6292
  • Bandy
    de elöbb x-men 2öt nézek HBO-n :D :D
  • Bandy
    okés ha vártok kicsit összedobok valamit aztán majd eldöntitek melyiket rakjuk be.
  • Zsolo007
    én ezt loptam...tv.comról :) nem vagyok egy nagy fotosop művész :)
  • Bandy
    nem rossz de lessük még meg ki mit produkál :)
  • [NST]Cifu
    Megtörtént. A bannert viszont nincs valakinek kedve megcsinálni? A Bannerműhely kissé kihalt, tőlem meg max. olyan szintű bannereket lehet elvárni, mint amilyen a haditechnikai topicban látható, vagyis egy sima kép, minden sallang nélkül. Ennél többre én nem vagyok képes e téren sajnos.
  • Punker
    akkor kérvényezd.
  • PiszkosFred
    A Galactica korul lebzselo cylonok ressurection-shipje nem megsemmisult? Vagy ezek szerint megerkezett az utanpotlas? ;]
  • Zsolo007
    Köv epizód:

When a Cylon's consciousness is downloaded into a new body following her (árulkodik :) ) death, the structure of Cylon society is revealed.

Jól hangzik, egy ilyen rész már hiányzott nagyon!
  • Zsolo007
    Jöhet Cifu is meg a banner is :)
  • geri15
    Támogatom CIFU-t! (Y) Valami pofás banner se ártana így másfélezer hsz után, nemde? :p
  • markastor
    Arra céloztam, hogy valami nagyon nem működik rendben, ha ekkora hiba felett csak úgy átsiklottak.
    Hallgatta a fordító az angol szinkront, hallja hogy "How did we lose three-thousand?", és azt gondolja a thousand biztos háromszázat jelent?
    Vagy amikor a szinkronstúdióban a szinkronizálás közben nézik a filmet, senkinek sem tűnik fel, hogy Menszátor Magdolna 3000et mond, de Mary McDonnell csak 300at von le?
  • IMYke2.0.0.0
    Tudod mennyi filmet kellene akkor "megnézniük"?!
  • markastor
    Az o.k., hogy később tényleg 48.000 környékén lesznek a túlélők, de egy ugrással később.
    Valószínűleg a trehány munka eredménye vagy az idő hiánya miatt ronthatták el, de kérdem én: ha már a "szinkron-team" nem figyel, a TV2-nél nem nézik meg, hogy mit fognak leadni?
  • Bandy
    haha :D
  • markastor
    Akinek megvan szinkronosan is az 1x01:

Nézzétek meg, nagyon-nagyon durva!
    Ennyire amatőr szinkroncsapatot még a Föld nem hordott a hátán.
    14 perc környékén Billy átnyújtja Roslinnak a veszteséglistát.
    Roslin: H. veszhetett el 3000?

Majd átjavítja a táblán a számot 50,298-ról 49,998-ra (a különbség 300).
    Az angol szinkronban is 300 van. (How did we lose 300?)

Hugom 6 évesen számolt már angolul.

Szerk. a magyar felirat természetesen helyesen 300at ír.
  • IMYke2.0.0.0
    Isten bizony, de én már a téma felvetődésekor rá gondoltam.
  • Rafaelo
    oké
  • PiszkosFred
    Részemről nincs ellenvetés, sőt.. ;]
  • Bandy
    ok felőlem is lehet Cifu. :)
  • mrzed001
    Spoiler

Abortusz ellenes törvény: csodálkozom, hogy ez csak most jutott eszükbe (persze azon is, hogy minek akarják mindenképpen ezt a buta áldemokráciát mindenerővel fenntartani :p).
    Szóval <50.000 ember, mondjuk az kb egy közepes város. Ha nem találják meg a földet (feltételezniük kell, bár mi ennél okosabbak vagyunk :p), akkor ugyebár ez a teljes génkészlet. És mivel eléggé elszórt helyekről jöttek, így a rokoni kapcsolatok száma és mértéke minimális, szóval akár még újra is lehet építeni egy civilizációt egy ekkora populációból.
    Egyszóval Roslin döntése sztem jó volt, sőt talán még ez is túlzottan liberális (min. létrehozatnék egy árvaházat a gyerekeknek, akiket katonai rend szerint nevelve a jövő harcosai lehetnének)
    Baltar persze várható volt, hogy ott támadja hátba, ahol csak teheti (eleve máshogy indultam volna az egész beszédnek Roslin helyett)

