6292
  • geri15
    :DDDD
    Ebben azért ilyenek nincsenek :-)
    Köszi egyébként mindenkinek, majd meglátjuk milesz. Egyenlőre a 3 órás minisorozatot néztem meg, és el vagyok ájulva olyan jó :D
  • joebacsi
    hát végülis a szinkron hozzáállás kérdése, legjobb példa erre: tanult kollégám jellemzése:
    "és én igenis meg voltam elégedve a szinkronnal, hisz én olyan scifi szinkronokon nőttem fel ahol az űrhajó kilövését (launch) "tíz perc az ebédig"-nek fordították.. :D"

:D
  • Zsolo007
    Tudom, de én még feliratot sem használok :) Csak a fülemre hagyatkozom :))
  • IMYke2.0.0.0
    Ahogy a felirat-fordítások sem hibátlanok - és nem az elgépelésekre, helyesírási hibákra gondolok...
  • Zsolo007
    Hát az tény hogy aki nem látta angolul annak nem fog feltűnni. Tudom winnie lehurrog ha megint ezt mondom, de szerintem égbekiáltó hibák vannak benne, ha egy mód van rá el kell kerülni a magyarul nézést :(. Sajnos ez van :(
  • nimfas
    dc++.... és tudsz olyan Hubot is ahol megvan valakinek lan1-3-as kapcsolattal és le is lehet szedni tőle?
    Leszedtem 2 részt egy lengyel hubról.... 170-200 k-val jött... aztán lelépett a srác. :-(
    Most magyarról szedem, de 30k-val, ami azért nem ugyanaz :-D

Előre is köszi!!!
    Nimfas
  • geri15
    Azért szedem torrentről (megtaláltam endlessen, 30-al jön :)))
    Állítólag csapnivaló a magyar szinkron, ezért próbálom is kerülni. Viszont mivel laikus vagyok (most csöppentem bele) ezért lehet hogy észre se veszem a különbséget... majd meglátjuk :)
  • geri15
    O_O

köszönöm, akkor mostantól ott is nézem :D
  • Prof William
    Ha rám halgatsz angolul nézed magyar felirattal. Én szóltam...
  • Rafaelo
    dc++ rol
  • Rafaelo
    tv2 szombat 14:00 má megy 2. hete
  • geri15
    Szevasztok!

Az első évadot mikor fogják adni itthon nálunk? Ez az egyik kérdésem :) A másik az lenne hogy honnan lehetne normális sebességgel letölteni az első évadot? Nagyobb torrent-trackereken megtaláltam ugyan de a megosztás aránya 0,3 alatt van legtöbbször, és csigalassan jönnek lefele ;-(
    Bocsi a warezért (ha egyáltalán az), pls segítsetek légysziköszi :)
  • mrzed001
    A Spoiler-eket nem lefelejteni!
    Szóval Spoiler: a láthatatlan topic folytatódik

Egyet kell hogy értsek előttem szólókkal, tényleg megy lefelé a színvonal.
    És valahogy nagyon egyszálas a dolog.
    Ez volt az, amiben JMS verhetetlen volt, párhuzamosan vitte a szálakat, szereplőket, néha főleg csak 1 szálat vitt tovább, de azért sandán pár másikon is lökött egyet (így még érdekesebb lett az egész)
    Szóval ez az, ami itt nagyon hiányzik.

Na akkor most az aktuális részről:
    Az egész valahol ott kezd el nevetséges lenni, hogy mégis mi a fenét kerestek fegyverek civilek kezében!?!
    Ugyebár eddig is nagyon hiányzott a civil rendőrség felállítása (meg minden ehhez hasonló). Nem tudom elképzelni, hogy működhetne egy városnyi emberű flotta megfelelő biztonsági személyzet nélkül. Első lépés (úgy európaisan :p) minden fegyver beszedése, fegyverraktárak kialakítása hajónként. Kompok, átszállóhalyók, utasok rendes átvizsgálása, kb vámolása, ... szóval a normális és elengedhetetlen dolgok. Nem igaz, hogy nem lehet ilyen fejletség mellett erre egy rendszer kiépíteni (ami akár lehetne hálózatos is, de teljesen elkülönített más a hajókon lévő rendszerektől).
    Ráadásul eleget találkoztak már a Cylon vírusokkal, hogy tudjanak végre védekezni ellene

