Battlestar Galactica (TV)

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[NST]Cifu
Egyébként így végignézve az elsõ évadot, az tetszett még meg a BSG-ben, hogy nem semleges, merev vagy idillisztikus emberi kapcsolatokat mutat be (ST, B5), hanem sokkal életszerûbbek, néha már vulgárisba hajlóan kitárulkozva, nem éppen szemérmesen (lásd Six és a doktor aktusait).
Szimpatikus vonás, hogy ügyeltek rá.

A csapatmunka roppant fontos: rajtad kívül másra is l?hetnek!

EqUiNoX
http://www.scifi.com/battlestar/

Ajánlom figyelmedbe az oldalt - film közben is feltûnik a link párszor a reklámok körül - ott nyomon tudod követni, hogy eddig hány résznek volt már premierje - megkönnyítve a letöltés kereséseket.

[ www.elderscrolls.hu ] [ \"My name is Alice and I remember everything\"]

BorsoFozelek
köszkösz, már várom

Csak két isten van: a pénz meg a baszás

Zsolo007
torrent...

Én pedig csak a 4ediket láttam, a többit nem... <#rinya>
EqUiNoX
Most pénteken lesz a 7. rész premierje, szóval a válasz: igen ;]

BorsoFozelek
Inlább ugy kérdezem, hogy a 2.évadbol még csak a 6.részig jött ki?

Nekem megvan a teljes elsõ évad DVDrip-ben, a második évad csak a 4-edik részig. Akinek esetleg megvannak az új részek, és cserébe szeretné a régebbi részeket, irjon nekem! :)))))
BorsoFozelek
azt lehet tudni hogy a mar meglévö részeket honnan tudom letölteni? (2. évadra gondolok) thx

Zsolo007
Mellesleg a BSGt igazából a 3. ENT évadhoz hasonlítsd majd! A 3. évad messze a legjobb lett az enterpriseból.....Van benne egy két rész ami szerintem felér a BSGvel (pl.: Twilight, meg van egy másik nemsokkal a twilight után, ami a klónozás kérdésének morális oldalával foglalkozik, az is nagyon jó lett!)

PiszkosFred
Én viszont még ennél is hülyébb vagyok, szal nekem nagyon jól jött ;] Azt nem igérem hogy 2 nap múlva is emlékezni fogok minderre, de most mint érdekességet részemrõl csak köszönni tudom én is ;]

“Yesterday is over. Tomorrow is yet to come. Today is yet unknown. Let's go!”

Zsolo007
Így már értem! Köszi! <#worship><#worship><#worship><#worship><#worship>

UI.: Igen BSG a helyes rövidítés

UI2.: kicsit szájbarágós volt ugyan <#vigyor5>, ennyire butus nem vok <#ravasz1>, de ezt persze nem tudhattad <#nyes>

[NST]Cifu
Óóóó... a gravitáció mindenhol jelen van egy bolygórendszerben, a bolygóknak, holdaknak, és magának a rendszer csillagjának/csillagjainak is saját gravitációs mezeje van, amelyeket figyelembe kell venni az ûrben való manõverezéskor. Ezt például a BSG (ez a helyes rövidítés?) sem igazán veszi figyelembe, de ha egy holdhoz közel megy el az ûrhajó, valójában alapos számítgatásra lenne szükség, hogy legyõzze annak gravitációs mezejét, ahogy tovább akar haladni.

Amit a filmben említenek, annak azonban nincs köze a gravitációhoz, az a gyorsulás. Hopp, várjunk csak, a "G"-nek mégiscsak van köze a gravitációhoz - a Föld gravitációs ereje folyamatos, 9.8m/s2 gyorsulással húz maga felé. Ez a Földi gravitációs mezõ, amit mi teljesen általánosnak nevezünk, és ez a 9.8m/s2 gyorsulás az 1G. Ha 2G-s lenne ez az erõ, akkor az "általános" tömeg duplájával kell számolni, tehát ha 80kg-os voltál, akkor 2G-nél 160kg-nyi erõ húz a Föld felé. A marson például csak 0.38G-s gravitáció van, ezért ott egy 100kg-os embert csak 38kg-nyi erõ húzza a bolygó felé.

