11431
Ubuntu Linux
  • Yodlii
    Értem én, hogy csak OpenGL támogatás van linuxban ezért kérdeztem hogy hogyan lehetne átállítani mert a játék konfigurációs menüjében csak DirectX-et enged!
  • msstz
    Mit tehetek?

• MerlinW
    "Sokan írják hogy a játékok nekik ugyan olyan gyorsan mennek Ubuntun mint Windowson."

Ez így van, viszton 2x olyan erős vas kell alá, mint Windows alatt. Kivéve persze, ha van Linux verziója a játéknak.

Linuxban csak OpenGL támogatás van, DirectX nincs. Vagyis wine-al emulálható a 9-es, de azzal vagy megy egy játék vagy nem. Lásd wine support lista.

Windows-os programokhoz használj Windows-t, Linuxosokhoz Linuxot:)
  • Yodlii
    Ez volt a gond köszönöm szépen! Viszont most újra egy gondal találtam magam szemben! :( Felraktam a Far Cry 1-et minden működik viszont időnkét szétesik a kép játékban! Olvastam hogy a renderelást Open Gl-re kell kapcsolni de ez a játékban nem engedi. Nem tudjátok melyik az a fájl ahol ezt kézileg is megtehetem? + 1 búnusz kérdés: Sokan írják hogy a játékok nekik ugyan olyan gyorsan mennek Ubuntun mint Windowson. Nos nekem meg 5-6x lassabb ez hogy lehet?
  • endiboy
    És tényleg..köszönöm!
  • MerlinW
    Lehalt a magyar szerver. Szokta csinálni. Várj, vagy állítsd át másikra:
    Synaptic -> Beállítások -> Tárolók -> Ubuntu szoftverek -> Letöltés innen
  • Jakuza001
    Nincs veletlenul tobb kijelzo a VGA-n ?
    Ha igen, akkor a desktop tulajdonsagainal kell egy kapcsolot kikapcsolni, hogy ne azonos felbontast hasznaljon a megjelenitokon.
  • endiboy
    Üdv!

Próbálnám frissíteni a rendszert és ezt írja: A tárolóinformációk letöltése meghiúsult.
    A részleteknél pedig ezt: W:Failed to fetch bzip2:/var/lib/apt/lists/partial/hu.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_natty-updates_universe_source_Sources Hash Sum mismatch
    , W:Failed to fetch bzip2:/var/lib/apt/lists/partial/hu.archive.ubuntu.com_ubuntu_dists_natty-updates_universe_binary-i386_Packages Hash Sum mismatch
    , E:Some index files failed to download. They have been ignored, or old ones used instead.

Van erre valami megoldás?
  • Yodlii
    Fent van az Ati Catalist Control Center (működik is)! HD4890-em van. A monitort nem ismeri fel...
  • Hecker007
    videó kártya drivert tedd fel, főleg ha nvidia kártyáról van szó, sokszor ez jelenti a gondot ahogy észrevettem, utánna felismeri az ubi a monitort is
  • Yodlii
    Sziasztok! Nemrég váltottam Windowsról Ubuntura! De már az elején akadt egy kis problémám. A Monitorom kizárólag csak a 800x600-as és a 1366x768-as felbontást kezeli helyesen az összes többinél azt írja ki hogy nem támogatott üzemmód. Ezzel nem is lenne probléma mert windows alatt is így volt, de ubuntuba nem lehet választani valamiért az utobbi felbontást, 800x600-ba meg elég ratyi. A kérdésem az lenne hogy valahogy elő lehetne-e csalogatni azt fránya felbontást?
  • TheUjoNCBeats
    Ezt orommel hallom :D én is tíz.tizest tennék rá :)
  • mega91
    html5 ben is pörgeti a cpu-t ... :\
  • gurubefree
    Sziasztok

A Firefox teljesen megbolondult ........ Ubuntu 11.04

SG forum .... 20 probalkozas utan talan egyszer enged bejelentkezni ... de ez is csak addig tart amig belepek egy forumba. Neha sikerul elkuldenem egy hsz.-t mint most de utanna megunt be kell logolnom ..... mar dinnye meretu a fejem . Probaltam mas bongeszot is ... ugyan az a szitu :(

Privat uzenetet el sem tudok olvasni .... belogolas utan amikor a privat uzenetekhez lepek es meg akarom nyitni egyszeruen azt irja csak bejelentkezett felhasz.

