6292
-
#488 Nyugtázva, láthatattlan topig marad. :) -
_Vegeta_ #487 Szerintem meg irkaljatok csak h spoiler mert en lemaradtam 3resszel. 1xuen nincs idom megnezni. :(
Na nembaj majd eccerre. ;) -
#486 Spoiler
Hát, sztem csak a régi BSG alapján lett Cain (Káin) a neve (nem jellem szerint).
Viszont ott Cain éppen hogy pozitív figura volt
Nem tudom, hogy mennyire szimpatizál a Galactica-val a legénysége, de lázadni sztem nem fognak merni
-
#485 Figyelem! Film-élmény-romboló hatású HSZ alant, a következő sorban!
[A rendszer így jó, nekem sincs gondom vele...]
Cain admirálison - nem véletlenül kapta ám ezt a nevet, tessék csak belegondolni... Káin és Ábel... - kívül a leginkább idegesítő a legénységének eddig aktív része volt, akik meglehetősen arrogánsak voltak. Tuti lesz olyan karakter, aki majd szimpatizál a Galactica-val... -
#484 Sztem is maradhat ez a rendszer. Engem nem zavar :)
Spoiler
"katonai rendfokozatokhoz való ragaszkodás"
Igen, ezen én is eltöprengtem, hogy Adama miért nem nevezte (vagy az elnöknővel neveztette) ki magát min. admirálisnak, és még akár a flotta feletti parancsnoksága is megmaradt volna
"A másik probléma a rendfokozat. Hány éves lehet Helena Cain? 40 körül (Michelle Forbes amúgy 38 éves)? Hogy a rákba lesz ilyen fiatalon Admirális?"
Hát, igen, erről nekem a karrier építés három P betűje jutott eszembe (Pénz, P.na, Protekció)
A katonai oldalról pláne egyetértek veled. Náluk nem volt egy Baltar, aki megmondta, hogy a hálózatosítás miatt voltak képesek legyőzni/megbénítani a Battlestar-okat a Cylonok (és a Pegasus fejlettebb modelnek is tűnt, ne felejtsük el, hogy a Galactica egy öreg "csatamén"), szóval hogyhogy nem fertőzték meg az óta sem a rendszereiket? Csak úgy szétkapni egy összedrótozott rendszert nem percek kérdése.
A hogy találtak rájuk még talán esetleg lehet, hogy elfogadom; hogy a cylon flotta ugrálását követték (akik a Colonial Fleet ugrálását követték), és így tippeltek kettővel előre egyet (bár ez azért elég gyenge lábakon áll)
A negyedik résszel teljesen egyetértek. Ha épp dokkba került, akkor nem lehetett rendesen feltöltve, és nekik nincsenek pl bányász/kajagyártó hajóik, mint a fleet-nek, szóval üzemanyag, víz, élelem honnan volt nekik ??
-
#483 "Szerintem valamit ki kéne találni erre a spoiler dologra, mert ahogy nézem szinte csak olyanok járnak ide, akiknek a Spoilert felesleges kiírni."
Jó ez így. Én - modemes lévén - általában csak 1-2 héttel utánatok kapom kézhez a részeket, nekem nagy segítség ha nem lövitek le a poénokat. Ha nem nagy meló, maradhatna így... -
#482 Abszolút jogos kérdések, bűzlik ez a hajó :)
Az ugráshoz nem kell számítógép? Vagy csak az ugrási hely kiszámolásához kell, tehát blind junpot lekapcsolt rendzserekkel is lehet csinálni? Ha igen akkor ez egy magyarázat, de az valóban érdekes hogy ennyire fel van szerelve mikor refitre készült éppen... -
#481 Szerintem valamit ki kéne találni erre a spoiler dologra, mert ahogy nézem szinte csak olyanok járnak ide, akiknek a Spoilert felesleges kiírni. :)
Így viszont az egész topic "láthatatlan párbeszéd". :))
Spoiler:
[szin=white]
Érdekes kérdés egyfelől a katonai rendfokozatokhoz való ragaszkodás. Egy hadihajón belül még rendben is van a dolog, hiszen fent kell tartani a fegyelmet és a működéshez szükséges állapotokat. Viszont itt elpusztult maga az a katonai háttérintézmény, amihez tartoznak. Tehát simán közölhette volna Adama, hogy nem ért egyet az emberek átirányításával, mivel az a saját hajójának harcképességét csökkenti, márpedig az erőforrásokat nem kellene összpontosítani egyetlen hajóra.