Most tegyük fel, hogy az ûrben, a nagy semmi kellõs közepén vagyunk. Elindulunk elõre, és elkezdünk gyorsítani mondjuk 20m/s2-el. Ezt mi a pilótafülkében úgy érezzük, hogy 2G hat ránk elõrõl-hátrafelé (mintha egy sportkocsival gyorsítanál, csak persze 2G-s gyorsítás talán csak egy Forma-1 szintû autótól elvárható, ott is csak rövid ideig). Ha a hajtómûveket kikapcsoljuk, akkor a sebességünk nem változik, tehát 0 a gyorsulásunk, ismét súlytalanok vagyok. Ha le akarunk lassítani újra, de most mondjuk 30m/s2-el, akkor ez az erõ hátulról-elõre hat (mintha egy autóban a fékre taposnál), és nekifeszül a testünk a biztonsági övnek (már ha bekapcsoltuk - ha nem, akkor a szélvédõre és a mûszerfalra kenõdünk fel cirka 3G-s erõvel). Ugyanez igaz minden vektorra, tehát nemcsak elõre-hátra, hanem jobbra-ballra és fel-le is.

A vadászgépeknél jelentõs ez az erõ, a vad manõverek közben akár -3 és +10G-s erõhatások is érhetik a pilótát (a minusz G itt annyit tesz, hogy lentrõl-felfele hat). Az átlag ember olyan 6G-ig bírja pozitív irányban (fel-le irányvektor) és 2-3G-ig negatívban (le-fel irányvektor), ez esetben a probléma a vér áramlása, pozitív G erõnél a vér kiáramlik a fejbõl a has és a lábak felé, míg negatív G erõnél a vér a fejbe tódul. Mindkét eset vége eszméletvesztés. A vadászpilóták speciális ruhában és speciális légzéssel (a hasizommal segítik ki a tüdejüket) rövid ideig (10-20 másodperc) olyan 9-10G környékéig mehetnek el pozitív irányú G hatás esetén, egy katapultálás olyan 20G körüli erõvel jár (de csak tizedmásodpercekig), ám az már súlyos gerinc és/vagy nyaksérüléssel járhat.
A tûrõképesség elõre-hátra és jobbra-ballra 3-6G, ezek fõleg a nyakra hatnak nagyon keményen.

Ami miatt a vadászgépeknél fontos a G erõ, az az, hogy minél vadabb manõvereket akarsz végrehajtani, annál nagyobb G erõ fogja érni a tested. Ha te több G-t bírsz ki, mint az ellenfeled, akkor "keményebb" fordulóba húzhatod a géped, és az ellenfél mögé kerülhetsz.

Egy ûrhajó startjakor amúgy olyan 3-4G gyorsulás éri a személyzetett.

Zsolo007
<#eljen>

Ez LOL: cserébe azért legalább megkínéltek minket a képernyõk keresztülrepkedõ "ensing expendable"-októl

Én is szeretem az ENTet da valóban az az életfelfogás amire az egész Star Trek épül idejétmúlt már, egy olyan iudõben kreálták amikor az emberek optimistábbak voltak.....

A BSG a ma pesszimista emberének ezért szimpibb....ezzel a sötét jövõvel...

UI.: Egy dolgot mondj el nekem Cifu, ezt azóta nemértem mióta BSGt nézek:
Mikor a Viperekbe képeztek ki pilótákat az elsõ évadban folyamatosan szó esik a G terhelésekrõl, ennyi G annyi G manõvereknél...Ezt nem egészen vágom...mit csinál a gravitáció az ûr kellõs közepén????

