Idõutazás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mindenkinek ugyanannyi neuronja van.
NEM:
Az agy mérete nem nagyon befolyásolja az intelligencát. Pl az emberek között vannak olyan hidrokefáliás betegek, akik agytömege 1/5-a, 1/10-e egy egészséges emberének és mégis 120 fölötti IQ-val rendelkeznek.
Ha volt halálon túli élményed, akkor most hogyan írhattál ide? Feltámadtál? Vallás alapításán esetleg nem gondolkodsz?<#fejvakaras>#fejvakaras>
: Every man lives, not every man truly dies.: Razor,Lightning Revenant
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Nem azért élek, hogy megfeleljek a te elvárásaidnak és te sem azért jöttél a világra, hogy a kedvem szerint élj...
Tudod mit, én azért mégse kívánom neked, hogy megtapasztalhass személyesen egy ilyet, illetve egy halálközeli élményt. Inkább maradj ilyen, ha máshogy nem tudlak meggyõzni arról, hogy nem fantáziálás volt és nem vagyok fogyatékos, akkor inkább nem próbállak meggyõzni...
Vagy ebben az esetben te is eltekintesz a "hiszem, ha látom hozzáállástól"?
Már bocs, hogy így beszélek veled, de kicsit zokon vettem a fogyatékosozást...Ahhoz képest azért elég intelligensen beszélgetek veled nem?
Nem baj, vannak olyan emberek, hogy gátlástalanul sértegetnek másokat, ha meg róluk egy rossz szót írnak, szaladnak a moderátorhoz árulkodni...
Mondhatsz bármit erkölcsi tartás több van bennem, mint párótokban...Ha nem tudnád ez is értékelhetõ tulajdonság....néhol...
Én kérek elnézést bazmeg, hogy az ilyen faszságokat próbálom kiigazítani, még akkor is, ha nem ez a szakterületem.
Csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba."
És szerinted az lenne a tiszta víz, hogy nincsenek is ilyen jelenségek? Aki meg azt "hiszi" hogy igen, az hülye, meg fantáziál, meg az agya játszik vele? Honnan ez a "felsõbbrendû" hozzáállás a dolgokhoz? Miért a lekezelés? Azt hiszed én nem tudnám megtenni, hogy elolvasok pár szakszöveget és szó szerint idézem? Attól okosabbnak látszanék? Az óvodás fiam el tud olyan bonyolult kifejezéseket ismételni, mint kb. egy hete mondta azt, hogy szubdurális hematóma (7 éves! zseni lenne? Nem csak hallotta valahonnan.). Ehhez nem kell okosnak lenni, csak hallja az ember meg egy kicsit utánaolvas és kész. Nálad ennyin múlik a tudományosság? A látszaton? Nem szeretném elhinni, hogy ilyen felületes és sekélyes vagy....
akkor Einstein-re, Hawking-ra,
Davis-re, Coltrane-re, Hendrix-re, Picasso-ra, Dalí-ra stb..
szerencsés emberek jó-helyen-jó-idõben, mi? _:D:D_D?d
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.
Lófaszt. Ismeretterjesztésnek hívják azt, ami itt a fórumokon folyik. Abban teljesen igazad van, hogy esetenként nekünk sincs sok közünk a témához.
DE LEGALÁBB HALLOTTUNK RÓLA.
Az itt para-témában okoskodók 98%-ának konkrétan NULLA fogalma van ezekrõl a dolgokról. Nekik egy szinten van az auralátás, a gondolatolvasás, az õsrobbanással meg a relativitáselmélettel. Elmélet, elmélet, nem?
Én kérek elnézést bazmeg, hogy az ilyen faszságokat próbálom kiigazítani, még akkor is, ha nem ez a szakterületem.
Csak hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba.
Arról már nem is beszélve, hogy ez egy kibaszott tudományos fórum, nem tudom, hogy mi a tököm helye van itt az ilyesminek, meg a "szerintem azé' lehet idõutazni" szintnek...
