1091
Időutazás
-
kiflee #811 Egyébként,teljesen félre értettétek.
Én nem azt mondtam, hogy az idő meg áll, vagy vissza kezd forogni az óra!
Az idő továbbra is marad a normális értékek közt.
Az ember úgy látja a csillagokat, hogy vissza verődik róluk a fény. Ugye!
És ez beletelik egy kis időbe,még eljut a Földre, napok, hetek, évek telnek el. Ezt mindenki tudja. Legalább is remélem, hogy tudja!
És itt a lényeg. Mi van ha te egy-két nap alatt a Földre érsz, arról a helyről ahonnan a fény csak hetek múlván ér a Földre.
És akkor mit látsz azon a bolygón? Azt látod, hogy még javában ott integetsz. Miért? Mert gyorsabban haza értél, mint ahogy a fény terjed!!! Én mondtam, hogy nyitottnak kell lenni a témával kapcsolatban! Mert ez lényegében nem időutazás, csak gyorsabb voltál a fénynél. És ez által a múltadat látod. -
#810 belegondoltam, és arra jutottam h a fényre a vákuumban csak "grav erő" hathat, (ha maradunk a newtoni grav. elméletnél), de az sem lassítja vagy gyorsítja a fényt. tehát az nem fog neked ott se gyorsulni, se lassulni. ha pedig nem hat rá grav. erő, és semmilyen más erő , akkor a sebessége annyi, amennyi, c. -
#809 "Ki állítja azt, hogy nem létezik 300 000000 km/s?"
Albert Einstein. -
#808 -
kiflee #807 Ha fizikát vesszük alapul akkor lehet gyorsabban utazni mint a fény!
Igen rengeteg energia kell hozzá, de lehetséges.
A fény terjedési sebessége 299 792452 km/s.
Ki állítja azt, hogy nem létezik 300 000000 km/s?
Sőt tovább megyek a fény lassul a légterünkben és a vízben egyaránt mert a közegellenállás és egyéb erők hatnak rá.
Így ebből arra következtettek, hogy ha a fényre nem hat semmien erő akkor szerintem többre képes mint 299 792452 km/s. Csak gondoljatok bele! -
uwu #806 Nem boztos, szerintem annyi pont elég lenne -
#805 jaja..és az univerzum összes energiája is véges -
#804 végtelen energia kell hogy annyira felgyorsulj -
#803 Mert? Pont fénysebességel mi történik? -
#802 az még hagyján. A legnagyobb agyak szerint (Hawking pl.)
ha még esetleg olyat tudna az emberiség, hogy gyorsabban megy a fénynél(!)
akkor azt úgy kell megtegye, hogy úgy gyorsul fel rá, hogy nem éri el a fénysebességet, tehát azt pont kihagyja, ugrik egyet stb. értitek
ez pedig lehetetlen -
#801 az igaz, hogy ha fénynél gyorsabban utazunk, akkor az időben visszafelé megyünk, csakhogy a fénynél gyorsabb sebességre nem tusdsz semmit felgyorsítani. -
#800 a fénynél nincs gyorsabb, ezért hibás az elméleted -
kiflee #799 Szerintem létezik időutazás, de csak a múltba. És a fénynél gyorsabban kell tudnunk utazni!
És persze nyitottnak kell lenünk a témával kapcsolatban!
Képzeljétek el, hogy egy bolygón integetek a Föld felé, ezután egy űrhajóval a fénynél gyorsabban a Földre utaztok. És az űrhajóból kiszállva, egy távcsővel azt a bolygót nézitek amiről egy nappal azelőtt integettetek. És azt látjátok, hogy ott integettek azon a bolygón ahonnan már egy napja eljöttetek.
Szerintem csak így létezik időutazás! Mert az a fluxuskondenzátor nem létezik...ami nagyon nagy kár!! :) -
tomcat1 #798 Érdekes elképzelés. Nem tudjuk mi lesz.
"a jövő még nem történt meg" - számunkra. Emellett ott van az idősíkok kérdése, változik valami mert utazunk-> az utazó más jelenbe tér vissza, de az eredeti jelen is megmarad és két kétféle világ lesz egymástól függetlenül. Szóval számára csak egyirányú a változás. Ez pl betegeknél lehetne megoldás. Persze ez is csak elmélet :) -
#797 Akkor ne olvasd, ha nem érted :DD -
Roland16F #796 miről beszélsz,vki érti amit itt leírt zoli?? levegőt vettél miközbe lírtad? -
#795 Én is megnéztem ezt a műsort:Mindennapi tudomány VI.: Időutazás.