Na vissz a témához. Nem elég, hogy fegyverhez jutottak civilek, nincs egy őrjárat, vagy valami, hogy ellenőrizze őket.
    Maga a túszdráma nevetséges volt, sűrű altatógázt, könygázt, füstöt a levegőbe, és be lehet gyűjteni az alvó terroristákat

Billyért pedig kár. Jó szereplő volt, és még sokminden lehetett volna a karakterében (kb mint Vir a B5-ben)

• IMYke2.0.0.0
    Az én írásom egyáltalán nem "spoiler". Csupa kérdés, semmi konkrétum.
    Hát, vagy mégis, de igazából senkinek sem rontja el az élményét, mert nem kerülnek kifejtésre, így bárki, aki csak napokkal [net, letöltés, megnézés] hónapokkal később [TV2 miatt] kerül oda, nem is fog emlékezni ezekre a fél mondataimra...

• Seten

Hé, mi ez a sok "látható" spoiler? :)

• IMYke2.0.0.0
    Én nem azt várom, hogy minden részben űrharcok, meg izgalmas szópárbajok legyenek, de azért az idegesítő, hogy kezd átmenni egy unalmas, hétköznapi szappanoperába a dolog.

Amiről egy büdös szó sem esett az elmúlt részekben, pedig kellett volna:
    - Honnan vannak nyersanyagaik? [A bányászatot jelezték, de kérem szépen, a Kolóniák megtámadásakor gondoltak arra is, hogy finomító / feldolgozó hajókat is megmentsenek?! A zöldségekről és a fémekről nem is beszélek. Előbbieknek ugye talaj, fotoszintézis kell... Persze, meg tudna lódulni a fantáziám, de örülnék, ha olyan alaposak lennének a forgatókönyvírók, hogy csak egy fél mondattal is, de jeleznék, hogy ezek hogyan szerezhetők be.]
    - Mi van Six-el? Baltarral? Tom Zarekkel?
    - Mi van a Cloud 9-os partizánokkal?
    - Mi van a nukleáris töltettel, amit Baltar Six-nek küldött?
    - Mi van a Cylonokkal? - Meglepően lazán utazik a semmiben a Flotta.
    - Mi van az útiránnyal? A Földdel? - Az első szériában hogy görcsöltek a prófécián, most meg le se szarják.
    - Mi van Sharon babájával? Meglepően fejletlen - a bányászós részben jelezték, hogy már 6 hónapja [?] folytatják a kitermelést, ugye a Bázis Csillagok és a Feltámadás Hajó lerombolása után. Sharon már akkor sem 1 napos terhes volt, azóta eltelt jó néhány hónap - Sharon hasikája szinte alig, szülés sehol. A Cylonok talán 2 évig terhesek?

• Rafaelo
    dc++
  • Bandy
    amugy igazad van 10 rész óta tényleg laposodik, szinte csak flottán belüli viszályokról van szó a sztorit teljesen a háttérbe hagyták. :( remélem a következő résznél már előtérbe helyezik azt is.
  • Zsolo007
    uppsz, utólag elolvasva viccesen hangzik, több darabban írtam :D
  • Zsolo007
    Na megnéztem a legújabb részt. Kezdenek komoly kétségeim támadni.
    Nagyon úgylátom, hogy ez a sorozat SG szintre fejlődik vissza. Tulajdonképp ez egy ideje már tart. 2 féleképpen nézhetem: Ha egyik oldalról nézem akkor azt látom, hogy már az évad eleje óta downhill megyünk, ha másik oldalról akkor "csak" a 10. rész óta. Talán inkább az utóbbi felé hajlok. A 10. rész nagyon jó volt, elérték ugynaazt a hatást amit az 1. évad végén. És kész ezzel kifujtak. Azóta lejtmenet. Én sem tudtam igazán felismerni idáig, egy barátom világított rá a dologra. Úgyérzem valami változás volt a háttérben. Úgyérzem, hogy ez a sorozat is kezd nagyon "elpénzesedni". Látszik hogy el a akrják nyujtani, lassan komolyan olyan lesz mint az SG. Vannak nagyon jó részek amik viszik faszán a storyt a többi meg töltelék szar. Még nem tartunk itt, de attól félek a 3. évad ilyen lesz. A mai rész egyfajta utolsó csepp volt a pohárban. És Billy halála miatt felmerült bennem pár kérdés. Billy egy olyan szereplő volt akinek nem kellett volna meghalnia. Az elnöknőnek pedig meg kellett volna halnia. Persze lehet azt modnani, hogy a jóslatban nem volt megadva pontosan hogy hal meg, de ez elég nevetséges indok. Ezen a húzáson nagyon látszik hogy semmi más céljük nincs mint húúúúúúzni, hogy sok pénzt be lehessen belőle zsebelni. De vissza Billyhez. A második évad elején szó volt róla, hogy Roslin szemében ő olyan mint Adar volt és ő lehetne a következő elnök. Szerintem egy olyan szereplő volt a sorozatban aki "többet érdemel" egy ilyen egyszerű (és röhejes) "hősi" halálnál.
    Szerintem kilépett. De végül is akárhogy is van én nézni fogom, mert sci-fi rajongó vagyok :). Nézni fogom az biztos :).

