Ubuntu Linux
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
óha, elírtam valóban 😊
<Process:363>:glid-warning**:gerpwuid_rc():failed due to unokown user is (0)
<Process:363>:glid-warning**:gerpwuid_rc():failed due to unokown user is (0)
BIOS-ban minden jó ez fix, mivel elõzõleg simán felment.
LiveCD meddig jut el? Ha a menüig elmegy, F6-al ki/be tudod kapcsolgatni a safe beállításokat.
Töröld a "quite splash" -t hogy lássuk az üzeneteket
"quite splash" helyére írd "noapic nolapic"
acpi=off
irqpoll
lapic pci=routeirq
Ha nem jut el a menüig sem, akkor a BIOS-ban kell keresni a megoldást. Elsõsorban az lemezvetérlõk, és buszok környékén.
Töröld a "quite splash" -t hogy lássuk az üzeneteket
"quite splash" helyére írd "noapic nolapic"
acpi=off
irqpoll
lapic pci=routeirq
Ha nem jut el a menüig sem, akkor a BIOS-ban kell keresni a megoldást. Elsõsorban az lemezvetérlõk, és buszok környékén.
[merlinw.org]
Pedig van 😊
Nehézkes lenne bemásolni, mivel ez közvetlen a cd-rõl való olvasás után jelentkezik, ergo még a rendszer semennyire se tudott betölteni.
Viszont a bill-en a ledek cukin kezdenek villogni 😊
Nehézkes lenne bemásolni, mivel ez közvetlen a cd-rõl való olvasás után jelentkezik, ergo még a rendszer semennyire se tudott betölteni.
Viszont a bill-en a ledek cukin kezdenek villogni 😊
Hát nem tudom megoldani a hibát.
Process 356 a hiba megnevezése.
Ubuntu, Kiwi, openSUSE, Fedora is ezt a hibát írja. Elõször arra gondoltam, hogy a régi suse, ami win reinstall elõtt fenn maradt, az a hibás, de nem mert miután leformáztam azt a 40 gigás partíciót ami a linuxnak van, fenntartva a hiba ugyan úgy jelentkezik.
Valakinek valami tippje? (Usb-rõl és Cd rõl is ugyan ezt csinálja)
Process 356 a hiba megnevezése.
Ubuntu, Kiwi, openSUSE, Fedora is ezt a hibát írja. Elõször arra gondoltam, hogy a régi suse, ami win reinstall elõtt fenn maradt, az a hibás, de nem mert miután leformáztam azt a 40 gigás partíciót ami a linuxnak van, fenntartva a hiba ugyan úgy jelentkezik.
Valakinek valami tippje? (Usb-rõl és Cd rõl is ugyan ezt csinálja)
Errõl a project-rõl még eddig nem is hallotam!
Kérdés vajon mennyire stabil..? Melyik ubi az alapja?
Kérdés vajon mennyire stabil..? Melyik ubi az alapja?
Alplap:GA-890 GPA UD3H Rev2.1 - CPU:PhenomIIX2 555BE 3.2GHz - Táp:Corsair VX-450 450W- RAM:16GB Kingstone DDR3 QKIT 1600MHz- Ház:Chieftec Bravo - OS:W7(x64)/Ubi12.04LTS- HDD:3x WDBlack 2TB
[merlinw.org]
[merlinw.org]
Na ezzel sikerült megoldanom! Köszönöm!
EasyBCD-vel a Windows bootloader-ét szerkesztheted. Azzal beleerõszakolhatod az Ubuntut.
Leírás, képekkel
Leírás, képekkel
[merlinw.org]
nincs üres cd-m , és vasárnap van
Az easybcd nemlátja az ext4 partíciókat win 7 alól, így ezért nem bootol be az ubuntu. Live CD-vel sem birom elindítani az ubuntut, hogy visszaállítsam a GRUB-ot. Vagyis nem live CD, mert USB-n van rajta a telepítõje, és úgy is telepítettem anno.
EasyBCD -vel talán meg lehet oldani, nekem még sosem jutott eszembe ilyet mûvelni 😊)
Mondjuk nem tudom mit nem találtál, fejléc GRUB menü, elsõ linkje - grub repair. Ne olvasgasd, hanem olvasd😊
Win telepítés után egyetlen dolog, a GRUB újratelepítése, ami 3 parancs.