A másik probléma a rendfokozat. Hány éves lehet Helena Cain? 40 körül (Michelle Forbes amúgy 38 éves)? Hogy a rákba lesz ilyen fiatalon Admirális?
A harmadik gond az, hogy élhetnek még mindig. Oké, a számítógéprendszerűk éppen le volt kapcsolva a támadáskor, no de utána, és azóta mi a fene? Továbbá érdekes kérdés, hogy is találtak rá a Colonial Fleetre. Az, hogy véletlenül épp oda ugrottak elég hihetettlen, és itt (legalábbis az eddigi részek alapján) nincs olyan hosszú távú érzékelés, mint a Star Trekben, ezért is kellenek a felderítőhajók.
A negyedik inkább csak észrevétel. Ha a Pegasus egy 3 hónapos nagyjavításra készült, hogy lehetséges, hogy rajta volt minden, ami egy elhúzódó háborúhoz kell. Rajta volt még minden (víz, élelmiszer, lőszer, pótalkatrészek, stb.)? Honnan van ennyi vadásza még mindig? -
#480 Spoiler
Engem inkább az a kérdés piszkál, hogy a Pegasuson honnan tudnak arról, hogy vannak emberi cylonok is (és hogy a fenébe tudtak kapásból elkapni is egyet??)
-
Prof William #479 Spoiler!
Sztem nem Cylon csak simány bunkó szegény. :)
Spoiler end. -
bandia #478 Szóval csak Cain lehet cylon, igaz az éppen elég:) -
bandia #477 Szerintem nem cylon a parancsnok, bár könnyen megeshet. Mindenesetre az egész hajó legénységének is cylonnak kéne lennie, ha elfogták a battlestar, mert ugye azok azért mégis az emberiséghez húznak, így vagy úgy. És csak 12 modell van "elvileg".
Viszont az tényleg gyanús, hogy hogyan úszta meg a támadást...De még az is lehet, hogy mikor a dokkot megsemmisítették, nem vették észre, és még idejében elugrott "blind jump". Erre nem tudom fognak e egyáltalán választ adni a készítők! -
#476 Spoiler!!!
[szin=white]Igen ez az ami az én fejemben is megfordult, nincs más magyarázat a hajó túlélésére....csak akkor jön össze a dolog ha a parancsnok cylon... -
nyikolaj #475 Én is megnéztem végre a 10.-k részt...eddigi egyik legjobb rész, minden esetre értenek hozzá hol kell meghuzni az adott rész végét, hogy kellő izgalommal várjuk a következőt!
Egy kisit nekem is gyanus ez a pegasus, nem lepődnék meg ha lenne rajta egy-két cylon ügynök, mondjuk kezdésnek a parancsnok!