UI.: Én úgy érzem óriási rés tátong az első és a 2. évad közt. Az első egy komplett egész volt, ami kérdéseket vetett fel az emberben, képes volt helyenként katartikus hatást kiváltani. A másodikban ezt már nem érzem. És sokminden más is van a 2.ban ami nekem nem nyerte el a tetszésem
  • nimfas
    Hi!

Nem tudtok olyan helyet.... ahonnan normális sebességgel jönne le az 1. sorozat?
    Torent oldalak elég reménytelenek :-(

Előre is köszi!
    Nimfas
  • IMYke2.0.0.0
    Mivel olvasni lehetett hivatalos oldalon, hogy most, februárban kezdték el felvenni a 3. évad részeit, így valószínűleg március eleje után számíthatunk a nagy szünetre...
  • IMYke2.0.0.0
    Ez jó hír - nincs szünet...
  • vg
    10 March 2006

...ez lemaradt :)
  • vg
    Season 2, Episode 17: The Captain's Hand
    17 February 2006

Season 2, Episode 18: Downloaded
    24 February 2006

Season 2, Episode 19: Lay Down Your Burdens: Part 1
    3 March 2006

Season 2, Episode 20: Lay Down Your Burdens: Part 2

• IMYke2.0.0.0
    Figyelem, élményrontó hozzászólás következik!:

Billy a kölyök nem volt a kedvenc karakterem, de ezzel a "kilépővel" hősként távozott nálam...
  • [NST]Cifu
    [szin=white]Viszont kihúzhatjuk az egyik legjobb Roslin-utód jelöltünket. Igaz Roslin mostmár nem haldoklik, szóval Billy már elmehetett... Kár érte, szvsz megérdemelt volna egy-két részt ő is, mert lehetett volna találni nem egy dolgot, hogy mi köré építsék a történetét.

Sima fanfiction: mi lett volna, ha nem Apollo, hanem Billy köré építik a Blackmarket epizódot? Ő Roslin jobb keze, tehát csak annyi lett volna, hogy Roslin megkéri, nézzen utána ennek a csúnya szóbeszédeknek, és lehetőleg simitsa el békés, diplomatikus úton, mielött Adama és vérgőzös társulata valami rosszat lép. Elvégre is Roslin az, aki mindig a békés megoldásért papog, nemdebár? Tehát be lehetett volna mutatni, hogy Billy hogy fedezi fel a fertőt, és hogy oldja meg akár erőszakos, akár diplomatikus úton a fekete piac miatt kialakult tarthatattlan helyzetet...
  • IMYke2.0.0.0
    Figyelem, élményrontó hozzászólás következik!:

