11431
Ubuntu Linux
-
#9467 Ami csak debian elapu, ellenben a Mint Debian az debian. :D -
#9466 Mert az Ubuntu Debian alapú:) -
#9465 Azert ez nem teljesen igaz, mivel nem csak ubuntu , hanem debian alapu is van belole. -
#9464 Nem sok. A Mint egy sima Ubi csak teletömték előre telepített alkalmazással, illetve saját Gnome témákkal.
Egyébként ugyanaz. -
#9463 Bocsi a dupla hsz-ért!
Azt szeretném kérdezni, hogy ha mind a két panelt törlöm, utánna hogy tudok újat létrehozni ha esetleg szükségem lenne rá még is? -
#9462 Mi a különbség a kettő között? -
#9461 Lődd be az ltsp.conf-ot rendesen: Itt egy példa, utolsó hsz. -
#9460 Üdv! LTSP szerverrel szívok, épp próbálok vékonyklienssel rácsatlakozni - ami sikerül is, bejön a login képernyő, majd miután beadom a user/passt, ez a képernyő villan fel, majd visszadob a login képernyőre:
Mi lehet a gond? -
#9459 Mint is Ubuntu. Mint 9 az LTS.
Mindig az az LTS, amelyik az LTS Ubuntu után közvetlenül jelenik meg -
#9458 Köszönöm szépen! -
#9457 Ezt itt.
-
#9456 /ubuntu-11-04-klasszikus-felulettel/ -
#9455 Sziasztok!
Leszedtem a legfrissebb verziót és nagyon nem tetszik benne ez a bal oldali ikonos rendszer! Hogyan tudnám ezt a régi módi alul felül tálcás megoldásra visszaállítani?
Egy kezdő linuxos :)
-
#9454 jah azt nem tudtam :)
ha szabad kérdezni melyik disztrót használod? -
#9453 Azota megoldottam, de nem hasznalok LTS-t, mert nem is ubuntut hasznalok :D -
LTS nekem is felismerte rögtön az alaplapit és a Xonart is, és gond nélkül működik mind a kettő, nem kellett hozzá piszkálni semmihez. -
#9451 Használj te is LTS-t és nem lesz gondod:)
Egyébként telepíts pavucontrol-t és nézd meg azzal, hogy minden jól van-e beállítva. -
Hadeesz #9450 Köszönöm a gyors választ és a linkeket ! -
#9449 Hat nekem a tokom ki van. Nem szol a hangkartya bar mit is csinalok, a legujabb alsa driverrel sem.
Jo persze a legujabb alaplap egyikevel rendelkezem, de konyorgom, ezen is egy Realtek 892 chip van, ami mar ezer eves.
Raadasul a legszebb az egeszben, hogy hibatlanul fel van telepitve (az eszkoz is latszodik) es meg sem tudom megoldani, hogy legyen hang. -
#9448 10.04-et telepíts. Ha már kicsit járatos vagy a dolgokban, akkor 10.10-et.
11.04-et felejtsd el.
10.04 LTS (Long Time Support) telepítő CD
10.10 telepítő CD -
Hadeesz #9447 Hello !
Szeretném leváltani a Winfos-t Ubuntura, de még sosem használtam, tudnátok segíteni ezzel kapcsolatban, hogy mit, vagy milyen verziot lenne érdemes beszereznem ? Esetleg valami tanács ilyesmi .
Előre is köszönöm ! -
msstz #9446 egyébként az elementary-vel is küzdök. mielőtt újratettem a rendszert, így nézett ki:
Valaki látásból felismeri esetleg, hogy pontosan melyik elementary? mert amikkel most próbálkozom, azok nem ilyenek. -
msstz #9445 no effectsel meg csúnya. vmi aranyközépút? -
msstz #9444 Ma felraktam a Nattyt, de a visual effects tab hiányzik az Appearence-ből, és egyébként is szaggat ablakmozgatáskor, pedig én magamtól nem állítottam be neki semmit. Lehet, hogy az ablakok árnyéka zavarja meg? -
msstz #9443 hát jó :) -
#9442 megoldótott a dolog!
