6292
  • MerlinW
    Azon elmélkedek néha, hogy képtelen vagyok megérteni ezeket a hatalmi harcokat. Elpusztult a szülőbolygójuk. Elpusztult az emberiség 99%-a. Tulajdonképpen nincs is hova menni, csak a remélik hogy létezik a Föld. Kint vannak a semmi naaaaagy közepén, seggükben az ellennel.
    És mit csinálnak? Lázadnak, ölik egymást, stb. Ennek a sorozatnak az a varázsa, hogy abszolut realisztikusan bemutatja, mekkora gyökér lény is az ember.:) Szomorú, de há' evva':D
  • _Vegeta_
    A kutyafáját!
  • [NST]Cifu
    Nyem. A szünet biza most jön. Három hónap pihi...
  • nyikolaj
    nem tudjátok hogy mikor lesz a több hónapos szünet a sorozatban - új részek készítése végett? Magyarán a szünet elött lesz még 11. rész?
  • Bandy
    remélem nem én is hogy nem igy lesz :D
  • mrzed001
    Hát igen, ettől én sem félek :P
  • IMYke2.0.0.0
    Itt mindenkinek...
  • [NST]Cifu
    Ettől az egytől nem félek. :)
    Legalábbis remélem, hogy nem fogják nyálas Hollywoodi maszlaggá alacsonyítani a sorozatot, de az eddigiek alapján ennek hál' istennek semi jele.
  • Sephi
    Megvan a masodik evad elso 10 ressze!!111

HURRA! :D
  • Bandy
    Nem azért mondom de sztem a cylon-ok tudják mit csinálnak lehetett látni mikor a moziban ülnek és végig nézik a filmet. Amúgy van egy olyan érzésem hogy a végén az emberek és a cylonok békében fognak élni :)
  • Zsolo007
    Érdekes...
  • mrzed001
    Spoiler, aki nem látta a régi BSG-t, és nem akarja tudni, hogy ott mi történt (és hasonló történhet itt is), az ne olvassa el !

Cain és Adama együtt, azaz összefog a két BattleStar, és nekimennek egy Cylon Base Ship-nek.(nehezen tudja csak Adama-t meggyőzni Cain, hogy érdemes megtámadni, mert a flottát védtelenül kell hagyni a támadás idelyére) Kemény csatában a Pegasus előre tör, és a Base Ship pusztulásakor eltűnik. Rejtély marad, hogy elpusztult vagy csak elugrott, bár Adama sztem úgy gondolta, hogy Cain ilyen magányos csatázós farkas, és unta volna magát a flottakísérgetésben (és hogy nem hagyhatják ott a flottát egy kis csapásmérésre), ezért elugrott (így kettéválva el tudja terelni a figyelmet a Galactica-ról és a flottáról)

• nyikolaj
    teljes mértékben igazad van! pedig olyan jól hangzott a verzióm, de Baltarrol megfeledkeztem, most gondolhatom ujra végig :)
  • [NST]Cifu
    Spoiler:
    [szin=white]
    Baltar poziciója a sorozatban betonbiztos, szóval kétségem sincs afelől, hogy leírni egyhamar nem fogják... :)
  • nyikolaj
    Baltaron és is filoztam egy ideig, s a személye jó indok lenne hogy mégse pusztuljon el a pegasus s a tárgyalásos megoldás maradjon, bár nem lenne nagy kár érte...
  • nyikolaj
    hopsz igen a legnyillvánvalóbb verzió lemaradt :)
    cylonok zavarják az egész hajót oszt mennek a nuke-k, a Galactica a végsőkig marad s fedezi a pegasust, de mikor menthetetlen a szitu elugranak, s a rész egy szokásos gyászszetartással zárul - na jól megirtuk a 11. részt :D ;)
  • [NST]Cifu
    Spoiler:
    [szin=white]
    Szvsz az elnöknő/tanács fog beleavatkozni, illetve van még egy aduász - kihagytátok Baltar barátunkat, az alelnököt, aki a Pegasus-on van, ráadásul Six egyik élő példányával. Amennyire csavaros a történet, csodálkoznék, ha ő nem kapna szerepet a megoldásban!
  • Zsolo007
    [szin=white] Én az 1. tartom legvalószínűbbenk, azonban egy kis módosítással: a Pegasus elpusztul a cylon támadásban (+ esetleg még a felderító mission is totál katasztrófa....). Valahogy ki kell vonni a sorozatból, olvastam, hogy nem lesz túl sok szerepük, hamar lekerülnek.....
    Ez így "korrekt" lenne.
  • nyikolaj
    a 10. rész végén kialakult feszült helyzetet 3 féleképpen lehet feloldani:
    1) befutnak a cylonok is, s ekkor az admiráliska is rádöbben ki is az ellenség s együtt szembeszállnak a cylonokkal, s miután elugrott a teljes flotta tárgyalóasztalnál folytatják vitájukat ahol Adama fog gyözni |

2) az elnök közvetlen utasítást ad az admirálisnak - ne feledjük a katonai eskű szerint engedelmeskedniük kell az elnök parancsának - s így "leállítja" öket, sutána megint jön a tárgylóasztal |

3) drága boomer haverunk jókivánsága jeléül egy aranyos logikai bombát/virust/wormot küld a pegasusnak :D, ami tönkreteszi a hajót, a harcnak vége -> tárgyalóasztal.

személy szerint az ELSŐ megoldást tartom a legvalószínübbnek. Mivel ez lenne a leglogikusabb és legkövetkezetesebb megoldás
  • mrzed001
    Spoiler

Ááááá
    azt nem hiszem.
    Egy ekkora egofighter inkább feláldozná a fél flottát, csak hogy ő maradhasson a kakas a szemétdombon

Sztem az elnöknő és/vagy a colonial tanács fog beleszólni a dolgokba

Egyébként nem olyan nagy szám a csaj, mondjuk a farscape-ből a csajszi jobban el tudta volna játszani ezt a szerepet :))
  • _Vegeta_
    Nemhiszem h ez lenne. :>
    Szentem visszavonja majd a tuzparancsot es rajon h adama a fonok es mindenki heppi lesz. :DD
  • _Vegeta_
    Szerintem meg bajorinak se utolso. A tngbe rogton felfigyeltem ra. :]

• mrzed001
    Spoiler:

Én már csak attól félek, hogy ez után a felvezetés után az írók megpróbálják beadni nekünk, hogy zseni a csajszi, és egy remek stratéga.
    Hatalmas ballépés lenne
  • IMYke2.0.0.0
    Méghogy "csini"... randa szegény, mint a halál...
  • _Vegeta_
    [szin=white]

Tudod ezzel az a baj, h a battlestart igazolja h megalljak a helyuket. Megvedtek a megmaradt flottat (eddig). A Pegasus nem csinalt mast mint probalt egy utolsot dofni a cylonkokba, míg ugye a battlestar a tulelesre osszpontosit.Tehat a Battlestarnak kijarna a tisztelet es oket kene kovetni a pegasusnak. (A resz vegen amikor az admiralis nem vonja vissza a kivegzeseket(ami megint roppant barbár modja ennek a konfliktusnak a megoldasara) azert latni a pegasus tisztjein h tudjak nem helyes amit az admiralis tenni keszul. :) Viszont amit mondtal egyetertek vele, de szerintem akkoris irracionalis amit csinal a kis csini admiralis. :)
  • [NST]Cifu
    Spoiler:
    [szin=white]
    Végülis van benne racionalitás, csak éppen nem az a fajta, ami egy ilyen helyzetbe elkellene. A saját hajójára összpontosítja az erőket, megszilárdítja a hatalmát, és a saját értékrendjét érvényesíti a Colonial Fleet-ben. Arrogáns? Igen. Önző? Igen. De irracionális? Ha azt nézzük, hogy mit miért tesz, szerintem nem.

A hatalmát bebiztosítani, szvsz ez számára nagyon fontos. Adama felettese rendfokozatban, és mint olyan, a katonai erő/erőszak bűvöletében él - akár csak Adama maga (emlékezzünk csak: anno Adama is szembeszált elég keményen az elnöknővel!). Adama viszont ráébredt, hogy muszáj kompromisszumokat kötnie, különben a flotta széthullik. Cain nem ilyen. Ő a tekintélyelvüség megrögzött hívének tűnik. A hatalma a katonai erőtől származik, és mint olyan, megkérdőjelezhetettlen. A legtöbb hadsereg (legalábbis a nyugati országokban) úgy működik, hogy a katonának kötelessége végrehajtani a feljebbvalójától kapott parancsokat, de ha az ütközik a katonai szabályzattal és esküvel, illetve morálisan vagy taktikailag elhibázott, akkor megtagadhatja azt, ez esetben a magasabb szintű felettesének vagy a katonai ügyészségnek jelentenie kell mit miért tett, és ők döntik el, hogy elítélik a katonát a parancsmegtagadás miatt, vagy helyben hagyják döntését (ez esetben, amennyiben a kiadott parancs durván sérti a hadsereg szabályzatát, vagy az ország érdekeit, automatikusan következik az azt kiadó tiszt elleni vizsgálat - lent volt szó a CoC-ről, ott pont erre gondoltam, hogy bármely katonának joga van megkérdőjelezni, akár a hadsereg főparancsnokának a parancsait is). Természetesen a jogi következmények mellett általában van emberi következmény is, hiszen a tisztek általában nem szeretik azokat a katonákat, akik megkérdőjelezik a parancsaikat.

A Colonial Fleet esetén a probléma ott van, hogy most Cain a főparancsnok, és ő nem teszi lehetővé az eféle vizsgálatokat. Adama esetén két ellenpélda is akad: a "Water" epizód esetén egy vegyes civil-katonai vizsgálóbizottság vizsgálta ki az víztartály felrobbantásának esetét, aztán pedig a biztonsági tisztnek szabad kezet adott a fegyverszoba nyitott ajtajának ügyében a nyomozására, majd a kihalgatáson egy bizottság állt fel. Ezen érdekessége viszont az, hogy Adama helyben hagyta annak megállapításait, pedig aztán a Chief be is vallota neki az igazságot...
  • _Vegeta_
    Ez a 10.resz nagyon üt.