Gondoljunk bele: emberiségnek összesen van 2 db hadihajója, melyik az a szélütött, idióta parancsnok aki tűzparancsot ad - vagy kipróvokálja azt - a másikra?? Nyilvánvaló a pegasus parancsnoka cylon, "intézzék el egymást, nekünk így a legegyszerübb" mondhatják a cylonok. (fogják az egyik direkt meghagyott battlestar-t cylon parancsnokot az élére, oszt mehetnek :) )
-
#474 A SciFi.com le van maradva, a Scattered lesz szept. 30-án náluk, de az ugye a 2x01... -
#473 Ez így igaz! Leborulok a készítők előtt, meg persze a színészek előtt is, amiért ilyen jól eljátszották... -
hardestadt #472 a www.scifi.com szerint a "next episode Friday szept. 30" -
bandia #471 Tudja valaki mikor lesz a BSG folytatása pontosan? A Stargate Atlantis-al is leálltak sajnos.... -
#470 Spoiler
UI-ban igazad lehet, lehet, hogy tényleg a fogolykínzások elítéléseként tették bele
Az viszont piszkosul tetszett, ahogy megmentették Boomer-t, ez olyan reális és életszagú volt (megfelelő érzelmi befolyásoltság alatt 1,5-2x-esére megnőhet az ember fizikai ereje -rövid időre-, ez a fajta düh pont az volt)
Nem lazáztak, nem pofozkodtak, tökig teljes erőből berobbantak. Nem semmi jelenet
-
#469 Reméljük, tényleg kap egy pár atomot... -
#468 Megnéztem még1x. Nem tisztázódott a dolog bennem....kíváncsi vagyok, hogy nektek mi a véleményetek erről mert ez nekem nagyon bűzlik. Kár ezért a BS-ért gyönyörű ez is mint Galactica. Sőt talán még szebb is :). De hiába, pusztuljon a férgese! :D -
#467 Igen igaz,mondjuk azt hogy pontosítottam, mivel te "homályosan" fogalmaztál -
#466 Nem is mondtam az ellenkezőjét... olvass csak egy kicsit a sorok között.
Nincs szükség arra, hogy bebizonyítsd, hogy te is tudsz angolul, ahogy én is... -
#465 Spolier!!!
[szin=white]Nem ezt mondja....azt mondja hogy ő tervezte azt a motort és hogy azt hitte hogy már 10 éve kivonták....nem mind1 :) -
#464 Én most néztem meg a 10. részt és hááát én sem térek magamhoz, csak pislogok és veszek nagy levegőket az utolsó képek után. Ehhez a részhez képest az összes eddig 2. évadbeli sem volt fogható. Egy olyan "fél-évadzáró" részt írtak, mint amilyen az első évad záró része volt....fergeteges egyszerűen fergeteges. Nem térek magamhoz. Asszem meg is nézem még1x :).
Spoiler!!!
[szin=white]Ismét bebizonyosodott, hogy nagyon jó színészek vannak ebben a sorozatban :). Nekem egy dolog iszonyúan bűzlik: Szemmel láthatóan ez a Pegasus egy elég fejlett BS, valószínű újabb fajta. (mark 7-es viperei vannak?) Namost ezekben ugye benne volt a bíltar féle navigációs rendszer. Asszongya hogy shipyardban voltak, mikor beugrottak a cylonok. Ilyenkor minden esetben bekapcsolták a cylonok a "rendszerbénítót" (pilotban is láthattuk, hogy bekapcsolták a "vírusküldőt" még akkor is ha "csak" nuke-ot küldtek). Szal elvileg le kellett volna hogy kapcsoljanak a rendszerei....Ezek után hogy is ugrott el????? Ez nem egészen tiszta...
Mindenesetre megnézem még1x, és figyelek az apró részletekre (amint magamhoz térek a záró képek által okozott sokkból), hátha kiderül hogy is jött ez nekik össze....
UI.: Csak tátottam a szám, mikor megláttamm, hogy néz ki Six, meg akkor is amikor megkezdték Boomer "kihallgatását". Csak bennem fogalmazódott meg az, hogy itt talán van egy kis utalás az Iraki háborúra? Illetve a mostanában elhíresült fogolytartási módokra?? -
_Vegeta_ #463 huu mar 3resszel le vagyok maradva. :] -
#462 Figyelem! Film-élmény-romboló hatású HSZ alant, a következő sorban!
