Időutazás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Frappáns(?) válasz: Amikor megalkották a Csillagok háborúja sorozatot fantáziának tûnt, hogy egy levágott kéz helyett egy "robotkéz" mûködjön. Jelen tudományos cikk mirõl ír, csak nem igen fejlett mûvégtagról? Elõször mindig álmok, fantáziálások voltak, utána pár belõlük megvalósult....Aludjatok csak álmok nélkül én tovább álmodok...
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Csak az a baj, hogy az idõutazás a szokványos értelmében, továbbra is fogalom marad. És ez nem is fog változni.
Amirõl írtam, az csak játék a fizikával.
És csak bizonyos szemszögbõl nézve tudhatjuk be idõutazásnak!
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Ami a fénysebességet illeti, szerintem ne gondolkozz ennyire sarkalatosan.
Neked a gyorsulás az smafu?
Vagy... szerinted vissza fog rántani valami erõ, hogy ha túlléped?
Persze, hogy lehetetlennek tûnik. Hisz csak fénysebességgel látunk ill. érzékelünk. A gyorsabb "dolgokat" nem érzékeljük. De ha mégis... azt csak fénysebességgel érzékelhetjük.
Remélem vágod, hogy mit akarok kihozni belõle. Mert én már kezdek belekavarodni.😊
És persze, valami csini hölgyike, hogy tutira ne!
A fizika határain belül ezt nem lehet tárgyalni, mert a fizika szerint a fény sebességét túllépni lehetetlen. Ha ez mégis sikerülne, azt nem tudjuk tudományosan vizsgálni, ki kell hozzá fejleszteni a tecnológiai apparátust.
További információkért kérdezzétek Anaidot. <#idiota>#idiota><#idiota>#idiota>
De ne gyertek nekem a nagy koponyákkal pl:Albert Einstein. és az elméleteikkel.
Én a ti véleményetekre vagyok kíváncsi! Persze a fizika határain belül!!
azzal h belinkelgetsz mindenfélét, semmivel nem járulsz hozzá a témához, mi is ismerjük a gúglit😊. (egyébként amúgy sem)
szóval ha már gúglizol, javaslom h a wikipédiát olvasd, azt több 100 ember szerkeszti és felügyeli, kisebb a alószínûsége h marhasággal találkozol és beszopod mint oly sok mindent már.
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
az kb. mindennek a legalja _D😄:_D
E = mc2 tessék már gondolkozni ha lehet
részecskegyorsítós téma se ártana
-> és ezzel még ontopik irányba is húzok, remek kísérleti példa
erre pl. a müonok "hosszabb" élete, ill. egyáltalán megfigyelhetõsége
számtalanszor leírtam már, elõbb olvassatok, és
közben/utána fantáziálgatás.
rossz érv, hogy bármi megtörténhet, mert azt is elmondtam,
hogy ha beleszarok egy üvegbe nem kel ki belõle másnapra fokföldi ibolya.
A téma az idõutazás, nem a hiányos fizikai ismeretek korrepetálása, azt lehet egyedül is.
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
A fényt lassítani menet közben az egy dolog na de gyorsítani az egy másik hiszen a puskagolyót is lehet lassítani miután kilõtték. Na most képzeljük el hogy a fénynél gyorsabban megyünk ami érdekes fisz a fényt tudjuk csak érzékelni mert az érzékszerveink erre valók tehát az amivel gyorsabban megy az ember a fénynél egy ojan "jármû"- nek kell lenie amiben a fény átlagos sebbeségel megy. De akkor mi nem is veszük észre azt hogy átléptûk a fénysebeséget. Sõt még visza sem tudjuk "jáccani" valamijen képrõgzitöröl hisz nem tudjuk lefilmezni mert gyorsabb mint mi.
Mert a sebességnek nincs határa!
Az már megint más kérdés, hogy mi mennyit érzékelünk.
Mert az tény, hogy mi a fénynek köszönhetõen látunk, de ugyanúgy korlátoz is minket.
Remélem ebben azért egyet értünk
tessék, lassították is a fényt
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
õ nem is, de már sokan bizonyították azt, elõször Michelson és Morley, szal nem kell itt akadékoskodni arról h a c konstans-e.
<#wow3>#wow3> az a hold meg a bolygók. a csillagoknak saját fényük van.
Mint ahogy az is tény, hogy abban az idõben földhözragadtabbak voltak az emberek, mint ma.
Ki tudja? Hogy a mai világban egy hasonló kaliberû személy mint Einstein.... lehet, hogy rá cáfolna.
Most néztem utána!
De kérlek vedd bele az ûrt is! Ott nyilván gyorsabb!!!
Én nem azt mondtam, hogy az idõ meg áll, vagy vissza kezd forogni az óra!
Az idõ továbbra is marad a normális értékek közt.
Az ember úgy látja a csillagokat, hogy vissza verõdik róluk a fény. Ugye!
