11431
Ubuntu Linux
-
#9386 Grat a cseréhez, látom te is maradtál a jól bevált Intel konfignál :)
Hogy ne csak offoljak, a 11.04-ben miért van az hogy a libre office writer nem indul el hogyha gnome felületen akarom indítani? Csak unity-n tudom használni, de attól meg én hülyülök meg 5 perc alatt :S -
#9385 32bites-t. Nem szaggat, mert nem használom:) -
#9384 Akkor gondolom 64bites rendszert használsz. Nálad nem "szaggat" az unity? a 64 bitre gyanakszom még. -
#9383 Nem. -
#9382 Ide is bevágom érdekességképpen:
Lecseréltem a 775-ös rendszeremet - (alaplap, proci, RAM, VGA - újat lásd az aláírásomban).
Poénból elindítottam a régi rendszerrel... és mintha mi sem történt volna. Win7 ott figyelt, mosolygott. Felgurítottam az alaplapi drivereket, Catalystot lesikáltam, újratelepítettem, és minden olyan mint lennie kell. Felismerte a monitort, automatikusan belőtte a 1920-as natív felbontást. Stabil, gyors. Le a kalappal MS előtt..
Ubuntu 11.04 szintén szó nélkül elindult ott még telepíteni sem kellett semmit, mintha misem történt volna.
-
#9381 Nah közben próbálgattam egyet-smást, s rájöttem, hogy a winyó működik igen alacsony "fordulatszámon", kattog tölt, de döglassú, míg pendriveről tökéletesen megy. Hiába keresek a neten, ilyen hibát még nem találtam. Egy 2tárcsás 640gigás vinyó produkálja ezt a lassúságot. (a majd 4éves pendrive-ról gyorsabban fut az ubuntu mint a vinyóról) Próbáltam lvm-el anélkül de ugyan olyan lassú. Ötlet? -
#9380 Ha felteszem a Gnome 3-at, attól még használhatom-e a Gnome 2-t? -
msstz #9379 Az ADD Helper idejét be lehet állítani nullára? Mert most ahogy elsötétül, ahhoz kell egy másodperc kb. -
msstz #9378 működik, köszi! -
#9377 Miután val'szeg a $PATH-ben van, simán ktorrent-ként hivatkozz rá. Egyébként a /usr/bin -ben van a bináris, -
msstz #9376 Egyébként:
hogyan tudom beállítani a KTorrentet az Operában, hogy azzal nyissa meg? Mmint az Operát vágom, de azt nem, hogy tallózásnál mit keressek és hol. -
msstz #9375 töröltem a config mappát, visszajött. de hihetetlen. -
msstz #9374 Sziasztok!
Eltűnt az Audacious guija. Mmint fut, játszik zenét, de nem látom a programot. Mi történhetett? -
#9373 man sudo :) -
#9372 mukodik mindketto, sot a sudo -s is -
#9371 sudo -i nem? sudo su ha jól tudom suses. -
#9370 Kösz!!! Sikerült!!! -
#9369 Használd a sudo-t, pl: "sudo parancs", ekkor rootként futtatja. Vagy "sudo su" és akkor root maradsz. -
#9368 Kösz!
Még egy klrdés. Terminálba beírom, hogy su beírom a jelszavamat és nem enged be mint root, ez miért van? -
#9367 Banner\Grub -
#9366 Hello!
Leszeretném törölni az Ubuntu-t a gépemről, de van rajta egy Win7es. Gondolom elfog veszni a grub és akkor nem fog indulni a Win7...
