skilleket kipróbáltam, és úgy vettem észre a molotov assault-ra érdemes építeni (elit módba elég egyszer beast of abbadon(towerbe a nagy monstrum amit le kell kicsinyíteni) alá nyomni és meg is hal, pedig első szinten volt még csak ha jól emlékszem, és még lágra is kapott).
    Haste bot szintén jó, gyorsabban tüzlesz mint egyébként, bár a multi shot 1000x jobb, de azért ez se rossz, főleg, hogy ez csapatra hat újra csak, így a droid is gyorsabban tüzel ...
    Nekem nem hiányzik 30-as szintre pöpec skill, főleg, hogy dio-val ellentétben itt sokszor nem elég egy skillpontot ráraknod egy skillre, hogy megvehesd a következőt, mennyivel jobb, ha már az elején vannak a használható skillek.
  • ZÓÓÓcsi
    Rendben, én sem tennék most már a nanobotokra, mert tudom, hogy nem hatásos. De aki elöszőr játsza végig bármelyik karival az nem tudja, hogy pontosan milyenek a skillek, ezért ráteszi a pontot.. Meg végül, ha nagy nehezen kifejlődsz 30-ra, vagy fölé, akkor elvárod, hogy pöpec skillek legyenek, de nincsenek!

A great defendert kifejlesztettem én is Guardian-el, és jó is, csak túl rövid ideig lehet benyomni, aztán meg "órákat" kell várni az újrahasználathoz, úgyhogy azzal sem mentem túl sokra.
  • ApPa123
    Kösz szépen!!!!
  • stevyxix
    Nem kell leszedni a játék tartalmazza már a magyarosítást, ha nem magyar akkor ebben a mappában:
    C:\Program Files\Flagship Studios\Hellgate London\Data
    kell találnod egy:
    language
    nevű fájlt.
    Ha megvan ezt meg kell nyitni jegyzettömben és a Language= után beírni hogy Hungarian vagyis így kell kinéznie:
    Language=Hungarian
    fontos, hogy nagybetűvel írd, mert különben hibát fog jelezni (bár úgy is elindul).
  • ApPa123
    Helló a magyarítás az a patch ben van? vagy honnan lehet leszdni???thx
  • Prof William
    Grat. :)

A tesóm végigvitte aztán/közben elkezdtem én is de félbegítam. Nem volt meg benne a hangulat...
  • Broafka
    höhö... Hellgat: London... höhö Bill Gate in London!

bocsi, úgy tűnik késő van! :D
  • Broafka
    én is egyet értek, olyan hihetetlenül monoton egyhangú ez a játék hogy nem igaz! :-/

és iszonyat lassan fejlődik benne az ember
  • stevyxix
    *mert nincs olyan amit érdemes lenne.
  • stevyxix
    Igen örülj neki, én mérnökkel nem veszek új skillt 25. szint után, mert nincs olyan.
    De példáddal élve mondok pár 30-as szintű "táp" skillt az általam eddig játszott kasztok közül:
    Marksman: Multishot és Multi Beacon
    Guardian: Great Defender
    Mint említettem Engineer-el nem találtam skillt amit érdemes lenne megtanulni, de minek is? ott van a molotov assault, eljutottam Oculis-ig elnyomtam 3x az meghalt én meg felkapkodtam a lot-ot.
  • stevyxix
    Bocs éjjel kettőkor lehet, hogy félre olvasom ...
  • Fantusz
    Diablo II 2000-ben robbant, s azóta is verhetetlen, ez sajnos az utódokra nézve hatalmas kritikra.
    Mai szemmel nézve a Diablo grafikája primitív, mégis sokkal nagyobb játékélményt tud adni, logikusabb, összeszedettebb a karakterfejlesztés, egyszerűek, de nem unalmasak a küldetések.
    A Hellgate legnagyobb hibája a nem kevés bugon túl, hogy a rengeteg, rendszeretetlen mellékküldetés gyorsan unalmassá válik, a tapasztalati pontokra pedig égető szükség van, tehát csinálni kell bármennyire unalmasak is!
  • rotator
    Az bizony lehet, de amíg nem találják fel a 48 órás napot, addig nem merészkedem a közelébe. :)
  • ZÓÓÓcsi
    Teljesen egyetértek!
  • 5c0rp330n
    az bizony hiba. pár hete elővettem 1-2 órára és szívesebben öltem meg negyvenedszerre Baal-t nightmare-n, mint a Hellgate-ben egy akármilyen pályarészt akármilyen boss-át. ez van. de akármelyik faluba bemegyek ott, akármelyik pályára, és egy olyan hangulatot áraszt magából a játék, aminek a Hellgate-nek sajnos nem sok köze van...
  • rotator
    Tudom, istenkáromlás, de nekem a D2 kompletten kimaradt...
  • Zóanagyvarázsló
    *magasabb szintet igénylő képesség
  • Broafka
    neharagudj, de értelmezd már a mondatomat kérlek... utána írj hülyeséget! :)

