11431
Ubuntu Linux
-
#359 18-án az összes *buntu megjelenik? Vagy csak a sima ubuntu, a kubi meg xubi majd később? -
#358 De. fel is telepitettem. csak épp nem müxik rendesen. -
#357 Firefox-ot használsz? Ha igen, nem ajánlotta fel neked a flash automatikus telepítését? -
#356 Jajaja fel is raktam. csak nem mükszik rendesen. -
evenor #355 Pedig akkor is a flashplugin-nonfree csomag lesz a befutó. Nekem a Synaptic-ban simán a 'flash'-re is kidobta. -
#354 Hi all
Az lenne a problémám hogy nem megy egyik webböngészőben se a flash egy ien elmosódás vagy szürkeség van a téglalapba amibe lenne de nincs. VAlaki tudna segiteni?
Azt irj a sugó hogy irjam be ezt: sudo dpkg-reconfigure flashplugin-nonfree
Erre közli velem a konzol hogy ien nincs. szinapszisba rákerestem már mindenhogy de akkor sem akar menni.
PLS help -
LMNO #353 konkrétan mi a probléma?
a témára ha rákattintasz betölti az emerald theme manager-be (ott tudod egyébként kiválasztani őket) -
#352 Ja egyébként én linux alatt a Virtualbox-ot használom és bevált. -
#351 Vmware szerintem. -
Gebein #350 Sziasztok
Felszeretném tolni az ubuntu-t egy 64bites vistára, és az lenne a kérdésem, hogy lenne-e valakinek tipje, hogy melyik virtualizációs softwear-t használjam.
-
#349 Ha vársz október 18-ig, akkor még buherálnod sem kell, mivel akkor jelenik meg az Ubuntu 7.10, ami alapértelmezetten futtatni fogja a compiz-fusion-t (beryl). -
#348 Tudod: Google.
http://ubuntu.cvk.hu/doc/beryl/ -
riddick22 #347 Helló!
Tegnap feltelepítettem az Ubuntut. Minden nagyon szép, minden nagyon jó. Láttam videókat egy Beryl nevű cuccosról, ami elég nagy varázslásokat művel a desktoppal :)
Konkrétan erről a videóról van szó.
Az oldalsávon van pár link (ikonok, háttér, login screen, theme)
Letöltöttem az egyik témát, de nem sikerül használni :( Plusz a Beryl-lel is bajban vagyok...
Sajnos nagyon kezdő vagyok (eddig nem sok közöm volt Linux disztribúcióhoz) és ezért elkélne a segítség. Előre is köszönöm! -
TGWH #346 sikerült, 1000 köszönet érte!
igaz most 50 hz-et ír a program. de a monitor szerint 85. sterintem is, mert nem ég ki a szemem :D
köszönet érte. -
evenor #345 Találtam infót, Kubuntu-ban tényleg nincsen zárt meghajtós util. Ezt összecsapták akkor... Na mindegy, akkor is érdemes felrakni a restricted-manager csomagot. -
evenor #344 tipp (terminálba): sudo apt-get install -f
A Kubuntu nem rossz, csak még nem szoktad meg, hogy itt nem adnak mindent kézbe. Ami a KDE előnye és hátránya is egyben, hogy tömérdek beállítási lehetősége van, és néha elveszik benne az ember. Sima Ubuntu tényleg jobb megoldás ilyenkor.
Nem hiszem, hogy a zárt meghajtós rész nincsen benne, még a Xubuntu-ban is benne van. Most szedem le direkt a live cd-t, hogy megnézzem. :) -
#343 Hát ez a Kubuntu... Elvileg ezek a függöségek elérhetöek, de vajon miért nem telepíti? A másik meg hogy miért nincs benne az a zárt forrású driverek rész, amivel kapásból megoldható lenne. Van még mit csiszolni rajta, ezért is használnék inkább Ubuntu-t. -
#342 Mexokod - nekem volt olyan is hogy az 5. csomagot raktam fel függőségfeloldás miatt. Aztán eccercsak már minden fenn volt.
Hidd el sokkal nagyobb élmény ha igy a végén valami elindul, mint szürke nexteket nyomogatni. :D -
TGWH #341 háát nah akkor újabb gondok:jobbklikkeltem rá, Kubuntu package menu -> install package, majd elindult. így kell elindítani? ha igen, akkor:
Új csomag kiválasztása: envy.
(Adatbázis olvasása ... Most 98542 fájl és könyvtár telepített.)
Kicsomagolás: envy innen: .../envy_0.9.7-0ubuntu8_all.deb ...
dpkg: függőségi gondok miatt nem beállítható e csomag: envy:
envy függőségek: python-gtk2; ám:
`python-gtk2' csomag nincs telepítve.
envy függőségek: python-glade2; ám:
`python-glade2' csomag nincs telepítve.
envy függőségek: python-vte; ám:
`python-vte' csomag nincs telepítve.
envy függőségek: build-essential; ám:
`build-essential' csomag nincs telepítve.
envy függőségek: xserver-xorg-dev; ám:
`xserver-xorg-dev' csomag nincs telepítve.
envy függőségek: pkg-config; ám:
`pkg-config' csomag nincs telepítve.
envy függőségek: module-assistant; ám:
`module-assistant' csomag nincs telepítve.
envy függőségek: fakeroot; ám:
`fakeroot' csomag nincs telepítve.
envy függőségek: dh-make; ám:
`dh-make' csomag nincs telepítve.
