Idõutazás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Viszont genetikai szinten arányaiban nézve nem különbözünk annyira egymástól. Tehát valszeg valahol mindenkiben ott a lehetõség.

Zsenik pedig nincsenek.
Mindenkinek ugyanannyi neuronja van.
NEM:
Az agy mérete nem nagyon befolyásolja az intelligencát. Pl az emberek között vannak olyan hidrokefáliás betegek, akik agytömege 1/5-a, 1/10-e egy egészséges emberének és mégis 120 fölötti IQ-val rendelkeznek.
naja Anaid..ez télleg jó kérdés,kíváncsi leszek ezt hogy magyarázod ki.<#wow1>

Anaid!
Ha volt halálon túli élményed, akkor most hogyan írhattál ide? Feltámadtál? Vallás alapításán esetleg nem gondolkodsz?<#fejvakaras>

qetuol
fel sem vettem volna... ugye akinek nem inge...<#mf2><#mf1>

: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant

Anaid
Sajna még nem tudtam túllépni a leelmebetegezésen, oh bocs fogyatékosozásodon felém. Majd idõvel, bár nem segítesz ám, hogy könnyebben megbocsájthassam...Nincs kissebbségi komplexusom, konkrétan keményen belegázoltál a lelki világomba. Nem jár érte se pacsi se puszi...Kíváncsi lennék rá, hogy ha fordítva történik te hogy reagáltad volna le...

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

qetuol
nem kezellek le, csak a tényeket közöltem veled. ha lekezelve érzed magad, az a kisebbségi komplexusod miatt lehet, amit meg tudok érteni. hogy a parajelenségekhez jobban értesz, mint én, nem kétlem, hiszen neked vannak szellemeid meg halálontúli élményeid. soha nem állítottam h én jobban értek hozzájuk, mondtam? nem. megint (még mindig és folyamatosan) félrebeszélsz, kiforgatod szavaimat, nem tudod értelmezni a mondatokat. feleslegesen 2x reagálsz ugyanarra az írásomra. itt nem jár nyalóka azért ha naponta megcsinálsz 100 hozzászólást.<#sniffles>

Anaid
Jártasabb is vagyok para témában mag GV-vel kapcsolatban, mint te. Veled ellentétben volt alkalmam megfigyelni részletesen. Ti meg csak elméleteket tudtok és hülyéztetek mi van fáj, hogy nem tudott az istenített tudományotok még semmi érdemlegeset összehozni ebben a témában, vagy csak ti nem tudtok róla? Hozzáértõbb vagyok bármelyikõtöknél ezen a területen meg halálélmény területen, meg sok egyébben, ne kezelj le! A saját szegénységi bizonyítványodat állítod ki vele, nem az enyémet.

Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...

Anaid
Páran igen éretlenül viselkednek ahhoz képest, hogy tudományos fórumra valónak hiszik magukat, ja és persze felnõttnek...

Anaid
Nem veszed figyelembe, hogy abból adódott a gond, hogy voltak GV-vel kapcsolatos megfigyeléseim, amikrõl ti kapásból levontátok a következtetést, hogy nem vagyok "ép". Ezért kezdtem sok ilyesmirõl cikkeket keresni, hogy példákat keressek nektek, hogy a dolgok nem csak feketék, meg fahérek. Nem hittem benne, tapasztaltam, az már nem az én saram, hogy puszta kitalációként fogtátok fel...
Tudod mit, én azért mégse kívánom neked, hogy megtapasztalhass személyesen egy ilyet, illetve egy halálközeli élményt. Inkább maradj ilyen, ha máshogy nem tudlak meggyõzni arról, hogy nem fantáziálás volt és nem vagyok fogyatékos, akkor inkább nem próbállak meggyõzni...
Vagy ebben az esetben te is eltekintesz a "hiszem, ha látom hozzáállástól"?
Már bocs, hogy így beszélek veled, de kicsit zokon vettem a fogyatékosozást...Ahhoz képest azért elég intelligensen beszélgetek veled nem?
Nem baj, vannak olyan emberek, hogy gátlástalanul sértegetnek másokat, ha meg róluk egy rossz szót írnak, szaladnak a moderátorhoz árulkodni...
Mondhatsz bármit erkölcsi tartás több van bennem, mint párótokban...Ha nem tudnád ez is értékelhetõ tulajdonság....néhol...

qetuol
<#ejnye1> nem lesz ez így jó, hogy állandóan félrebeszélsz és kiforgatod mások szavait. pontosan te vagy az, aki mindenhonnan mindent belinkelget, kvázi mást ismétel, aztán osztja az észt mintha jártas lennea témában senki nem mondta h nem lehet HINNI a dolgokban. de egy jelenség létét éppen a megfigyelhetõsége jelenti. ha nem megfigyelhetõ, nem létezik. persze attól még hihetsz, semmi gond.

Anaid
"Az itt para-témában okoskodók 98%-ának konkrétan NULLA fogalma van ezekrõl a dolgokról. Nekik egy szinten van az auralátás, a gondolatolvasás, az õsrobbanással meg a relativitáselmélettel. Elmélet, elmélet, nem?

