11431
Ubuntu Linux
  • Donát9
    nem ír ki semmit!
  • csabiks
    Nem ír ki valami hibaüzit? papapa x ezért meg ezért nem indul vagy vmi.
  • Donát9
    Ma letöltöttem az ubuntut és felraktam kiválasztom az operációsrendszert betölt de kiurik egy feketeség ahova csak írni lehet mit kell csinálni? Létszi aki tud az segítsen
  • MerlinW
    Egyszerúen beírod hogy ktorrent. Nem kell elérési út.
  • csabiks
    Jobbklikk a torrent fájlonn, tulajdonságok , ott megnyitás ezzel fül, ha ott nincs a ktorrent, akkor hozzáadás ott megkeresed, kiválasztod és onnantól kezdve a ktorrent nyitja meg alapértelmezésként a torrent fileket!

Szerintem a deluge torrent kliens sokkal jobb gnome-ra (én azt használom) , a ktorrent KDE-s!
  • csabiks
    Véleményem az új 7.10-es ubuntu-ról: -a laptopomon 1 perc alatt beáll a rendszer, 2szer gyorsabb mint az elődje, minden program megy tökéletesen , nekem eddig semmi bajom vele, wifi , hang minden megy, nem csalódtam most sem a rendszerben :)
  • _chokey_
    wow......köszike
    még valami....gondolom rém unalmas lehet ijen balgaszoknak válaszolgatni, de azért köszi...tehát...
    telepítettem a ktorrentet, de amikor el akarom indítani a letöltést, akor nem tudom, hogy hogy kell megadni az elérési útvonalat, mármint hogy hol van a program, amikor azt mondom, hogy mijen alkalmazással szedje a torrentet....
  • csabiks
    terminálba : sudo apt-get install ktorrent
  • Dj Faustus #391
    Alkalmazások / Hozzáadás/eltávolítás; vagyis Applications / Add/remove
    Vagy Rendszer / Adminisztráció / Synaptic csomagkezelő vagyis System / Administration / Synaptic Package Manager
    Vagy shell-be (terminálba, parancssorba): apt-get install <csomagneve>

Bővebben a hivatalos magyar oldalon a dokumentációban
  • _chokey_
    van hang...köstz a segítséget....
    azt el tudja mondani valaki, hogy hogy kell az ubuntuba telepíteni egy prodgaramot, csak mert szeretném felrakni a ktorrent klienst, de nem tudom hogy kell.....most használok először linuxot
    :)
    köszike
  • mumpic
    Köszi a tippet, sikerült az envy-vel, igaz csak nagy bírkózás árán (nem ment simán), de végül én kerekedtem felül :D.
  • LMNO
    Próbálj meg egy gentoo linuxot feltelepíteni - és akkor majd meglátod hogy mi a nem felhasználóbarát...
    Egyébként meg ha leírnád pontosan, hogy mi a probléma, akkor talán tudnánk segíteni. Nem értem miért olyan meglepő hogy sokminden nem úgy működik mint a windows-ban, amikor először leültél win elé (vagy dos elé), akkor se tudtad hogy mit-merre-hogyan; a linuxot is meg kell tanulni mert teljesen más rendszer.
    Amúgy meg ha nagyrészt játszol a gépen, akkor teljesen felesleges felraknod a linuxot, mivel a nagy játékok 90%-a windows-ra meg konzolra jelenik meg.
  • LMNO
    1. Indítsd el a Sound Recorder-t (Applications/Sound & Video)
    2. Ott File/Open Volume Control
    3. Ott Switches - és az Audigy Analog/Digital Output Jack-ről szedd le a pipát

így elvileg szólnia kéne, legalábbis nálam ez volt a probléma
  • evenor
    Attól függ, hogy mely játékokra gondolsz. A Wine-al is megpróbálhatod, a lista a biztosan futó játékokról.
    Ha viszont csak játszol, akkor nem érdemes az Ubuntu-t felraknod.

"Hát én ezt feladom. nincs hang nics valami sajátgép féle nem találom a másik vinyót. mi ez??????????,"

Milyen hangkártyád van? Nézted a hangbeállításokat? (Rendszer -> Beállítások -> Hang) Ott le is lehet tesztelni szépen.
    Alapban tudtommal még mindig ki van rakva HDD elérhetősége az asztalra. Ha nem akkor ott van a Places (nem magyarul használom az Ubuntu-t).
  • evenor
    Próbáld meg felteni az envy-t. Ez ugyanúgy leszedi a driver-t. Engem sokszor ez húzott ki a bajból, ha elment az X.
  • KOXX
    Nincs olyan rendszer, mely minden felhasználó igényét tökéletesen kielégíteni. Valakinek működik és beválik az ubuntu, valakinek pedig nem. Nekem telepítés után minden remekül működött és én azt mondom igen is felhasználó barát, de galibák hardvertől függően lehetnek.
  • lck #383
    Nem használtál linuxot 4-5 éve, a mostani az már maga a mennyország.
    Persze ha gond van, itt a Setup > Next > Next > Okét elfelejtheted. Sok türelem kell hozzá, fórumok olvasgatása ( nem SG-n ) és nem árt kis angol tudás sem. Ha valaki belejön meg tudja szeretni.
  • galik
    Méghogy felhasználóbarát!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Tiszta átverés
  • galik
    Vissza az xp
  • Donát9
    Ma letöltöttem az ubuntut és felraktam kiválasztom az operációsrendszert betölt de kiurik egy feketeség ahova csak írni lehet mit kell csinálni? létszi aki tud az segítsen
  • galik
    Hát én ezt feladom. nincs hang nics valami sajátgép féle nem találom a másik vinyót. mi ez??????????,
  • _chokey_
    segíjjen valaki!
    Ubuntut raktam fel, de egyszerűen nincs hang a gépen.....Audigy kártya van a pc- be egyébként.
    Észleli a kártyaát, meg látszólag minden rendben is van, mert az összes cuccát felismerte, a gameportot, meg a fire wire- t is, csak egyszerűen nincs hang.....még rendszerhangok se
  • mumpic
    Ja, a winen meg rendesen működik, teszem hozzá.
  • mumpic
    Segítsetek megint plz :).