Ez az admiralis hogy lehet ennyire irracionalis ge*i? Tok illogikusan viselkedik. Raadasul az o seggen meg rajta a tojas adamahoz kepest..
  • [NST]Cifu
    #458-as HSZ...
  • Prof William
    A fehér betűs kódot nekem is monja el valaki.

Előre is kösz.
  • Prof William
    Spoiler.

Most komolyan... Mr. Gaetára senki sem gyanakszik? Túl tökéletes az a pasas. Tuti cylon. :)

Spoiler end.
  • nyikolaj
    ja köszi a fehér betűk kódjáért
  • nyikolaj
    Spoiler:

Én sem hinném hogy kitervelt lenne, C-Boomer egész 1szerűen átállt (Boomer tetteit én sem vitatom, kétségtelen hogy sokan köszönhetik neki az életüket, de ennek ellenére ő a többség szemében ellenség! lásd: ezredes viselkedése - ő képviseli a hajó legénységének többségénel véleményét boomer-vel kapcsolatban, s velük szemben egy maréknyi ember, bár igaz ezen kevés felé huz Adama is, s az ő szava sokat nyom a latba...)! Én arra leszek kiváncsi Adama mikor fog neki feltétlen bizalmat "szavazni", magyarán esetleg mikor engedi ki a cellából...

A fogoly kínyzásnál maradva Adama arra hivatkozhatna, hogy ez az ő hajója, s az engedélye - vagy legalábbis a tájékoztatása - nélkül nem lehetne kihallgatni senki - ez jó érv, de semmiképp nem mentesíti Helo-t + Főnököt a tette alól.
  • Zsolo007
    Spoiler!!!

[szin=white] Nem tartom valószínűnek hogy ki van tervelve. Korábban azthiszem ki lett fejtve, hogy az ő esete más, mivel saját döntése volt az hogy Heloval marad és nem a Cylonok tervét teljesíti, innentől kezdve nem tartom valószínűnek, hogy csak megjátssza az egészet, már csak az általad felsorolt események miatt sem...

Bár még mindíg lehet, hogy mindvégig ez volt a cél (bár az 1.évadban mikor keresték őket, nagyon úgy tűnt, hogy nem tervezett a dolog...), és csak azért segíti őket, hogy eljussanak Földre és akkor a cylonok lecsaphatnak.....De szerintem ez nem valószínű (bár kitdja ennél a sorozatnál el tudok képzelni egy ilyen csavart....)
  • [NST]Cifu
    Spoiler:
    [szin=white]
    Már miért nem? Morálisan teljesen megkövethető dolog, és már csak azért is, mert C-Boomer segített nekik már 4 alkalommal (először is az ő segítségével hozhatta vissza a nyilat Starbuck, másodszor ő segített megtalálni azt a szent helyet, harmadszor megmentette Cmdr. Adama-t az összesesküvésnél, negyedszer pedig megmentette a Galacticát a Cylon vírustól, sőt, el is pusztította a támadó Cylon vadászokat). Őszintén szólva csodálatra méltó az a kitartás, amivel C-Boomer rendelkezik, és amelyel segítí a Colonial Fleet életét - hacsak nincs előre kitervelve az egész...

Egyébként meg szegény Grace Parkot szinte az egész sorozatban csak ütik-verik, megkötözik, kínozzák és a többi. Elég hálátlan meló lehet. :)))
  • Zsolo007
    Hát páran meg is haltak abból a párból :))

UI.: Mondjuk fura hogy nem volt őr a cell előtt, csak úgy besétálhattak oda a csávók...ez felettébb fura...
  • [NST]Cifu
    Hát azért pár még volt nem is olyan régen (2x02). :))
  • IMYke2.0.0.0
    #458-as HSZ...

• nyikolaj
    ezzel az érveléssel van egy kis gond: ő egy cylon, szal egy gép, akinek nincsenek jogai, 1 rosz lépés és ledurrantják! Az általad említettekre nem hivatkozhat Adama...

ui.: hogy lehet "láthatatlanul" irni? mi a html kódja? előre is köszi
  • Zsolo007
    Galactikán nem sok tengerészgyalogos maradt....
  • [NST]Cifu
    Spoiler:
    [szin=white]
    Egy kicsit azért érdekes kérdések merültek fel bennem másodjára. Miféle morális tartása lehet annak a személyzetnek, ahol kvázi elfogadott az, hogy megerőszakolják a fogjot? Elgondolkodtató...
    A történteket figyelembe véve Cmdr. Adama arra is hivatkozhatott volna, hogy a kihalgató tiszt túllépet minden morális határon, így a saját emberei teljesen jogosan jártak el (érdekes kérdés, hogy hol voltak a Galactica tengerészgyalogosai eközben?).