Pegasus: hát igen, eddig valahogy elkerülték a normális parancsnokok azt a szerencsétlen hajót. Apollo egy remek döntés volt sztem, és eddig azért nem tehette meg az öreg, mert előbb bizonyítania kellett a srácnak a flotta és a Pegasus legénysége előtt (most bizonyított). Egyébként sem értettem, hogy miért nem a saját emberei közül tesz oda valakit (és miért erőlteti hogy a Pegasus igencsak "gyengusz" emberei vezessék a hajót)

Ja, és Tigh-ra szüksége van (felváltva képesek így vezetni egy hajóról a flottát), meg figyelni is kell rá folyamatosan (alkohol/asszony probléma), szóval ő ezért nem lehetett alternatíva a Pegasusra
  • mrzed001
    Nekem mindegy, hogy ki, de valaki tartson rendet.
    Eddig rend volt (a láthatatlan topicban :)), legyen ezután is !

Támogatom, legyen Cifu.

spoiler pedig akkor is kell, ha az aktuális TV2-s részről van szó, hátha valaki csak most tölti le és akarja megnézni (a fehérítés viszont sztem ebben az esetben már felesleges, azt hagyjuk meg a vadiúj részekre, így a TV2-t nézők is tudják, hogy mibe nem szabad beleolvasniuk)
  • [NST]Cifu
    Figyi, a helyzet az, hogy az adott esetben ez szvsz Spoiler, attól a jelenettől függetlenül, mivel az nem ad egyértelmű magyarázatot!
  • [NST]Cifu
    Ha más nem jelentkezik (Raffaello, Imyke, Piszkos Fred, többiek), akkor felvállalom, már ha senkinek sincs ellenvetése.
  • vg
    Nem baj, hogy a csaj a második Pilot rész végén ott vírított a Cylonokkal, ergó mutatták, hogy Cylon? Nem löttem le semmilyen poént, max TE nem láttad a Pilot rész végét!
  • geri15
    Jajaja... rengeteg érv szól az ellen hogy ő is cylon lenne... de mi van ha ez csak átverés, és félrevezetés? Ezért imádom a BSG-t :D
  • Pharaoh
    Még én is csak az elsőt láttam, de szerintem nem cylon, akkor nem próbálták volna megölni.
  • geri15
    ok köszi :)
    én most végeztem ki az első évadot, megyek a másodikra :) viszont tényleg sokkal rosszabb a szinkron, mint az eredeti ;-(
    Megnéztem az első-második pilotot magyar és angol hanggal is, és meg kell mondjam, az eredeti tényleg klasszisokkal jobb

Spoiler//
    A cylon, akit Starbuck megkínzott az azt mondta hogy Adama is cylon... de ez ugye nem igaz?! Mert szó volt Kobolról, és a Föld megtalálásáról, ami viszont beteljesülni látszik.....
    //Spoiler

Ez a legérdekfeszítőbb, és legsodróbb cselekményű sorozat, amit valaha is láttam, nagyon nagy gratula az újraélesztőknek!!
  • Rafaelo
    én nem akarok
  • Punker
    1 a topic őslakói döntsék el ki legyen a házigazda
    2 megkérnék mindenkit hogy spoiler-t jelölje előre, hogy azok akik a tv-ben leadott részeket nézik ne kavarodjanak meg.
  • PiszkosFred
    A hajdómű tökölés kapcsán nekem a Tengeralattjáró jutott eszembe (Petersen rendezésében, Prochnow-val a főszerepben), amikor Gibraltár alatt kilövik őket, majd 300 láb mélyen imádkoznak a dízelmotorhoz, hogy induljon el, és sikerüljön egy kis lökést adni a hajónak. Az egész helyiség úgy nézett ki, mint egy régi tengeralattjáró, vagy valami Verne Gyula regény csodamasinájának a belseje. Furcsa volt ilyet látni egy hadihajón, de mivel ez egy scifi, bármi megengedett egy fantázia szülte világban ;]