Valami otlet ? Elore is koszonom
  • Lyukasbogrács
    szerintem a flash eszi a processzort, próbáld ki html5 módban a yt-ot. ha abban van akkor idk.
  • mega91
    Üdv!
    Ubuntu 10.04 et felraktam
    Egy fokkal tényleg jobban kezeli a videó karim de még nem az igazi.
    Lehetetlen hogy egy 720 as youtube videó 80%-al pörgesse a CPU-m.
    Jó lenne ha tudnátok valami megoldást mert ez nagyon nem oké így.
  • zeli
    Arra tökéletes. Én is Ubuntu-t használok EEE Netbookon, nincs vele probléma. Wifi, hang ment egyből. A mikrofonnal kell kicsit szórakozni (meg asszem webkamerával, azt nem néztem), de nem vészes. Az összes FN billentyű nem működik rajta, de az a pár, amit én például használok (hangerő, fényerő, wifi), azok működnek. 11.04-et nem tettem fel rá, az nem tudom hogy megy, nekem 10.10-es van rajta.

• Hecker007
    Tudom, de nekem ez azért nem jó mert itthon csak mobilnetem van, azzal meg nem tudom azt megcsinálni hogy telepítés közben tölti a dolgokat :S
  • MerlinW
    Anno írtam. Ubuntu mini install + Gnome, compiz nélkül
  • TheUjoNCBeats
    Sziasztok!

Asus Eee PC netbook -okon, mennyire fut az ubuntu linux? csak internetezésre lenne használva.
  • Jakuza001
    Szerintem laptopra jobb mint a sima ubi mert gyorsabb es szvsz stabilabb is.

http://linuxhogyanok.blogspot.com/2011/03/linux-mint-debian-tokeletesre-csiszolva.html

Olvasd el, nem nagyon panaszkodnak ra.
  • Hecker007
    Ezt jó tudni, akkor a laptopon ezért is lassabb az egész hogyha a compiz be van állítva ugyanolyanra mint az asztalin.
    Laptopra szerinted jobb egy Mint Debian, vagy egy sima Debian mint az Ubi?
  • MerlinW
    Mert Compiz a VGA-ra terheli a teljes grafikus balhét. Ez a lényege:)
  • Hecker007
    :)
    Videó kártya drivert ugyanúgy telepíteni kell majd arra is!
    Nekem szinte nem is használja a procit netezésnél, meg flashnél a 10.04
  • mega91
    Kipróbáltam a módszered! Felraktam a legfrissebb drivert. Valamivel jobb most. :)
    De 20% on még most is pörög a cpu flash-nél :\\ és azt se hiszem, hogy a skype 20% al pörgeti...
    Nekem (win7 után) soknak tűnik. :\
    Lehet feldobok akkor majd egy 10.04-et ha már javasoltad ...
  • mega91
    Akkor lehet majd lehet megfogadom a tanácsod.
    Visszatérve: A flash a legfrissebb alapból. Holnap kipróbálom a módszered és visszaszólok, még egyszer köszi!
  • Hecker007
    frissítem, de nem engedem fel rá se a 10.10-et se a 11.04-et. Laptopon 11.04 van, de csak azért mert nem használom, nagyon instabil még, meg sok minden hibásan működik benne, bugos még, nem rég jött ki.
  • mega91
    Köszi megpróbálom holnap és visszaszólok! (gondolom töltsem le a legfrissebb nvidia drivert)
    A parancsokat meg terminálba. :)
    És mér nem jó a 11.04 ? És akkor a 10.04 nem frissíted?
  • Hecker007
    így csináltad?
    ha nem próbáld meg, nekem minden gondomat megoldotta videókkal kapcsolatban, jah és a Flasht is érdemes frissíteni

