11431
Ubuntu Linux
-
#519 yayy picsába.. de elnéztem. :DDD :D sry -
evenor #518 1, Nem a disztrótól függ milyen gyorsan jön be egy oldal, melyik böngésző mely verziójával próbáltad?
2, Bekapcsolni ott tudod, ahol a témákat tudod beállítani. Azon kívül a compiz-config-settings-manager-t kell felraknod. -
tomobatyo #517 hi all!!
2 dolog.
1. miért van az, hogy a linux 7.10-es verziója 10 percig hoz be egy oldalt vagy be se hozza??
2. a 3d effect és társai beállítások hova tüntek a 7.10 ből? most tettem fel és igen csak meglepődtem..
(7.04 tegnap volt fent és minden döccenő mentesen ment..)
plz segítsetek!! előre is thx all!! -
HUmanEmber41st #516 Ha megbocsátasz, a rajzon RJ 11 látható, ami telefonhoz jó csak :D
amúgy majdnem megfeledkeztem róla, h nekem is kell futtatnom az ubuntu alól 1 exe-t, mégpedig egy soros( RS 232) kommunikációs progit.
A pontos neve: V-24 exe ( a Deckel cég csinálta, h PC-ről lehessen NC vezérlőbe adatot tölteni soros kábelen) Mivel DOS-os, akkor kellene valami emulátor nekem is igaz? -
#515 mé van a rajzon rj45-ös csatlakozo? nem azé mer lehet aztis beledugni :D? -
#514 Nincs szerencsém... rvaélet. Most sikeresen eljut a cd-s telepítőig, ellenben egér/billentyűzet nincs, csak hibaüzenet, miszerint valami gnóm, meg démon, és hogy restart után jó lesz. Jó, akkor reset.
Megint ott vagyok a narancssárga asztalon, hibaüzenet semmi, egér/billentyűzet semmi.
Jó, akkor megint restart. A változatosság kedvéért most már nem is magyar, de egér/billentyűzet még mindig nem müxik.
Tényleg ilyen nehéz fölrakni a linuxot? rohadtélet. -
#513 Nem vagyok hülye, azért szedtem le a 64-est, mert 64 bitesem van :) -
Desolator #512 Nincs rajta ethernet,csak usb,és a telefon vonal. -
#511 Milyen processzorod van? -
#510 Szedem a 32 bitest...
Attól függ, hogy honnan nézzük :) ha oldalról, akkor föl-le pattog ilyen loading bar, de ha egyenesen tartod a fejed, olyan mint a windows töltője, csak visszafordul a végénél ^^ -
#509 Pattogó ubuntus logó? o.O
Próbáld meg a 32 bitest, vagy az alternate install cd-t, bár utóbbinak nincs grafikus telepítője. -
#508 Akadt némi gondom a "ubuntu-7.10-desktop-amd64.iso"-ról kiírt linux telepítésével. miután rámegyek a telepítésre, bejön a pattogó ubuntus logó, aztán lesz egy fekete képernyő:
BusyBox 1.1.3 blablabla
(initramfs) _
Tehát ott villog a kurzor, de nem lehet írni. egyáltalán nem lehet írni, a numlock-ot se lehet ki-be kapcsolni. Neten nem találtam ilyen problémát még :(
Ha tudtok valami gyógyírt, megköszönném. -
#507 Lennie kell mellette ethernet csatlakozónak is. -
Desolator #506 Usb Adsl-em van(Sagem Fast 800 E4 modem),és sehogy sem tudom beállítani Ubuntu 7.10-en.Segítség kellene,ha lehet magyar nyelven.Előre is köszönöm! -
#505 Az adott program registry függőségétől függ. Sok, már windows-on telepített program elindul wine-vel, de van amit telepíteni kell vele. wine létrehoz egy virtuális windows strukturát (windows, program files, stb) /home/user/.wine-be, oda telepíti.
Összetettebb windows-os programokat, játékokat
- Crossoverrel (photoshop, dreamweaver, stb) illetve
- Cedegával (mai játékok - wine is elindít jópárat, de inkább régebbieket), valamint
- scummvm (kalandjátékok) tudsz futtatni.
Kevés windowsos alkalmazás van ma már amit ne lehetne linuxon életre lehelni. -
#504 mindegy, honnan futtatod, csak legyen futtatási jogod rá -
#503 Lehet őket futtatni, csak kell hozá egy wine. -
#502 az ubuntu.hu -ról magyar leszedhető. amugy nyelvet lehet választani. nem kell hozzá lang pack.