[NST]Cifu
Megvallom õszintén nagyon kellemesen csalódtam a BG 2003-ban.

+Nagyon jó kis történet és eseménylánc (nem mondom, hogy csont eredeti, de jól át van gondolva, és mentes a nagyobb logikai bukfencektõl)
+Jól kidolgozott karakterek (végre nem idealizált szupermenek gyülekezete, talán Apollo-t kivéve)
+Jó ûrábrázolás, nagyon jó ûrcsata jelenetek (nincs pajzs! fizikának többnyire megfelelõen viselkedõ jármûvek, a nagy hadihajók nem 500 méterrõl lövik egymást)
+Jó színészek
+Jó zenei aláfestések (tudja fene miért, de nagyon bejön a dobokra hajazó zene)
+Nem egy-két karakterre összpontosít (lásd ST:TNG - Picard & Data ill. ST:Voy - Janeway & 7of9)
+A folyamatos történetmenet valahogy jobban bejön ez esetben, mint a sok rövidebb egyedi rész (ezért is a kedvencem az ST sorozatok közül a DS9)

-Szokni kell a "részeg operatõr" stílust ûzõ kamerakezelést (nem akkora hiba, és végülis jól is néz ki, de piszok szokatlan nekem)
-Azért a tengeralattjáró szerû vezénylõben a biztonsági öv nem ártott volna (cserébe azért legalább megkínéltek minket a képernyõk keresztülrepkedõ "ensing expendable"-októl)
-Azért apróbb logikai bukfencek azért akadnak (100 ember halála adott esetben elviselhetõ a parancsnoknak, de a fia nélkül nem megy el...)

Párhuzamosan nézem most az elsõ szezont az ENT második szezonjával, és hát... Igazából kezdtem megkedvelni az ENT-et, de az BG 2003 mellett sajnos iszonyú halovány... Mintha egy "ilyen volt a Sci-fi" (ENT) és egy "ilyen ma egy Sci-fi" (BG 2003) sorozatot néznék...

Zsolo007
Jó volt ez az új rész (is) és végre visszahozták az elejére azt a pár mps képsorozatot ami bemutatja mi fog történni, nagyon hiányzott...

Zsolo007
Az nem jelentéktelen :)

Gondolom azért mondod mert tudod hogy mindíg az mondja ezt aki az adott kérszben fõszerepet kap....

Az XO a kedvenc karakterem, irtó jó a sorozat, kár, hogy a második szezon mintha kicsit állóvizes lenne, persze a gagyitól azért messze van. Rengeteg apróság van, ami egyedivé teszi a sorozatot, pl. ilyen, elsõre jelentéktelennek tûnõ dolog, hogy minden rész elején más mondja azt, hogy "Previously on Battlestar Galactica" :)

EqUiNoX
Kár is volt a season2 premierrel kezdeni. Mindenképpen nézd meg az s1et is végig, de sajnos így pár "poént" már lelõttél magadnak. De sebaj, a teljes képhez muszáj látnod az elõzményeket is. Fõleg a karakterábrázolások/jellemek miatt. Nem fogod megbánni ;]

MerlinW
A régi nekem sem tetszett annyira, de ez valami félelmetes...:) A karakterek kidolgozottsága, a színészek, a sztori, az operatõri munka, a vágások.. teljesen ott van a stuff:)

[merlinw.org]

[NST]Cifu
Igen. De elötte van még egy csaknem három órás Pilot Film, ami nagyon nem árt!