segítek:
    "szebb össszetételű ilyen NEM mmorpg-s rendszer"
  • Zóanagyvarázsló
    Ez ugyanígy volt a Diablo 2-ben is., inkább a több magasabb képesség közötti pontelosztásra lehetett tartalékolni, egy képesség kimaxolására nem.
  • ZÓÓÓcsi
    Így van! Meg én személy szerint nem érzem azt hogy végre most elértem valami nagy erejű skillhez mondjuk 25 szinten, mert valóban vannak más varázslatok, skillek, csakhogy semmivel sem erősebbek az eddigieknél..
    pl.: mesterlövésznél 5-ös, míg mérnökkel 30-as skill a Napalm (vagy mi). Míg elérsz 30-ra a mérnökkel, addigra persze, hogy több sebzést látsz ott, hiszen minden szinttel növekszik az összes skill sebzése!
    Áh, dio jobb volt..
  • rotator
    Ez itt azért sem működik, mert ha mondjuk egy pontot se költenél a 10. szintig, és ott "megvennéd" a lightingot, nem tudnál egyből kimaxolni 10 ponttal, mert 10. szinten csak 1-es fokaztú lehetsz, 11. szinten 2-es, stb. Nekem tetszik ez a rendszer, de mint mindennek, ennek is vannak előnyei és hátrányai.
  • ZÓÓÓcsi
    Engem az zavar, hogy ebben a játékban (nem úgy mint a dio-ban) az egyes szintekhez igazított skillek (15,20,25 stb.) nem erősebbek/jobbak az előzőeknél! Példáúl nagy nehezen kifejlődsz 30-ra és az t mondod: "Na végre most már tehetek a 30-as skillekre, lássuk!" és egy nagy csalódás, mert semmivel nem jobbak, csak más a hatásuk. Viszont minden szintlépésnél erősödik az összes varázslat... Ez nekem nem jött be.
    A dio-ban meg volt az a lehetőség (végülis itt is meg van), hogy tartogatod a pontokat, míg el nem érsz 30. szintre, majd 30-as skilleket tápolsz, mert azok a legjobbak! Na ez itt így nincs jelen szerintem! De cáfoljon meg valaki, ha nem így van.
  • rotator
    Tegnap lettem 20. szintű evoker, ez a tempest nagyon atom! Kár, hogy magasabb szinteken nem a felhő kiterjedését lehet növelni, hanem "csak" a villámlás intenzitását.
  • stevyxix
    A dio és a HG:L is messze van bármilyen MMO-tól, talán a HG:L van egy nagyon kevés köze hozzá, de a dio már semmi esetre sem hasonlítható MMORPG-hez, legalábbis szerintem.
    Persze ha neked ezek MMO-k akkor legyen úgy, számomra nem azok.
  • Broafka
    kár! :(
    akkor nem tartom meg a másik karimhoz tartozó cuccokat, multizni meg nincs kedvem, nem tudom milyen a multija de a Blizzardos battlenetnél nincs jobb, és szebb össszetételű ilyen nem mmorpg-s rendszer!
  • stevyxix
    egyenlőre sehogy
  • ZÓÓÓcsi
    Ilyet szerintem hagyományos úton nem lehet! Pedig jó lenne... De ha már itt tartunk jó lenne a LAN is..
  • Broafka
    single playerben hogy tudom átadni a cuccomat a másik karakteremnek?
  • rotator
    Így már érthető, erről nem tudtam.
  • stevyxix
    Nem, ha megölted az 5 hazugságot (tetszőleges sorrendbe) kell jönnie Sydonainak (ő lenne az end game boss).
    Régen volt olyan bug, hogy nem jött, de ezt javították már, szóval patchelni kell csak.
  • kalama
    1 bizonyos sorrendbe kell őket kinyírni vagy mi?