Steam: Zero_hu Live!: Zero HUN
Azon gondolkodtam, hogy lehetne azt rövidel leírni, hogy miért mondhatja ugyan ezt el a mozgó rendszer az állóról.
Mert szerinte meg az mozog, és annak a pontjai tesznek meg nagyobb utat.
Az egyenletekbõl ennek az oka egyszerûen kiolvasható, de le lehet ezt írni szavakkal?
Tuti nem. Egy fél oldalnyi egyenlet messze többet elmond a lényegrõl, mint 200 oldal szövegelés.
http://en.wikipedia.org/wiki/Length_contraction
http://hu.wikipedia.org/wiki/Relativisztikus_Doppler-effektus
http://en.wikipedia.org/wiki/Velocity-addition_formula
http://www.sg.hu/galeria/1239340721/12393407211239520372.gif
Az alfa a finomszerkezeti állandó, az f0 az elektron Compton hullámhosszához tartozó frekvencia.
A relativitás és a newtoni fizika csak abban különbözik, hogy a relativitás egy jobb közelítés. De mindkettõ csak egy közelítés, és a maga módján helyes.
"The Feynman Lectures on Physics (1964)
* Each piece, or part, of the whole nature is always an approximation to the complete truth, or the complete truth so far as we know it. In fact, everything we know is only some kind of approximation, because we know that we do not know all the laws as yet. Therefore, things must be learned only to be unlearned again or, more likely, to be corrected.......The test of all knowledge is experiment. Experiment is the sole judge of scientific “truth”."
http://en.wikiquote.org/wiki/Richard_Feynman
Szerintem nincs idõutazás (jó lenne ha lenne) mert akkor már a jövõbõl felkerestek volna minket vagyis eljöttek volna a mi korunkba röviden ennyi.
Majd kiderül, melyik elmélet volt a helyes.
Zsenik pedig nincsenek.
Mindenkinek ugyanannyi neuronja van.
meg kell tanulnia a közeget amiben ki tud majd bontakozni
legyen az fizika vagy zene vagy rajz teljesen mindegy
örülök hogy pörög a topik
Survite, ezt né, egy (magyar szinkronos) dokumentumfilm
a húrelméletrõl
amolyan könnyed stílusban:)
látom Kaku-t ismered, tõle olvasd el a Hipertér c. könyvet (2-3e Ft)
kvantummechanika, többletdimenziók, húrelmélet, egyesített elmélet mindenfélérõl ír, ugyan "ismeretterjesztõ" könyv de tuti hogy neked is be fog jönni
Lehet hogy hülyeségeket írok, de felfuttattam egy tudomány topikot. lol
Félre ne érts, nyilván jobban ért a témához, mint itt bárki.
De hülyeséget csak akkor hiszek el, ha már nincs más választásom.
Erre hozott egy találó Pege Aladár idézetet: "Ha valaki virtuóz, az muzikális is. Olyan nincs, hogy valaki virtuóz, de nem muzikális.""
De csak miután visszamegy majd az idõben.
Addig kicsit még kételkedem.
youtube:time travel michio kaku
Biztosra veheted, hogy rengeteg fizikus nem ért vele egyet az idõutazással és a párhuzamos világokkal kapcsolatban.
Ez jó. ,)
Nagyon jó meglátás. Többekközt emiatt nincs idõdimenzió.
Ez tetszik. Ha át lehetne lépni a fénysebességet, akkor ez mindennapi esetté válna, és többé senki nem csodálkozna azon, ha teszemazt felhívja magát videótelefonon a múltból. Igaz, visszabeszélni már nem tudna.
Einsteinnek volt erre ideje, hiszen szabadalmi hivatalban dolgozott. Nem sürgette senki.
Gondolkozni meg csak lassan érdemes. Ha az ember gyorsan gondolkodik, elmegy a részletek mellett. Pedig azokban van a lényeg.