Időutazás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Christiansen
tökmindegy milyen vonalon mozogsz,
az általános és speciális relativitáselmélet következménye,
hogy nagy sebesség vagy gravitáció jelenléte mellett a megfigyelõ
"órája lelassul" nem is kell fénysebesség, elég a fele-harmada is
ha jópár évig orbitális pályán száguld landoláskor a "jövõbe" érkezik
az ûrhajós. Õ öregszik 20 évet, a Földön ezalatt eltelik 120..

hm,

A relativitás elméletében az öreg azt írta, ha jól emlékszem, hogy a fény egyenes vonalú inerciarendszerekben határsebesség, viszont körmozgású inerciarendszer esetén nem. Ezt követõen elkezdte az egyenes vonalú mozgást boncolgatni, de a forgómozgásról egy szó sem esett azt követõen. Szóval elgondolkodtatott hogy akkor a körmozgással miért nem foglalkozik. A lényeg, hogy arrafelé kéne kutakodni. Persze én nem értek hozzá.

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Anaid
Hallottam egy érdekes elmélkedést arról, hogy ha a tér görbülne egy-egy ilyen térgörbület segítségével lehetne az idõben is mozogni, pl. hamarabb megérkezni valahova mint ahogy elindultunk.

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Christiansen
nem az, mert az ikerparadoxon egy ismert példázat a dologra,
ez mûködne, csak egy gyors ûrhajó kell, akár a Föld körül is keringhetne..

ááhh, lényegtelen egy olyan dologról vitázunk amirõl annyit sem tudunk hogy na....

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

Christiansen
de nem tud visszajönni szegény, ottmaradna egyedül
(Majmok bolygója témakör, úgy tényleg lehetséges)

A jövõbe való utazásnak nagyságrendekkel nagyobbak a lehetõségei, és kisebb mértékû anomáliája van. És szerintem lenne is értelme ritkán stratégiai célokra használni, persze csak nagy titokban 😊

Egyébként más nézõpontból az idõutazás a minden napunk része.
Csak éppen cselekvõként nem tudunk idõutazni. Megfigyelõként lehetséges a megmaradó nyomok alapján, ezt történelemnek hívják, más szóval idõutazás a múltba.
A jövõbe kicsit nehézkesebb utazni, de olyat is csinálunk, tervezgetünk és próbálunk jövõbeli eseményeket elõre meghatározni, ennyivel kell beérni.
Azt már nem is akarom ecsetelni, hogy a jelenbáli tevékenység is része az idõfolyamnak, és az események mindenképp bekövetkeznek valahogy amihez nem sok közünk van, hisz mi is csak a körülményekre reagálunk, és a szabad akarat is csak illúzió.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

Anaid
Hát, méha nem is lenne lehetetlen, minek? Hogy jobban össze lehessen kavarni mindent és idõparadoxonokat okozni? Szerintem felesleges.

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Az internet létezése nem szül anomáliákat, az idõutazás meg igen.
Ha eltekintesz a szükséges technológiától, és úgy vizsgálod az idõutazást, hogy gond nélkül kivitelezhetõ, akkor is egy sor anomália keletkezik, amik felborítanak mindent, szóval képtelenség.

„Tanulni és nem gondolkodni: hiábavaló fáradság; gondolkodni és nem tanulni pedig: veszedelmes.” Konfúciusz

ez hülyeség,100 éve még az ember nem is gondolta volna h internetezni fog..és láss csodát..lehet most még "elképzelhetetlen",de kb most mondok egy számot,120 év múlva már nem lesz olyan nagy durranás mint most