Én kérek elnézést bazmeg, hogy az ilyen faszságokat próbálom kiigazítani, még akkor is, ha nem ez a szakterületem.

Csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba."

És szerinted az lenne a tiszta víz, hogy nincsenek is ilyen jelenségek? Aki meg azt "hiszi" hogy igen, az hülye, meg fantáziál, meg az agya játszik vele? Honnan ez a "felsõbbrendû" hozzáállás a dolgokhoz? Miért a lekezelés? Azt hiszed én nem tudnám megtenni, hogy elolvasok pár szakszöveget és szó szerint idézem? Attól okosabbnak látszanék? Az óvodás fiam el tud olyan bonyolult kifejezéseket ismételni, mint kb. egy hete mondta azt, hogy szubdurális hematóma (7 éves! zseni lenne? Nem csak hallotta valahonnan.). Ehhez nem kell okosnak lenni, csak hallja az ember meg egy kicsit utánaolvas és kész. Nálad ennyin múlik a tudományosság? A látszaton? Nem szeretném elhinni, hogy ilyen felületes és sekélyes vagy....

Christiansen
sz4bolcs
Maradona mindet üti.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

Christiansen
nana D_:Dd

Del Piero, Nesta, Bergkamp, Batistuta..

(gondolatban idõutaztam kicsit:)

sz4bolcs
Messit kihagytad. xDDD

Christiansen
oppá. nemtom milyen szó illik
akkor Einstein-re, Hawking-ra,
Davis-re, Coltrane-re, Hendrix-re, Picasso-ra, Dalí-ra stb..

szerencsés emberek jó-helyen-jó-idõben, mi? _:D:D_D?d

dronkZero
Egyébként welcome... :P Látom te is belevetetted magad az ismeretterjesztésbe. Csak hajrá, hajrá! :)

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

sz4bolcs
Nem tudom igazán megfogalmazni, de a "másként gondolkodás" szerintem nem elég hozzá.

Christiansen
LOL!

viszont teljesen jogos

dronkZero
Na emellett nem tudok elmenni.

Lófaszt. Ismeretterjesztésnek hívják azt, ami itt a fórumokon folyik. Abban teljesen igazad van, hogy esetenként nekünk sincs sok közünk a témához.

DE LEGALÁBB HALLOTTUNK RÓLA.

Az itt para-témában okoskodók 98%-ának konkrétan NULLA fogalma van ezekrõl a dolgokról. Nekik egy szinten van az auralátás, a gondolatolvasás, az õsrobbanással meg a relativitáselmélettel. Elmélet, elmélet, nem?

Én kérek elnézést bazmeg, hogy az ilyen faszságokat próbálom kiigazítani, még akkor is, ha nem ez a szakterületem.

Csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba.

Arról már nem is beszélve, hogy ez egy kibaszott tudományos fórum, nem tudom, hogy mi a tököm helye van itt az ilyesminek, meg a "szerintem azé' lehet idõutazni" szintnek...

Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN

"Minden periódikusan mozgó anyagi pontnak nagyobb utat kell megtennie, ha az egész rendszer mozog."

Azon gondolkodtam, hogy lehetne azt rövidel leírni, hogy miért mondhatja ugyan ezt el a mozgó rendszer az állóról.
Mert szerinte meg az mozog, és annak a pontjai tesznek meg nagyobb utat.

Az egyenletekbõl ennek az oka egyszerûen kiolvasható, de le lehet ezt írni szavakkal?
"könyv de tuti hogy neked is be fog jönni "

Tuti nem. Egy fél oldalnyi egyenlet messze többet elmond a lényegrõl, mint 200 oldal szövegelés.
A lambda a(v) pedig egy atom Lorentz kontrakciójával egyezik v sebességnél, ezrelékes pontossággal.

http://en.wikipedia.org/wiki/Length_contraction

Referenciák

http://hu.wikipedia.org/wiki/Relativisztikus_Doppler-effektus

http://en.wikipedia.org/wiki/Velocity-addition_formula
A szöveg képletekben felírva.

http://www.sg.hu/galeria/1239340721/12393407211239520372.gif

Az alfa a finomszerkezeti állandó, az f0 az elektron Compton hullámhosszához tartozó frekvencia.

Most miközben ezt kerestem, olvastam egy fórumon egy jó gondolatot.

A relativitás és a newtoni fizika csak abban különbözik, hogy a relativitás egy jobb közelítés. De mindkettõ csak egy közelítés, és a maga módján helyes.
Na, megtaláltam az idézetet. A magyar forditás kicsit más volt, de a lényeg ugyan az

"The Feynman Lectures on Physics (1964)

* Each piece, or part, of the whole nature is always an approximation to the complete truth, or the complete truth so far as we know it. In fact, everything we know is only some kind of approximation, because we know that we do not know all the laws as yet. Therefore, things must be learned only to be unlearned again or, more likely, to be corrected.......The test of all knowledge is experiment. Experiment is the sole judge of scientific “truth”."

http://en.wikiquote.org/wiki/Richard_Feynman

Most nem olvasgattam vissza lehet hogy volt már ez a vélemény de azért leírom

Szerintem nincs idõutazás (jó lenne ha lenne) mert akkor már a jövõbõl felkerestek volna minket vagyis eljöttek volna a mi korunkba röviden ennyi.