Szerintem lehetséges lesz az időutazás. De van egy kis baj az időutazással, még ha meg is lehet valósítani. Időutazást csak a múlt és jelen között valósítható meg, mert a jövő még nem történt meg. A másik dolog, hogy valóban jó-e a szerintünk bevezetett idő számítás. Tegyük fel ez mind jó, és a mai napon vissza ugrunk, egy kiválasztott év-be. Akkor a jelenben "meghalunk" és a múltban pedig megjelenünk, remélhetőleg élve :D A baj csak az, hogy ezzel az utazással elméletileg létre hozunk egy idő hullámot, mert eltorzítottuk az időt, vagyis egy pillanatra kapcsolat jött létre a múlt és jelen között. Ez az időhullám, pedig megváltoztat mindent. Ez lehet minimális, vagy katasztrófális. Például visszatéréskor, a jelenünk már nem az a jelen lesz, ahonnan távoztunk, mert bármi, ami átkerül a múltba, mind hullámot, változást hozz létre.
Én erre goldtam: Van egy medence, feszített víztükörrel :D Ez a normális idő egyenesünk. Van 2 kis kavicsunk (időgép). A jelen elhagyásakor bedobjuk a vízbe, majd utána bedobjuk a másikat, mert megérkeztünk a múltba. 2 hullám fog kelletkezni, ami vagy kioltja egymást, vagy felerősítik egymást és az univerzum megsemmisül. Szóval szerintem majd lehet utazgatni, de biztos, hogy lesz következménye.
A végén kiderül, hogy más bolygókon már van élet, és ők tudnak már az időben-térben utazgatni. Az Ufók pedig időutazók, és ők is emberek. A jövőben lehet, hogy kis zöld emberkék leszünk :DD
Én a műsor után erre gondoltam, de ez csak egy feltevés. Állítólag még pár 100 év, mire megoldható lesz az utazás, térben és időben.
Túl sok scfi-t nézek :D -
#794 naná, de tökmindegy mert úgy is jelentős különbségek vannak.
már az is számottevő, hogy a lassan keringő műholdak órája lassabban jár
mint a földi órák.
akit érdekel ma 23:00 Nat Geo, Időutazás !!! -
#793 "ez működne, csak egy gyors űrhajó kell, akár a Föld körül is keringhetne.."
Nana! Azt azért ne felejtsd el, hogy a szökési sebesség jópár nagyságrenddel kisebb a fénysebességnél! -
tomcat1 #792 de ha csak előre lehet akkor tényleg nincs sok értelme, max. nagy betegeknek... -
#791 tökmindegy milyen vonalon mozogsz,
az általános és speciális relativitáselmélet következménye,
hogy nagy sebesség vagy gravitáció jelenléte mellett a megfigyelő
"órája lelassul" nem is kell fénysebesség, elég a fele-harmada is
ha jópár évig orbitális pályán száguld landoláskor a "jövőbe" érkezik
az űrhajós. Ő öregszik 20 évet, a Földön ezalatt eltelik 120.. -
tomcat1 #790 hm,
A relativitás elméletében az öreg azt írta, ha jól emlékszem, hogy a fény egyenes vonalú inerciarendszerekben határsebesség, viszont körmozgású inerciarendszer esetén nem. Ezt követően elkezdte az egyenes vonalú mozgást boncolgatni, de a forgómozgásról egy szó sem esett azt követően. Szóval elgondolkodtatott hogy akkor a körmozgással miért nem foglalkozik. A lényeg, hogy arrafelé kéne kutakodni. Persze én nem értek hozzá. -
#789 Hallottam egy érdekes elmélkedést arról, hogy ha a tér görbülne egy-egy ilyen térgörbület segítségével lehetne az időben is mozogni, pl. hamarabb megérkezni valahova mint ahogy elindultunk. -
#788 nem az, mert az ikerparadoxon egy ismert példázat a dologra,
ez működne, csak egy gyors űrhajó kell, akár a Föld körül is keringhetne.. -
tomcat1 #787 ááhh, lényegtelen egy olyan dologról vitázunk amiről annyit sem tudunk hogy na.... -
#786 de nem tud visszajönni szegény, ottmaradna egyedül
(Majmok bolygója témakör, úgy tényleg lehetséges) -
tomcat1 #785 A jövőbe való utazásnak nagyságrendekkel nagyobbak a lehetőségei, és kisebb mértékű anomáliája van. És szerintem lenne is értelme ritkán stratégiai célokra használni, persze csak nagy titokban :) -
uwu #784 Egyébként más nézőpontból az időutazás a minden napunk része.