Szerintem az idõutazás lehetetlen, mert ami egyszer elmult már nemlehet ugyanúgy visszahozni!
Tehát idö utazás most is van, mindenki utazik egy idöben csak épen nem veszik észre ,hágy miliárd évet utazik, pl galakxis forog de az univerzüm is tágul, tehát változik a galakxis átméröje és a sebesége, minél nagyob a tágulás anál nagyob a forgási sebeség hát enyi idö nincs de váltózási egység igen (azidöt az enberek találtákfel nem a természet)a természetben csak váltózás láthato
elvileg kis tömegû atomi részecskét tudnának átküldeni féreglyukon
nem tudom errõl hol van leírás, asszem tv-ben volt róla szó
és ezzel információt tudnának küldeni a múltba vagy a jövõbe
ha valaki tud errõl valamit akkor írjon

logikailag perfect ahogy mondod, de én nem is mondtam hogy a múltból voltak itt, max mi megyünk a jövõbe /fennáll a lehetõsége/. Meg vissza ide.
Egyébkéntis a tudományban a "mi lenne ha..." címû mondatok sokat szerepeltek a tudósok szájából.
"Mi lenne ha ezt ide tennénk? Õ nézd már mûködik..."
stb...

Christiansen
mivel eddig nem épült idõgép, nem is jöhettek semmiféle turisták.
ha 2010-ben épülne egy mondjuk, az lenne a "Year Zero" azaz onnantól
lenne szabad a pálya az idõben..gyakorlatilag egy idõgép feltalálása
és bekapcsolása után 2mp-el már szállna is ki belõle valaki...

de ez csak elmélet, én nem hiszek az idõutazásban se elõre se hátra..
az ebben az értelemben vett idõutazásban nem😊

qetuol
ha nincs rá bizonyíték h itt jártak a múltból akkor bizony nem jártak.bezony így megy ez...

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

nincs rá bizonyíték hogy nem voltak itt 😊
ha visszamennek sok a paradoxon lehetõség...
viszont a jövõbe... az már tetszés szerinti lehet ha lehet.. 😊

qetuol
izé, vagyis a jövõbõl<#zavart1>

qetuol
egy nagyon erõs bizonyíték h a múltba nem lehet utazni: még nem árasztottak el bennünnket a múltból jövõ turisták<#vigyor0>

SötétBarom
Ez az idõutazás téma rendkívül agyzsibbasztó hatású 😄D
Ráadásul több mint valószínû, hogy lehetetlen, hiszen rengeteg paradox helyzetet produkálna.

Ha pedig úgy gondolok az univerzumra, mint részecskék összességére, amikkel folyamatosan történik valami, akkor az idõ mint olyan csak az emberi elme számára szükséges, máskülönben nem tudunk mihez viszonyítani. Ha idõt utaznék, akkor ugye az adott idõbõl eltûnne egy halom részecske és energia, ami feltûnne valahol jóval korábban, és kialakulna egy végtelen folyamat, mi miatt a múlt abban a pillanatában szép lassan végtelen mennyiségû anyag halmozódna fel 😄

Jóvan, hülyevagyok, még egyetemre se jártam soha :c

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

Jaja, az a könyv nekem is megvan, naon jó!

"A tolerancia és apátia a haldokló társadalom erényei" - Arisztotelész ASUS Z170 Pro Gaming, Intel Core i5 6600K, Gigabyte GTX 1070 G1, Kingston HyperX Fury DDR4 2x8GB

Christiansen
hülyeség, helytelen és értelmetlen.

qetuol
próbálj még kíssé õszeszedeteben és helyéseben írní meg hásznální írásjélekét mert így ólvashatátlán a szõvég kõszõnõm szépén

a tér ami több teret egyesit önmagába tehát végtelen de mégse mert bele lehet lépni és ki a az univerzum végtelen mert nincs ami ösze tartcsa a galaxisnak igen tömeg tér van tehát határos
idö nincs csak változó esemény tömegváltózás galaxis tágul de a körülvevö tér nem, Ha a tér megváltózik tórzulás keletkezik ami a belsö tömegre hatást gyakórol, Váltózást eredményez adig amedig kinem egyelitödik tehát a keletkezés óta változot tömeg hulámót gerjeszt ami álandoan vátózik az esemény ha együt pulzár legnagyob tér változás jön létre ami a jelen eltünését hóza létre és uj esemény tömeget hóz létre
Christiansen
úú az nekem is sokkoló volt..
de ugye vele indult a történet, hogy meghalt a faterja stb-stb.
hülye dokumentumfilmes fogások...