Mondjuk nem tudom mit nem találtál, fejléc GRUB menü, elsõ linkje - grub repair. Ne olvasgasd, hanem olvasd😊
Win telepítés után egyetlen dolog, a GRUB újratelepítése, ami 3 parancs.
[merlinw.org]
Olvasgattam a GRUB menüben lévõ dolgokat, de nem találtam megoldást arra amire szerettem volna.
Nem lehet úgy megoldani, hogy win bootloaderben volna egy linux opoció, és azon belül a GRUB?
Nem lehet úgy megoldani, hogy win bootloaderben volna egy linux opoció, és azon belül a GRUB?
Köszönöm a gyors választ 😊
Az élethez két dolog kell. Motor, meg Linux.
http://reburn.weboldala.net/main.html
Sziasztok! A linux melyik verziója futna el egy P3-as, szimplamagos 1,3 Ghzes procijú, 512 ramos 128 megás videokaris gépen?
Köszi elõre is!
Köszi elõre is!
Az élethez két dolog kell. Motor, meg Linux.
hát remélem, találok valamit, köszi.
más:
arra nincs ötletetek, hogy hogyan hallgathatnék a mikrofon aljzatán zenét? win 7-ben a realtek driverrel fél perc beállítani, de itt ubuntun fogalmam sincs, hogy kéne.
más:
arra nincs ötletetek, hogy hogyan hallgathatnék a mikrofon aljzatán zenét? win 7-ben a realtek driverrel fél perc beállítani, de itt ubuntun fogalmam sincs, hogy kéne.
Ugye 😊
Nem azért írta, hogy segítséget kérjek, majd ha megoldom közlöm a részleteket
Nem azért írta, hogy segítséget kérjek, majd ha megoldom közlöm a részleteket
Hmm talán csak nem a misztikus PEBKAC hiba?
Azért nem könnyíted meg a dolgunkat ha ilyen jól körülírod, mint, kidobott egy hibát...
Azért nem könnyíted meg a dolgunkat ha ilyen jól körülírod, mint, kidobott egy hibát...
😮
Nem tudom felrakni a linuxot, egy ideig tölt a bootnál majd kiír egy hibát. Linuxtól ilyet sem láttam még
Nem tudom felrakni a linuxot, egy ideig tölt a bootnál majd kiír egy hibát. Linuxtól ilyet sem láttam még
köszi, meg neked is MerlinW
az addons.mozilla.org-on nincs fent az addon amit telepíteni szeretnék 😊
az addons.mozilla.org-on nincs fent az addon amit telepíteni szeretnék 😊
Ha pedig nem tudod pontosan a csomag nevét, akkor megkeresheted:
sudo apt-cache search libcap | grep libcap
(A lib-el kezdõdõ csomagok library-k (windows nyelven dll-ek))
sudo apt-cache search libcap | grep libcap
(A lib-el kezdõdõ csomagok library-k (windows nyelven dll-ek))
[merlinw.org]
1. sudo apt-get install libpcap0.8 (vagy ami a telepiteni kivant csomag neve, a libpcap asszem ilyen neven fut)
2. a) addons.mozilla.org oldalt megnyitod a firefoxszal es feltelepited onnan direktben, amire szukseged van
2. b) elinditod a firefoxot, majd eszkozok/kiegeszitok menupont, a felugro ablakban pedig kattints a telepites gombra es tallozd ki a gepeden talalhato, telepiteni kivant .xpi fajlt
2. a) addons.mozilla.org oldalt megnyitod a firefoxszal es feltelepited onnan direktben, amire szukseged van
2. b) elinditod a firefoxot, majd eszkozok/kiegeszitok menupont, a felugro ablakban pedig kattints a telepites gombra es tallozd ki a gepeden talalhato, telepiteni kivant .xpi fajlt
Az alkohol öl, butit és gyomorba döntöm.
lenne 2 kérdésem!
1.
libpcap-et hogyan tudom terminalon keresztül felinstallálni
2.
hogyan tudok .xpi firefox addonokat feltenni?
(win-en ez ugye úgy megy, hogy társítom firefoxal, de itt ezt nem tudom hogy kell, vagy hol keressem a firefox mappáját)
1.
libpcap-et hogyan tudom terminalon keresztül felinstallálni
2.
hogyan tudok .xpi firefox addonokat feltenni?