envy függőségek: debhelper; ám:
`debhelper' csomag nincs telepítve.
envy függőségek: libstdc++5; ám:
`libstdc++5' csomag nincs telepítve.
envy függőségek: gksu; ám:
`gksu' csomag nincs telepítve.
envy függőségek: dpkg-dev; ám:
`dpkg-dev' csomag nincs telepítve.
envy függőségek: dpatch; ám:
`dpatch' csomag nincs telepítve.
dpkg: hibás feldolgozás: envy (--install):
függőségi hibák - e csomag beállítatlan maradt
Hibák történtek a feldolgozáskor:
envy
Press <enter> to exit...
nah most ezeket mind telepítenem kell hogy le tudjak futtatni egy olyan progit, amivel egy harmadik progit le tudok futtatni? ... nem rossz ez a kubuntu, csak egy-kettő alapprogram kimaradt úgy nézem... -
#340 envy_0.9.7-0ubuntu8_all.deb
Telepítés kb úgy zajlik mint Windows alatt. -
TGWH #339 nah hiba 1:
Csomaglisták olvasása... Kész
Függőségi fa építése
Állapotinformációk olvasása... Kész
E: Az alábbi csomag nem található: envy
hiba 2: ezt konzolba írtam, mivel nem találtam olyat hogy alkalmazások kell..blablabla -
TGWH #338 hmmm... kubuntuban nem konzolnak mondják? ilyen olyan mint a dos nem? :D
kössz, átjelentkezek linuxra, és meglesem, majd megírom hogy mi lett. -
#337 Alkalmazások -> Kellékek -> Terminál
Miután megnyílt a terminál gépeld be amiket lentebb már említettek. -
TGWH #336 aham... érdekes, kössz :D hogy kell azt a terminált megnyitni?
mi az a envy? -
evenor #335 Az envy-s megoldás sokszor húzott ki a szarból, amikor elment az X, szóval megbízható. -
evenor #334 Egyszerű módszer nvidia driver telepítésére. Nyiss egy terminál emulátort, majd írd be:
sudo apt-get install envy
ha végzett akkor írd be, hogy
envy
Ez segíteni fog neked, ha ez nem jön be, akkor már nem tudok mit csinálni. A másik egyszerű megoldás tényleg a zárt meghajtók megkeresése a rendszer menüben. -
TGWH #333 én még mindig az nvidia driver telepítésével szórakozok... vannak fejlemények... szal majdnem fel tudtam tenni egy jó nagy rakat segítséggel, csak kell neki valami kernel-source, cpp, meg még nemtommmi... nah ezeket hogyan szedjem le? -
lily0412 #332 sudo pppoeconf -al sikerült :-) -
#331 Jájj, mit látok itt:)
Házi feladat minden kezdő linuxosnak Tessék végignyálazni.
További tudásforrások:
sok doksi kezdőknek (is)
DOS-ról Linuxra
Linux nagyon alapok
Linux Wiki
Linux.hu
UNIX magyarország
Linux kezdő levelezőlista
-
evenor #330 A csomagkezelő az a program amivel programokat és egyéb kiegészítőket lehet felrakni (pl. pluginokat, nyelvi fájlokat, stb.). Ezt a Kubuntu-ban Adept-nek hívják (a grafikus részét). Ezzel a programmal tudsz a tárolókban kutatni, temérdek program közül, szinte nincs is szükség a neten keresgélni, itt tuti mindent megtalálsz. -
TGWH #329 nah megvan. csak úgy működik a kubuntu, ha csökkentett graf módban indítom, majd beállítom a nyelvet magyarra (bentvan a cd, amiről fut), végül telepítem a kubuntut a vinyóra... és utána lesz csak magyar... szal most jó...
nem találtam olyat hogy zárt meghajtók...
mi az a csomagkezelő? -
lily0412 #328 köszi... megpróbálom :-) -
homeless #327 pppoeconf -
lily0412 #326 Sziasztok!
Felraktam az Ubuntu linuxot (7.04-es verzió) és nemtom beállítani a netet. Tud vki segíteni?
(PPPoE kapcsolatom van) -
evenor #325 Ha feltelepíted a nyelvi fájlokat, akkor azt hiszem belépésnél tudod kiválasztani a nyelvet. Nem vagyok biztos benne, mert csak angolul Ubuntuzok. :) -
TGWH #324 nah mostmár mindegy... ahogy megpróbáltam feljebbhúzni a hz-et 60ról 75-re, megint elszállt a rendszer, és ugyan olyan csíkos mint volt...
és a magyar változatot hogy tudom feltenni? valahol a nyelvi opcióknál próbáltam, azt írta hogy magyar, de angol maradt... -
#323 A wine nem is emulátor :). [csak kötözködöm] -
#322 A videókártya driver könnyedén telepíthető, talán valahol az adminisztráció vagy beállítások résznél keress olyat, hogy zárt meghajtók kezelése. Ott pár klikkelésből feltelepül az nvidia driver. Ha firefoxot akarsz, keresd meg a kubuntu csomagkezelőjét és telepítsd abból. Nincs szükség a neten való böngészésre hogy ezeket telepíteni tudd. Exe fájlokat csak korlátozottan lehet futtatni, ehez szintén a csomagkezelőből telepítened kell a wine windows emulátort és azzal is nyisd meg az exe fájlt. -
TGWH #321 mindkettő kéne :D -
#320 furi, pedig nekem működik.
De most akkor a firefoxt akarod telepíteni, vagy a vidikari drivert? :)