Ubuntu Linux

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

TheUjoNCBeats
köszönöm, mûködik 😊

Miért tervezed a holnapot amikor még a mát se fejezted be?

Lyukasbogrács
Helyek -> Számítógép, meghajtón jobb klikk -> Tulajdonságok, Megnyitás ezzel fülön bejelölöd, hogy Mappa megnyitása.

TheUjoNCBeats
Sziasztok!

Az lenne a problémám, hogy amikor beakarok mountolni egy meghajtót és rámegyek a places/*meghajtó neve* -re, akkor nem a nautilust nyitja meg, hanem az archive manager-t. Ubuntu 10.10 et használok. Bármi ötlet?

Elõre is köszi!

Miért tervezed a holnapot amikor még a mát se fejezted be?

mousee
Üdv,

Szeretnék venni egy olcsó nyomtató/szkenner multi készüléket, ami frankón mûködik ubuntu alatt.
Olyan kéne, amibe olcsón és könnyen beszerezhetõ/utántölthetõ a patron.

Valakinek tapasztalata, javaslata ez ügyben?
Ubuntu.hu fórumon a brother márkát írták, elvileg hivatalosan támogatva is van, igaz kicsit bûvölni kell hogy pöpec legyen.

Ubuntu 10.04 a legrégebbi ubi verzió, amivel használnám.

Ti mit ajánlotok?

The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.

Az mitõl lehet, hogy eltûnik néha a kikapcsoló gomb és vele együtt a menü?

ocskoszilard
Hali!
Egy olyan gondom lenne, hogy ha fülhallgatót csatlakoztatok a laptophoz, vagy bármi hangszórót, akkor nem némul el a beépített, hanem szól mind a kettõ együtt, valaki tud erre megoldást?

Lyukasbogrács
nekem 3 pendrive-om van, mind mûködik. terminálba ha bírod: lsusb, akkor kiírja a csatlakoztatott eszközöket. ha felismeri, és mégse jó, akkor szerintem partíció hibás, és nézd meg egy partíció kezelõvel (GParted), vagy egy kemezkezelõvel (palimpsest), jobb esetben újraformázod fat16, vagy fat32-re, rosszabb esetben használod anyukád gépében.

valószínûleg azért nem válaszolt még senki, mert egyedi eset. én se tudok rá tuti tippet :]

amd123
most direkt nem kapok választ vagy csak nem tudja senki? (#9161)

It\'s gonna be Legen.... wait for it ... and I hope you\'re not lactose intolerant because the last part of this word is DARY!

MerlinW
Nem lehet. Az a notification bar része.

[merlinw.org]

N o N a m e
A "Hálózatkezelõ kisalkalmazás" ikonját hogyan tudnám leszedni a panelrõl? Ha arra az opicóra megyek, hogy eltávolítás a panelrõl, akkor töröl még 3-4 program ikont is, amikre viszont szükségem van. <#help>
Pethy23
Ez az indítás a háttérben be van állítva de még sem ott indul:S
Megnézem ezt az alltray-t.

Köszi!
Lyukasbogrács
parancssorban csak a --no-splash kapcsoló van, de ez csak a kékháttérenzöldsárkány kép eltüntetésére jó. beállításaiban viszont már ott van, hogy Indítókép megjelenítése, qbittorrent indítása háttérben... Van program is, ami kis méretben indítja a programokat (alltray, kdocker)

Pethy23
Üdv!

Múltkor kérdeztem hogy a Transmissiont hogy tudom háttérben indítani, most ugyan ez lenne a kérdésem csak qBittorrent esetében. Tehát hogy kellene indítani hogy indításnál ne dobja föl az ablakát?

Köszi!
MerlinW
1. Mindegyik író ugyanazt használja, csak a felület és az azzal járó funkciók változnak. Brasero alapból benne van, vagy ott a K3B. Ez utóbbi okosabb, viszont magával hozza a KDE-s libek nagy részét.

