Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Bedugtam, de semmi nem történt (Canon S2IS)
Pl.:
Ha bezárom pl firefoxot, elfehéredik az ablak, és föntröl lefelé tûnik el elég lassan
360p-s youtube vidi szaggat
Képernyõpihentetõ szaggat
xp alatt ezekkel nincs baj. Valami megoldás?
Illetve, nem tudom elolvasni, de mikor bekapcsol a gép, az xubuntu képernyõ betöltése elõtt van egy hibaüzi, no or unsopported és valami olyasmi van benne, hogy interface not loaded.
Illetve a bejelentkezõ képernyõnél, ahol az xubuntu logo van, nagyon alacsony felbontású (másik notin normális felbontású volt szerintem)
és megjelent a hibernálás opció is, szal vegyétek tárgytalannak. 😄
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
A másik pedig az, hogy a hibernálást ez után hogy tudom bekapcsolni? (nincs hibernálás opció)
swapon-t próbáltam, de újraindításnál elfelejti.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Amúgy így hogy nem live vd-rõl indítottam, hanem most wubi-val van feltéve, felajánlotta a nyelvi csomagok telepítését 😊
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Most csak annyi kéne, hogy ne angol legyen a firefox 😄
Ötlet? 😊
ubuntuban gnome a xubuntuban xfce van
természetesen van xubuntura is openoffice, firefox és zenelejátszó program 😊
a livecd -s desktop verzió kell neked, az 2in1, lehet róla telepíteni is
Bazinga!
amire kell az openoffice, net, zenehallgatás.
Ezt ahogy néztem xubuntu is tudja. Ha csak olyan pluszok vannak ubuntuba, amik ezekhez nem szükségesek, akkor marad xubuntu.
Live cd-vel kipróbáltam, és nem fut olyan roszul, bár wifit annyira nem akarta elindítani...
xubuntu oldalán 2 féle isó van, az egyik a desktop, amivel megy a live cd boot, a másikkal elvileg nem. De ugye attól ugye a live cd-s változatról is tudom telepíteni majd?
Merlin biztos azt mondaná, hogy LTS, én meg azt mondom, hogy a legújabbat.
Nekem egyik se produkált semmilyen galibát.
Amúgy lts verziót megéri használni? Vagy a legfrisebbet inkább?
a 10.04 lts verzió, gondolom valamivel kiforottab, és ahogy muterom ismerem, nem ilyen kisérletezgetõ kedvû 😄
Muterom használja, netezésre, és néha excel táblákat szerkeszt, meg word.
A lényeg, hogy gyors és egyszerûen használható legyen.
Ezen felül még annyit csináltam, hogy update-grup. Nem tudom, hogy segített-e de nem volt azóta semmi, pedig direkt újraindítottam párszor, de ha megint felmerülni, akkor "nyomozni" fogok 😊
It\'s gonna be Legen.... wait for it ... and I hope you\'re not lactose intolerant because the last part of this word is DARY!
1. telepítsd újra a vga drivert (én mondjuk az ubuntus alapot használom, teljesen jó)
2. kapcsold ki a compizt ideiglenesen - replace metacity &
3. recovery-ben root-ként startx és nézd meg mi történik (ne ilyedj meg, default desktop fog fogadni. miután a root fiókját kapod)
4. /var/log -ban olvasgatás xorg környékén
Magyarul nyomozni kell kicsit, mi történt.
[merlinw.org]
It\'s gonna be Legen.... wait for it ... and I hope you\'re not lactose intolerant because the last part of this word is DARY!
[merlinw.org]
de én nem akarok recovery mode-ot sosem, remélem sosem lesz rá szükségem, ubuntu alatt sokkal naivabb vagyok, mint windows alatt, inkább nem piszkálok semmit, amihez majdan recovery kellene.
ezek a megmagyarázhatatlannak tûnõ jelenségek közé tartoznak.

