6292
  • Prof William
    Adama hangja meg nagyjából jó de Starbuck... blöehhh
  • PiszkosFred
    Azt hittem a "csillagközi rombolót" nem lehet überelni... Hát a "csillagközi csillaghajóval" sikerült... Szánalom, de ez van :\
  • joebacsi
    Galactica = Csillagközi folyamatosan, áááááá
  • vg
    Jah, a 33 az a első szezon első része, amikor 33 percenként ugranak...
  • joebacsi
    jah, azt tuti eltolták...pilot első része lesz ma
  • [NST]Cifu
    Ha 90 perces, akkor a miniszéria első része. De a 33 emlékeim szerint az S1E01, vagyis az első évad első része.
  • BladeW
    port.hu-n erdekesen van kiirva: resz cime 33 (talan 4-5 resz lehetett ez az elso szeriaban?) de 90 perc...
  • [NST]Cifu
    Hát ez LoL... :\
  • [NST]Cifu
    Miután lement a mai rész, majd nyilatkozom ez ügyben. :)
  • Hunnenkoenig
    Hat ez az.
    Szoval ott is csokosnak kell lenni ahhoz, mint amerikaban, hogy barmihez is kezdeni tudjal.

Vagy independent filmeket kell csinalnod elöször...
  • hetfield1887
    sziasztok !
    az a film ami ma és a jövőhéten lesz a tv2-őn azok egybe tartoznak, vagyis egy résznek vegyem őket ?
  • [NST]Cifu
    Hehe... :)
    Mondjuk kicsit ön-tökön-bökősnek tűnik a dolog, mert hogy veszel részt három kanadai film forgatásán, ha kanadai film forgatásán csak szakszervezeti tagként vehetsz részt? :)
  • Hunnenkoenig
    Hat ja. A baj az volt hogy mikor rakerdeztem, mondtak, hogy persze, szivesen. Benne vagyok a szakszervezetben?
    Mondtam nem.
    Akkor sajnaljak, Kanadaban csak ugy lehet a filmnel dolgozni, ha benne vagyok a szakszervezetben.

Mondtam, ok, belepek. Felhivtam a szakszervezetet, hogy be szeretnek lepni, hogy kell?

Erre ottt mondtak, hogy ja, felvesznek, ha legalabb 3 kanadai filmben dolgoztam mar fizetett allasban.

Mondtam: Kössz!

Szoval igy kanadai filmes karrierem halva született :-)
  • [NST]Cifu
    Mik ki nem derülnek. :)
  • Hunnenkoenig
    Ja mostmar vagom!

Mikor en 2003 környeken Vancouverben jartam, akkor kezdtek forgatni a sorozatot. Azt tudom, mert megprobaltam jelentkezni melora a produkcios cegnel :-))

Sajna nem jött össze. De en mar akkor ugy tudtam, hogy eleve rendes sorozatnak indul... Ezert kavart be nalam ez a mini-pilot, mert erröl nem is tudtam.
  • [NST]Cifu
    A Minisorozat = pilot. :)
    Az egész úgy kezdődött, hogy a Sci-Fi channel csinált egy BattleStar Galactica 2003 minisorozatot, ami az alaptörténete az egésznek (itt van egy kis zavar nálam, mert egyes helyeken azt olvastam, hogy összesen négy órás volt a minisorozat, de én csak egy kb. három órásat ismerek - vagy a reklámokkal együtt négy órás?). A fogadtatás kedvező volt, ezért "továbbléptek", vagyis egy teljes értékű sorozattá "léptették" elő a BSG2k3-at.
  • joebacsi
    minisorozat = pilot ;)
  • joebacsi
    elég szutyadék flash oldal, de azért köszi :)
    (bár még itt is csak a 2x13 felirata van fennt)
  • Hunnenkoenig
    Hat ez nekem folyton telepiteni akar valamit, azonkivül regisztralni kell hozza, szoval inkabb kihagyom...
  • Hunnenkoenig
    Basszus ne idegeljetek mar...Minisorozat, pilot... mi meg? Anyam tergyekalacsat nem kell megnezni hozza?

Feliratokat nem nagyon hasznalok se angolt, se magyart, de a bookmarkomban ez van, meg ez itten.

Ha forditasra adom a fejem, akkor itt szoktam altalaban talalni.
  • _Vegeta_
    A 2003as Minisorozattal kezdodik a Mű. :)
  • IMYke2.0.0.0
    www.forom.com- on regisztrálj és a "Documents" alatt megtalálod a sorozatokat, és a hozzájuk tartozó feliratokat!
  • joebacsi
    nm, mi majd itthon holnap gyönyörködhetünk a pilot első felének szinkronján a tv2ön :)
    viszont kérdeznék énis :)
    nem tudod, hogy angolnyelvű friss feliratokat hol érdemes kutatni?
    mert ugye feliratok.hu-ra elég későn szoktál feltenni (általában a magyarral együtt), és speciel a mostani résznél van nekem pár fehér folt (pl lee - zarek párbeszédéből elég sokminden), amit nemnagyon értettem...
    te szoktál fordítgatni jópár dolgot, így biztos van neked egykét hasznos bookmark ;)
  • Hunnenkoenig
    Megtalaltam... ami meg csordogal is az egy 1.36 GB-s file. A többit nem nagyon seedeli senki.