Tesóm elcsórta az itthoni gépből a hdd-t, de az én régi vinyóm itthon volt, így beleraktam ezt, volt rajta egy ubuntu meg egy windows. A következő történt:
    800×600 as volt a felbontás, nagyobbra nem is lehetett állítani. A korlátott meghajtóknál bepipáltam a kezelést, majd újraindítás után már csak 640×480 volt a felbontás...
    kipipálás, bepipálás, aztán már csak annyi hibaüzenetet kapok hogy nem tudta elindítani az X-et. Mit kéne vele tenni? A recovery módban meg ha pl apt-get nvidia-glx et mondok neki, akkor nem találja a netet. vagy nemtom. Mondjatok okosakat! :).
  • tomo
    nem futnak.
    esetleg probalkozhatsz cedega nevu cuccal, amivele talan futnak trukkozes utan.
    es egyes jatekoknak van linuxos verzioja is. azok mennek
  • galik
    Hi. Szeretnék átálni a linux valamely verziójára. Futnak vele a mai játékok rendesen mert én javarészt játszok a géppel? Nagyon csábító az új Ubuntu vagy kubuntu
  • LMNO
    az ubuntu egy "felhasználó-barát" debian :)
    mivel félévente jelenik meg új verzió, ezért sokkal frissebb csomagok vannak benne, mint a debianban
    + egyéb kényelmesebb funkciók (hardver felismerés, beállítások)
    a debian viszont stabilabb, mivelhogy elég lassan jelenik meg, ezért van idejük agyontesztelgetni
  • mumpic
    igen, tudom hogy debian alapú, pont ezért raktam fel hogy megvizslassam, mert sok helyen olvastam debian és ubuntu felhasználók érveit és ellenérveit egyik vagy másik mellett. Mivel nem kell sűrűn programoznom, a rendszert nem hekkelgetem, így abban maradtam hogy az ubuntu jobb kicsit nekem.
  • KOXX
    Az Ubuntu egy jól összerakott Debian. Debian az alapja, szóval egyértelmű, hogy nincs nagy eltérés...
  • MeTaL
    thx
  • mumpic
    Érdekes dolgot állapítottam meg ma.
    Letöltöttem egy Debiant, hogy összehasonlítsam az Ubuntuval (csak ilyen normal user szemmel), de túl sok eltérést nem fedeztem fel (pedig élesen el szoktak különülni a felhasználók meg a fejlesztők, meg a fórumokon is ellentéteket láttam). Gondoltam akkor megmarad ablakkezelő tesztelő-nek :). Leszedtem rá egy tonna ablakkezelőt, és nézegettem sorra őket, és az tűnt fel, hogy az xfce mintha valahogy kezelhetőbb lenne így külön letöltve, mint a xubuntué. Egészen megtetszett, pedig a xubuntunak kétszer is nekiugrottam, de mindkétszer az lett a vége hogy letúrtam. Érdekes.. :)
  • Dj Faustus #368
    1. Mert a VirtualPc Micro$oft termék.
    És mint Micro$oft termék nem fogja tökéletesen támogatni a potenciális konkurencia termékeit.
    Próbáld VirtualBox vagy VmWare alól.
    2. Mert a virtuális gépet nem szeretik az operációs rendszerek.
    Kicsit trükközni kell.
    How To - Configure Ubuntu for Microsoft Virtual PC 2004
    Installing Ubuntu on Virtual PC 2004
    Installing Ubuntu on VirtualPC Step by Step
  • MeTaL
    sziasztok, az lehetséges hogy virtual pc alatt nem müködik az ubuntu ?
  • mumpic
    Upgrade-eltem Gutsyra. Növelt a feisty területén 800MB-ot, de túl sok előnyét idáig még nem tapasztaltam, csak némi bosszantó lassulást.
  • LMNO
    próbálj ki egy xubuntu-t
    annak elvileg gyorsabban kéne mennie
  • tudatlanka
    Volt az egy óra is mert elfeljtkeztem róla :d

Ellenben az uj kiwi "gond" nélkül igaz szintén egy bő fél óra alatt de felment.De ezzel az a gondom hogy akár 5-10 perc mire be tudok jelentkezni.Jó tudom a gép nem egy erömű gericom laptop 1200 cerka 256 ram de mégis az xp fényévekel gyorsabban jelentkezett be...
  • MerlinW
    Mennyi időt adtál neki? Némelyik vason 5 percet is elszöszmötöl az elején.
  • tudatlanka
    Egy kérdésem lenne mégpedig:
    Felakarom rakni e linuxot a laptopra cd be molyol asztal bejelentkezik rajat az install ikonnal.Erre rákatt molyol megint sokat egy ablak elöjön telepítés fejléccel.Itt megáll az ablak üres és csak tekeri a cd-t vinyót és semmit nem csinál.
    Mi a fenét szurhatok el cd leellenörizve hibátlan,uhu gond nélkül felmegy ha arról van szó.
  • mumpic
    Vicces, leszedtem a Tremuloust hogy kipróbáljam, de nem tudom, mert mindig amikor elindítom csak annyi történik hogy újraindul az X. :D
    Ha terminálból, ha menüből indítom, mindig ezt teszi...
  • MerlinW
    Pár nap csúszással szokott jönni a többi. Maximum egy hét. (legalábbis az eddigi menetrend szerint)