Csak éppen cselekvőként nem tudunk időutazni. Megfigyelőként lehetséges a megmaradó nyomok alapján, ezt történelemnek hívják, más szóval időutazás a múltba.
A jövőbe kicsit nehézkesebb utazni, de olyat is csinálunk, tervezgetünk és próbálunk jövőbeli eseményeket előre meghatározni, ennyivel kell beérni.
Azt már nem is akarom ecsetelni, hogy a jelenbáli tevékenység is része az időfolyamnak, és az események mindenképp bekövetkeznek valahogy amihez nem sok közünk van, hisz mi is csak a körülményekre reagálunk, és a szabad akarat is csak illúzió. -
#783 Hát, méha nem is lenne lehetetlen, minek? Hogy jobban össze lehessen kavarni mindent és időparadoxonokat okozni? Szerintem felesleges. -
uwu #782 Az internet létezése nem szül anomáliákat, az időutazás meg igen.
Ha eltekintesz a szükséges technológiától, és úgy vizsgálod az időutazást, hogy gond nélkül kivitelezhető, akkor is egy sor anomália keletkezik, amik felborítanak mindent, szóval képtelenség. -
Roland16F #781 ez hülyeség,100 éve még az ember nem is gondolta volna h internetezni fog..és láss csodát..lehet most még "elképzelhetetlen",de kb most mondok egy számot,120 év múlva már nem lesz olyan nagy durranás mint most -
fejes20 #780 Szerintem az időutazás lehetetlen, mert ami egyszer elmult már nemlehet ugyanúgy visszahozni! -
bergerj #779 Tehát idö utazás most is van, mindenki utazik egy idöben csak épen nem veszik észre ,hágy miliárd évet utazik, pl galakxis forog de az univerzüm is tágul, tehát változik a galakxis átméröje és a sebesége, minél nagyob a tágulás anál nagyob a forgási sebeség hát enyi idö nincs de váltózási egység igen (azidöt az enberek találtákfel nem a természet)a természetben csak váltózás láthato -
blackgamer #778 elvileg kis tömegű atomi részecskét tudnának átküldeni féreglyukon
nem tudom erről hol van leírás, asszem tv-ben volt róla szó
és ezzel információt tudnának küldeni a múltba vagy a jövőbe
ha valaki tud erről valamit akkor írjon -
tomcat1 #777 logikailag perfect ahogy mondod, de én nem is mondtam hogy a múltból voltak itt, max mi megyünk a jövőbe /fennáll a lehetősége/. Meg vissza ide.
Egyébkéntis a tudományban a "mi lenne ha..." című mondatok sokat szerepeltek a tudósok szájából.
"Mi lenne ha ezt ide tennénk? Ő nézd már működik..."
stb... -
#776 mivel eddig nem épült időgép, nem is jöhettek semmiféle turisták.
ha 2010-ben épülne egy mondjuk, az lenne a "Year Zero" azaz onnantól
lenne szabad a pálya az időben..gyakorlatilag egy időgép feltalálása
és bekapcsolása után 2mp-el már szállna is ki belőle valaki...
de ez csak elmélet, én nem hiszek az időutazásban se előre se hátra..
az ebben az értelemben vett időutazásban nem:) -
#775 ha nincs rá bizonyíték h itt jártak a múltból akkor bizony nem jártak.bezony így megy ez... -
tomcat1 #774 nincs rá bizonyíték hogy nem voltak itt :)
ha visszamennek sok a paradoxon lehetőség...
viszont a jövőbe... az már tetszés szerinti lehet ha lehet.. :) -
#773 izé, vagyis a jövőből -
#772 egy nagyon erős bizonyíték h a múltba nem lehet utazni: még nem árasztottak el bennünnket a múltból jövő turisták