Battlestar Galactica - 1x01 - 33
Battlestar Galactica - 1x02 - Water
Battlestar Galactica - 1x03 - Bastille Day
Battlestar Galactica - 1x04 - Act Of Contrition
Battlestar Galactica - 1x05 - You Can't Go Home Again
Battlestar Galactica - 1x06 - Litmus
Battlestar Galactica - 1x07 - Six Degrees Of Separation
Battlestar Galactica - 1x08 - Flesh And Bone
Battlestar Galactica - 1x09 - Igh Me Up, Tigh Me Down
Battlestar Galactica - 1x10 - Hand Of God
Battlestar Galactica - 1x11 - Colonial Day
Battlestar Galactica - 1x12 - Kobol's Last Gleaming (Part 1)
Battlestar Galactica - 1x13 - Kobol's Last Gleaming (Part 2)

Amúgy eredetileg én viszolyogtam kicsit tõle, ezért nem is érdekelt igazán (az eredeti sorozat nem tartozott a kedvenceim közé, és a SciFi channel kezeibõl már kikerült egy-két silány munka...), aztán kezembe került a második évad, és kellemesen csalódtam - mellesleg pedig egy kukkot sem értettem az egészbõl. Így most az pilot film és az elsõ évad "beszerzése" folyik. :)

mrzed001
Jaja, végre valami Babylon 5-ös :))
Nagyon ritka az olyan sorozat, ahol oda-vissza utolgatnak elõre-hátra, eléggé komplex és elõre tervezett a story.

A firefly-tól nekem forgott a gyomrom. Naggggyon gyenge, ráadásul értelmetlen. Tipikus antiscifi olyan: amcsi déli paraszt vagyok téxászbó pfff stílusú

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Zotya123
hejhó
annyit szeretnék megtudni, az elsõ évad az 13 részbõl áll?

köszönöm

Zsolo007
Hát BSG-t nem ajnalban kell nézni ;)

Nekem mondjuk pont ez tetszik benne, hogy kuszálódik a story, sokkal érdekesebb mint mondjuk az atlantis mostanában, az annyira sablonos lett....

Én nem véletlkenül tartom fent a teljes elsõ évadot, ha valamit nem vágok visszanézem :)

OFF-ra:
Bizony a Firefly jókis sci-fi komédiának is felfogható (és szerintem az is van benne, ha nem is teljesen az..)

EqUiNoX

EqUiNoX
Na megkaparintottam tegnap a második szezon elsõ 4-5 részét (A farmig). Megnéztem az s1 utolsó két részét, majd elkezdtem az újakat, és mire észbekaptam hajnal 3 volt, és majdnem jönni kellett melóba ;] Félek a BSÍGtõl, akárhányszor leülök elé nézni, alig tudom abbahagyni. Egyetlen problémám, hogy az s1hez képest is jobban kuszálódnak a dolgok, és újra meg kell néznem az újakat, azok miatt a részletek miatt amik felett elsiklottam hajnalban. Szóval nekem tetszik az s2 is nagyon az egyetlen problémám, hogy nem 2010ben akadtam a sorozatra, és akkor meg tudnám nézni az összes szezont egy hét alatt :D Most meg várhatom a következõ hetet....Atlantis-szal is ez a bajom, de az egy másik történet.

OFF
Fireflyt nem kell komolyan venni, akkor egész jó ;]

mrzed001
Aha, de lehet, hogy BattleStar Pegasus a neve (Cain parancsnok vezetésével). Már nem emléxem, olyan rég volt az eredeti :)

Star Trek fan vagyok, tehát egy IDEALISTA. Viszont magyar is vagyok, tehát egy HARDCORE REALISTA.

Zsolo007
Félreértettél én a másik BattleStar HAJÓT (asszem ikarus) várom nagyon..

mrzed001
Másik = Következõ rész?