És ez beletelik egy kis idõbe,még eljut a Földre, napok, hetek, évek telnek el. Ezt mindenki tudja. Legalább is remélem, hogy tudja!
És itt a lényeg. Mi van ha te egy-két nap alatt a Földre érsz, arról a helyrõl ahonnan a fény csak hetek múlván ér a Földre.
És akkor mit látsz azon a bolygón? Azt látod, hogy még javában ott integetsz. Miért? Mert gyorsabban haza értél, mint ahogy a fény terjed!!! Én mondtam, hogy nyitottnak kell lenni a témával kapcsolatban! Mert ez lényegében nem idõutazás, csak gyorsabb voltál a fénynél. És ez által a múltadat látod.
Albert Einstein.
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Igen rengeteg energia kell hozzá, de lehetséges.
A fény terjedési sebessége 299 792452 km/s.
Ki állítja azt, hogy nem létezik 300 000000 km/s?
Sõt tovább megyek a fény lassul a légterünkben és a vízben egyaránt mert a közegellenállás és egyéb erõk hatnak rá.
Így ebbõl arra következtettek, hogy ha a fényre nem hat semmien erõ akkor szerintem többre képes mint 299 792452 km/s. Csak gondoljatok bele!
„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz
ʇxǝʇ ʎɯ oʇ sıɥʇ pıp doɹp ssɐq ǝɥʇ
ha még esetleg olyat tudna az emberiség, hogy gyorsabban megy a fénynél(!)
akkor azt úgy kell megtegye, hogy úgy gyorsul fel rá, hogy nem éri el a fénysebességet, tehát azt pont kihagyja, ugrik egyet stb. értitek
ez pedig lehetetlen
És persze nyitottnak kell lenünk a témával kapcsolatban!
Képzeljétek el, hogy egy bolygón integetek a Föld felé, ezután egy ûrhajóval a fénynél gyorsabban a Földre utaztok. És az ûrhajóból kiszállva, egy távcsõvel azt a bolygót nézitek amirõl egy nappal azelõtt integettetek. És azt látjátok, hogy ott integettek azon a bolygón ahonnan már egy napja eljöttetek.
Szerintem csak így létezik idõutazás! Mert az a fluxuskondenzátor nem létezik...ami nagyon nagy kár!! 😊
"a jövõ még nem történt meg" - számunkra. Emellett ott van az idõsíkok kérdése, változik valami mert utazunk-> az utazó más jelenbe tér vissza, de az eredeti jelen is megmarad és két kétféle világ lesz egymástól függetlenül. Szóval számára csak egyirányú a változás. Ez pl betegeknél lehetne megoldás. Persze ez is csak elmélet 😊
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk
Szerintem lehetséges lesz az idõutazás. De van egy kis baj az idõutazással, még ha meg is lehet valósítani. Idõutazást csak a múlt és jelen között valósítható meg, mert a jövõ még nem történt meg. A másik dolog, hogy valóban jó-e a szerintünk bevezetett idõ számítás. Tegyük fel ez mind jó, és a mai napon vissza ugrunk, egy kiválasztott év-be. Akkor a jelenben "meghalunk" és a múltban pedig megjelenünk, remélhetõleg élve 😄 A baj csak az, hogy ezzel az utazással elméletileg létre hozunk egy idõ hullámot, mert eltorzítottuk az idõt, vagyis egy pillanatra kapcsolat jött létre a múlt és jelen között. Ez az idõhullám, pedig megváltoztat mindent. Ez lehet minimális, vagy katasztrófális. Például visszatéréskor, a jelenünk már nem az a jelen lesz, ahonnan távoztunk, mert bármi, ami átkerül a múltba, mind hullámot, változást hozz létre.
Én erre goldtam: Van egy medence, feszített víztükörrel 😄 Ez a normális idõ egyenesünk. Van 2 kis kavicsunk (idõgép). A jelen elhagyásakor bedobjuk a vízbe, majd utána bedobjuk a másikat, mert megérkeztünk a múltba. 2 hullám fog kelletkezni, ami vagy kioltja egymást, vagy felerõsítik egymást és az univerzum megsemmisül. Szóval szerintem majd lehet utazgatni, de biztos, hogy lesz következménye.
A végén kiderül, hogy más bolygókon már van élet, és õk tudnak már az idõben-térben utazgatni. Az Ufók pedig idõutazók, és õk is emberek. A jövõben lehet, hogy kis zöld emberkék leszünk 😄D
Én a mûsor után erre gondoltam, de ez csak egy feltevés. Állítólag még pár 100 év, mire megoldható lesz az utazás, térben és idõben.
Túl sok scfi-t nézek 😄
már az is számottevõ, hogy a lassan keringõ mûholdak órája lassabban jár
mint a földi órák.
akit érdekel ma 23:00 Nat Geo, Idõutazás !!!
Nana! Azt azért ne felejtsd el, hogy a szökési sebesség jópár nagyságrenddel kisebb a fénysebességnél!
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk