11431
Ubuntu Linux
-
#9427 Sajnos az uj grub egy nagy rakas kaki az 1.99rc1 nem jol konfiguralja le a koteteket, tudom mert szivtam vele eleget. UUID bejegyzeseket elcseszi es lehet kezzel allitgatni a grubot, raadasul mar mas lett az inije is a grubnak igy eleg korulmenyes volt az egesz.
Raadasul ez nem egyedi eset volt, mert Debian,uj UBI,Mint, es sorolhatnek meg par distrot ami szinten ugyanezt csinalta a friss telepites utan grub menusorban kellett kotorasznom, hogy bootolni tudjon a win7 vagy a linux destro.
Persze en mar rutinos vagyok es ket kulonallo vinyon vannak az op rendszerek, raadasul mobile rackben a masik vinyo igy barmikor aramtalanitva eltuntethetem a rendszerbol, igy pillanat alatt op rendszert valtok, annelkul, hogy felnem kellene a telepites kozben attol, hogy a masik rendszert tonkrevaghassa. :D -
#9426 DE nem kellett volna ujratelepiteni csak egy bootolhato USBt csinalni es a recovery disk tartalmat ramasolni es arrol bootolva rendbehozni a bootrec.exe /fixmbr parancsal -
#9425 Grub nemhogy nem teszi tönkre a Win bootloader-t, de még ha akarná sem tudná. Egyszerűen csak addig cseszegetted a rendszert, amíg tönkre nem vágtad:)
Megjegyzem simán visszaállíthattad volna a bootloader-t Win7 telepítővel (paranccsor majd fixboot, fixmbr parancsok)
Én is számtalanszor bohóckodtam a rendszerekkel és saját tapasztalat, hogy úgy játszol a bootloader-ekkel, ahogy jól esik. Maguknak a rendszerneknek semmi közük hozzájuk. Tehát ez user error / kapkodás / türelmetlenség / utána nem olvasás volt. -
RYO21 #9424 Köszönöm szépen a segítséget, de sajnos újra kellett tennem az egész windowsomat mert az ubuntu tönkrevágta a booloaderemet. Most volt fent linux a gépemen először, és utoljára! Köszönöm szépen mégegyszer! Viszlát mindenkinek!
-fav -
#9423 http://www.ve3syb.ca/software/bootableusb.html
Szepen megcsinalod majd ramasolod a tartalmat a Windows recovery ISO-nak es mehet a boot es a recovery. -
#9422 Esetleg megpróbálhatod a Super grub Disk-et. Múltkor nekem ha jól emlékszem sikerült vele ISO-t bootolni a winchesterről. Mondjuk az Ubuntu volt, nem tudom, hogy Win7-el működik. -
RYO21 #9421 Énis épp erre gondoltam, hogy elhozom a haveromtól az ő external DVD olvasóját (pont ez a samsung modell), és rákötöm azt a gépre.
Remélem be lehet majd bootolni arról is. -
#9420 Én is épp cserélem a 775-m i5-re, olyanra amilyen a tied. :) Manapság mindenki ilyet vesz. Amúgy én z68as alplapot válaszottam és egy 6870 vapor-x -et. -
#9419 Hi,
Tudna valaki írni egy scriptet ami egy megadott mappába lévő fájlokat appendel egy másik megadott mappában lévő fájlokkal hogyha a név egyezik - és mindezt egy 3. mappába?
Példa:
mappa1: a.txt, b.txt, c.txt
mappa2: a.txt, c.txt
Script futása után:
mappa3: a.txt, c.txt (a két fájl tartalmazza mappa1 és mappa2 txtjének tartalmát).
Remélem érthető volt.:)
Köszi. -
#9418 Akkor passz.. Kérd meg egy ismerősödet, hogy csináljon neked Win alatt, vagy vegyél egy DVD olvasót. 4000Ft-ért:)
Egy ilyet egyébként érdemes beszerezni, mindig jól jöhet
-
RYO21 #9416 Csak az a probléma, hogy nem bírok rádobni w7 telepítőt a pendrivera, mert az ki van írva DVD-re, és azt nem akarja beolvasni. Letöltöttem egy W7 startup recovery discet (140mb), csak azt nemtudom rátenni úgy a pendrivera, hogy az bootolható legyen. Leszedtem egy Unetbootin nevű progit Ubuntura, amivel állítólag rá lehet írni az iso-t a pendrivera, de azzal sem akar az pendrivon lévő W7 setup elindulni. -
#9415 Állítsd át a lejátszó videokimenetét gl, gl2 vagy xv-re.
Illetve:
System->Preferences-> Compiz config settings manager -> general options -> Display settings-> Sync to VBlank. kapcsold ki.
Ha nincs Compizconfig-od, telepítsd először: sudo apt-get install compizconfig-settings-manager
Továbbá előfordul, hogy 59Hz-re kapcsolja a monitort, ezt Catalyst-ban nézd meg és állítsd 60-ra, ha kell.
A fenti változtatások érvényesítéséhez: sudo service gdm restart
vagy reboot
-
#9414 Dobd fel a W7 telepítőt egy pendrive-ra és arról bootolj. Máshogy nem nagyon tudod. Hacsak nincs az EasyBCD-nek linuxos verziója. Esetleg Wine-al megnézheted, de szerintem nem fog menni. -
RYO21 #9413 Ubuntu alol hogyan lehetne a windows 7-em BCD-jet javitani? Mivel sikerult szepen elcsesznem a windows 7 bootloaderjet, es szar a DVD olvasom, ezert nem birom a win7 dvd-jerol a BCD-t rebuildelni.
Sry az ekezet nelkuli irasert, csak nincs beallitva ubuntun a magyar bill. -
#9412 Nagyon kiraly ..... mobil net problema nelkul fut . Nem kellett semmit telepiteni .... hihetetlen. Egyre jobben tetszik . Annyi hogy a video lejatszas meg mindig nem az igazi . Olyan mintha szakadozna ... ha lejatszoba elore visszem egyszeruen belassul , a hang is elcsuszik a kephez kepest .... -
Zolorado #9411 Helló!
Pár napja feltelepítettem a Kubuntu 11.04-et (kezdő vagyok).
Csak 1 problémám van vele: az usb-s TP-Link TL-WN821N wifi adapterem nem működik rendesen, kábellel 2 MBit az internet sebessége, de a wifivel csak 0,06-0,08 MBit. Külföldi fórumokban olvastam hasonló hibáról, de nem tudtam megoldani.
Valakinek nincs valami ötlete?
Elég rossz így, hogy egy kábel köt össze a szomszéd szobával... :D -
#9410 Suse, de ajánlani nem tudom, mert nem szeretem:)
Egyébként Ubuntu-hoz sem kell netkapcsolat, ha a DVD-s iso-t töltöd le.
Akik pedig szívnak Natty-vel, azoknak még mindig a 10.04-et ajánlom, esetleg 10.10-et.
10.04 nagyon kellemes kis OS lett mára. -
#9409 Ubi helyett milyen disztrót tudtok ajánlani aminek a telepítéséhez nem kell állandó netkapcsolat és van benne az ubiéhoz hasonló szofterközpont? -
RYO21 #9408 Sikerült a grub.cfg-t átírnom + updatelnem, és most működik rendessen a grub választóképernyője. Probléma megoldva! -
RYO21 #9407 Feltettem a 11.04-et, és szerintem nagyonszar. Sőt, még a bootloaderemet is elbaszta, szóval most még a windowsomra se tudok visszamenni. Hogyan tudnám elócsalni a grub választóképernyőjét? -
#9406 Nem megy fel .... ez volt a windows alatt is . ( Sony fa...sag ) :/ -
#9405 Az a 11.1. Elvileg van CCC-d az adminisztráció/beállítások menüben.
A lényeg, hogy ha nincs problémád a 11.1-el, tiszta, folyamatos a kép, stb, akkor tök felesleges frissíteni. Főleg laptopon (az enyémen pl. 9.12 van (HD4200)). Persze nyugodtan megpróbálhatod, visszaállítható a "gyári" de az is előfordulhat, hogy megvakul:)
Ha gond lenne, akkor reboot, bootmenüben recovery opció, majd legalul root.
Bejelentkezel és kiadod a következő parancsokat:
sudo apt-get remove --purge fglrx*
sudo rm -rf /usr/share/ati
sudo apt-get install fglrx
sudo reboot -
#9404 valami 8.81 versio van fent .... -
#9403 Jobb klikk az ati-driver-installer-11-5-x86.x86_64.run fájlon, tulajdonságok, jogok, futtatási jog bepiál, ok, majd dupla katt rajta.
Terminálban pedig:
chmod +x ati-driver-installer-11-5-x86.x86_64.run
./ati-driver-installer-11-5-x86.x86_64.run
Megjegyzem, ezt csak akkor telepítsd, ha valami problémád van az aktuális driverrel. Linuxon nem szabad ész nélkül frissítgetni a driver-t. Főleg AMD trehánysága miatt:) -
#9402 Sziasztok
Segitsegre lenne szuksegem. Fogalmam sincs hogy kell vga driver-t ( nem csak vga driver ) telepiteni. Adott egy sony vaio Ubuntu 11.04 es ez lenne a driver ( remelem ez kell ) ez lenne
elore is koszonom -
#9401 Terminálból indítsd "wine jatek.exe" módon, közvetlenül a játék könyvtárából.
Nincs szükség futtatási jogra, miután nem az exe-t futtatod, csupán beadod paraméterként a wine-nak. -
#9400 ntfs partíción van? mert ott nem működnek a jogok -
RYO21 #9399 Üdv!
Volna 1 játék amit Wine-al szeretnék elindítani, de amikor az exe tulajdonságaiban kipipázom, hogy Allow file to execute as a program, akkor rögtön uncheckeli önmagát. És ez eddig nem így volt. Egyébként a játéknak a WineHQ szerint működnie kéne az Ubuntun. Ja, és nemcsak ezzel az 1 exével csinálja ezt, hanem az összes többivel. -
#9398 koszonom:) -
#9397 Kijelentkezel és a képernyő alján kiválasztod az "ubuntu classic"-ot. -
#9396 sziasztok...
tegnap befrissitett az uj verziora...
nekem horror az uj felulet...stb....lehet vhogy visszaallitani a regi feluletet? -
msstz #9395 Köszi! -
#9394 Kb. egy hónappal a kiadás után. -
msstz #9393 Azok, akik felraknák az új verziót, mikor tennék meg? -
#9392 Persze. Gyors mint állat. De nekem jelenleg nincs rá szükségem:) -
#9391 próbáltál már SSD-s gépet? :P
nekem is voltak fenntartásaim, hogy drága meg nem ér annyit stb. de mióta megvan, nem tennék oprendszert HDD-re, max csak másodlagost :) -
#9390 Köszi:) Gondolkodtam SSD-n, de rájöttem nélküle is teljes az életem:)
A HDD-k SATA3-asok, mondjuk sok különbség nincs. -
#9389 az SSD-t én is támogatom, tényleg sokat dob a gépen nagyon, jah és csak SATA3 :) -
#9388 Látom zsebbe nyultál rendesen...sok szerencsét az uj rendszerhez. Ha belenyomnál még SSD vinyót is, felszálna.
És,hogy ne legyek off, nekem is kimarad ez a Unity, maradok a Mavericknél. -
#9387 indítsd terminálból: libreoffice
nézd meg mit ír ki, nálam működik gnome alatt.