11431
Ubuntu Linux
-
evenor #159 Milyen distro-kat próbáltál? Fél éven belül szándékozok majd én is kipróbálni valami mást, addig remélem nem kényelmesedek el annyira majd. (eddig Mandrake/Mandriva, Freespire meg Ubu volt teszten, egyedül a 2006-os Mandriva tetszett, minden szépen működött alapból).
A Damn Small Linux-ot akarom majd megnézni valamikor, elég kicsi, és egy pen drive-ról is simán működik. Aztán nekivágnék komolyabbnak is majd. -
csabiks #158 habár... lehet mégsem, kodekeket lehuzom nem hivatalos repokbol, sztem a multimédia miatt fölösleges egy ubuntu klón nem? -
csabiks #157 Haver most adott vagy 20 linuxot :D ki is próbáltam de egyik sem érte el az ubi szintjét, nah akkor én kipróbálom a Linux Mintet :) -
#156 Mondjuk kiváncsi lennék rá - csak sajnálom letúrni az Ubuntut.
Egyébként Ubuntuban sem nagy ügy Automatix-szal a médiát felrakni.
Ha valaki felteszi mindenképpen írjon róla PLS ! -
evenor #155 Megjelent a Linux Mint 2.0, ami azért érdekes, mert Ubuntu (edgy) alapú és benne van az összes codec, meg multimédiás cucc, ami alapból ugye nincsen benne az Ubuntu-ban.
Linux Mint
csak gondoltam hátha valakit érdekel -
#154 nekem semmi gondom vele. munka közben sem. már az elődje is fent volt (cgwd) és a beryl is, azóta hogy megjelent az első verziója. ráadásul elég low-end gépem van. -
csabiks #153 akármit állítok be h automatikusan elinduljon nem teszi bele, vagyis beleteszi de amikor ujra elindítom már nincs a listába ennek van vmi magyarázata? mert eddig jó volt most nem indul el semmi , hogy lehet ezt ujratenni? -
csabiks #152
Esetleg bannernak? -
csabiks #151 Hm nem is gondoltam volna hogy a wine ilyen szépen tud emulálni eddig flashgetet meg total commandert néztem meg és hibátlanul futtatja :) -
csabiks #150 Végülis szépnek szép ez a beryl de dolgozni szerintem nem nagyon való, most örülök hogy a beta drivert feltuttam tenni, most már nem villog az egér stb, most igy minden jó, majd ha lesz vmi ötlet természetesen megpróbálom, de addig marad így:P Amugy nvdidia+aiglx+beryl páros van fenn! -
evenor #149 nekem is most ez volt a gondom (a béta utáni stabil nvidia driver-rel + aiglx)
Ha xgl-el próbálod, és nem aiglx-el, akkor tudok esetleg segíteni, a session-nél amikor beállítod az automatikus indításnál a programokat, akkor az emerald után írd be, hogy --replace (természetesen szóköz után). -
csabiks #148 törölt hozzászólás -
csabiks #147 berylt elindítom és elindul meg minden de nincs fenti menüsor, tehát nemtok bezárni ablakokat meg nemtok letenni kicsiba szal használhatatlan! nemtom mi a baja
-
evenor #146 Nekem nem kellet matatni az xorg.conf-ban az tuti:
Bár én már leszedtem, de elég csak a beryl és emerald csomagokat felrakni, meg max. csinálsz neki egy külön session-t (és berakod automatikus indításba a dolgokat).
Pont egy órája omlott össze az egész X a beryl miatt, fehér képernyőt adott ki csak (legújabb nvidia driverrel), így inkább leszedtem. Sajnos úgy sem csúcs videókártyám van, nem igazán tudnám kihasználni, de bohóckodni jó volt vele.
A mostani telepítési módszer még viszonylag egyszerű, két hete olyanok találtam a tavaszi verziókból, hogy nem is mertem nekikezdeni, én is inkább csak most kezdtem bele, amikor már meg mertem bizonyos dolgokat csinálni.
Azért ne add fel! (nekem is kb. 5. alkalomra tudtam felrakni) -
csabiks #145 jupíííí rájöttem hogy semmi tudás nélkül fölösleges feltenni, pár alapdolgot átnéztem stb, szóvla feltuttam tenni a drivert meg a többit most már csak egy kis gond van,
egy wikiben ez szerepel:
Step 4-Modify xorg.conf and install beryl.
Edit /etc/X11/xorg.conf and add the following two lines to the screen section.
Option "AddARGBGLXVisuals" "True"
Option "DisableGLXRootClipping" "True"
Megtaláltam a srceen részt de nemtudom hogy rakjam bele mertha belerakom a videódriver nem megy, szóval ti hogy csináltátok? -
csabiks #144 Holnap megnézem ma már nincs idm , köszi a linket! -
#143 Mondjuk nekem ATI kártyám van, de nvidiával itt kezdeném:
http://wiki.beryl-project.org/index.php/Install/Ubuntu/Edgy/nVIDIA -
csabiks #142 Nekem már volt a kezem alatt igaz nem beryl hanem xgl szerintem nem rossz :) -
#141 Ááá - nem vagyok ám valami nagy linuxguru - szinte mindent csak csomagból telepítek. -
#140 Ilyen 3D-s asztal mókát Mandriva Powerpack alatt próbáltam - az alapból tudja - csak az meg qrva instabil - egy hetet bírtam vele. -
csabiks #139 Igen ez így igaz! tudom hogy én vagyok totál láma de még most sem jó ugyanazt a hibaüzenetet kapom, egyszerűen nemtudom mit tegyek fel, légyszi leírnád hogy mit tegyek fel hogy lehessen tenni az nvidia beta drivert? -
#138 Nem - neki sem álltam, mert úgy tudom hogy a TV tuner + opengl játékok nem mennek vele. Azokat meg fontosabbnak tartom. -
csabiks #137 nekem is ez van kiírva, de ezeknek felkell lenni téve különben nem indulna el a rendszer, még próbálkozom hátha.., te beüzemelted a berylt? -
#136 Azt kell feltenni amelyik kernelt használja - pl. indításkor a boot menüben kiírja ( nekem legalábbis ) Nálam ez : 2.6.17-10-generic -
csabiks #135 de ezekből több féle van! a sourceket tegyem fel?