Másik dolog amit nem értek, hogy több hónap telt el a Pegasus felbukkanása óta, és nem igazán volt arra utalás, hogy a belső rendszereket lecserélték volna, a Galactica mintájára. Mert bizony ezzel menekültek meg anno a srácok, az "kőkorszaki" technikával. Pegasus pedig "hightech", hogy-hogy a Cylonok nem próbálják meg átvenni az irányítást a rendszerek felett, mint régen tették a legelső támadáskor? (akkor ugyebár a flotta nagy része az első percekben amortizálódott e trükk miatt)

Hál'stennek tényleg bejött a gondolatmenet, miszerint az előző pár rész lassúsága után felpörögnek a dolgok. Mert ez a rész kiváló volt, és tartok tőle, hogy a következő részek is igencsak ütni fognak. Ha cska nem ugranak megint 1 hónapot az időben... ;]
  • Bandy
    ok kösz így már értem :)
  • PiszkosFred
    A topikban kábé 30 résszel később "tartunk" mint a téjvékáttó, második szezon 17es részénél.
  • geri15
    most ti hányadik részről beszéltek? arról ami ma ment a tv2-őn? ott most az első évadot játsszák, nem...?
  • IMYke2.0.0.0
    Effektíve elhangzott a válasz, figyelj csak ott, annál a résznél, amikor Lee és Thrace hülyéskednek, miközben a férfi pakolja a cumóját...! Az elhangzott beosztás még a kinevezés előtt volt aktuális, vélhetőleg később csak felfelé módosul...

• [NST]Cifu
    [szin=white]Tényleg jó rész volt. Remélem vége a gyengélkedésnek. Két apró problémám van: egyfelől kicsit vicces, hogy egy űrhajó FTL hajtóművénél nincs egy árva szkafander (CPO. Tyrol-nak volt, ha kellett), másfelől tényleg elég gáz, hogy egy sima szelep megnyitása a "kulcs". Vicc.

Apollo előrelépett. Nem is rég még hadnagy volt. Most Őrnagy lett, majd rögtön Parancsnok. Komolyan nem értem, hogy miért nem merült fel Adama fejében Tigh neve lehetséges kapitányként. Messze több tapasztalata van az emberek terén, mint Lee-nek, ráadásul már hosszú ideje "senyved" XO-ként. Tényleg, ki lesz Adama XO-ja? Esetleg Dualla? :)
  • Zsolo007
    [szin=white]Betiltotta az abortuszt.

És az elnöknő nem sértett törvényt. A saját maga által hozott törvény csak az után lépett életbe, hogy az abortuszt a csajon elvégezték.
  • IMYke2.0.0.0
    Nem törvényt hozott, hanem törvényt sértett.
  • Bandy
    spoiler

:D ez igaz, amugy ekkora egy barmot beviszi az egész pegasus-t elég lett volna néhány felderítő hajó is, nem is bánom hogy kipurcant. Mostanában eléggé gyorsan cserélődnek a parancsnokok a pegasuson :D.

Valaki elárulná milyen törvényt hozott az elnöknő mert azt a részt nem igazán értettem?!
  • Zsolo007
    [szin=white]Jó volt. Itt a vihar :) Egy apróság: a pegasus egy elég fejlett hajó, de a gyomrában még tekergetni kell. LOL. Dehát valahogy meg kellett halnia a parancsnoknak....
  • Punker
    szavazzatok meg házigazdát akkor!