#500: én nem tudok róla. lehet lama vagyok. :| de exe fájlok a linuxon semmitse érnek. én így tudom. nem lehet őket futtatni.
ahhoz hogy fusson exe valami virtuális környezet kell.. wine, dosbox, .. -
HUmanEmber41st #501 Ezek az ubuntuék magyar nyelvűek, vagy külön kell valami kieg. packot tenni? -
tomobatyo #500 pedig lehet futtatni... -
#499 ubuntuba nem fogsz tudni exe fájlt futtatni csak windowsba.
a windows meg nem láttya a linuxos partíciókat -
tomobatyo #498 ha ubuntuba akarok exe-t futtatni akkor a programot felkell tenni az ubuntus partícióra vagy a windowsos partíciórol lehet indítani?? -
tomobatyo #497 okés köszi!! -
#496 lehet frissíteni de szerintem szeddle a 7.10-et. egy cd, vannak torrentek is meg ingyenes.. -
tomobatyo #495 Sziasztok!
Arra keresem a választ, hogy ha felteszem az ubuntu 7.04 es verzióját akkor azt az ubuntuba meglehet frissíteni az új verzióra?? vagy iknább szedjem le a 7.10 est és azt tegyem fel?? -
HUmanEmber41st #494 Köszönöm a tippeket, majd csekkolom, meg kipróbálom.
Ha lesz konkrét kérdésem, segítetek? -
#493 Xubuntu - XFCE ablakkezelővel (kis gépigény), Debian alapú (wireless hálózat kezelése, samba kliens/samba server van hozzá, így a sima Windowsos hálózat elérhető).
Fluxubuntu - ez meg annyiban különbözik az előzőtől, hogy Fluxbox ablakkezelőt használ.
Esetleg Ubuntu Lite - ez meg IceWM-et használ. -
#492 xubuntu? -
HUmanEmber41st #491 Sziasztok!
Akkor a témához kapcsolódva megkérdezném, milyen disztribúciót ajánlanátok
a win 98 alternatívájaként P II. és P III. processzoros alaplapokra, ( 10 db PC) és lehetőleg kezelje a wireless hálózatot,( internyet) és tudjanak ezen hálózaton *.TXT kiterjesztésű fájlokat fogadni win Xp gépekről (ha kell valamilyen szerver segítségével)
és magyar legyen...
Előre is megköszönöm segítségeteket -
homeless #490 Hát ezt bizony én sem értem, mert alapértelmezett átjáró=router. Szerintem inkább az nem tetszett az ubuntunak, hogy hálózat cím a router ip címe. -
#489 amúgy én nem értem.. az alapértelmezett átjáró mérbaj ha a router az?:o mivel végülis az az.. :| -
#488 Jajó, ha solved nemszóltam -
#487 Tűzfal? -
#486 :s jó nagy h** vagyok, hogy eddig nem jöttem rá! bocsi :) szép estét! -
#485 köszi, rájöttem!!!!!!!
a baj az volt, hogy nem tetszett az ubi-nak, hogy az alapértelmezett átjáró és a router ip-je ugyan az -
#484 hát, ha ez az utolsó ötleted, akkor köszönöm a segítséget! nagyon rendes vagy, hogy megpróbáltad! :) -
#483 pedig az van mellette :( -
homeless #482 Akkor van egy utolsó ötletem. Windowsba:
ipconfig /all
És itt lennie kell egy olyannak, hogy alapértelmezett átjáró. Na a mellett mi van? Ha 192.168.2.0 akkor megőrülök:) -
#481 hát, ez bizony a 192.168.2.0 volt. Most mit tegyek? -
homeless #480 Ez hálózat cím, szóval ez nem lehet a routered ip címe. Próbáld ki ezeket:
ping 192.168.2.1
ping 192.168.2.254
Nem ismerem az smc routereket, de elvileg az admin felületen is ott kéne lennie, hogy mi a router ip címe. Vagy úgy is megnézheted, hogy windows alól:
start->futtatás->cmd
ide meg beírod, hogy tracert google.com. Az első cím a routered ip címe lesz. Ha megvan akkor azt add linuxba átjárónak, ne a 192.168.2.0-t. De előtte töröld ki:
sudo route del default gw 192.168.2.0 eth0