kernel source után még nem ment :( -
#134 Egész pontosan ilyeneket keress:
linux-headers
linux-image
és lehet hogy még ez is kell:
linux-restricted-modules -
csabiks #133 Megnézem remélem menni fog így! köszi! -
#132 A csomagkezelőben még tedd fel a kernel source csomagot. -
csabiks #131 Friss ujratett rendszer, csakis a beryl kedvéért:) semmi driver nincs fenn most az alap frissíítéseket végrehajtottam, berylt feltettem most jön a beta driver, xet kilövöm minden oké accept de nem kezdi el telepíteni ! kimásoltam az install logból a hibaüzeneteket:
Using: nvidia-installer ncurses user interface
-> License accepted.
-> No precompiled kernel interface was found to match your kernel; would you li
ke the installer to attempt to download a kernel interface for your kernel f
rom the NVIDIA ftp site (ftp://download.nvidia.com)? (Answer: Yes)
-> No matching precompiled kernel interface was found on the NVIDIA ftp site;
this means that the installer will need to compile a kernel interface for
your kernel.
ERROR: You do not appear to have libc header files installed on your system.
Please install your distribution's libc development package.
ERROR: Installation has failed. Please see the file
'/var/log/nvidia-installer.log' for details. You may find suggestions
on fixing installation problems in the README available on the Linux
driver download page at www.nvidia.com.
Légyszíves segítsetek mert csak emiatt nem tudom felrakni, pedig nagyon szeretném:) köszi! -
juzosch #130 Ja hgoy lehet CD-ről bootolni? Akkor oksa:) Már le van töltve mind2 (Xubuntu is le volt, csak letöröltem) -
evenor #129 Biztos van, nem hiába van Ubuntu és Kubuntu külön. Én már régen használtam KDE-t, amennyire emlékszem inkább win-hez hasonlító külseje van, egy-két sajátossággal.
Ha van gyors neted, akkor hozd le mindkettőt, cd-ről boot-olj, és nézd meg melyik tetszik jobban. Szupi, hogy livecd-ről egyből lehet installálni, ezt jó ötletnek tartom. -
kogasom #128 Gnome alatt jobban működik a Beryl :D Ez mondjuk sokaknak lényegtelen. -
juzosch #127 Thx, Xubuntu lőve.
De van egyáltalán lényeges különbség a KDE és a Gnome között, vagy csak annyi, amennyi a képeken látszik? -
evenor #126 Amennyire én tudom a XCFE (amit a Xubuntu is használ) gyorsabb, nem igényel olyan erős gépet, mint ha KDE-t vagy gnome-ot akarnál futtatni. gnome és KDE különbségéről majd a nálam rutinosabbak beszélnek (nem akarok hülyeséget írni).
Ha képek érdekelnek (és nem modemes vagy), akkor érdemes megnézni az osdir-t, ahol friss képek vannak (nagyon sok). Itt meg lehet nézni, hogy mennyire különböznek (nagyon).
Nvidiásoknak segítség lehet egy envy nevű script, amit Alberto Milone írt. Nagyon megbízható cucc, deb-es, felrakod, majd a terminálba be kell írni, hogy "envy". Kiléptett az X-ből egy és menüből kell kiválasztani, hogy mit akar az ember. Pl. ha fel akarod rakni a drivert, akkor letölti neked, megoldja a függőségeket, stb (még az xorg.conf-ot is elrakja, így könnyen vissza lehet állítani, ha valami balül üt ki). Nekem bevállt, az előbb valamiért nem jött be az X, de ezzel a scriptel rendbejött. Ja és van külön bétaváltozatos verziója is. -
juzosch #125 És a xubuntu? Azt láttam, hogy ez is csak a felületben különbözik, de az a felület miben más, mint a gnome, vagy a kde? Esetleg pár szóban az is érdekelne, hogy a kde és a gnome között mi a különbség. -
kogasom #124 Az ubuntu gnome-os, a kubuntu kde-s (és sajnos nem olyan stabil, mint az ubuntu) -
kogasom #123 De sok hozzászólás lett itt hirtelen :)
Az nvidiabeta drivert fel lehet rakni apt-vel, a beryl wikiben fent van, hogy mi a repo címe, amit hozzá kell adni. az felrak még egy plusz cuccot, amit a manuális (nvidia oldaláról leszedett) driver nem csinál meg. Ha ezek után még magadnak akarod felrakni, akkor fel kell rakni a kernel headereket, utána Ctrl+alt+f1, ott belépés, sudo init 3 (ez lövi ki ténylegesen az X-et), majd sudo sh /itt/a/driver.run.
Innentől az aiglx leírás szerint.
Ati esetében pedig a radeon driver és az ahhoz tartozó tutorial. -
evenor #122 Egy rakat Ubuntu videó. Van néhány Beryl-es is. -
juzosch #121 Mi a különbség az ubuntu és a kubuntu között? -
#120 Köszi a linket. Megy a kedvencekbe.