Zsolo007
Nekem bejön minden rész :))

De a másik Bstart várom a legjobban :)

mrzed001
Egy kicsit sajna elõre kitalálhatóvá tették ezt a részt (sztem a következõt is már mindenki sejti). Egyébként csak folytassák, folytassák ... :))

Zsolo007
Most néztem meg a 4. részt, hát eszméletlen király lett :)

Nagyon jó eddig a 2. évad (is)

Várom a köv. részt :))

mrzed001
Na ezek szerint még valamit átvettek a régi Galacticáól
Pozitív :)))

na ezt jól meg mondtam, szal 2. szezon 10. rész
Zsolo007
Hmm, ez érdekes, a filmben úgytûnt a galactica az utolsó, a többi elpusztult a harcban...

a második rész 10részében Battlestar Ikarus vagy mi a neve bukkan majd fel, olvastam egy másik fórumban.
Hát lehet, majd megerõltetem maga és tovább megyek a Fireflyban, de nem valószínû.
Nem tetszenek a karakterek meg a világ sem.
Zsolo007
Na majd ha jön a másik Battlestar hajó biztos felpörög.

Hogy mi jön?? Mirõl beszélsz?

Amúgy a pilot valóban gyengusz, viszont a többi nagyon jó lett...

Én FireFly-ból a Pilot-ot szenvedtem végig, csapni való.
A BSG második szezonja eddig nem nagyon jött be, lehet hogy azért mert az elsõt egyben néztem meg. Na majd ha jön a másik Battlestar hajó biztos felpörög.
Zsolo007
Ahhoz képest, hogy ez egy BSG topic nemnagyon dumcsizunk BSGrõl, nem az volna ennek a célja, hogy kibeszéljünk egy egy epizódot??Összefüggéseket keressünk, és találgassunk vajon mi lesz a következõ részekben? (De az is lehet hogy csak én vagyok ilyen elvont... :) )

Zsolo007
Hidd el ismerek pár ilyet, elég nagy szégyen....

Amúgy valóban offtopic a firefly sorry, de reagálnom kellett :D

Aramir
Legalább pörög a topik :)

Aramir
Hát, ha valaki csak azért néz sci-fit, mert ûrcsaták vannak benne, az már régen rossz.

QuippeR
csak én érzem úgy, hogy a firefly itt off topic?

The problem is not the problem, the problem is your attitude about the problem.

Zsolo007
Nem a csatát várom, a filmet. A csatát azoknak amlítettem akik azért nem nézték a firefly-t meret nincs benne harc. Félreérthetõ voltam....

Aramir
"Nem kell minden sci-fiben ûrharc meg mitttomén milyen húdenagyonnagyeffektek"
"De nembaj mert jön a mozifilm, amiben csata is lesz :). Azt várom nagyon."
Csak én érzek ellentmondást? :D

Zsolo007
WoW, ez a 3. rész nagyon jó lett, hozta a szokásos színvonalat. És végre az EXO átvette a parancsnokságot, ez sokat kavar a dolgokon. Kíváncsian vároma 4. részt...Vajon mit fog tenni baltar amikor megtudja, hogy mi történt Galactikán idõközben??

Zsolo007
Kíváncsi vagyok nagyon, hogy mi lesz a 3. részben, már csak 16 óra és megtudom :)

Zsolo007
nem értettél félre semmit

Zsolo007
Hát szerintem rosszul látod, a Firefly nagyon jó sorozat, és pont az benne a legjobb hogy a nagy "hardcore" cifik között vesz egy kis lájtosabb megközelítést, és ez elõnyére válik. Nem kell minden sci-fiben ûrharc meg mitttomén milyen húdenagyonnagyeffektek. Sz a Firefly igenis jó sorozat, kár hogy abbahagyták. De nembaj mert jön a mozifilm, amiben csata is lesz :). Azt várom nagyon.

És hogy ne legyek teljesen OFF a BSG nagyon jó, ezerszer odaver a Csillagkapuknak, sõt szerintem még az enterprisenak is hangulatban (bár az enterprise 3. évad nagyon jó volt, de talán még azt is ûbereli). Szal BSG Forever!

mrzed001
öööö lehet, hogy én értettem félre valamit, de nem az volt a gond, hogy hogyan ugorjanak vissza, hanem, hogy máshova ugrott a flotta, és foggalmuk nem volt, hogy hova