(win-en ez ugye úgy megy, hogy társítom firefoxal, de itt ezt nem tudom hogy kell, vagy hol keressem a firefox mappáját)
Mert a Kiwi csupán egy románok által hekkelt Ubuntu, ami semmi másban nem különbözik, minthogy belepakoltak a telepítõbe olyan dolgokat, amik amúgy is települnének automatikusan használat közben (flash, java plugin, video kodekek stb).
Kiwi kb olyan mint a nem hivatalos, mások által összehányt windows kiadások, amelyeknek a célja nagyjából a 15 perc hírnév. Az idióták még az Ubuntu dizájnt sem változtatták meg... kiwi leírás
Ha mindenképpen Ubuntu koppintást szeretnél, akkor Linux Mint vagy Lubuntu. De van Kubuntu KDE-vel, ami lassabb és gépigényesebb, viszont csilivili. Kezdõknek, alkalmi felhasználóknak, Windows-ról váltóknak ideális lehet.
Én azonban továbbra is a sima Ubuntu-t ajánlom, abból is a 32biteset (memóriától függetlenül).
Kiwi kb olyan mint a nem hivatalos, mások által összehányt windows kiadások, amelyeknek a célja nagyjából a 15 perc hírnév. Az idióták még az Ubuntu dizájnt sem változtatták meg... kiwi leírás
Ha mindenképpen Ubuntu koppintást szeretnél, akkor Linux Mint vagy Lubuntu. De van Kubuntu KDE-vel, ami lassabb és gépigényesebb, viszont csilivili. Kezdõknek, alkalmi felhasználóknak, Windows-ról váltóknak ideális lehet.
Én azonban továbbra is a sima Ubuntu-t ajánlom, abból is a 32biteset (memóriától függetlenül).
[merlinw.org]
Miért?
Hello!
Azt kérdezném, hogy kezdõnek sima ubuntu-t vagy kiwi-t ajánlotok?
Azt kérdezném, hogy kezdõnek sima ubuntu-t vagy kiwi-t ajánlotok?
akkor passz, read-only gomb gondolom nincs rajta, másik program meg nem hiszem, hogy használná ha nem csinálsz vele még semmit törlés/írás elõtt. viszont olvastam olyanról, hogy vírus szoftveresen írásvédetté tett egy pendrive-ot, talán a gyártó oldalán van is olyan program, amivel meg lehet ezt szüntetni, egyéb ötletem nincs.
a törlés nem mûködött, ezért megpróbáltam felülírni, sikerült is, elmenteni viszont nem tudja.

Szeretném újratenni a windowst. Most ubuntu bootloaderem van, de ha felteszem a windowst, akkor visszalehet majd hozni valahogy az ubuntuét?
Valami beragadhatott. Rendezd CPU használat szerint a processzeket. és nézd meg mi az, majd lõdd ki.
[merlinw.org]
még win alatt egyszer volt nekem is ilyen probléma, akkor azt csináltam, hogy szó szerint letöröltem mindent róla. 010editor-ral. ha az oprendszer felismeri, mint adattároló eszköz, akkor a programmal meg lehet nyitni közvetlenül a partíciókat, meg közvetlenül magát a fizikai eszközt is. utóbbit választottam, aztán kijelöltem az összes adatot rajta, kinulláztam és mentettem, leválasztottam a pendrive-ot, visszadugtam, megformáztam, és mûködött megint. igaz eltûnt minden róla, de nem kellett kidobni :]
az miért lehet egyébként, hogy nem csinálok semmit és százon megy az egyik processzor?

köszi, de egyik sem tud vele mit kezdeni. (bár a testdisk esetében lehet bénáztam, mert nem minden volt egyértelmû)
próbáld ki ezzel lehet törölni partíciókat is, meg egész hasznos program:
http://www.cgsecurity.org/wiki/TestDisk
Gparted van még ami talán segíthet.
Gparted van még ami talán segíthet.