Egy gyerek sok helyet foglal. :-)
2 éve még elég volt 2db dual layer + 1 dvd.
Mára sztem van, vagy 50-60GB-nyi kép, meg videó a családról, a filmeken kívül.
Ez az átka a digitális gépeknek. Jó, ha a harmada értelmes kép, csak hát mostmár el nem kezdem kiválogatni.

Ráadásul a NAS-ra állandóan szinkronizálok, szal hetente 30db dvd-t kiírni...
Valami tárhely kéne, ahová csak ftp-n lenne elérés ocsóért.
Vagy veszek egy vinyót és az öcsémnél tárolom. :-)
@precision :|

Egyébként most elgondolkodtam, hogy ha hozzánk betörnének és elvinnék az 4 gépet, amin az összes fotó, videó, adatok vannak...
Uhh, jobb nem is bele gondolni. Ki kell találnom valamit.
szóval egy jó ideig kiesek mint felhasználó, ide az asztalira nem tudok rakni ubuntut, mert faternak sok windows only programra van szüksége, dual bootolni nem szeretnék, szal most windowson "szenvedek"
rohadjon meg az összes gyökér tolvaj f.sz
Bazinga!
[merlinw.org]
holnap neki esek, hasonlókat találtam én is, reménykedtem valami grafikus felületben, kész alkalmazásként.
így is jó, majd eljátszok vele.
[merlinw.org]
van-e valami használható módszer amivel a processzor ventilátorának a sebességét szabályozhatom.
windows-nál a speedfan tökéletes volt nekem.
köszönöm!
Logikusan fsck Ext-hez való, míg chkdsk FAT/NTFS-hez készült. A fizikai hibát természetesen mindkettõ látja, a fájlrendszer orientált dolgokat (mint az indexelés, jogosultság/attributumkezelés) viszont már kevésbé.
Viszont ntfs-3g-hez vagy ntfs-tools-hoz mintha lenne valami fájlellenõrzõ cucc.
[merlinw.org]
windows alatt ráeresztettem egy chkdsk /f -et és indexelési hibákat talált amit ki is javított
utána már törölhetõvé váltak a fájlok
(ubuntu semmilyen hibát nem talált a merevlemezen amúgy)
Bazinga!
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
Bazinga!
letörölhetetlen filejaim vannak egy WD usb -s külsõ vinyón
próbáltam már mindenhogy törölni, nautilust (gk)sudo -val indítani, sudo su -val, sudo rm -el... mindig ez jön ki:
root@ubuntu:/media/wd/sorozat/SmallVille/s02# rm 2x02.heat.ac3.ws_dvdrip_xvid-fov.avi
rm: ”2x02.heat.ac3.ws_dvdrip_xvid-fov.avi” nem törölhetõ: Nincs ilyen fájl vagy könyvtár
root@ubuntu:/media/wd/sorozat/SmallVille/s02#
Azt mondja nincs ilyen fájl 😊 Pedig nagyon is ott van, meg is tudom nyitni, lejátsza az smplayer...stb.
Most akkor hogy törölhetném le onnan? 😊
Bazinga!
Ha azonban nyomok egy smbmount-ot, akkor látom bármelyik mélységû mappát:
sudo smbmount //192.168.1.175/fileserver /home/USERNAME/fileserver2 -o user=USER,pass=PASSWORD
Akkor most mi a különbség a FSTAB-os befûzés és az SMBmount közt?
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
//192.168.1.175/fileserver /media/fileserver cifs guest,iocharset=utf8,codepage=cp852,utf8 0 0
Fileserveren Windows alatt D: meghajtó írás-olvasásra megosztva, mely másik Windows-os géprõl szépen mûködött, láttam az egész tartalmát, csináltam, amit csak akartam.
Ubuntu 10.10: fstab-ba felvéve, hogy fûzze be a /media/fileserver-be, amit meg is tesz. (Innen megy egy symlink a HOME-ba, de ez most lényegtelen.) Az mitõl van, hogy csak két környvtárszintig látom a megosztott D: meghajtó mappát a /media/storage-ban?