2. Sosem hallottam vagy tapasztaltam ilyen hibát, így nem tudok rá mit mondani.
Ezt olvasd át, hátha

[merlinw.org]

XenHai
Üdv lenne 1 kérdésem és a problémám!
1. Ki tud 1 jó megbízható cd ,dvd író progit
2. Miért van az hogy ubuntun az óra nem megy el indítom a gépet ki jelzi az idõt és onnantól kezdve az nem változik rajta...
amd123
egy elég érdekes probléma elé kerültem. Ismerõsöm adott egy pendrive-ot, és mondta h rakjak rá zenéket stb... rányomom gépre, és nem érzékeli. Anyukám gépe viszont igen. Számtalan más pendrive-ot kipróbáltam meg sok más USB-s dolgot is, és ezen kívül mindent gond nékül kezel. Ennek mi lehet az oka?

It\'s gonna be Legen.... wait for it ... and I hope you\'re not lactose intolerant because the last part of this word is DARY!

JoeFromHun
Sziasztok!

Olyan kérdésem lenne,hogy.. Felraktam a TuxCommander-t de valamiért bármilyen file-ra nyomok rá... lehet, kép, video, zene... nem vette át a filetársításokat. Nem nyílik meg belõle semmi.
Hogyan lehetne ezt orvosolni?
Jah Ubuntu 10.10 a rendszer.

Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB

DARYL
Hasznos videó ,ha gondok vannak a driverekkel.

P45D3 PLATINUM | Core2 Quad Q9550 | Scythe Mugen 2 | Corsair DDR3 4 GB 1333 MHz | MSI ATI HD4870 1GB OC | BFG Tech ES-800 | Antec 300 | Mac OS X | Ubuntu Linux | Win7

az a helyzet, hogy nem jöttem rá, mi a probléma, viszont itt egy kép, mit látok, mikor néha hülye az ubuntu:

Ryleh
udv😊
kinn elek,dolgozok nemetben.
a netes hozzaferesem maximum Mobilnet,ami egy exe-vel startol,stb.
letezik util,vagy alteativa erre ho linux alatt is induljon?

nemet szolgaltato:
Medion mobilnet

koszi

MerlinW
<#vigyor4><#eljen>

[merlinw.org]

HiPPoNaX
Nem konkretan ubuntus kerdes, de azert felteszem, hatha tud ra valaki valami okosat. LibreOffice-t ra lehet valahogy venni, hogy html kimenet eseten rendesen <p> tagekkel tagolja bekezdesekre a dokumentumot? Akarhogy probalkoztam vele, mindig <pre>-vel formazott, csak az ilyen html-bol keszult epub fajt nem kezeli rendesen az FBReader :] Probaltam jatszani a LibreOffice mentesi beallitasai kozott a html mentes beallitasaival, de mindenaron <pre>-vel akar formazni.

Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.

Köszönöm, sikerült.

Aki nem dolgozik, ne is egyék! Akinek nem inge ...

Lyukasbogrács
mert kell egy / az opt elé: /opt/lampp/htdocs

Kösz, megpróbáltam d enem jó.
sudo chown név -R opt/lampp/htdocs
sudo chmod -R 777 opt/lampp/htdocs
Így csináltam, de azt írja ki, hogy "Nincs ilyen fájl vagy könyvtár". Az elérési útvonalat ellenõriztem, biztos, hogy jó.

Pethy23
Köszi.
Lyukasbogrács
transmission -m

Pethy23
Üdv!

Transmission-t hogy kellene induló alkalmazások közé rakni hogy háttérbe induljon tehát bejelentkezéskor ne vágja képembe az ablakot?

Köszi elõre is!
tmp
Próbáltam a natty alpha3-at virtualboxban, fel is megy szépen, de nincs unity, akárhogy bûvészkedem vele.

Ti próbáltátok?

vlala egy szaros kiírtásraérett zsidó

HiPPoNaX
Az Arch egy baromi jo cucc, a rolling release szinten egy jo talalmany. Az egyetlen baj, hogy mivel unstable agba tartozik az arch emlekeim szerint, ezert neha erdekes allapotu/erdekesen mukodo csomagra frissit a rendszer :]

MerlinW
Én használom is az egyik laptopomon. Jó cucc. Canonical tervei között van/volt ez a rolling dolog, legalábbis volt róla szó. Nem tudom hogy áll a dolog.

[merlinw.org]

tmp
Próbálta már valaki közületek az Arch linuxot?

