Időutazás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

sz4bolcs
Ok, értem, de az még mindig nem tiszta, hogy a fotonokat megelõzve miért pirinyó Európát kéne látni, és miért nem akkorát, amikrõl a megelõzött fotonon információt közölnek.

Punk tudósok bebizonyították, hogy létezik 4. akkord.

gekko45
Nekem mondod....
XDD

Amit erzel meg amit latsz az csak az agyadban letezik ugy, mint amilyenek erzed es latod.

De nem kizárt, mert még nem ismerjük, viszont a fekete lyuk veszélyes. Legalábbis én nem mennék próbautra oda.

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

gekko45
A 'terido meghajlitasa' amirol en is beszeltem.
Vagy kozel fenysebesseggel mesz, vagy nagy gravitacios mezot hozol letre.
Mivel nem valoszinu hogy gravitacios teret letre lehet hozni, emiatt ajanlott
a feketelyuk hasznalata.... XD

Amit erzel meg amit latsz az csak az agyadban letezik ugy, mint amilyenek erzed es latod.

Bár való igaz, Einstein leírta az idõutazás lehetséges módozatát, de csak elõre, és a tér-idõ meghajlítással. De ahhoz mekkora energia kellene. Én személy szerint tökre nem hiszek az idõutazásban, bár tévedni emberi dolog.😊

Walk the Talk.

Köszönjük tanár úr .)

A magyarok mindig mindent jobban tudnak, és mennek a maguk feje után. Nehéz velünk

gekko45
Az elektront is le lehet irni ilyen felcsavarodott fotonkent... erdekes

gekko45
a lencse kozepen...

gekko45
Csak a lencsen athalado ket vonal a lenyeges. Ha a targy meszebb van,
a vetitett kep kisebb lesz.

gekko45
Tudom hogy viccelsz, de legyen.
szem

De ha azt vesszük, hogy a fény egyenes vonalú mozgást végez, és e mozgásban ez a leggyorsabb, mi van akkor, ha a feketelyukban /már említettem / a fény nem egyenes vonalú mozgást végez. Akkor trükkökkel talán megelõzhetõ / idõutazás?/. S mivel a fény is a rezgés egy formája, mely információt hordoz, talán csak a rezgés nagyságát kellene emelnünk. Biztos, hogy a foton a legnagyobb rezgéssel rendelkezõ valami?

Walk the Talk.

Talán, mert szinte semmit nem tudunk rólla és még jöhet hozzá a teleportáció, mint nagy táv megtétel elhanyagolható idõ alatt.
ezeket sem szabadna kihagynia játszmából.
Nélkülük mnintha csak a puzzle fele volna meg csak, és az igy nem kóser 😊

sz4bolcs
A szemem mérete akkor sem túl nagy amikor ezt a monitort nézem. Mégis kisebbnek látom, ha eltávolodok tõle.

A szemed mérete nem túl nagy , részben ezért is...

sz4bolcs
pontosabban, miért látszanak kisebbnek..

sz4bolcs
Hát nem, én ezt tök komolyan kérdezem.
Biztos van valami kimerítõbb magyarázata, messzebbrõl miért kisebbek a tárgyak.

gekko45
A gravitacio miert?

Mármint az nem fontos..

Meg a távolság..

gekko45
Ja csak szorakozol XD

Látom nem értjük egymást.
Amugy szerintem nem a seb fokozás itt a kulcs.
Hanem inkább a gravitáció.. és stb

gekko45
Lehet hogy ugy ertetted, hogy kisebbnek latszana, mintha nem eloznenk le?
Nem igy ertettem .
Egyszeruen 60 fenyevnyi tavolbol jelenleg meg egy csillag is par pixelnyinek
latszik.

sz4bolcs
Ennek nincs is kimerítõbb magyarázata?
Mitõl látunk valamit kisebbnek eltávolodva tõle?

gekko45
Terben messze van.

gekko45
Messze van.

gekko45
Attol hogy megelozzuk a fotont,attol meg az optika tovenyei
ugyanugy ervenyesek.

sz4bolcs
Engem ebbõl az érdekel, mitõl látszik kicsinek.(?)

gekko45
Te. Ahhoz hogy sok fenyevre legyel, messze kell menni.

gekko45
Vigyazz !
A fenyev tavolsagmertek. De szerintem tudod.
Ami meszebb van az meg kicsinek latszik...