Hogy tudom visszaállítani a Win7esemet? -
#9365 Mármint a forrásoknál én a szoftverforrásokra (repo?) gondoltam, mert az alapokban szinte semmi sincs ami kellett, csak a debian által támogatottak, amik mennek az összes Debian által támogatott rendszeren (pl. google chrome sincs, csak a chromium, meg szinte semmi). Az apt-key add parancs sem megy, pedig csomószor így írják, hogy kell ubuntura feltelepíteni (különben ugye meg nem tud frissíteni később). -
#9364 tess -
#9363 megosztod velünk a forrást :D? -
#9362 http://www.evenorbert.net/2011/05/a-linux-
vilag-terkepe/
"The Debian republic" :D -
#9361 Hm, igen azt láttam, majd lehet kipróbálom. Mondjuk mostmár Debiannal nagyon jól megvagyok, beletanulgattam hogy hogyan kell beállítani (3. gép után már :D) , 1-2 óra böngészgetés után találtam egy jó forrásösszeállítást is :D , és mind a 3-on jól működik (legalábbis rokonom se panaszkodott eddig). -
#9360 Nem hajlandó bootolni a Lubuntum... Ezt dobja ki. Mit tegyek? :(
-
#9359 Erre írtam anno az Ubuntu mini install-t / server-t kernel cserével (generic-pae). Mint Debian-t 0-ról össze lehet rakni a rendszert 4-5 paranccsal, és máris villámgyors lesz. Unity helyett pedig egyelőre használj klasszikust. -
#9358 csak sajnos annyi az "öreg" csomag benne :( -
#9357 Debiannal többet kell baszakodni, viszont egyértelműen azt mondom (miután a netbookomra és asztalimra is ezt tettem fel, ubuntut felváltva) + rokonomnak is a még lassabb gépére, amire Ubuntut nem is sikerült felraknom, Debian sokkal gyorsabb és stabilabb is. Lényegében az Ubuntuból ezek miatt is lettelegem, hogy még videókat se tudtam normálisan lejátszani. -
#9356 Nálam is meg meg akadnak az 1024p -s videók pedig win alatt 5-6% a proci használat, ittmeg.. talán ki kéne próbálnom a debiant? -
#9355 Üdv újra: mitől lehet az, hogyha pendrive-ról futtatom az ubuntut relatíve nagyon gyors, pl home mappára kattolva rögtön elöjön stb. HA feltelepítem (nem virtualboxba hanem élesen), akkor viszont elég lassúcska. 600gigás vinyóra egy az egybe / -re tettem az egészet, esetleg ez belassíthatja? ext4-re formáztam és még csak titkosítást sem raktam rá.
Továbbá :eléggé lassúcskának tűnik ez az unity, pedig egy "bika" gép alól próbálkozok vele. Pl ha a dash-t előhozom eléggé megreccen, akkor ha keresek mondjuk a terminálra teljesen befagy pár mp-ig. Nem értem mitől csinálja ezt. Valakinek valamilyen ötlet?
A laptop egy i7-es 8giga ramos gép. Mindent kezel alapból (nvidiát is meg intel hd-t is) de mégis olyan
lassúcska szegény. Nem tudom mitől lehet. Esetleg 64bit ilyen döcögős?
A laptop akksija itt 2 órát bír ki (cpu stepp megy szépen tehát nem az a baja), itt sem értem win alatt 3óra. -
Garfield #9354 Én keresek rosszul, vagy a trash max. méretét tényleg nem lehet állítani? -
#9353 Köszönöm a segítséget! :) -
#9352 Pontosan ugyan ez volt nálam is probléma Ubuntu alatt, hasonlóan 1,8 Ghz -es C2D procival, Windows alatt az 1080p -s videók is jól mentek, ubin a 720p -sek is beakadoztak, és nem is nagyon sikerült megoldanom ezt alatta. Debian alatt az 1080p -s videók is úgy hasítanak, mint Windowson. -
msstz #9351 Azt, hogy ha véletlenszerűen belekattintok a filmbe, akkor 5-10 másodpercig szaggat, állóképeket látok hanggal, lassan váltakozva, de ugyanez van egy mozgalmas jelenetnél is simán, ha nézem.
Komolyan elgondolkodtam azon, hogy a processzor (1,66Ghz C2D) lesz a kevés, mert folyamatosan 90% körül vannak együttesen. -
msstz #9350 Drivert még nem frissítettem, örültem, hogy működik a Digital Vibrance, egyébként:
-
Garfield #9349 Mit jelent a szaggatás? Mert a normál, 720p-s MKV-k nálam is finoman, alig észrevehetően csíkozódnak a mozgalmas jeleneteknél, de gondolom, ez a különbség a linuxos és a windows-os videógyorsítás közt. -
#9348 friss VGA driver? Beállítások/CompizConfigSettings/Opengl/Vblank kikapcsolva? -
msstz #9347 Mitől lehet az, hogy szaggatnak a 6-7 gigás .mkv fájlok vlcben és smplayerben is? Próbáltam más videodrivert beállítani az xv helyett, de semmi hatása.