ha valakinek lenne hasonló problémája akkor ez a megoldás (a sorrend fontos!):
sudo apt-get --purge remove nvidia-*
gépet ezután újra kell indítani
sudo invoke-rc gdm stop
cd "oda ahova a drivert letöltötted"
sudo sh "nvidia driver"
sudo invoke-rc gdm start
kész! -
#9441 Nah azért nem ennyire egyszerű a dolog sajnos :S
a parancs megvan el is indult a telepítő de rögtön ez a hiba fogadott:
ERROR: You appear to be running an X server; please exit X before installing.
For further details, please see the section INSTALLING THE NVIDIA DRIVER
in the README available on the Linux driver download page at
www.nvidia.com.
Elolvastam a readme-ben ezt az X server dolgot, de azt nem találtam meg hogy hogy lehetne leállítani :S -
#9440 Azert csak menni fog letoltes utan,egy sh ./NVIDIA-Linux-x86-270.41.19.run parancs :D -
#9439 Okés köszi, ha nem megy majd még írok :) -
#9438 http://www.nvidia.com/object/unix.html :D -
#9437 Köszi :)
Az nv driverre van valami tipped?
A System->Admin->Hardware Drivers nem talál semmit :S a felbontást így meg nem tudom 800*600-ról átállítani semmire ez az egy van a beállításoknál, ezért gondolom hogy vga driver kéne, ati kártyánál nem volt ilyen gondom sose :S -
#9436 Semmit. Egyszerűen csak ne kattints a "frissítés 11.04-re" gombra:) -
#9435 Felraktam a 10.04-et, a frissítések közzül mit kell kivenni hogy ne frissítse magát majd 11.04-re?
Ill nVidia kártyához hogy kell drivert feltenni? -
#9434 Nekem se mindig tudja az ubuntu, hogy hanyadan is kene allnia az akkuval. Amikor lehuzom toltorol, akkor egy pillanatra azt hiszi, hogy le van merulve az akku, pedig nem. Ez van, megtanultam egyutt elni vele :] -
msstz #9433 Ezt miért kapom, ha fullon van az akksi, mikor kihúzom a kábelt?
-
#9432 akármitől lehet, attól is, de a torrent kliensekben (általában) be lehet állítani, hogy milyen gyakran írjanak a lemezre. -
#9431 Sziasztok!
Mitől akad a BDRIP és a Youtube 1080p-s videó meg ugy maga az ablakkezelés is? Valamilyen cucc nincs felrakva? HD4200-es alaplapi kártya van a gépben. -
#9430 torrentről elég gyakran szoktam töltögetni nagyméretű fájlokat, ez miatt is lehet nagy a terhelés? -
#9429 egyszer úgy is elromlik minden, ezt nem lehet megakadályozni ha használod a hdd-t.
hogy mi ez a hiba? ha a hdd olvas (vagy ír?), mindig ellenőrzi az olvasott szektorhoz tartozó ellenőrzőösszeget (CRC), ha a szektorhoz tartozó crc és a tényleges adat crc-je nem egyezik, akkor hibás a szektor, legalábbis annak jelöli meg (nem fogja többet használni) és a szektor tartalmát átmásolja egy másik nem hibás szektorba. szóval ezeknek a hibás szektorok száma ért el egy szintet, azért riasztott.
kezdj el beszerezni egy másik vinyót, mert adatvesztés lesz belőle, örülj, hogy előre szólt :)
a pótolhatatlan cuccaidról ajánlott mentést készíteni, aztán várhatod mikor romlik el ténylegesen. de érdekes, mert nekem is wester digital van, ugyanígy 120GB, 1,5 éve megy, ~2200x volt bekapcsolva és még semmi baja... igen csak igénybe vett lemezed lehet. -
#9428 OMG! Kaptam egy ilyen üzenetet:
Majd a Lemezkezelő:
Ez mi? Valahogy meg lehet-e akadályozni?