Tegnap fel akartam másolni két fájlt a pendrive-omra, de megszakadtak egy bizonyos hibaüzenettel, amelyre nem emlékszem teljesen, csak arra, hogy volt benne szó input/output-ról. ezek után újra próbálkoztam, nem sikerült.
se az ubuntu, se a win 7, se az xp nem tud a pendrive-al mit kezdeni, nem lehetséges formázni, törölni róla semmit sem, tehát használhatatlan.
egyszer az ubuntu talán kiírta, hogy write protected, vagy hasonló, win 7 alatt próbáltam registrybõl feloldani ezt, de semmi siker. olyan programot sem találtam, ami letudná kérdés nélkül gyalulni.
az ubuntu formázáskor ezt dobja fel nekem:

se az ubuntu, se a win 7, se az xp nem tud a pendrive-al mit kezdeni, nem lehetséges formázni, törölni róla semmit sem, tehát használhatatlan.
egyszer az ubuntu talán kiírta, hogy write protected, vagy hasonló, win 7 alatt próbáltam registrybõl feloldani ezt, de semmi siker. olyan programot sem találtam, ami letudná kérdés nélkül gyalulni.
az ubuntu formázáskor ezt dobja fel nekem:

Van tunnglehez és hamachihoz hasonló progi linuxra? Mert a Starcraft megy, csak a multihoz kéne ilyen program.
olvasgattam kicsit kétségbeesve:
ezt megtalátlam adatmentésre való, fogtam és beírtam azt amit ez lát és visszajöttek a partíciók nagyon király program 😊
cserébe gparted az egész lemezemet nem ismeri fel 😄 de sebaj live cd rõl már grubot felraktam és indul az ubuntu 😊
terminálban az fsdisk -l re elég értelmes kimenet jön:
/dev/sda lemez: 500.1 GB, 500107862016 bájt
255 fej, 63 szektor, 60801 cilinder
Egység: cilinderek 16065 * 512 = 8225280 bájt
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Lemezazonosító: 0x4d391f44
Eszköz Indítás Eleje Vége Blokkok Az Rendszer
/dev/sda1 * 1 487 3905528 82 Linux lapozó / Solaris
A(z) 1. partíció nem cilinderhatáron végzõdik.
/dev/sda2 487 10213 78124032 83 Linux
/dev/sda3 10213 36486 211039232 83 Linux
/dev/sda4 36486 60802 195320191+ f W95 kiterj. (LBA)
/dev/sda5 36486 42760 50390012+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sda6 42760 60801 144919552 7 HPFS/NTFS
palinko@palinko:~$
az sda1 az a swap, az sda 4 pedig fogalmam nincs mi 😄 nah megnézem win 7 telepítõ mit lát kicsit kezd durvulni a helyzet, én sem hittem hogy sikerül megoldást találni szerencsére tévedtem.
a programot amit ajánlottam szerintem nézd meg és tedd be Tools ba felülre, vagy máshová, emlékszem voltak már hasonló problémával itt.
ezt megtalátlam adatmentésre való, fogtam és beírtam azt amit ez lát és visszajöttek a partíciók nagyon király program 😊
cserébe gparted az egész lemezemet nem ismeri fel 😄 de sebaj live cd rõl már grubot felraktam és indul az ubuntu 😊
terminálban az fsdisk -l re elég értelmes kimenet jön:
/dev/sda lemez: 500.1 GB, 500107862016 bájt
255 fej, 63 szektor, 60801 cilinder
Egység: cilinderek 16065 * 512 = 8225280 bájt
Sector size (logical/physical): 512 bytes / 512 bytes
I/O size (minimum/optimal): 512 bytes / 512 bytes
Lemezazonosító: 0x4d391f44
Eszköz Indítás Eleje Vége Blokkok Az Rendszer
/dev/sda1 * 1 487 3905528 82 Linux lapozó / Solaris
A(z) 1. partíció nem cilinderhatáron végzõdik.
/dev/sda2 487 10213 78124032 83 Linux
/dev/sda3 10213 36486 211039232 83 Linux
/dev/sda4 36486 60802 195320191+ f W95 kiterj. (LBA)
/dev/sda5 36486 42760 50390012+ 7 HPFS/NTFS
/dev/sda6 42760 60801 144919552 7 HPFS/NTFS
palinko@palinko:~$
az sda1 az a swap, az sda 4 pedig fogalmam nincs mi 😄 nah megnézem win 7 telepítõ mit lát kicsit kezd durvulni a helyzet, én sem hittem hogy sikerül megoldást találni szerencsére tévedtem.
a programot amit ajánlottam szerintem nézd meg és tedd be Tools ba felülre, vagy máshová, emlékszem voltak már hasonló problémával itt.