Azért azt nem szabad elfelejteni, hogy a Pegasus-on is van egy jó fedélzeti főnök, aki a Chief-fel való találkozáskor el is kotyogja, hogy 10 éve nem látott olyan motort, mint amit a Black Bird-be építettek be... és kiderül, hogy ért ő is dolgokhoz. Az már más kérdés, hogy lehet, hogy kémkedni ment le a fedélzetre... -
#461 Spoiler
De jól csinálják a forgatókönyvírók, piszkosul jól.
Totál át tudtam érezni, hogy kiben milyen düh tombol hirtelen, és mit folyt vissza. Sztem arra apelláltak, amivel mindannyian kerültünk már szembe: én vagyok az okosabb, tapasztaltabb, jobb ötleteim vannak, DE az a hülye/ostoba/... a főnök, és az ő hülyeségét kell követnem, még ha nem is tetszik
Az a blind jump megjegyzés az tényleg ütött :)
Az pedig, hogy a Black Bird-öt el kell lopnia Starbuck-nak (hogy használhassa a megfelelő célra) megint csak arról árúlkodik, hogy:
vagy Cain olyan zseniális, hogy arra tartogatja, hogy becsempésszen vele valamit az elleséges bázisra (atomot) ÁÁÁÁ ki van zárva :)
vagy csak féltékeny a Galactica-ra mindenestül, a személyzetére, a remek főgépészre (akit rögtön ki is végeztetne) ... hát inkább ez :)
-
#460 Figyelem! Film-élmény-romboló hatású HSZ alant, a következő sorban!
Hát igen, ideje volt már bevallania, hogy szereti... :))) Six a végére már elég szimpi lett. Kérdés, hogy a megtestesült változata - azaz Gina - mennyiben lesz azonos azzal a lénnyel, aki lelkikapcsolatban volt az eddigi részekben Baltarral...?!
-
bandia #459 Bocs mindenkitől, végre összejött... Fú, három hónap? Addíg megőszülök:( Na akkor veszek egy centit:) -
#458 Így kell írni: {szin=white}...szöveg... {/szin}
A { helyett [ és a } helyett ]-t használj!
-
bandia #457 Spoiler
[/White] Remélem ez most fehér lesz. Akva arcát érdemes megfigyelni, mikor azt mondja "I don't take orders from you" Tipikus egoista genya...Fú, nem tudom mi lesz ebből. Az tény, hogy én is mindkét Cylonért aggódtam. Végülis valamilyen szinten ők is élőlények...A másik, hogy Gaius végre kimondja, hogy szereti Six-et, és ez azért nem semmi.... -
#456 Figyelem! Film-élmény-romboló hatású HSZ alant, a következő sorban!
Egyedül az nyugtat, hogy azért Adama odaszúrt a hármas beszélgetés közben [blind jump] és az elnöknő is inkább kimért volt.
Sosem hittem volna, hogy valaha egy Cylon-ért fogok aggódni... erre ebben a részben egyszerre kettőért is: G-Boomer-ért, amikor az a barom-állat Thorne "kihallgatta" és Six-ért (Ginaért), mikor megláttam a cellában, és később az almával...!
Baltar isten-király szereplője a sorozatnak, nagyszerűen használta ki helyzeti előnyét Gina (Six) megmentésére!
Az várható volt, hogy a Black Bird szerepet fog játszani az elkövetkező cselekményekben, de hogy ilyen hamar, az kifejezetten meglepett: Kara egyszerűen ellopja... :-))
Remélem, Kara ad majd a sokkal fejlettebb Pegasus-Vipereknek... :)))
A lefokozásnál és áthelyezésnél az asztalt csapkodva küldtem a qrva anyjába a szopós admirálist - ez a két mondat tette be a kiskaput: "Joga van így érezni. Parancsot kapott." Majdnem szétrobbantam! Ezek a forgatókönyvírók ki akarnak nyírni, esküszöm! :()
-
#455 Betűk szinéhez a szöveget írd
(szin=white)
IDE
(/szin)
és a zárójelek szögletesek legyenek (makrók-nál megtalálod a használatának leírását) -
bandia #454 Spoiler!!!