11.04 nem ajánlott kicsit se, jobban jártál volna egy 10.04-el vagy egy Mint 9-el!
  • mega91
    Sziasztok!
    Segítség kéne...:(
    Újonc Ubuntu (11.04) felhasználó vagyok.
    proci core 2 duo 2,8GHZ
    videokari geforce 8500 gt 512 mb
    Felraktam a videokártya drivertkép és valami nem ok mert youtube videónál 30% körül pörgeti mindkét magot...:S (ff,chromium ugyan úgy pörgeti)
    Filmnézésnél mindkét magot 10% körül az még ok...
    De valami megoldás kéne a driverra mert sztem nem jó:\\
    Ha tudtok segíteni akkor megköszönném! :)

• Lyukasbogrács
    de ha mindenképpen xp kell, virtualbox-ban is vígan elfut
  • Palinko
    meg lehet adni xpnél is jah, bár ha okos vagy xp install után állítod csak helyre a grubot!

de ha rám hallgatsz hagyod a 7 et sztem jobb
  • tonyrulez
    Sziasztok!
    Olyan gondom lenne, hogy az ubuntu mellől le szeretném törölni a windows 7-et és feltenni az XP-t. Egy merevlemezen több partíción vannak. Nos, gondolom törölni a 7-est nem nagy szám, törlöm a partícióját, utána LiveCD-ről újrateszem a grub-ot, viszont az XP-t hogyan telepítsem? Ott is meg lehet adni, hogy hová telepítse? Majd megint GRUB reinstall? Nem szeretném elrontani az ubuntu-t, ha már annyit szenvedtem vele hogy kedvemre való legyen. És nem is szeretném az egészet újratelepíteni! Szóval így kell, ahogy fentebb írtam? Lehet így egyáltalán?
  • Pethy23
    Mint Debian sokkal közelebb van a Debianhoz mint az Ubuntu. Mintes még stabilnak is mondható, Ubuntoról ez nem mondható el, esetleg LTS-ről.
  • MerlinW
    10.10-el elvileg jól működik. Használd azt. Illetve használj 32bites rendszert pae kernellel (hogy lássa az összes memóriát), mert a 64bit nem desktop-ra való.

Hosszas használat után 11.04-et senkinek sem ajánlom:) Én is downgrade-eltem 10.04-re.
  • MerlinW
    Ubuntu = Debian
    Mint = Ubuntu
    Mint Debian = Debian

Ennyi.
  • Jakuza001
    Igy van.
  • tmp
    touchegg-et próbáltam de nem működik nem csinál semmit.
  • tmp
    Sziasztok.

Nem valószínű, de lehet hogy használ közületek valaki Apple Magic Trackpadot Ubuntu alatt.

A kérdésem a következő: Minden működik out of the box (11.04 x64). De amint 3 vagy több ujjal érek a trackpadhez egyből megfagy és nem tudom használni csak ha eltávolítom a párosítást és újra párosítom. Direkt azért vettem ilyet (egy egér áráért olcsóbban) mert egyrészt szeretem a touchpadet, másrészt láttam, hogy betanítható akár 10 ujjas érintésre is. Nos így sajnos használhatatlan, hisz nagyon sokszor véletlenül is hozzá érek 3 ujjal és akkor távolíthatom el :( Neten keresgéltem, de nem nagyon találtam semmit. Xorg confról írogatnak, de 11.04-ben már nincs is összevont xorg.conf, apple.conf nekem meg nincs, szal nem tudom mi tévő legyek. Aki tud segítsen. Köszi.
  • Hecker007
    de azt külön lehet tölteni nem?
    tehát akkor a Mint=Ubuntu, a Mint Debian = Debian?