Amugy nem kéne elmenni messzire, hogy megtegyük azta sok fényévet, körpályán a fénysebesség nem is határsebesség. Már csak egy jó spoiler kell a trabira..😊

sz4bolcs
Ha más nem, gekko vágja a témát. 😊

Még szerencse hogy a hozzáértésünk konvergál a nullához 😊

sz4bolcs
Most tekintsünk el attól, hogy a Föld forog, kering... tehát vegyük állandónak, és ne legyen olyan jelenség, ami a kép torzulását vagy a fotonok elakadását eredményezi.
Mekkorának látjuk akkor Európát megelõzve a fotonokat?

sz4bolcs
Hát ez érdekes volt..
Nekem egybõl az ugrott be, hogy miért kéne kisebbnek látni Európát 60 fényévnyire elutazva?
Úgy gondoltam el én is elõször, hogy olyan messzirõl a Föld csak egy parányi porszem (gyakorlatilag nem kivehetõ, de tegyük fel, hogy porszemként látjuk). De mi dönti el valójában, hogy mi mekkora távolságból mekkorának látszik?

gekko45
Egy erdekes leiras mennyi foton jutna el hozzank kulonbozo
tavolsagbol.

http://members.aol.com/denjwebb/sppti/comp.htm

Olyan ritkan erkeznenek a fotonok pl egy harcterrol, hogy
mire keppe alnanak ossze, ahhoz tobb oraig-napig gyujteni
kellene azokat.
A kepen valami elkenodott mozgasokat ha latnank. Valoszinubb ,
hogy a bolygo mozgasai miatt semmi ertelmeset nem lehetne kivenni
rajta...

gekko45
Erdekes toriorakat lehetne tartani.
De nem keletkezhetnenek ebbol is paradoxonok?

gekko45
Vaaaaagy talan latszolagosan belelehetne nezni a multba.
Ehhez at kellene lepni a fenysebesseget, es megelozni a regebbrol indult
fenyjeleket. Jelenlegi tudas szerint ez lehetetlen. De mondjuk tevednek.

Akkor is mondjuk ha a masodik vilaghaborut akarnank megnezni, ahhoz tobb mint
60 fenyevnyire kellene elutazni fenysebessegnel gyorsabban.
Olyan messzirol Europa olyan kicsinek latszik, hogy egyetlen mai
tavcso se tudna egy pixelnel nagyobbra nagyitani.

gekko45
Egyetlen realis lehetosege van az idoutazasnak, elore.
Fenysebesseg kozeli sebesseggel vagy nagy gravitacios mezoben.

gekko45
A kvantummechanika mindenaron megerteni akarasa ilyen abszurdumokhoz
vezet, mint a multidimenziok, sokvilagelmelet vagy az idoutazas.
Az elektron nem egy pont es a hullamfuggveny nem csak ennek a mozgasat irja le.
A hullamfuggveny maga az elektron.

Einstein teridejenel a sajatido nem azt jelenti, hogy sok jelen van, es
az ido valamifele dimenzio.