Anaid
Mit jelent az a szó, hogy zseni? Én nem szeretem ezt a kifejezést, mert szerintem sok ember kicsit félreérti a fogalom jelentését...

Kösz, de én inkább megvárom az LHC beindítását.
Majd kiderül, melyik elmélet volt a helyes.

Zsenik pedig nincsenek.
Mindenkinek ugyanannyi neuronja van.
Christiansen
így van, különben "látens zseni" marad

meg kell tanulnia a közeget amiben ki tud majd bontakozni
legyen az fizika vagy zene vagy rajz teljesen mindegy

Christiansen
újra itthon:)
örülök hogy pörög a topik

Survite, ezt né, egy (magyar szinkronos) dokumentumfilm
a húrelméletrõl
amolyan könnyed stílusban:)

látom Kaku-t ismered, tõle olvasd el a Hipertér c. könyvet (2-3e Ft)
kvantummechanika, többletdimenziók, húrelmélet, egyesített elmélet mindenfélérõl ír, ugyan "ismeretterjesztõ" könyv de tuti hogy neked is be fog jönni

A topik címe.
sz4bolcs
És pontosan mi a hülyeség?

Népszerû témák 8.idõutazás.

Lehet hogy hülyeségeket írok, de felfuttattam egy tudomány topikot. lol

Félre ne érts, nyilván jobban ért a témához, mint itt bárki.
De hülyeséget csak akkor hiszek el, ha már nincs más választásom.
sz4bolcs
Épp pár napja beszélgettem errõl a zseniség témával valakivel, aki azon az állásponton van, hogy zseniség nem létezik önmagában, tehát valamilyen módon kapcsolódnia kell a valósághoz, anélkül csak fantáziálás van.

Erre hozott egy találó Pege Aladár idézetet: "Ha valaki virtuóz, az muzikális is. Olyan nincs, hogy valaki virtuóz, de nem muzikális.""

Én leszek majd az elsõ, aki elhiszi amit mond michio kaku.
De csak miután visszamegy majd az idõben.

Addig kicsit még kételkedem.
sz4bolcs
Velem sem értenek egyet sokan, amikor elkezdem ilyenekrõl osztani az észt. Vajon mi lehet a különbség?

Itt egy elismert mai zseni, többekközt köze volt a slider sorozathoz.

youtube:time travel michio kaku

Biztosra veheted, hogy rengeteg fizikus nem ért vele egyet az idõutazással és a párhuzamos világokkal kapcsolatban.
De, így már régen fáradtam el. Nem is tudtam, hogy a fórumozgás az egy fizikai munka.
vagy duracell elemmel mûködsz ??

sz4bolcs
Lófeszt. Ma simán kiátkoznák a tudomány papjai, megpróbálnák máglyán elégetni, aztán ha mégis megmenekülne, mehetne Egely Potterrel gabonakört taposni. lol.. Egy ekkora gondolkodót, mint Einstein, ma is ugyanúgy elismernének, ne próbáld már a megnemértett kanálhajlítgató zsenik szintjére süllyeszteni.

survite: nem merült le még az akkud? :D

A fórumok biztosítják a pontos emlékezés lehetõségét.
Akkor, öntudat = idõutazás?

Ez jó. ,)
Anaid
Minek ennyire bonyolítani? A múltamat a saját agyam meg tudja mutatni nekem, hisz vannak emlékeim meg jó a memóriám. Ehhez nem kell idõutazni...Emlékezni lehet anélkül is...Bár igaz, hogy az emlékek lehetnek többé, kevésbé pontatlanok.

"mert a jövõ még nem történt meg"

Nagyon jó meglátás. Többekközt emiatt nincs idõdimenzió.
"Mert ez lényegében nem idõutazás, csak gyorsabb voltál a fénynél. És ez által a múltadat látod."

Ez tetszik. Ha át lehetne lépni a fénysebességet, akkor ez mindennapi esetté válna, és többé senki nem csodálkozna azon, ha teszemazt felhívja magát videótelefonon a múltból. Igaz, visszabeszélni már nem tudna.

Igazából nem Einstein a probléma középpontja, hanem az oktatás tempója és követelményszintje. Nem azt mondom hogy rossz, de szerintem képteleség ekkora információmennyiség megtanulása mellett még meg is érteni, értelmezni azt.
Einsteinnek volt erre ideje, hiszen szabadalmi hivatalban dolgozott. Nem sürgette senki.

Gondolkozni meg csak lassan érdemes. Ha az ember gyorsan gondolkodik, elmegy a részletek mellett. Pedig azokban van a lényeg.