Nos, mindenek előtt közölnöm kell, tetszett ez a rész is, ám mindig van egy "de"...
    Most az zavart, ami Téged is.
    Lee már unalmas, Starbuck is kezd az lenni.
    Már amikor a kis özvegy-feleség-aki-szomorú-meghalt-férje- miatt visszaemlékezést megpillantottam - lehet hitetlenkedni, de tényleg így volt - azonnal tudtam, hogy itt valami bosszú hadjárat lesz. Sajnos, mega-sablonos volt az egész.
    Ami nekem nagyon tetszett, drukkolok is a továbbiakért, az az, hogy Dualla kikosarazta Billy-t és Lee-nél, úgy tűnik, van esélye! Nekem szimpi a csaj! :) Megérdemelné, hogy boldog legyen!
    Visszakanyarodva, sajnos, érzem, tudom, sejtem, hogy Thrace be fog kavarni megint - mint mindig.
    Az Elnöknő "oldjuk-meg-békés-úton" -hozzáállása már púp a hátamon. Az Admirálisnak már réges-régen a sarkára kellett volna állnia, legális keretek között!
    Saul feleségét pedig egy kanál vízben meg tudnám fojtani!

Ennyi első szuszra... :))))

Ui.:
    Rettentően hiányzott Six és Baltar ebből a részből!!!
    Six ugye illegalitásban épp a Kilences Felhőn lakik, hogy-hogy nem szerepelt mostanában?
    Vajon mi van a nukláris töltettel, a "lázadókkal"?
    A Cylon-ok is hiányoznak. Igaz, Sharon elmondta, hogy hol lehetségesek a staretégiai rajtaütési pontok, ahol a Flotta rosszul járhat, de csak ennyi...?!

• IMYke2.0.0.0
    Szívesen, örülök, hogy segíthettem.
  • item
    Köszönöm az okítást.
  • IMYke2.0.0.0
    Időközben megtudtam, de az idézett - korábbi - írásomkor még nem tudtam... De azért köszi az infót :)
  • winnie
    20 részes lesz a 2. évad.
  • IMYke2.0.0.0
    A TV2-n csak most kezdték a sorozatot. Mégpedig az ún. Pilot-tal, két részletben.

Idézem az #1276-st:

A mai rész a BattleStar Galactica 2003 Mini Series - a 2 darab másfél órás rész - egyike volt. Vélhetőleg a 94 perces első rész. A második rész 88 perces lesz.
    Ezután már csak 43 perces részek lesznek.
    A TV2-n (ezt is megtudtam :) ) csak most kezdték el vetíteni.
    A sorozat így néz ki:
    2003: Mini Series (aka Pilot Part 1 & 2)
    2004: Season 1 [1-13 rész]
    2005-2006: Season 2 [1-15. eddig. Valószínűleg 24 rész lesz ebben az évben a 2. sorozatban.]

Amúgy a 3. évad részeit idén február végén kezdik el felvenni.
  • item
    Valaki magyarázza el nekem legyen szives, hogy hogyan van ez a dolog. Ami a TV2-n megy az melyik változat??! És melyik a másik?? Amúgy nagyon tetszik eddig!

Ja és a részek számozását is elárulhatná valaki, előre is köszi!

Galactica Rulz.
  • winnie
    a backdoor pilot 2. része.
  • [NST]Cifu
    Na, epizódelemzés, a'la a láthatattlan topic folytatódik:[szin=white]
    Ami azt illeti, egy újabb belső problémákat feszegető rész, lassan azon csodálkozom, hogy mikor omlik össze az egész Colonial Fleet. Az alaptétel nem rossz, bár az egész túsz-szituáció eléggé bénám van megoldva. Ráadásul valahogy nekem Star Trek érzésem van - hogy-hogynem megint Starbuck és Apollo körül forog a világ. Kicsit már uncsi...
    Az egyetlen, talán valamennyire komoly dolog, hogy Boomer-C megint előtérbe került.

(érdekesség - az operatőr lazán "megnézi" Starback dekoltázsát, mikor a tengerészgyalogosokkal először beszél :))
  • PiszkosFred
    Thx
  • Punker
    a TV2-őn mos tPilot rész megy igaz?
  • IMYke2.0.0.0
    Vigyázat, 2 verzió kering megint a neten az új részből!
    A "WS.DSR.XviD-WTV" változatban benne maradt egy teljes BSG reklám blokk! [+ 50 MB]
    A jó verzió: WS.DSR.XviD-LOKi

• PiszkosFred
    Nem vagy egyedül ezzel ;]