Egyetlen jelen van, csak mindenkinek maskepp jar az oraja.

gekko45
Minden elagazasnal egy teljes univerzumnak kellene
szuletnie, ami hatalmas energiaba kerulne.
A sokvilag elmelet a kvantummechanika szulotte, mert
ha a hullamfuggvenyt szoszerint veszem, akkor pl az elektron
a terben kiterjedt hullamfuggvenyeben mindenhol jelen van.
Erre talaltak ki, hogy akkor legyen az elektron kulonbozo valosagokban,
amelyek hatnak egymasra, igy kepes interferenciara onmagaval.

gekko45
Van egy olyan alternativ ertelmezes, hogy vissza mehetsz a
multba, de csak a maseba, a sajatodba nem.
Persze ez is paradoxonokhoz vezethet.

gekko45
Az idoutazas lehetoseges komolyabban az Einstein altal felvazolt
terido adta. Itt terbeli dimenziova valik az ido, ami latszolag
azt jelenti, hogy lehet benne szabadon mozogni.
Ha az ido tenylegesen egy plusz terbeli dimenzio lenne,
akkor az univerzum egesz tortenelme egyszerre letezne, nem lenne
olyan hogy jelen.

Erre topictémára nagyon sok elmélet van. Az egyik legelfogadottabb szerint, olyankor amit te mondasz szétválik a valóság több lehetõségre és azok közül történik meg a választás. Mint egy fa, úgy lehetne elképzelni, lényegi kérdés persze az, hogy ezek között hogy lehet utazni..

Úgy látom, hogy itt a téma az idõutazás. Nos, szerintem a múltba utazás eleve lehetetlen, mivel nagyon sok újabb és újabb ellentmondást vet fel. Például ha lehetséges lenne az udõutazás akkor már az is megváltoztatná a világot, ha (mondjuk) egy tudós feltalálná az idõgépet. Mivel késõbb úgyis használná az idõgépet és (mondjuk) nyerne a lottón akkor már a jelenben is rögtön milliomos lenne hiszen az már a múltban megtörtént. Vagy nem?
Vagy mondok egy hasonlót. Valaki már feltalálta az idõgépet. De a találmánya háborúkhoz és akár az emberiség pusztulásához vezetett. (Nem véletlenül írom múlt idõben) Rájött, hogy hibát követett el és visszament az, megakadályozta az idõgép létrejöttét. Ebbõl mi persze semmit sem érzékeltünk hiszen meg sem történtek azok az események.
Az elméletemre (igen az enyém) csak az hipotézis cáfolna ár ha léteznének párhuzamos univerzumok, amelyek hasonlóak de mégis mások valamilyen kisebb vagy nagyobb dologban. Például minden egy helyzet ahol döntenünk kelett annyi univerzumot teremtene ahány döntési lehetõségünk volt. Vagyis végtelen számút.
Akinek magvas véleménye támadna a dolgot illetõen nyugodtan írja meg nekem.
Bexter
Az biztos 😊 Látható jele nem lenne a változásnak, csk néhány ideges okos fej 😄

http://bexter.hu Szép Fényeket!

gekko45
Nem fognak lepotyogni a muholdak 😉

Bexter
Pedig érdemes lenne, mert ha más a sebesség akkor döl egy csomominden, és lehet gyorsabban tudunk majd menni mint a mi napunk sebessége.

gekko45
Igen, megeshet. Csak nagyon kicsi annak a valoszinusege, hogy
a relativitas helytelen. Emiatt senki nem foglalkozik ilyenekkel,.

Bexter
De tudtmmal még nem mértékmeg másik napbol eredõ sebeséget, mivel gyenge volt ha jol tudom. Szóval még megeshet az, hogy minedn napnak a fényének más és más a sebessége.

gekko45
Ilyen sebessegmerest eleg nehez lenne megvalositani. Meg nem is hallottam ilyenrol.
Az urben a tavolsagot a fenyyel merjuk, igy a specrel tokeletes.
De akar a specrelnek akar nekem van igazam, mindenkepp azonos sebesseggel
jon a tavoli csillagrol is a feny, mint a Napunkrol, fuggetlenul a
sebessegetol.
A kulombseg annyi, hogy en az okat is megmondtam, amit a specrel semmi
magyarazatot nem ad ra.