qetuol
amikor az a néger csákó bemutatotta azt a szerkezetét, ami 4 merõleges lézernyalábból állt és azt mondta hogy a fény "körbe-körbe megy" (lol?), és azt, hogy a végleges változat olyan vékony lesz mint a hajszál és 10000 nyalábból fog állni... hát az no comment<#circling>

Christiansen
az a része tényleg csak elméleti õrültködés
(amerikában is van national geographic😛) de azt mondták is.

volt benne az az õsz japán prof, (Mitchio Kaku)
olvasd el a Hipertér c. könyvét, na abban nincs kamu

sztem ez egy nagy hülyeség,én azt vettem észre a mûsorban hogy ez az egész idõutazás dolog egy nagy humbuk,semmi bizonyíték nincs arra hogy ha ilyen hurokat megkerülsz akkor hamarabb vissza érsz még mielõtt elindulnál...bár ez csak az én személyes véleményem.

Christiansen
hogyhogy papírlapként?

térnek és idõnek csak együtt, egy rendszerben (téridõ)
van értelme. a relativitáselmélet is errõl szól

ott vesztettem el a fonalat hogy van a tér és van az idõ és ennek összevonása a "téridõ" amit papírlapként ábrázolhatunk...
asszem utána kéne olvasni <#zavart1>

Christiansen
másodszorra is jó volt😛

qetuol
sztem azt akarta mondani h holnap megnéztem<#buck>

ez ilyen idõutazós humor? 😊

egy hasonló téma lesz kedden este a History-n "A világegyetem" címû sorozatban

Christiansen
de..<#hawaii>

qetuol
nem holnaplesz?

Christiansen
nna, tegnap megnéztem 😛P

Christiansen
már nagyon várom a vasárnap estét😊

Pluskast
Merthogy? Az idõ az csak az ember számára létezik....

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Mindennapi tudomány VI.: Idõutazás NATIONAL GEOGRAPHIC: január 11. Vasárnap, 23:00
január 16. Péntek, 21:00
január 16. Péntek, 0:00
január 16. Péntek, 3:00
január 17. Szombat, 12:00

Christiansen
Elvileg akkor sikerülne, ha anélkül lépnénk át a fénysebességet,
hogy akár csak egy pillanatig is ugyan, de pont annyival mennénk..

az iker-paradoxon meg nem számít idõutazásnak:😄😄

Az idõutazás akkor hülyeség.... ÁÁÁÁ hogy lehetne idõt utazni??? Ekkora baromságot is régen hallottamXDDD

Ha lehetne egy kívánságom, azt kívánnám, hogy: MINDENKI KEZDJEN EL GONDOLKODNI!

sz4bolcs
Vagy drog, vagy skizofrénia. 😊

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

ivjoe
Azt, hogy megint begombáztál. :C
Képzeljétek én találkoztam a jövõbeli énemmel! Eljött hozzám és azt mondta akadályozzam meg a gonosz születését,na ez mit jelent?
Pluskast
Nem tudom nekem ez az idõutazás elméleti levezetése is kínai.

Talán(?) az elképzelhetõ, hogy újralátni, beleavatkozni?!

Walk the Talk.

Pluskast
Ok de ettöl nekem még mindíg nem tiszta, hogy pl hogy a fenébe mehetnék én vissza az idõben? Hogy tudok egy adott eseményt újra látni, átélni?

JackSparrow88
Nekem ez az egész elmélet kínai, viszont az állat lenne ha egyszer sikerülne az idõutazás megvalósítása még az én életemben. Bár erre kevés az esély de azér van...

Q8300 2.5 Ghz, 4GB RAM, HD 5770 1 GB