Nem térek magamhoz:) Adjatok egy időgépet, előbbre megyek kicsit, megnézem a köv. részt:):):) -
bandia #453 Spoiler!!!
A flotta mindenkori főparancsnoka úgyis az elnök! Reméljük jól elsüllyesztik ezt a ringyót! Fú, már most útálom, pedíg még csak egy részben szerepelt. Nem egy IQ harcos....A fighterek kíváncsi leszek tüzet nyitnak e egymásra.... -
bandia #452 Vávává
Spoiler
Nem tudom hogy kell fehér betűt! Rmélem szétbszák a kva seggét, és szépen leváltják! Hihetetlen jó rész, már alíg várom a következő részt, amire azt hiszem várni kell....Ez a Cain az Ördög a rendszerben véleményem szerint. Ahogy a megölt kihallgatótiszt is az volt. Nem ismernek se Istent se embert, csak a katonai ranglétrát, és ez gusztustalan. -
#451 K.rva jó rész :))
Spoiler
Felemelően kezdődik, nagyon jól csinálták meg a találkozást, de már ott feltűnt, hogy mivel is köszönti a Galactica legénységét Nelena Cain (ismertebb szerepe: Ro Laren a Star Trekből) admirális: "welcome back to the Colonial Fleet" tehát üdvözli, hogy visszatértek a kolóniai flottához.
Ööööö nem egyedül jött? Nem éppen ők tértek vissza a flottához (az után a csúnya dokkbeli megfutamodásuk után)?
Persze várható volt, hogy első dolga az lesz, hogy az öregtől elszedje a legjobb embereit, meg is tette (pláne, mivel a sajátjai hozzá hasonló IQ fighterek).
Amit Cain a CAG-jével tett az megbocsájthatatlan. Lordítani lehet, de lelőni??
Azon csodálkoztam, hogy az elnöknek hatáskörébe tartozik, hogy kinevezze a katonai vezetőket (vagy leváltsa), miért nem léptette Adama-t elő főadmirálisnak (vagy a flotta vezetőjének, vagy akármi), és el van intézve mindenféle hatalmi probléma
És még azon csodálkoztam, hogy miért nem szőke a csaj, mert hogy katonailag és stratégiailag totál nulla (izazi EgoFighter), csatát IQ-ból biztos nem nyert.
Ja, amúgy meg sem kérdezte semkitől, hogy most hova is mennek, mit is akarnak, mi a fészkest is ugrabugrálnak itt a galaxisban? Csak úgy átvette az irányítást az azt se tudja mi felett.
Mindenesetre teljesen eltért a rész attól, amit vártam a régi Galactica sorozat alapján. Ott Cain (Lloyd Bridges) azonos rangban volt Adama-val (parancsnok, és egy pillanatig meg nem fordult a fejében, hogy átveszi a flotta vezetését), egy igazi veterán, aki zsenialitása révén került erre a posztra és lett közismert (tisztelte is mindenki, nem pedig féltek tőle)
Abban viszont azonos, hogy első gondolatuk az volt, hogy közösen lenyomnak egy Base ship-et (persze az öreg Cain ennek megfelelő taktikával indult neki, nem erőből)
Szóval érdekesebbé tették a storyt
És most várhatunk majd három hónapot a folytatásra
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁ
-
#450 Figyelem! Film-élmény-romboló hatású HSZ alant, a következő sorban!
Fucking bitch...! Már akkor ki kellett volna nyírni, amikor kiderült róla, hogy mit tett a CAG-jével... hiába magasabb rangú...
-
#449 Áthidalták az "unalmat"... sajna, egy új [kapitány] csaj képében. Ezt nem szeretjük!