Kár hogy az Ubuntut nem lehet ilyen "up-to-date" -re csinálni, csak ezer ppa-t hozzáadni...

vlala egy szaros kiírtásraérett zsidó

MerlinW
Világos, csak a kezdõknek okosan kell válaszolni, mert hajlamosak az egész rendszert "hetesezni"😊

[merlinw.org]

Lyukasbogrács
biztos, ami biztos, otthon szerintem nem számít 😊
ha jól tudom az apace2 a www-data tulajdonában van és a /var/www (vagy htdocs) pedig 755 (bár ebben nem vagyok biztos, mert hiába tudtam belemásolni, ha forbidden-re hivatkozva anyázott 😄), szóval vagy felveszem magamat a csoportba és engedélyezem a csoportnak az írás, vagy saját tulajdonba veszem és engedélyezek minden hozzáférést, hogy az apache is elérje. bár nem tudom, hogy igazi szerveren hogy szokták (744?), nekem ez tûnik logikusnak itthonra 😊

MerlinW
Azért az a 777 sok oda, fõleg ha elõtte owner-é teszed a felhasználót😊

[merlinw.org]

MerlinW
Sosem értettem minek Xampp Linuxra... telepítesz apache-ot, mysql-t, php-t és ami még kell neked. konfigurálni sem nagyon kell. Automatikusan frissül a rendszerrel, megfelelõen vannak paraméterezve stb.

Persze kinek a pap...

[merlinw.org]

Lyukasbogrács
sudo chown neved -R htdocs
sudo chmod -R 777 htdocs

Sziasztok!
Feltelepítettem a xampp legfrissebb verzióját, de a htdocs mappába nem tudok másolni. Hogyan lehet ezt megoldani?

HiPPoNaX
GUI-s megoldas valahol a rendszer/beallitasok vagy adminisztarcio alatt dekkol gnome-on. Masik megoldas ha felrakod a cups csomagot es bongeszobol megnyitod a localhost:631 cimet

kifli
amúgy nyomtatót meg hasonlókat hol is kell beállítani 😊

Fényképezõnek is nekiugranék még1x, ahhoz esetleg valami tanács? Csak mert nem egy régi gép, xp pedig simán felismeri, mindenféle driver nélkül.
MerlinW
Jó öreg HP 1010-es lézert is kapásból felismerte.

[merlinw.org]

HiPPoNaX
Halozati canon multifunkcios gepet cups-al pillanatok alatt belottuk.

Lyukasbogrács
ja, nem tudtam, hogy xubit használsz, nem olvastam az elõbbi hsz-okat így hirtelen :]

kifli
xubuntu nem gnome felületet használ 😊

de azért segített a link, mert megtaláltam mit kell keresnem 😊
Lyukasbogrács
1. kiszolgáló szervert váltasz
2. megvárod míg elérhetõ lesz a magyar szerver.

Lyukasbogrács

kifli
Bocs a tripla posztért, de még egy kis gond, ezúttal az openoffice nyelvi fájljait nem tudja letölteni:

"W: Nem sikerült letölteni a következõt: http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/o/openoffice.org-l10n/openoffice.org-l10n-common_3.2.0-7ubuntu1_all.deb
Nem tudtam kapcsolódni ehhez: hu.archive.ubuntu.com: 80 (195.228.252.133). - connect (110: Idõtúllépés a kapcsolatban)

W: Nem sikerült letölteni a következõt: http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/o/openoffice.org-l10n/openoffice.org-l10n-hu_3.2.0-7ubuntu1_all.deb
Nem lehet csatlakozni ehhez: hu.archive.ubuntu.com:http:

W: Nem sikerült letölteni a következõt: http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/o/openoffice.org-l10n/openoffice.org-help-hu_3.2.0-7ubuntu1_all.deb

W: Nem sikerült letölteni a következõt: http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/o/openoffice.org-dictionaries/openoffice.org-hyphenation-hu_3.2.0-3ubuntu3.1_all.deb

W: Nem sikerült letölteni a következõt: http://hu.archive.ubuntu.com/ubuntu/pool/main/o/openoffice.org-dictionaries/openoffice.org-thesaurus-hu_3.2.0-3ubuntu3.1_all.deb
Nem lehet csatlakozni ehhez: hu.archive.ubuntu.com:http:"
kifli
az mitõl lehet, hogy asztalrol eltûnt az alsó és felsõ menü? 😄
kifli
gondoltam rá, de nem tud ilyet.

Már szinte várom, hogy a hálózati nyomtatót hozzácsatlakoztassam (az is canon)

DARYL: Köszi már megoldódott a gond 😊