Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Everybody repeat after me... We are all individuals. If you're going through hell, keep going.
Mi az a számítógép és internet ??mindenki csak ezekről ugat
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
[merlinw.org]
De nincsen nekem KDE-m...
[merlinw.org]
Köszi a tanácsot, a VMWare-t a biztonság kedvéért felrakom azért.
[merlinw.org]
Puppynak amúgy is kicsit furcsa a hálózatkezelõ alkalmazása, de meg lehet szokni. Nekem bevált, egy régi 700Mhz-s laptopon tolom 256 rammal, sima netezés/chat/msn/e-mail/skype kombinációra tökéletes.
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
Lehet hogy hülyeséget kérdeztem, de még nem volt alkalmam sajnos kipróbálni, de 1-2 héten belül szükségem lesz rá. A szoftvert amiben a programot kell írni meg fordítani (WinAVR) azt sikerült wine alá felraknom és az mûködik is szépen, csak a többi részt nem tudom hogy van-e legalább esély rá. :S
Meg lenne még egy kérdésem, arra van lehetõség valahogy hogy a touch pad-et ki lehessen kapcsolni, mert gépelés közben sokszor sikerül hozzáérnem és elég zavaró, van a gépen rá bill kombó de nem mûködik linux alatt, csak win alatt :S
Bocsi hogyha nem teljesen érthetõ, meg ha kicsit hosszan írtam le.
[merlinw.org]
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
[merlinw.org]
"Az út fontosabb,mint az uticél" "A gonosz gy?zelméhez az kell,hogy a jók ne tegyenek semmit" "Tégy jó dolgokat és jó dolgok történnek veled"
az mitõl lehet, hogy néha úgy indul el az ubuntu, hogy csak egy fekete, dos-szerû konzolfelületet látok, ahol logint kér? ez a recovery mód? és miért indulhat el, ha sosem nyomok rá?
[merlinw.org]
▌Lost ■ Dexter ■ 24 ■ Spartacus ■ NFL▐
Az alltray nem bejövõs, mivel nem használok gnome-paneleket, hanem helyette az AWN-t panel módban. Amikor indítani akarom a programot (terminálból elsõre tesztként, akkor azt írja, hogy nem lát panelt ahova lerakhatná. SZemét 😄)
Firefox/thunderbirdhöz meg találtam addont, ami elvileg a tálcára indítja/zárja, de az meg csak a tbnél mûködik, rókánál nem 😞
The EULA sounds like it was written by a team of lawyers who want to tell me what I can\'t do. The GPL sounds like it was written by a human being, who wants me to know what I can do.
sudo apt-get install alltray
elvileg ezzel bármilyen programot minimalizálva indíthatsz simán "alltray <programneve>" módszerrel (szal pl: alltray firefox)
Bazinga!
http://www.erickjohncuevas.com/information-and-technology/start-and-minimized-pidgin-on-startup-in-ubuntu/
egy ilyet találtam pidginhez
én nem tudok ilyen terminálos kapcsolóról vagy opcióról, hogy minimalizálva induljon el egy program... de ettõl még létezhet ilyen persze 😊
Bazinga!
Olyan kérdésem volna, hogy van-e olyan parancssoros trükk, amivel a tálcára kicsinyítve tudok programokat indítani? A cél az volna, hogy automatikusan a tálcára minimalizálva induljanak bejelentkezéskor. Odáig eljutottam, hogy bepakoltam õket az "indítópultba", de így nagyba indulnak.
Konkrétan a firefox/thunderbird/pidgin kéne. Van-e erre valami kapcsoló, vagy egyéb okosság?
elõre is köszi 😊
@zico87: Puppy linux erre a gépre több mint csodálatos. Leírást, és részletes telepítõt itt találsz.
[merlinw.org]
[merlinw.org]
a vga -m egy integrált intel laptop vga, de mindig ment alapból magától... a zárt meghajtók közt sincs semmi

Bazinga!
[merlinw.org]
Engem az érdekelne, hogy valaki tud-e egy jó megoldást erre a dologra.
Ami az ubuntu.hu-n van, és a google kidob, nem mûködik.
Nem megy IceCat-tel sem, nem megy sem új, sem régebbi moonlight-tal sem.
A munkám miatt nem nagyon tudom nézni a tévét, de kövezzetek meg, engem a Való Világ, meg pár értelmesebb mûsor érdekelne, mint a Házon Kívül, vagy a XXI. Század...
Torrenten nem vagyok, hogy leszedjem õket.
Szóval ha valaki tudna valamilyen okos megoldást, hogy újra tudjam nézni a videókat, akkor nagyon hálás lennék. Ja, és mert totál noob vagyok, ha valami komolyabb mûvelet van, úgy magyarázzátok, mint egy 5 évesnek. 😊
Elõre is köszi mindenkinek!
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
Azt hogyan tudom megoldani hogy az itthoni hálózatban (2 gép+nyomtató) a két gép között tudjak fájlokat másolni hálózaton keresztül? Az egyik gépen linux a másikon win7 van.
szerk.: most látom hogy elég furán fogalmaztam, remélem lehet érteni hogy mire gondoltam
Elsõ blikkre nem megy, de majd még túrom. :-)
2 gép van itthon routerrel megy a net, a router típusa: huawei echo life hg520s. Egyenlõre mindkét gép LAN kábellel van összekötve, de mivel a közeljövõben el fognak távolodni egymástól szükségessé vált wifi netmegosztás.
Régen Wirelessen kaptam a netet, ezért volt itthon TP Link TL WN551G kártya, kaptam hozzá antennát is, tegnap beszereltem, úgy látom az ubuntu alapból felismerte. sikeresen csatlakoztam a hálózathoz. Ekkor kicsit utánnaolvastam a biztonságnak, megpróbáltam beállítani titkosítást, sikeresen, és elrejtettem a router ne küldözgetjen SSIDt mindenfelé.... Lemértem a netet speedtestel ami jó volt és kis is kapcsoltam a gépet.
Fater azóta netezett és panaszkodott a youtubera, hogy szaggat a videó, megnéztem és valóban, futtattam egy pinget ami nem hozott szép eredményeket:
76 ról néha felugrik 10 ezer fölé is! Lanon mindég stabil 23-30 körül megy.
A jelszint 60-85%, nem értem miért ilyen rossz, pedig most az adó és a vevõ csupán 1 méterre van egymástól, mi lesz itt késõbb ha másik szobában, sõt másik emeleten fognak elhelyezkedni?
Ezért kérek segítséget, remélem együtt megoldásra jutunk. Sajnos magamtól nem tudok rájönni mi lehet a hiba forrása.
Bazinga!
[merlinw.org]
de óvatosan, jól gondold át, hogy mit jelölsz ki formázásra 😊
Bazinga!