Köszi!
  • joebacsi
    neem, itt van egy 3órás külön film pilotként :)
    (első pár hozzászólást olvasgasd el, énis onnan tudom ;))
    ebből a dvd rippet keresd, valszeg 2 részben lesz fennt
  • Hunnenkoenig
    Ja ertem, azt hittem az S101 az a pilot...ugy szokott lenni...
  • joebacsi
    először pilotot nézd meg, az összefoglaló is abból volt...
  • Hunnenkoenig
    Sajna sikerült bealudnom, mielött elkezdödött a TV-ben. Most letöltöttem kets különbözö verziot az S101 epizodnak torrenttel es mindkettö ugy kezdödik, hogy egy hang benyögi, hogy "Ami eddig törtent" es utana egy rohadt unalmas vontatott szar összefoglalo jön valami szöke bigevel, meg egy pasival meg ürhajokkal meg üvegtablakat berobbanto homokfelhövel meg ilyesmi...

Most akkor ez tenyleg igy kezdödik, vagy csak en szedtem le elsö epizodnak alcazott masodik epizodokat?

3 Perc utan bele is untam, annyira erdektelen volt az az összefoglalo...semmi dinamika, semmi zene, semmi hangeffektus... semmi katarzis...
  • Hunnenkoenig
    Kösz!

Erdekesen hangzik!
  • IMYke2.0.0.0
    Tuti, hogy a következő részektől már rendőrségi feladatokról is szó lesz...
    Lee is pofázta, hogy egyik szemét ezek után már az általa ismert maffia-iq-vezér tagokon tartja...
  • Zsolo007
    [szin=white] Hát ezaz. Úgytűnik nem. Viszont ha ezt veszed akkor lehet nem is tulzás az "maffiázás" amit a legutóbbi részben láttunk..
  • mrzed001

Ez teljesen igaz és találó.
    Viszont nem látni a rendőrséget. Felállították egyáltalán? Nyoma sincs (látott már valaki valahol nem katonai járművön biztonsági szolgálatosokat, vagy valamit?).
    A B5 erre egy remek modell: katonaság vezeti, és egy a katonaság alá rendelt rendőrség felügyeli a civileket (no meg a 3. legfontosabb személy az állomáson a rendőrség vezetője)
  • Zsolo007
    [szin=white] Erre még a víz lázongások miatt félig-meddig kérte Roslin Adamát (egészen pontosan csak annyira hogy rendőri szerepet lássanak el a lázongó hajókon). És erre Adamanak volt egy bölcs válasza (majd végül is belement, de úgytűnik az egy kivételes eset volt, később nyomát sem lehetett látni az ellenőrzésnek): (csak a fordítást másolom be, nincs kedvem angolul beírni :) )

Oka van annak, hogy különválasztják a katonaságot és a rendőrséget. Az egyik az állam ellenségével harcol, a másik szolgálja és védi az embereket. Amikor mindkettőt a katonaság látja el, akkor az állam ellenségeivé vál(hat)nak az emberek.

Nem tökéletes fordítás, de a lényeg benne van.
  • mrzed001

Ez teljesen igaz, a történések szempontjából nélkülözhetetlen Roslin (pölö Starbuck csak az ő kedvéért szegte meg Adama utasítását, és ment el a nyílért), nélküle tényleg sokkal rosszabbul álnának
    Viszont Roslin is kezdeményezhette volna (kérhette volna) a teljes katonai felügyelet bevezetését a civilekre a mellett, hogy nem veszít (sokat) a hatalmából (kvázi dupla vezetés, csak katonai felügyelet alatt)
  • Zsolo007
    Miért? Roslin kezdett mentőakcióba, Adama nem akarta. Később Adama ment volna harcba, Roslin meggyőzte, hogy nincs értelme. Lehet én vagyok butus, de számomra elég valószínűnek tűnik, hogy Roslin nélkül a Pegasus lett volna az uccsó Battlestar...
  • IMYke2.0.0.0
    Ezt kétlem.
  • Zsolo007
    [szin=white]Szép eszmefuttatás, egy gond van. Ha nincs Roslin akkor nincs flotta. Adama a végzetébe rohant volna..
  • [NST]Cifu
    [szin=white]Tigh alapvetően hibásan mérte fel a helyzetet, és nem megfelelő embereket küldött nem megfelelő parancsokkal. Véleményem szerint azt is meg lehetett volna oldani jobb módszerekkel (az imádott katonai rövidítésekkel CIMIC-nek nevezik azt a "szakágat", amelynek a feladata a katonai egységek kapcsolattartása a helyi civil lakossággal).

Egyébként rossz példának még ott van Cain admirális és tettei...
  • mrzed001

Teljesen igaz.
    Ha véletlenül a támadáskor nem lett volna Roslin úton a BSG-re, akkor Adama lett volna a rangidős tiszt és teljes katonai irányítást vezet be .... azaz talán mégse.
    Így volt egy tag a kormányból akit kinevezhettek elnöknek, úgy meg lehet, hogy a kolóniák tanácsa nevezett volna ki valakit maguk közül (akit Adama esetleg nem fogadott volna el, mert síknulla ...).
    Nem egyszerű a kérdés, az biztos :) , de sztem Adama egymaga nem lett volna képes (csak max az első 2-3 napon) bevezettetni a teljes katonai rendet és felügyeletet (láttuk mi volt, amikor Tigh végre megtette később)
    Lényegében az a baj, hogy "túl sok" a civil
  • IMYke2.0.0.0
    Egyetértek.